Μετάβαση στο περιεχόμενο

aBl

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aBl

  1. Καλημέρα, την ρώτησα Η ίδια θεωρεί οτι κάποιο λάθος έχει κάνει ο μηχανικός γιατι η διαφορά ειναι πολύ μεγάλη. Σε παλιότερο ποστ του συμφορίτη Spapako, ο μαθητικός τύπος υπολογισμού περιέχει ενα 0.25. Ο μαθηματικός τυπος αυτός είναι στανταρ?
  2. Κύριοι τα φώτα σας, Το αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο έχει αναλάβει την κατασκευή οικοδομής εντός Δ. Αθηναίων έδωσε στη συμβολαιογράφο τα παρακάτω στοιχεία: ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ: 339,47 ΤΜ Συντ. ΔΟΜΗΣΗΣ: 3,6 ΚΑΛΥΨΗ: 60% ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΥΛΩΤΗ (ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΕΙΟ) 15 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: 15 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: 7 (ΠΥΛΩΤΗ) ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑ: 15-7 = 8 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ: Συντ.ΔΟΜΗΣΗΣ 3,6 άρα 25/3,6 = 6,9444 ΤΜ ΓΗΣ / ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ: 8 Χ 6,9444= 55,55 ΤΜ ΓΗΣ Η συμβολαιογράφος με χρήση του "Εντύπου 3" υπολόγισε οτι για τα 55.55 μ2 η αντικειμενική αξία ανέρχεται στα 152.100 ευρώ περίπου, δηλαδή 2.738 ευρώ/μ2 Το θέμα ειναι οτι το οικόπεδο αγοράστηκε τον 07/2021 με αντικειμενική 1640 ευρώ/μ2 (αναφέρομαι σε αυτή που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς). Τι μπορεί να έχει πάει στραβά? θεωρώ απίθανο να αυξήθηκε η αντικειμενική 1.100 ευρώ από πέρυσι.
  3. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, @dimitris GMναι, αναφέρομαι σε σύμβαση έργου Υπάρχει κάποιου είδους template σύμβασης έργου που να καλύπτει την μερική υποκατάσταση του εργολάβου σε περιπτώση ανεύρεσης προσφορότερων οικονομικών προτάσεων? (προφανώς δεν αναφέρομαι σε καταγγελία της σύμβασης και έξωση του εργολάβου λόγω κακοτεχνιών)
  4. Καλημέρα, Υπάρχει εργολαβικό (πχ για κατασκευή οικοδομής κατ' αποκοπή), το οποίο προβλέπει την μερική υποκατάσταση του γεν. εργολάβου από άλλον για ένα τμήμα των εργασιών? πχ κατά την διάρκεια κατασκευής, ο κύριος του έργου βρίσκει προμήθεια και τοποθέτηση πλακιδίων απο προμηθευτή σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που προβλέπει ο προυπολογισμός του έργου. Το ερώτημα είναι, αν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος εργολαβικού που να επιτρέπει/προβλέπει την εργασία αυτή ή απλά είναι θέμα πρόβλεψης/προσυμφωνίας μεταξύ γεν. εργολάβου και του κυρίου του έργου.
  5. και εγώ αν και η δικιά μου περίπτωση είναι λίγο διαφορετική Ανασφάλιστος από 01.04 και μου βγάζει συμμετοχή για φάρμακα 25% - διακοπή εργασιών 31.01.2016 - αίτηση Οκτ. για ένταξη στην προαιρετική ασφάλιση με βάση το ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα. Για ΙΑΝ-ΦΕΒ μου έβγαλαν νέα ειδοποιητήριο για 167,95 ευρώ αλλά οι οφειλόμενες εισφορές 01.17 έως 12.17 συνεχίζουν κανονικά να υπάρχουν
  6. Ήμουν από τους πρώτους (αν όχι ο πρώτος) που έκανε "φασαρία" για το θέμα μας,"κλειστά βιβλία προ 2017 και εισφορές". Mάλιστα, αν κοιτάξετε τα πρώτα ποστ θα βρείτε και την απάντηση που είχα λάβει από την νομική υπηρεσία του ΤΕΕ για το θέμα (Φεβ 2017). Θυμάμαι τότε πολλά "πρόβατα" (για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς) να γράφουν σε αυτό το θέμα με απόλυτη σιγουριά και βεβαιότητα ότι δεν γίνεται να μην πληρώνεις εισφορές, θα πρέπει να γίνει διαγραφή από ΤΕΕ και λοιπές μπούρδες... λες και οι νόμοι του κράτους δεν ισχύουν. Συγνώμη για το ύφος αλλά η σιγουριά των συναδέλφων που δεν είχαν διαβάσει την νομοθεσία ήταν εξοργιστική. Τον περασμένο Οκτώβριο έκανα αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ στη Ζεύξιδος - Θεσσαλονίκη στην οποία τους καλούσα να διαγράψουν τα παρανόμως καταλογισθέντα ποσά ( α ρε Isoskelis...) και να με εντάξουν στην προαιρετική ασφάλιση βάσει του ελαχίστου μηνιαίου των 586ευρώ. Τελικά, πριν λίγες ημέρες μου ήρθε το "κανονικό" ειδοποιητήριο για 158ευρώ αλλά παρόλα αυτά( ω τι έκπληξη) οι εισφορές για όλο το 2017 κανονικά εμφανίζονται ως απλήρωτες. Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει κάτι για τις εισφορές υγείας ως 30.09.17 Ένα χρόνο μετά και ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το θέμα, σε λίγες ημέρες θα είμαι πίσω στην Ελλάδα προκειμένου να τους επισκεφτώ πάλι και να τους "θυμήσω" να διαγράψουν τις εισφορές για το 2017.
  7. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/syntaxeis/asfalistiko-oi-10-vasikes-allages-toy-neoy-nomoy.4852703.html "10. Αποσυνδέεται η υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ από την ιδιότητα του εγγεγραμμένου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ή του εγγεγραμμένου στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο. Αυτό σημαίνει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι – επιστήμονες υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην ΤΣΜΕΔΕ του ΕΤΑΑ και του ΕΤΕΑΕΠ μόνο από την ημερομηνία έναρξης άσκησης του επαγγέλματος στην αρμόδια εφορία και μέχρι τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας και τη διαγραφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Δηλαδή, για όσο καιρό δεν ασκούν καμία δραστηριότητα δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές." Μια δικαίωση που δεν τους έδωσα ευρω την νιώθω πάντως....
  8. πριν από αρκετές σελίδες είχα παραθέσει την αλληλογραφία μου με το τμήμα του ΤΕΕ υπεύθυνο για φορολογικά θέματα η οποία ανέφερε από την στιγμή που έχω κλείσει τα βιβλία μου 31.12.2016 δεν είμαι υπόχρεος ασφαλιστικών εισφορών. Παρόλα αυτά, κάποιοι εδώ μέσα επέμεναν ότι λόγω ιδιότητας θα έπρεπε να πληρώσω και ότι απαιτείται διαγραφή από το ΤΕΕ. Δεν πρόκειται να καταβάλλω ευρώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.