Μετάβαση στο περιεχόμενο

bakatela

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

bakatela's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. terry, οι ακριανοί πάσσαλοι δεν είναι ελεύθεροι και σίγουρα εκεί δεν θα αποφύγω τα χημικά αγκύρια. Ο λόγος που δεν τα θέλω είναι ο πυκνός διαμήκης οπλισμός (20Φ18) και ο σπειροειδής οπλισμός διάτμησης. Άλλωστε σαν ιδέα, αυτό το κολάρο (ή δαχτυλίδι ή σφιγκτήρας) μου φάνηκε ωραία ιδέα και κάτι καινούργιο. Επιπλέον δεν "τραυμτίζω" τους πασσάλους. Αν τώρα η απόδοση είναι μόνο 2MPa (όπως ανέφερε ο nikoscivil), η λύση αυτή μάλλον θα την απορρίψω διότι έχω μεγάλο ίδιο βάρος. Θα το ψάξω λίγο ακόμη, να ελέγξω και τα τελικά φορτία που θα έχω στη σύνδεση, προκειμένου να αποφασίσω για την τοποθέτηση ή μη του κολάρου.
  2. nikoscivil, σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Ιστορικά, βρέθηκαν αρχαία και έγινε τροποποίηση της θεμελίωσης. Όλοι οι πάσσαλοι (μήκους 18 μέτρων) συνδέονται μεταξύ τους με κεφαλόδεσμο. Επάνω στον κεφαλόδεσμο (1,20μ.x1,00μ.) υπάρχει τριώροφη οικοδομή. Πάντως αυτό που εσύ λες "...που μπορεί πολύ εύκολα να τον κατασκευάσεις με δυο ημικυκλικά κολλάρα...", εμένα μου φαίνεται δύσκολο, για να μην πω βουνό. Αυτό ακριβώς δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται. Πώς συνδέονται αυτά τα ημικύκλια χωρίς να υπάρχει ολίσθηση? Και πάλι ευχαριστώ.
  3. Είμαι νέος μηχανικός στις μελέτες και έχω το εξής θέμα: Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο επάνω σε πασσάλους. Οι πάσσαλοι φτάνουν σε ύψος 2μ από τη στάθμη του εδάφους και ενώνονται με κεφαλόδεσμο. Το κτίριο εδράζεται στον κεφαλόδεσμο. Οι πάσσαλοι είναι κυκλικοί και μάλιστα ελεύθεροι. Σε ύψος λοιπόν 1μ από τη στάθμη θέλω να τοποθετήσω δάπεδο με μεταλλικές δοκούς. Οι λύσεις ήταν είτε αναρτήρες από το κεφαλόδεσμο που θα φτάνουν από τα 2μ στο 1μ, είτε να βάλω μεταλλικές δοκούς σε ύψος 1μ καθώς οι πάσσαλοι είναι ελεύθεροι. Έτσι αποφεύγω έλεγχο σε στατική επάρκεια των κεφαλόδεσμων. Στη δεύτερη λοιπόν λύση βάζω δοκούς τις οποίες ενώνω με τους πασσάλους αρθρωτά (ώστε να μην μεταβιβάζονται ροπές και οι πάσσαλοι είναι εκ φύσεως στοιχεία που μεταφέρουν αξονικά φορτία). Το πρόβλημά μου είναι η σύνδεση σε αυτό το σημείο, δοκού-πασσάλου. Πώς γίνεται? Βάζω δαχτυλίδι γύρω από τον πάσσαλο και το συνδέω με βίδες τύπου HILTI? Κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι μπορώ αντί για βίδες, να βάλω "κορσέ", κάτι σαν σφιγκτήρα, ώστε να μην χρειαστεί να "τρυπήσω" τον πάσσαλο. Το βρήκα ενδιαφέρον και καλύτερη λύση, καθώς ο πάσσαλος είναι D=80cm με διαμήκη οπλισμό 20Φ18. Αν γνωρίζει κανείς πως γίνεται αυτός ο κορσές, ή έχει κάποιο σχέδιο ή μπορεί να προτείνει κάποιο εγχειρίδιο, παρακαλώ θερμά να με ενημερώσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.