Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimos1

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dimos1

  1. Ευχαριστώ και πάλι Μηχανοσύφωνα έχω βάλει ακριβώς πριν τον βόθρο. Καταλαβαίνω ότι μπορεί η εργασία του να δικαιολογηθεί λόγω χώρου. Δύστυχως όμως στη επισυναπτόμενη φωτο, φαίνεται ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να βάλει το Ημι-Ταφ πολυ πιο κάτω ώστε και να δωθεί σωστή κλήση από την πόρτα προς το ημι-ταφ και για να παει η σωλήνα του νεροχύτη με κλήση να κουμπώσει σε ημι-ταφ. Συμφωνείτε ; Αν Συμφωνείτε, προτείνετε να τα αφήσω ως έχουν ή ξύλωμα και ξαναφτιάξιμο σωστό από την αρχή; Ευχαριστώ!
  2. Ευχαριστώ πολύ. Παρακαλώ πολύ δείτε και την παρακάτω φωτογραφία. (1) Μήπως η κλήση που έχει δώσει αμέσως μετά την έξοδο από το σπίτι είναι πολύ μεγάλη (και θα τρέχουν τα νερά χωρίς να συμπαρασύρουν τις ακαθαρσίες); (2) Μήπως θα έπρεπε η είσοδος του κάθετου (μάλλον Φ50) σωλήνα (απο νεροχύτη) να ήταν στον κεντρικό αγωγό με ημιταφ με φορά προς τη φορά των υγρών και όχι σε ορθή γωνία; (3) υπάρχει κάποια άλλη τεχνική αστοχία ; Ευχαριστώ
  3. Παρακαλώ, ο υδραυλικός στο χωριό κάνοντας μια επισκευή στο αρχικό δίκτυο αποχέτευσης, έβαλε αρσενική μούφα PP για να ενώσει τις σωλήνες PVC [φώτο]. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ένωση και θέλω να ρωτήσω αν θεωρείται σωστή ή όχι. Ευχαριστώ.
  4. Ευχαριστώ. Δηλαδή το γεγονός ότι προφανώς το κτίσμα του δεν εχει πολεοδομική άδεια, δεν παίζει ρόλο.
  5. Για τη διαμόρφωση εξωτερικού χώρου στο οικόπεδο μου χρειάστηκε το σφυρί jcb να σπάσει βράχια σε απόσταση μέχρι και 1.5 μετρου από όριο με γείτονα. Ο γείτονας παραπονέθηκε ότι το άνευ θεμελίων χτισμένο με τσιμεντολιθους στο όριο του οικοπέδου ισόγειο 30-40τμ κτίσμα του, "τρίζει" και οτι αν γίνουν ζημιές θα πρέπει να πληρώσω. Κατανοώ ότι είναι γενικά ευθύνη μου να μην προκαλέσω ζημιές σε γειτονικά κτίσματα. Η ευθύνη αυτή ισχύει ακόμα και αν το κτίσμα του γείτονα είναι χτισμένο χωρίς θεμέλια και με τσιμεντολιθους (πιθανόν και χωρίς κολώνες); Για μένα αν δεν σκαψω (σπάσω βράχια) μέχρι το όριο του οικοπέδου (προστατευοντας το κτισμα του) χάνω οφέλιμα τμ από το δικό μου οικόπεδο. Ευχαριστώ.
  6. Με όλο το σεβασμό, είναι σαν με ρωτάτε πόσο βλάκας ήμουν. Θα απευθυνθώ και σε άλλους μηχανικούς, όμως από τι κατάλαβα από τα γραφόμενα, η διαδικασία είναι "μπελάς" για 50τμ και ίσως αυτό να δικαιολογεί την απουσία ενδιαφέροντος (όταν υπάρχουν πιο εύκολες εργασίες όπως τοπογραφικά, προσφυγές για δασικά, τακτοποιήσεις κλπ)
  7. Δεν ήθελα να το θέσω το θέμα αυτό γιατί η επιλογή του μηχανικού ήταν δική μου και σέβομαι όσους συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτό το φόρουμ. Όμως μηχανικός μου πρότεινε την αύξηση ύψους, πέρασε κατά την διάρκεια των εργασιών, και έδωσε τις προδιαγραφές για τα σίδερα στο σενάζ. Ουδέποτε αναφέρθηκε οτι η αύξηση ύψους 1-1.5 μέτρο αποτελεί αυθαιρεσία, όπως ομοίως δεν αναφέρθηκε οτι η αύξηση αυτή δεν θα μου δώσει κανένα λειτουργικό όφελος (δεν προκύπτει λειτουργικό "πατάρι"). "Περασμένα, πληρωμένα, ξεχασμένα". Το θέμα είναι τώρα τι κάνω.
  8. Ευχαριστώ. Απόλυτα δεχτές όλες οι συμβουλές. Καταλαβαίνω οτι μέσα από το φορουμ δεν μπορώ να βάλω αγγελία για μηχανικό που έχει διάθεση να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες νομιμοποίησης, αρχής γενομένης να μου πει πως υπολογίζεται το πρόστιμο και ποιο το κόστος αδείας. Αν μπορείτε να προτείνετε τρόπο εύρεσης μηχανικού, παρακαλώ. Μέχρι τώρα έχω απευθυνθεί σε "γνωστούς γνωστών" στην περιοχή και στην Αθήνα, με κανένα όμως αποτέλεσμα (όπως έγραψα παραπάνω). Ευχαριστώ.
  9. Ευχαριστώ πολύ τους tetris, dimitris GM και Didonis. Έμαθα περισσότερα από όσα είχα ακούσει από δια ζώσης συζητήσεις με μηχανικούς. Το κτίσμα είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Η μια πλευρά έχει εξωτερικές διαστάσεις ~5μ και η άλλη ~10μ. Οι τοίχοι (πέτρινοι) έχουν πάχος 0.6μ. Το κτίσμα δεν έχει ούτε υδραυλικά, ουτέ ηλεκτρολογικά, ούτε πάτωμα, ούτε κουφώματα. Μόνο πέτρινοι τοίχοι, τα κενά για πόρτα και παράθυρα, και το σενάζ. Η αύξηση ύψους έγινε με χτίσιμο πέτρας. Το σενάζ δεν φαίνεται από έξω. Διαβάζοντας στα σχόλια σας τις απαιτούμενες ενέργειες νομιμοποίησης, αισθάνομαι ότι θα είναι πιο οικονομικό να επαναφέρω το κτίσμα στις αρχικές του διαστάσεις και να μην είμαι πλέον παράνομος. Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη. Και πάλι ευχαριστώ.
  10. Ευχαριστώ tetris. Έχω απευθυνθεί τους τελευταίους 6 μήνες διαδοχικά σε 4 μηχανικούς της περιοχής (επαρχία). Δεν ξέρω αν είναι θέμα έλλειψης γνώσεων (ίσως να είμαι ο πρώτος με τέτοιο θέμα στην περιοχή) ή η ενασχόληση με μια τέτοια άδεια/νομιμοποίηση να μην είναι ελκυστική, πάντως όλοι ακόμα το μελετάνε. Ουτέ καν έχουν πει πόσα χρήματα θέλουν ως αμοιβή. Απευθύνθηκα και σε 2 μηχανικούς στην Αθήνα αλλά και εκεί δεν βρήκα ενδιαφέρον. Υποθέτοντας ότι είναι θέμα έλλειψης γνώσεων, σκέφτημα μήπως αν από αυτό το φόρουμ πάρω κάποιες κατευθύνσεις, να τις μεταφέρω στον μηχανικό ώστε να τις εκτελέσει -- ειδικά στο θέμα υπολογισμού του προστίμου (καθώς δεν υπάρχει αύξηση τμ αλλά μόνο ύψους). Οποιαδήποτε άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
  11. Παρακαλώ, σε ισόγειο πέτρινο σπίτι (προ του 1925) έγινε μετά το 2011 αύξηση ύψους κατά 1-1.5 μέτρο, άνοιγμα παραθύρων και τοποθέτηση σενάζ. Δεν έγινε αύξηση τμ. Ακόμα και μετά την αύξηση του ύψους, το ύψος δεν επαρκεί για βοηθητικό πατάρι. Τι μπορώ να κάνω για να νομιμοποιήσω την αυθαιρεσία αυτή; Πως θα υπολογιστεί το πρόστιμο; Ευχαριστώ.
  12. Eυχαριστώ όλους σας! Σκέφτηκα μήπως "ψηλώσω" την εξωτερική μεριά της υδρορροής βιδώνοντας κατά μήκος της υδρορροής μιας λωρίδας λαμάρινας, υψους πχ 15 εκατ.. Βλέπετε κάποιο τεχνικό θέμα με αυτή τη "λύση"; Ευχαριστώ
  13. δεν ειναι η δικιά μου. Ειναι τυχαία φωτο απο το ιντερνετ. η δικια μου σκεπη είναι 4ρηχτη και η υρδορροή μου "κουμπώνει" και στις 4 γωνιες.
  14. Ευχαριστώ. Αυτή που έχω είναι έχει κυκλική διατομή, όπως στην ενδεικτική φωτογραφία. Απλά με την ορμή της καταιγίδας τα μισά νερά "πηδάνε" την υδρορροή... θα ήθελα να πηγαίνουν όλα στην υδρορροή. Ευχαριστώ
  15. Παρακαλώ, με την υφιστάμενη υδρορροή της σκεπής μου, τα μισά νερά στις καταιγίδες "πηδάνε" (με ορμή) πάνω από την υδρορροή. Αναζητώ να την αντικαταστήσω με την όσο πιο φαρδιά υδρορροή γίνεται. Μήπως τυχόν έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα και έχει να προτείνει φαρδιά υδρορροή; Ευχαριστώ.
  16. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μηχανικοί, που ο καθένας έφερε τον "σκεπά" του και τον "μονωτή" του. Έγιναν διάφορες παρεμβάσεις κατ υπόδειξη τους (μαστίχα στις ενώσεις των κεραμιδιών, αντικατάσταση/προσθήκη μόνωσης κάτω από τα κεραμίδια, ξήλωμα και επανατοποθέτηση των κεραμιδιών με "καλύτερο τρόπο"). Δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει ίσως λόγω των καταιγίδων και του ανέμου. Έχω πληρώσει και ξαναπληρώσει για "εγγυημένες λύσεις" και παραμένω με κουβάδες και λεκάνες να συλλέγουν νερά και εγώ να τα αδειάζω. Πέρα από την πρόταση για αντικατάσταση των κεραμιδιών με πάνελ, έχω προτάσεις να βάλω κόκκινο ασφαλτόπανο πάνω από τα κεραμίδια ή/και να ισιώσω την πάνω επιφάνεια των κεραμιδιών τοποθετώντας ανάμεσα αφρό και να βάλω από πάνω το ασφαλτοπανο (για να είναι πιο σταθερό το ασφαλτόπανο). Ίσως οι μηχανικοί και τεχνίτες που έχουν έρθει να μην έχουν αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση, και επειδή δεν είναι εφικτό να καλέσω δεκάδες μηχανικούς, κατέθεσα εδώ το πρόβλημα με την ελπίδα για συλλογή περισσότερων ιδεών. Ευχαριστώ
  17. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλημέρα σας. Έχουμε ξύλινη μονόριχτη σκέγη με κεραμιδιά (πάνω από υπνοδωμάτιο). Δεν γνωρίζω πόσες μοίρες είναι, αλλά μπαίνουν νερά όταν βρέχει και στάζουν από κάτω. Δοκίμασα να σφραγίσω τα σημεία επαφής με μαστίχα, αλλά μάταια. Κάποιος μου πρότεινε να ξηλώσω τα κεραμίδια και να βάλω πανελ πολυουρεθανης σκεπης (σαντουιτς) πάνω στον υφιστάμενο ξύλινο σκελετό. Μήπως όμως με το πάνελ θα ακούγεται η βροχή; Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.