Μετάβαση στο περιεχόμενο

cool13

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

cool13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο καυστήρας λειτουργεί όταν ανοίγει ο θερμοστάτης. Ισως ισχύουν αυτά που λέτε. Ευχαριστώ.
  2. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι από το μπόιλερ που έχει κρυώσει το νερό και το ξαναζεσταίνει?
  3. Δεν θα μου απαντήσεις χωρίς φώτο please? Ο θερμοστάτης χώρου είναι ένας απλός Siemens με κουμπί on/off και ένα περιστρεφόμενο για την ρύθμιση της Τ. Ο καυστήρας έχει αυτά που είπα το πρώτο ρυθμισμένο σε ψηλή Τ το άλλο σε χαμηλή υποθέτω είναι για τον κυκλοφορητή. Τελικά ο καυστήρας καίει όταν ο θερμοστάτης χώρου έχει κλείσει το λαμπάκι για να διατηρεί γενικά το νερό σε κάποιο εύρος Τ ή για να διατηρεί το νερό στο μπόιλερ πάνω από κάποια Τ?
  4. Ο καυστήρας δεν τέθηκε σε λειτουργία όταν τον άναψα αλλά ο θερμοστάτης χώρου ήταν κλειστός on/off στο off. Αυτό σωστό δεν είναι? Η απορία μου είναι όταν είναι αναμμένος ο θερμοστάτης χώρου on/off στο on αλλά έχει πιάσει θερμοκρασία και έχει σβήσει το λαμπάκι τότε ο καυστήρας καίει κάποιες φορές. Αυτό γιατί το κάνει για να κρατήσει την θερμοκρασία στο μπόιλερ? Η΄ για να κρατήσει την θερμοκρασία πάνω από το min όριο του θερμοστάτη του καυστήρα? Έχει δύο κουμπιά επάνω burn regul και pump regul. Υποθέτω ότι το πρώτο είναι η max θερμοκρασία. Δηλαδή η ροή νερού στο μπόιλερ άρα και ο καυστήρας ενεργοποιείται με το on/off του θερμοστάτη χώρου και όχι με το αν έχει πιάσει θερμοκρασία?
  5. Δεν είναι σβηστός ο θερμοστάτης χώρου απλά έχει πιάσει θερμοκρασία και έχει σβήσει το λαμπάκι. Επίσης ο καυστήρας είναι συνδεμένος και με μπόιλερ αυτόματα. Μήπως πάιζει ρόλο και αυτό? Δηλαδή κάθε φορά που κρυώνει το νερό στο μπόιλερ λειτουργεί ο καυστήρας για να το ζεστάνει άσχετα με το θερμοστάτη χώρου?
  6. Θερμοστάτη χώρου εννοώ του διαμερίσματος. Και εννοώ ότι ο καυστήρας λειτουργεί όταν η θερμοκρασία νερού κατεβαίνει κάτω από το όριο του θερμοστάτη του ανεξάρτητα αν το λαμπάκι του θερμοστάτη χώρου έχει σβήσει λόγω του ότι η θερμοκρασία χώρου είναι εντάξει. Στον καυστήρα υπάρχει θερμοστάτης υπάρχει δυνατότητα να τον ρυθμίσω χαμηλότερα ώστε να μην τίθεται σε λειτουργία ο καυστήρας? Μήπως υπάρχει κάποιο max όριο στο εύρος μεταξύ min και max θερμοκρασίες στον θερμοστάτη του καυστήρα? Ευχαριστώ.
  7. Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω σε καυστήρα πετρελαίου πώς γίνεται να καίει μόνο όταν ο θερμοστάτης χώρου είναι αναμμένος. Συγκεκριμένα καίει ακόμα και όταν ο θερμοστάτης χώρου έχει πιάσει θερμοκρασία όταν η θερμοκρασία νερού φτάσει κάτω από το όριο του. Θέλω να καίει μόνο αν δεν έχει πιάσει θερμοκρασία ο θερμοστάτης χώρου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.