Μετάβαση στο περιεχόμενο

rocco

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
  1. Για δουλειά ήδη ψάχνομαι παράλληλα το ένα δε μου αποκλείει το άλλο απλά με τα χαρτιά που έχω δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω δουλειά ούτε Ελλάδα ούτε εξωτερικό. Το μεταπτυχιακό έξω το θέλω σαν πάτημα και όχι σαν μεταπτυχιακό...απλά για να μην πηγαίνω όπως πήγαιναν παλιά μεταναστες για λάτζα. Τωρα σε περίπτωση που μείνω εδώ είναι προτιμότερο και πιο επικερδές να ανοίξω με τα μισά χρήματα του μεταπτυχιακού μια επιχείρηση και να το παλέψω.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...σίγουρα έχω πολλές απορίες και ελπίζω να τις λύσω σιγά σιγά!
  3. Καλησπέρα! Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την αναζήτηση μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. α) Τι είναι το ECTS σε ένα site με masters που ψαχνω άλλα γραφουν άλλα δε γράφουν και τι σημαίνει; β) Ισχύει ότι τα Αγγλικά μεταπτυχιακά δεν έχουν τόση δύναμη όσα τα άλλα στην αγορά εργασίας λόγω ότι είναι ενός έτους; γ) Αξίζει η ενασχόληση για μεταπτυχιακά στην Αμερική ή τα έξοδα είναι όντως ασήκωτα; δ) Τα rankings των πανεπιστημίων πόσο ρόλο παίζουν για την αγορά εργασίας; ε) Ξέρετε κανένα φροντιστήριο-κέντρο που να κανουν αιτήσεις κτλ για μεταπτυχιακά στον υπόλοιπο κόσμο πλην Βρετανίας γιατί για Βρετανία έχω βρει 1000 τα οποία δυστυχώς είναι όλα υποκινούμενα. Ευχαριστώ αν και θα θυμηθώ κι άλλες...
  4. Για την Ευρώπη και την Αμερική ποια είναι η άποψη σου και όσον αφορά σπουδές αλλά και για εργασία; Που μπορεί κάποιος να ζήσει λέγοντας από μέσα του ότι ναι ο κόπος μου αμοιβεται(θεωρητικά πάντα);
  5. Έχω την εντύυπωση πως όποιος έφυγε αυτό που σκέφτεται συνεχώς είναι το πότε θα γυρίσει...όχι σε τέτοιο βαθμο υπερβάλλεις λίγο.. Σίγουρα δεν έχω σκοπό να εδραιώσω τη ζωή μου και την οικογένεια μου στο εξωτερικό. Στο θέμα με τα χρήματα αυτά που ακούγονται και που έβλεπα σε αγγελίες χωρών του κόλπου είναι του στυλ 90κ-130κ ετησίως..
  6. Φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ αρχικά για το χρόνο σου και για τη μεγάλη βοήθεια σου! Στρατιωτική θητεία εκπλήρωσα και τώρα ήρθε η επιλογή του δρόμου. Στο μυαλό μου είναι δύο δρόμοι...της Ελλάδας(που θα ήθελα να μην αποχωριστώ) και να ασχοληθώ με κάτι άλλο πέρα του αντικειμένου μου που έχει πεθάνει(οτιδήποτε άσχετο είναι αυτό) αλλιώς έξω και με αυτό που έχω σπουδάσει. Την απόφαση μου δεν την έχω λάβει απλά θέλω ότι και αν αποφασίσω να έχω εφόδια μαζί μου. Εξωτερικό θέλω να πάω για κάποια χρόνια μαζεύοντας ένα σημαντικό ποσό να γυρισω Ελλάδα και όχι να εδραιωθώ εκεί. Δεν ξέρω αν αυτά γινόντουσαν ή μπορούν να γίνουν απλά είναι οι σκέψεις μου.. Και επίσης ένας από τους μεγαλύτερους μου προσωπικούς φόβους είναι να μην κάνω ποτέ απόσβεση των εξοδων της μαθήτικής φοιτητικής και μεταφοιτητικής καριέρας.
  7. Σεβαστά αυτά και συμφωνώ απόλυτα! 10 χρόνια είναι πάρα πολλά και καλύτερα με αυτά τα λεφτά να ανοιξεις καντίνα που λέει ο λόγος.. Βέβαια για Ελλάδα είναι πολύ εύκολο για 10 χρόνια+ να μην έχω βρει δουλειά στο αντικείμενο μου(άσχετο αν έχω άλλη δουλειά). Θεωρώ ότι δεν είναι απόλυτο το ή σπουδάζω ή ψαχνω για δουλειά γιατί μπορεί να μη βρω σε όλο αυτό το διάστημα. Όσον αφορά το εξωτερικό σίγουρα δε θα χαράμιζα ούτε μήνα παραπανω από κατι απαραιτητο για σπουδές...αφού βγαίνεις πρεπει να δουλέψεις γιατί μηχανή να κόβει λεφτά να μου στέλνει για σπουδές δεν υπάρχει δυστυχώς!
  8. Οπότε ίσχυει αυτό που λένε όλοι όσα μεταπτυχιακά και να φέρεις στη χώρα αυτή ανούσιο είναι...Πρέπει να αποφασίσω σε ποια χώρα θα κινηθώ τότε! Η Ελλάδα για 1500ε το μήνα είναι καλά αλλά άντε βρες τα πλέον...
  9. Άρα αυτό που καταλαβαίνω είναι να επιλέξω είναι αν θα δραστηριοποιηθώ εξωτερικό ή εσωτερικό. Για να μείνω στο εσωτερικό καλύτερα να δώσω κατατακτήριες δηλαδή;
  10. Σχέση δεν έχει απλά η αναζήτηση εργασίας απαιτεί εφόδια.. Πολλοί λένε ότι μεταπτυχιακό κάνεις για να καλύψεις την αδυναμία σου(πτυχίο ΑΤΕΙ). Μου λένε ότι όσο μεταπτυχιακά και να κάνεις με το πτυχίο από ΑΣΠΑΙΤΕ δε θα σε πάρουν ποτέ ισότιμα με του πολυτεχνείου πουθενά.. Αυτό που κάνω τώρα είναι να ψαχνω αν πρέπει να πάρω το πτυχίου πολιτικού και μετά το μεταπτυχιακό ή να πάω κατευθείαν σε μεταπτυχιακό. Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι είναι χαζό και ανώφελο να ξανασπουδάσεις το ίδιο πράγμα..
  11. Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω πολλούς από τους οποίους έχουν στο θέμα μεγαλύτερη πείρα από μένα και σαν πιο έμπειροι στο χώρο ίσως θα μπορούσαν να με βοηθήσουν. Το ερώτημα μου είναι ότι ως πτυχιούχος πολιτικών μηχανικών απο ΑΣΠΑΙΤΕ το επόμενο βήμα πρέπει να είναι μεταπτυχιακό έξω που σκέφτομαι ή καποιος τρόπος λήψης του πτυχιου πολιτικού μηχανικού ΑΕΙ; Όποιον έχω ρωτησει αναλογα με το τι είναι ο καθένας μου λέει τα δικά του χωρίς αντικειμενική τεκμηρίωση. Υγ:Συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί ή είναι λάθος η ενότητα αλλά είναι λίγο αχανές το forum...ευχαριστώ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.