Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moύκου

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Moύκου's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-4

Φήμη στην κοινότητα

  1. AlexisPap αυτή διαδικασία πόσο διαρκεί χρονικά δηλαδή από την στιγμή που θα προταθεί μέχρι την στιγμή που θα φτάσει στο υπουργείο ? Πάντως το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ένα σχετικά αδιάφορο κτίσμα ''που διασώζει στοιχεία διαμόρφωσης ή μορφολόγησης μίας εποχής''.Δύο αρχιτέκτονες που το είδαν μου είπαν πως δεν θα βγει διατηρητέο.
  2. Όχι πρόσφατη έιναι. Από συνήθεια την λέω ΕΠΑΕ.Αν μπει ένας εργάτης και το ψιλό γκρεμίσει τι γίνεται μετά? Να ρίξει την οροφή ας πούμε.....
  3. Ναι δίκιο έχεις.Το ακίνητο είναι στην Λάρισα ,το θέλει για οικόπεδο να κτίσει νέα οικοδομή δηλαδή να κατεδαφίσει την παλαιά οικία και είναι τιμή ευκαιρίας.Το οικόπεδο έχει μέσα διώροφο κτίσμα σε άσχημη κατάσταση.Κατά την γνώμη μου δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά έχει κάποια ωραία στοιχεία (κυρίως μπαλκόνια).Η γνωμάτευση της ΕΠΑΕ δεν ξέρω ποια είναι.Πάντως κάποιους που ρώτησα μου είπαν πως είναι πολύ δύσκολο να βγει διατηρητέο.Τώρα τι κάνει κάποιος είναι δύσκολο θέμα όντως.Ένας φίλος πολιτικός μηχανικός μας είπε πως μπορούν να γίνουν συμβόλαια πώλησης αλλά με τον όρο να μην βγει διατηρητέο.Δηλαδή δίνεται μία προκαταβολή από τον αγοραστή και τρέχουν την διαδικασία.Αν δεν βγει διατηρητέο γίνεται κανονικά η αγοραπωλησία. Αν βγει επιστρέφεται η προκαταβολή στον υποψήφιο αγοραστή.Ξέρει κανένας αν ισχύει αυτό?
  4. Το θέμα όμως είναι τι κάνει ο υποψήφιος αγοραστής?Το αγοράζει και κάνει αυτός την διαδικασία για να μην χαρακτηρισθεί διατηρητέο ή το αφήνει?
  5. Ναι οκ το διάβασα το άρθρο 6 αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.Τι πιθανότητες υπάρχουν να βγει ένα κτίριο διατηρητέο από την στιγμή που η απόφαση της αρχαιολογίας ήταν αρνητική και απλά ''κόλλησε'' ένας αρχιτέκτονας στην ΕΠΑΕ?
  6. Συνάδερφοι καλημέρα.Ο αδερφός μου ενδιαφέρθηκε να αγοράσει ένα οικόπεδο μέσα στο οποίο υπάρχει διώροφο κτίριο το οποίο είναι περίπου της δεκαετίας του 20.Ο μηχανικός κατέθεσε φάκελο για άδεια κατεδάφισης και τον έστειλαν ΕΠΑΕ και αρχαιολογίες. Οι αρχαιολογίες έκριναν πως δεν είναι διατηρητέο και έδωσαν και το σχετικό έγγραφο .Η ΕΠΑΕ όμως αποφάνθηκε πως πρέπει να προταθεί. Τι διαδικασία ακολουθείται στην περίπτωση αυτή (μέχρι να χαρακτηρισθεί διατηρητέο) και τι μπορεί να γίνει ώστε ώστε να μην χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.