Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελένη1480

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Ελένη1480's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. stavrosa, οι άλλοι δυο δεν έχουν αυτονομηθεί έχουν βάλει μεγαλύτερα θερμαντικά σώματα. Μόλις έμαθα ότι μια στον πρώτο όροφο έχει ξηλώσει τα θερμαντικά σώματα , αλλά δεν μένει στη πολυκατοικία και το πληρώναμε οι υπόλοιποι ως κλειστό ( κενό κατοίκων ) και πλήρωνε το 20% όπως λέει ο κανονισμός,εδώ κατά την γνώμη μου υπάρχει θέμα διότι δεν υπάρχει απόφαση Γ.Σ. OTTO_engine μιλάς σωστά και είναι προς τιμή σου, όπως και όσοι λένε ότι πρέπει να ανοίξουν πόρτες αλλιώς ΔΕΝ Σε ότι αφορά την αυτόνομη με ενδιαφέρει δεν γνωρίζω τα τεχνικά μέρη ούτε το κόστος αλλά αν είναι μια συμφέρουσα λύση και πάνω από όλα βρω την ησυχία μου γιατί όχι ; Από ότι γνωρίζω μόνο για φυσικό αέριο δεν χρειάζεται απόφαση Γ.Σ. Ο κανονισμός κάπου λέει απαγορεύονται οι προσθαφαιρέσεις, Θέλω να είμαι 101% νόμιμη.
  2. stavrosa να ξεμπερδέψω πρώτα αν.. και θα το κοιτάξω διότι θέλω και 50+1 από Γ.Σ τουλάχιστον ή μήπως για αποκοπή θέλει παμψηφία;
  3. dib Για τον δικηγόρο οκ έχω , αλλά από μηχανολόγο δεν ξέρω κάποιον,καθώς και τι ακριβώς πρέπει να κάνει, ας πούμε αυτοψία ; δεν γνωρίζω τι ενέργειες πρέπει να κάνει ο μηχανολόγος, εν το μεταξύ έμαθα ότι θα μου κάνουν εξώδικο διότι δεν πλήρωσα ενός έτους τα πετρέλαια. κινδυνεύω;
  4. OTTO_engine Ετος κατασκευής 1969 Αγορά διαμερίσματος 2003 πριν ΚΘΚ (Κανονισμός Θερμομόνωσης Κτιρίων), του 1979. ( αν αυτό εννοείς )
  5. antloukidis Η απλή λογική λέει αυτό που περιγράφεται . Το δίκαιο σε κάθε περίπτωση πάντως είναι να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε να ξέρουμε τι ακριβώς πληρώνουμε. Το όλο θέμα το δημιουργούν ο πρώην και τωρινός διαχειριστής οι οποίοι έχουν βάλει μεγαλύτερα θερμαντικά σώματα ( Το ομολόγησαν οι ίδιοι αφού υπάρχουν μαρτυρίες ) Δεν μπορώ να γνωρίζω αν συμβαίνει και κάτι άλλο που εγώ δεν ξέρω. Για έναν άλλο συνομιλητή που ρωτάει αν υπάρχουν τα σχέδια οικοδομικής αδείας , τι στο καλό να μη υπάρχουν ; Ο πολιτικός μηχανικός όταν έγινε η αγορά του διαμερίσματος τα βρήκε εντάξει. Βέβαια δεν γνωρίζω αν είναι στις αρμοδιότητές του ότι δεν είδε στον κανονισμό ότι γράφει πως η μελέτη από μηχανολόγο μηχανικό εκκρεμεί,και όπως συνταχθεί. Το ζητούμενο είναι από που βγαίνουν στη συγκεντρωτική κατάσταση 967.50 χιλιοστά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πίνακας για την κεντρική θέρμανση. Εδώ δεν υπάρχει κάτι ύποπτο ; Συγνώμη κύριοι αλλά όταν μου λένε υπάρχει η μελέτη και θα μου την δείξουν ΘΑ και μετά από πιέσεις μου δείχνουν ένα χειρόγραφο χαρτί χωρίς σφραγίδα, και μου λένε θά έρθει και το χαρτί με σφραγίδα τι να πω ; Ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν πόρτες το καταλαβαίνω αλλά εγώ που μένω στο τελευταίο όροφο πληρώνω όλα αυτά τα χρόνια κάποια χρήματα και πιθανόν περισσότερα από ότι πρέπει ( μόνωση στη ταράτσα δεν υπάρχει } πραγματικά με ωθούν στα άκρα. Ας μου πει ένας ειδικός τι να κάνω ; Ας πούμε ότι ΄ήταν αυτός στη θέση μου τι θα έκανε ;
  6. Όπως έχω πει υπάρχει απόφαση Γ.Σ στην οποία ψηφίσαμε με 50+1 υπέρ της νέας μελέτης σε ότι αφορά την κεντρική θέρμανση. Αυτή η απόφαση είναι άκρως δεσμευτική και ακυρώνεται εντός έξι μηνών από την στιγμή που ψηφίστηκε και μόνο σε αρμόδιο δικαστήριο. ( Οι 6 μήνες πέρασαν ) Απαντώντας στο αν υπάρχουν ημιυπαίθριοι που έκλεισαν, δεν υπάρχουν. Μιλώντας με δικηγόρο μου είπε ότι μπορώ να φέρω μηχανολόγο μηχανικό να μετρήσω το δικό μου διαμέρισμα,αλλιώς μπορούμε οι συνιδιοκτήτες που ψηφίσαμε υπέρ να κινηθούμε νομικά όσων αντιστέκονται Αν και υπάρχει απόφαση Γ.Σ η οποία είναι υπέρ της σύνταξης νέας μελέτης σε ότι αφορά την σύνταξη μελέτης δαπανών - χιλιοστών αναφορικά με την κεντρική θέρμανση. Τέλος σαφώς και οι καταγγελίες αφορούν άλλα θέματα και όχι την κεντρική θέρμανση αλλά επειδή πουλάνε υφάκι θα το μαζέψουν.... ήδη ήρθε ένα πρόστιμο 2.000.00 ευρώ, Τώρα ας φέρουν μπράβους..
  7. Εδώ είναι μια σελίδα μηχανικών http://www.vrisko.gr/dir/mixanologoi-mixanikoi/athina/ Από εκεί και πέρα το φόρουμ λέγεται michanikos.gr/ και γνωρίζω ότι πολλά φόρουμ κάνουν καλή δουλειά και πολλοί άνθρωποι έχουν βρει την άκρη τους, Διαβάζοντας κάποιες θεματολογίες είδα ότι υπάρχουν κάποιοι μηχανικοί με εμπειρία στο αντικείμενο και αποφάσισα να πω το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω συν της άλλης δίνω εργασία σε ένα άνθρωπο. Αν δεν βρω εδώ θα στραφώ αλλού.
  8. Καλημέρα ,λοιπόν ψηφίσαμε όπως είπα οριακά, το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν συνεργάζονται , μάλιστα ζήτησα σε έκτακτη Γ.Σ. αντίγραφα συν της ψηφοφορίας για την σύνταξη μελέτης και αρνήθηκε ο διαχειριστής να μου τα δώσει. Με λίγα λόγια γίνεται ένας χαμός , εγώ θέλω να μου πει ένας μηχανικός αν μπορώ να μετρήσω το διαμέρισμα μου να ξέρω ακριβώς τα χιλιοστά που έχω. Κατά τα άλλα θα κινηθώ ποινικά και αστικά και θα τελειώσω μια και καλή με αυτούς διότι υπάρχει και μια υπεξαίρεση από το αποθεματικό - πρώην θυρωρείον το οποίο ενοικιάζεται εδώ και 40 χρόνια θα τους πλακώσω και στις καταγγελίες πολεοδομία κλπ και αν νου την παραδώσει το πουλάω και γεια σας καταλάβατε λοιπόν γιατί έφτασε η Έλλάδα ως εδώ ; γιατί κλέβει ο ένας τον άλλον σε όλα τα επίπεδα. Αν υπάρχει κάποιος τίμιος άνθρωπος μηχανολόγος μηχανικός που να ξέρει τι ακριβώς πρέπει να γίνει εδώ είμαι.
  9. Μιλάμε για χειμερινή σεζόν και όχι για χειμερινό μήνα, βέβαια αν θέλετε σας τα χαρίζω τα δύο Τ.Μ. Επίσης πως σας φαίνεται αν είχα και άλλο διαμέρσμα και αντί για 73.20 Τ.Μ. δήλωνα 45 Τ.Μ. για να πληρώνω ποιό λίγα χειμερινή σεζόν ; Τέλος πάντων ένας μηχανολόγος μηχανικός γνωρίζει τι ακριβώς θέλω και σεβόμενη τους κανόνες του φόρουμ δεν θα απαντώ σε ερωτήσεις άνευ ουσίας.
  10. Στον κανονισμό λέει ότι η σύνταξη μελέτης για την κεντρική θέρμανση εκκρεμεί, αλλά δεν έγινε ποτέ,μόνο που εμένα μου έλεγαν ότι μελέτη μηχανολόγου μηχανικού υπάρχει και μου έδειχναν την συγκεντρωτική κατάσταση που αναγράφει πιθανών κάποια τετραγωνικά μέτρα που ακόμα και έτσι να είναι από έρευνα στο υποθηκοφυλακείον διαπίστωσα ότι οι ιδιοκτήτες των άλλων διαμερισμάτων έχουν πολλά περισσότερα από αυτά που δηλώσαν για την κεντρική θέρμανση ,επίσης στη συγκεντρωτική στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν υπάρχει Μ 1000 ΑΛΛΆ 967.50 συν της άλλης στο πρώτο και στον τέταρτο όροφο έχουν αποσυνδεθεί μόνιμα από την κεντρική θέρμανση και χρησιμοποιούν κλιματιστικά, και χωρίς μάλιστα την έγκριση της Γ.Σ. Επειδή δηλώνεται νομικός μήπως αυτό λέγεται απάτη ; Διότι τη δουλειά έχουν τα 967.50 από την στιγμή που δεν υπάρχουν χιλιοστά αλλά Τ.Μ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΤΈΟΝ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ 23 ΔΙΑΜΈΡΙΣΜΑΤΑ ακόμα και γκαρσονιέρες να είναι δεν βγαίνουν τα κουκιά.... Η κατά την γνώμη σας τι κυρώσεις έχουν διότι έχω υποστεί οικονομική ζημία. Στον προηγούμενο συνομιλητή απαντώ ότι ναι βρωμάει και πολύ ! Επαναλαμβάνω ότι επειδή το φόρουμ έχει ειδικότητα για μηχανολόγους μηχανικούς όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου διότι θέλω να κάνω μέτρηση στο διαμέρισμά μου.
  11. Καλησπέρα.Τι γίνεται στη περίπτωση που δεν υπάρχει μελέτη για την κεντρική θέρμανση τόσο στη πολεοδομία όσο στη νομαρχία αλλά και στην εταιρεία που εκδίδει κοινόχρηστα και ειδικότερα στο πινάκιο για την θέρμανση αναγράφει κάτι αριθμούς π.χ 72 το διαμέρισμα τάδε 45 το διαμέρισμα τάδε κ.λ.π. Καλώντας έκτακτη γενική συνέλευση μου παρουσίασε ο διαχειριστής ένα απλό χαρτί πού δεν ήξερε ούτε ο ίδιος τι αναγράφει ή έκανε ότι δεν ήξερε αυτό το χαρτί που ήταν χωρίς σφραγίδα και προφανώς το είχαν φτιάξει μαζί με κάποιους άλλους συνιδιοκτήτες και μου είπε ότι η μέτρηση γίνεται με Τ.Μ.. Ρωτώντας τον αν υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης και ζητώντας αντίγραφο με ειρωνεύτηκε. και μου είπε ότι η συμφωνία ήταν προφορική. Όμως σε έρευνα που έκανα στο υποθηκοφυλακείο, διαπίστωσα ότι εκεί έχουν δηλωμένα περισσότερα τετραγωνικά,από αυτά που αναγράφονται στο χαρτί το οποίο μου έδειξαν,κάτι που αποδεικνύεται και από τον κανονισμό, να σημειωθεί ότι εμένα ενώ έχω 74 Τ.Μ, μου έχουν προσθέσει δυο Τ.Μ. Ερώτηση 1 υπάρχει κάποιος μηχανολόγος μηχανικός να κάνω μέτρηση στο δικό μου διαμέρισμα,διότι αν και ψηφίσαμε υπέρ σύνταξης νέας μελέτης τώρα κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή. 2 Τι ενέργειες μπορώ να κάνω βάσει νόμου; Είναι υπεύθυνη εκτός των συνιδιοκτητών και η εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα και συν της άλλης προμηθεύει όλα αυτά τα χρόνια με πετρέλαιο την πολυκατοικία; Η πολυκατοικία είναι του 1969.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.