Μετάβαση στο περιεχόμενο

holden

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

holden's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά μάλλον έπρεπε να βάλω την ερώτησή μου στην ενότητα "Θέματα ιδιωτών". Αν το κρίνουν σκόπιμο οι διαχειριστές, ας τη μεταφέρουν εκεί.
  2. Έχω το έξης θέμα, ελπίζω να βρίσκομαι στη σωστή ενότητα: Σε διώροφη μεζονέτα προστέθηκαν κάποια στιγμή άλλοι δύο όροφοι (με εσωτερική σκάλα), με αποτέλεσμα ο 1ος-2ος να είναι μία κατοικία, και ο 3ος-4ος άλλη μία. Στη συνέχεια, το 2010 έγινε ανακαίνιση στον 1ο-2ο και οι δύο όροφοι χωρίστηκαν, οπότε δημιουργήθηκαν δύο ανεξάρτητα οροφοδιαμερίσματα. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, οι εργασίες αυτές έγιναν χωρίς άδεια. Εγώ μένω στον 2ο και η παροχή της ΕΥΔΑΠ είναι κοινή με τον 1ο (ένα ρολόι - ένας λογαριασμός). Σημειωτέον ότι υπάρχει κι ένα κοινόχρηστο ρολόι στην πολυκατοικία για τον κήπο, καθώς και ξεχωριστό ρολόι για τον 3ο-4ο φυσικά. Υπάρχει τρόπος να βάλω ξεχωριστό ρολόι για τον 2ο; Θα χρειαστεί να πληρώσω κάποιου είδους πρόστιμο από τη στιγμή που δεν υπάρχει άδεια, ή είναι εντελώς αδύνατο; Εάν δεν υπάρχει κανένας τρόπος, φαντάζομαι ότι η μόνη επιλογή είναι να μπει ένας μετρητής στο διαμέρισμά μου. Σωστά; Ευχαριστώ!
  3. Σκοπεύω να αγοράσω άμεσα νέο ηλιακό, γιατί ο παλιός τα έχει φτύσει και ανάβουμε συνεχώς την αντίσταση. Οι γνώσεις μου ως τώρα ήταν μηδενικές, αλλά μετά από αρκετό διάβασμα κατέληξα ότι ο νέος ηλιακός θέλω να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: glass, 160 λίτρων, με επιλεκτικό συλλέκτη (αφού υποτίθεται ότι οι συλλέκτες κενού δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα για περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο). Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: α) Τι επιφάνεια πρέπει να έχει ο συλλέκτης; Μιλάμε για 3 άτομα, στην Αθήνα, με την ιδιαιτερότητα ότι λόγω μωρού χρειαζόμαστε συχνά (5-6 φορές την ημέρα) ζεστό νερό (όχι μεγάλη ποσότητα όμως κάθε φορά). Το διαμέρισμα είναι στον δεύτερο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας, ενώ ο ηλιακός θα μπει στο δώμα της ταράτσας, άρα μιλάμε για απόσταση σχεδόν τεσσάρων ορόφων. Αυτό το λέω γιατί το εργαλείο επιλογής κατάλληλου μοντέλου της Calpak λαμβάνει υπόψη και την απόσταση του ηλιακού από το διαμέρισμα. β) Έχει σημασία από πού θα τον αγοράσω; Π.χ., όσον αφορά τους Calpak, οι τιμές στο skroutz.gr είναι χαμηλότερες από αυτές που λέει το σάιτ της εταιρείας, τα συγκεκριμένα καταστήματα όμως δεν περιλαμβάνονται στους αντιπροσώπους της Calpak (σύμφωνα πάντα με το σάιτ της εταιρείας). Έχει κάποια σημασία αυτό; γ) Σχετικά με την εγκατάσταση, πρέπει να προσέξω κάτι; Να απευθυνθώ σε κάποιον «απλό» υδραυλικό ή θα ήταν καλό να την αναλάβει κάποιος πιο εξειδικευμένος; Απ' ό,τι διαβάζω, η εγκατάσταση ηλιακού δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση και μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή του. Πού κυμαίνεται περίπου το κόστος για απομάκρυνση του παλιού ηλιακού και τοποθέτηση του καινούργιου (σε δώμα ταράτσας τετραώροφης πολυκατοικίας, αν έχει κάποια σημασία); δ) Η πολυουρεθάνη θεωρείται ανώτερη μόνωση από τον πετροβάμβακα, όλοι όμως οι επώνυμοι ηλιακοί (Calpak, Φυρογένης, Μαλτέζος, Nobel, Ηλιοακμή κλπ.) που έχω κοιτάξει έχουν πολυουρεθάνη μόνο στο μπόιλερ, ενώ στον συλλέκτη έχουν πετροβάμβακα. Υπάρχει κάποιος ηλιακός που να έχει πολυουρεθάνη και στον συλλέκτη; Ελπίζω να βρω απαντήσεις, και σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.