Μετάβαση στο περιεχόμενο

trelf

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by trelf

  1. Καλησπέρα σε όλους, Πως θα μπορούσα να βρω μία λίστα με μελετητές μηχανολόγους HVAC και τα στοιχεία επικοινωνίας τους; Π.χ. το email. Αν είσαι Μηχανικός, βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Είναι υποχρεωτικό από τους κανόνες. Didonis
  2. εχετε κολλησει ολοι σας με το "βαθμο αξιοποιησης"....ο ανθρωπος θελει να πει "effectiveness of a system" και οχι "efficiency of a system".... με αλλα λογια....θελει να πει π.χ......(ΤΥΧΑΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ) <<εχουμε εναν ανθρωπινο οργανισμο ο οποιος πρεπει να θερμανθει και βρισκεται μεσα σε ενα δωματιο....οταν θα χρησιμοποιησουμε ενα θερμοπομπο ηλεκτρικο 1kw ισχυος με cop=1 στο 1 μετρο αποσταση απο τον ανθρωπο στην ουσια θα καταναλωνουμε 1Kw ανα ωρα οταν λειτουργει στο μεγιστο της ισχυος και ο ανθρωπος θα λαβει σε μια ωρα το 80% της 1 kwh και το υπολοιπο 20% θα παει στον χωρο (τυχαια νουμερα επαναλαμβανω...)....οποτε cop συστηματος θερμανσης 0.8 ενω με υπερυθρη θερμανση που θα στοχευει απευθειας στον ανθρωπο....στελνουμε ισχυ 1kw και ο ανθρωπος λαμβανει ολη την ισχυ,οποτε cop 1>> αυτο θελει να πει με τον ορο "βαθμο αξιοποιησης"....το πως αυτο το βγαζει 1.8 ειναι αλλου παπα ευαγγελιο....(προφανως οπως με το 108% β.α. σε λεβητες συμπυκνωσεως που στην ουσια μετριεται σε συγκριση με το "προτυπο" λεβητα γι αυτο και πανω απο 100%)....τρεχα γυρευε... τωρα....οσων αφορα την υπερυθρη θερμανση και το κατα ποσο ειναι οικονομικοτερη,υγειηνη και αποτελεσματικη απο αλλες κλασσικες μεθοδους θερμανσης........... με βρισκει εντελως αντιθετο! Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, hkamp.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.