Μετάβαση στο περιεχόμενο

aman1984

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aman1984

  1. Συγκρινοντας αυτο (ΙΚΑ) http://content-mcdn.imerisia.gr/pegasus/Multimedia/pdf/ika_id3353152.pdf με αυτο (ΤΣΜΕΔΕ) http://www.tsmede.gr/LinkClick.aspx?fileticket=f2JSiHr7fo0%3D Βλεπω οτι εισφορες (εργοδοτη κ εργαζομενου) ΙΚΑ κ ΤΣΜΕΔΕ ειναι ιδιες. Αρα δε βλεπω το λογω να αποφευγουν να προσλαμβανουν μηχανικους σε οτιδηποτε δουλειες. Λεω κατι λαθος??? Α! και σας ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας, απλα ειμαι λιγο τρομαγμενος για οτι ειμαι μηχανικος και ψαχνω αλλη δουλεια.
  2. Μπορω να εργαστω με μπλοκακι ως γραμματεας? Δηλαδη παροχη υπηρεσιων γραμματεα? Και μετα δε θα πληρωνει τιποτα ο εργοδοτης ουτε εγω (περαν του κλασσικου τσμεδε που ερχετε το 6μηνο)?
  3. Επισης μια ισως ηλιθια ερωτηση. ΕΙμαι ανεργος μηχανικος, μπηκα στην 5ετια τωρα, και μου ρχεται το ΤΣΜΕΔΕ καθε 6 μηνο γυρω στα 1900 ευρω, πραγμα που πληρωνετε απο συνταξη πατερα δυστυχως.Αυτα θα συνεχισω να τα πληρωνω ΕΠΙΠΛΕΟΝ και ανεξαρτητα, των εισφορων μου ως εργαζομενος κτλ? Δηλαδη με ενα μισθο 500 ευρω, θα δινω 100 ευρω εισφορες ως εργαζομενος + 316 (δηλαδη 1900/6 μηνες)= 416? Η στην ουσια αυτα θα αντικατασταθουν με τις εισφορες εργοδοτη και εργαζομενου?
  4. Παιδια, εν τελει τι ισχυει? Για ασφαλισμενους ΜΕΤΑ το 1993, χωρις υποθεσεις και "ισως". Πειτε οτι ωντας μηχανικος βρισκω δουλεια ως γραμματεας/πωλητης κτλ. Και αποκλειουμε το ενδεχομενο διαγραφης απο ΤΣΜΕΔΕ. Μου λεει ο εργοδοτης μισθος 500 ευρω. Τι θα πληρωνει αυτος? σε ποιο ταμειο? Τι θα πληρωνω εγω? σε ποιο ταμειο? Αναλυτικα. Ας πει ο καθενας τη γνωμη του με νουμερα, ως παραδειγμα για να ειναι πιο κατανοητο και αμεσο.
  5. Εχεις δικιο, απλα θα ηθελα συμμαζεμενα το τι ισχυει τωρα, γιατι καποιες απαντησεις ειναι απο το 2012. Επισης ειναι παρα πολλες σελιδες, αν και το συγκεκριμενο τοπικ το διαβασα ολοκληρο. Ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση.
  6. Καλησπερα. Θελω να ρωτησω τελικα τι ισχυει σημερα? Ειμαι μηχανικος πολεοδομιας και χωροταξιας, γραμμενος στο ΤΣΜΕΔΕ απο το 2009. Επειδη στο αντικειμενο μου δουλεια δεν υπαρχει, επισης ο αδερφος μου ειναι τοπογραφος οποτε λιγο πολυ μπορει να υπογραφει αυτος για μενα. 1. Εαν βρω δουλεια ασχετη, πχ γραμματεας, καφετερια, κτλ, ο εργοδοτης μου θα ΠΡΕΠΕΙ να μου πληρωνει ΤΣΜΕΔΕ? (περιπου 290 το μηνα λογω πενταετιας)?Φανταζομαι πως κανενας δε θα δεχτει να δινει εισφορες 290 για εναν εργαζομενο. 2. Θα μου πληρωνει μηπως ΙΚΑ και εγω θα πληρωνω ΤΣΜΕΔΕ? Διπλη ασφαλιση δηλαδη? 3. Να διαφραφω τελειως απο το ΤΣΜΕΔΕ? Δε θα χασω ομως τα 5 συνταξιμα χρονια μου ετσι? 4. Εστω οτι διαγραφομαι, μετα εαν αποφασισω να επανεγγραφω, θα πληρωσω αναδρομικα + προστιμο? 5. Ποια η χρηματικη διαφορα μεταξυ τσμεδε πενταετιας (290 το μηνα) και ΙΚΑ (ανα μηνα)?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.