Μετάβαση στο περιεχόμενο

leistung

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

leistung's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. δεν το ειπα κακοπροαιρεται.. απλα θεωρησα οτι καποιος θα ειχε ιδιαν πειρα με το θεμα.. εννοειται οτι αν μαθω κατι θα το γραψω..
  2. Εμένα πάντως μου εκανε εντυπωση που δε μπορεσε να πει καποιος εδω στο φορουμ αν τελικα εχουν αλλάξει τα πράγματα όσον αφορα εγγραφή/ επανεγγραφή και λοιπά.. Είτε απο ιδια πείρα είτε απο πείρα οικείου του προσώπου.. Περισσότερο υπποθέσεις κάνουμε όλοι.. Τελος παντων.. Εγω πήρα την απόφαση να μη δώσω εξετάσεις στο ΤΕΕ παρόλο που είχα κάνει αίτηση συμμετοχής πρωτού βρώ δουλειά για να μη μπλέξω όπως είναι η επικρατούσα άποψη που συμπεραίνει κανείς ξεφυλλίζοντας το φόρουμ..
  3. Συμφωνώ απόλυτα ρε παιδιά.. Μου φαίνεται εντελώς παράλογο ειδικά σε μια εποχή που κατα κόρον φεύγουν ατομα στο εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα να μη γίνεται να ξαναγραφτούν αν θέλουν να γυρισουν μετά απο μερικά χρόνια.. εντελώς άκυρο και παράλογο μου φαίνεται.. κρίμα που δεν ξέρει κάποιος σίγουρα να μας πει..
  4. Σε ευχαριστώ. Ναι αν το θέσουμε στη βάση της ιδιάζουσας περιπτωσης εξωτερικό-ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να είναι πιο έυκολο.. Εννοώ με την έννοια του ότι αν χρειάζεται να πληρώσεις μόνο τις ανδρομικές οφειλές για να επιστρέψεις και να δουλέψεις στη Ελλάδα το μόνο πρόβλημα είναι το χρηματικό και όχι γραφιεοκρατικό.. αν βρείς τον συνδεσμο θα χαιρόμουν να το δω..
  5. Μάλλον δε με κατάλαβες.. Εννοώ ότι για παράδειγμα έχω γνωρίσει παιδιά εδώ στο εξωτερικό που βρίσκομαι που ήταν γραμμένοι στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ είτε γιατί δουλευαν στην Ελλάδα για κάποιο χρονικό διάστημα είτε γιατί είχαν απλά γραφτεί.. ΚΑι επειδή τώρα βρίσκονται και δουλεύουν στο εξωτερικό το διέκοψαν/έπαυσαν.. Το μόνο πρόβλημα που μου είπαν είναι ότι απλά για να ξαναγραφτείς θα πρέπει να πληρώσεις αναδρομικά για όλο το καιρό που ίσχυε η παύση/διακοπή.. Ισχύει αυτό? Αν θέλετε πείτε μου τη δική σας εμπειρία.. Επίσης γενικά τα χρήματα για το ΤΣΜΕΔΕ πληρώνονται ανα μήνα ή συγκεντρωτικά ανα εξάμηνο?
  6. αυτό εννοώ ναι! Αλλά για παράδειγμα και στη προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ για τις θέσεις που ανοίγουν μέσω ΑΣΕΠ, ζητάνε ΤΕΕ.. Δε ξέρω δηλαδή τι συμβαίνει σε περίπτωση που δε δουν το αντίστοιχο δικαιολογητικό σε αυτά που θα τους στείλεις.. Τώρα για το καθεστώς αιχμαλωσίας που λέτε.. δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα λίγο..? Δηλαδή θέλω να πω είναι πλέον εύκολο να διακόψεις ΤΣΜΕΔΕ απο αυτά που διαβάζω και ακούω..
  7. Δε χρειάζεται όμως για ασφάλεια και λοιπά? Εντάξει η σφραγίδα είναι το λιγότερο εξαρτάται και απο τη δουλειά για το αν τη χρειάζεται άμεσα..
  8. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα, απλά το ζητάνε σα προυπόθεση και θεώρησα ότι είναι απαραίτητο.. Αλλά για να το λέτε το δέχομαι..
  9. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά.. Πως βρίσκεις πρώτα δουλειά και μετά δίνεις για ΤΕΕ απο τη στιγμη που οι περισσότεροι ζητάνε σα προυπόθεση να είσαι ήδη γραμμένος (και είναι λογικό νομίζω) ?? :/ Και οι εξετάσεις είναι τρει φορές το χρόνο όχι τίποτα άλλο...
  10. Καλησπέρα σε όλους! Βρίσκομαι στο εξωτερικό αλλά επειδή θέλω να γυρίσω Ελλάδα και θέλω να είναι όλα έτοιμα έχω κανει αίτηση για τις εξετάσεις του ΤΕΕ της προσεχούς περιόδου. Έχω κάποιες ερωτήσεις για αυτό. 1) Αν περάσω επιτυχώς τις ''εξετάσεις'' του ΤΕΕ γράφομαι αυτομάτως και στο ΤΣΜΕΔΕ? Και αν ναι απο πότε ξεκινάω να πληρώνω εισφορές? 2)Είναι δυνατή η εγγραφή στο ΤΕΕ και η εκ των υστέρων ενεργοποίηση ΤΣΜΕΔΕ αφότου πιάσω δουλειά στη Ελλάδα? Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση. Ξέρω μπορεί να είναι ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί ξανά και ξανά αλλά είναι χαοτικό το φόρουμ και δύσκολο να βρείς τις απαντήσεις που θέλεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.