Μετάβαση στο περιεχόμενο

gbalofski

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

gbalofski's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λοιπόν... Η απόσταση απο μπόιλερ με συλλέκτες είναι 25 μέτρα και ύψος 10 μετρα. Η σωλήνα γράφει τώρα που την βλέπω: "φ18χ2 Tipo A PEXb-Al-PEXB 10bar T mal 95*C classe 1 34,5=<S=<42,8 made in italy" H φ22 ειναι απλή πλαστική νερού μαύρη.Δεν έχει αλουμίνιο. Το δοχείο είναι 18λιτρων 1,5 - 6 bar. Ολα τα εξαρτήματα είναι καινούργια. Δεν νομίζω να είμαι τόσο άτυχος και να είναι ελλατωματικά και το δοχείο και η βαλβίδα. Οι ενέργειες που έκανα ήταν: Ηταν μεσημέρι με ήλιο. Ανοιξα την βάνα που πηγαίνει το κρύο νερό στον συλλέκτη μεχρι να βγεί απο το εξαεριστηράκι..δεν το είχα συνδέσει το εξαεριστηρακι ακόμα.Περίμενα να φύγει ο αέρας ο πολύς.ανοιξα κ την αλλη βάνα του ζεστου.Περίμενα λίγο... Εκλεισα τις βάνες και ανέβηκα στην σκεπή για να βάλω το εξαεριστηράκι.Ειδα στο ταφ που θα εβαζα το εξαεριστηράκι οτι είχε νερό επάνω...Α!!! λέω..Ωραία! έφυγε ο αέρας. Βάζω το εξαεριστηράκι.Το ταφ ήδη έκαιγε.Κατέβηκα κάτω..Ανοιξα τις βάνες..Ξανανέβηκα ανοιξα το καπάκι απο το εξαεριστηράκι για να φύγει οτι είχε κ πήγα κάτω στο μπόιλερ. Αρχισα να βάζω τον κυκλοφορητή να δουλεύει χειροκίνητα για 5 λεπτα κ τον σταματούσα.Αφου τον άφησα για λίγο διαπίστωσα οτι ο πληρωτής απο τα 2bar που τον είχα ανέβαινε...εφτασε στα 3 και επειδη δεν ήθελα να ανοίξει η βαλβίδα των 3bar, τον μείωσα εκείνη την ώρα.. Τωρα που το σκέφτομαι..Μήπως έκανα βλακεία;;; Μετά σταμάτησα.. και άρχισα να ασχολούμε με την τοποθέτηση του διαφορικου θερμοστάτη.Μετά ακούω μπάμ. και καταλαβαίνω οτι κάτι έσκασε πάνω στην σκεπή, γιατί άκουγα το νερό που κυκλοφορούσε. Παω πάνω.. και βλέπω την φ22 σκισμένη κ κομμένη ακριβώς στο ρακόρ.
  2. Καλημέρα σε όλους... θα ήθελα την βοήθεια σας .. Έχω συνδέσει μπόιλερ τριπλής ενεργειας 160λ με 2 συλλεκτες 2χ1. Οι συλλεκτες ειναι σε σειρα συνδεση. η διατομή σωληνων σύνδεσης συλλεκτών με μπόιλερ ειναι φ18χ2 με αλουμίνιο μέσα. Η σύνδεση του ενα συλλέκτη με τον άλλον ειναι φ22. Βέβαια υπάρχουν τα απαραίτητα:δοχείο διαστολ'ης, ασφάλεια 3bar, ανεπίστροφη βαλβίδα και πληρωτής. Το θεμα ειναι οτι μέχρι να συνδέσω τον διαφορικό θερμοστάτη, μου έσκασε η σωλήνα φ22 που συνδέει τους συλλέκτες. Προφανώς απο θερμοκρασία με είπαν. Και ο λόγος οτι δεν δούλεψε ο κυκλοφορητής για να πάρει την θερμοκρασία απο τους συλλέκτες στο μπόιλερ επειδή δεν τον είχα δώσει ρεύμα ακόμα. Και λέω εγω... Κ αν δεν είμαι σπίτι κ είναι μέρα με ήλιο κ κοπεί το ρεύμα;;;; Υπόψην οτι ίσως να μήν εχει γίνει καλή εξαέρωση..
  3. Καλημέρα σε όλους... θα ήθελα την βοήθεια σας .. Έχω συνδέσει μπόιλερ τριπλής ενεργειας 160λ με 2 συλλεκτες 2χ1. Οι συλλεκτες ειναι σε σειρα συνδεση. η διατομή σωληνων σύνδεσης συλλεκτών με μπόιλερ ειναι φ18χ2 με αλουμίνιο μέσα. Η σύνδεση του ενα συλλέκτη με τον άλλον ειναι φ22. Βεβαια υπάρχουν τα απαραίτητα:δοχειο διαστολης, ασφαλεια 3bar, ανεπίστροφη βαλβίδα και πληρωτής. Το θεμα ειναι οτι μέχρι να συνδέσω τον διαφορικό θερμοστάτη, μου έσκασε η σωλήνα φ22 που συνδέει τους συλλέκτες. Προφανώς απο θερμοκρασία με είπαν. Και ο λόγος οτι δεν δούλεψε ο κυκλοφορητής για να πάρει την θερμοκρασία απο τους συλλέκτες στο μπόιλερ επειδή δεν τον είχα δώσει ρεύμα ακόμα. Και λέω εγω... Κ αν δεν είμαι σπίτι κ είναι μέρα με ήλιο κ κοπεί το ρεύμα;;;; Υποψην οτι ίσως να μήν εχει γίνει καλή εξαέρωση..
  4. Με την καλή εννοια! Φυσικα κ θα κάνω οτι μου καπνίσει με το σπίτι που πληρώνω κ στο οποίο θα μένω εγω κ όχι ο μηχανικός μου. οσο για το τι δουλεια κανω κ που ξερω εγω που θα βαλω τα ανοιγματα μου...δεν νομιζω να χρειαζετε κ στατικη μελετη για να αλλαξω ενα ανοιγμα το οποιο ειναι κατω απο το δοκαρι και αντι να ειναι στη αριστερη μερια, το κανω στην δεξια γιατι ετσι τελικα με βολευει.. κ φυσικα θα αλλαξω καποια χωρισματα κ θα τα μεταφερω σε αλλη θεση για να μπορεσω να ανοιξω το παραθυρο που ο μηχανικος μου ξεχασε να βαλει στα στατικα σχεδια κ εμεινα με τουαλετα χωρις παραθυρο..Αλλα δεν το εκανα θεμα κ εκατσα κ βρηκα μονος μου λυση σε αυτο το θεμα.. δεν αμφισβητω τον μηχανικο η οτι λεει ψεμματα.. Απλα ειναι καπως αυστηρος με τα νομικα θεματα. Απλα σας ρωτησα αν το θεμα με τις αλλαγες δεν ειναι τοσο σημαντικο που θα πρεπει να κανω αναθεωρηση της αδειας. Τα ανοιγματα μου...στο σπιτι μου θα τα κανω γιατι ετσι γουσταρω και οσο για το προστιμο ας το φαω γιατι ειμαι λεφτας.... Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ, Χάρης.
  5. γεια σε ολους σας.... θα ηθελα την βοηθεια σας στο προβλημα μου.. το προβλημα μου ειναι το εξης: Χτιζω δικο μου σπιτι στο μεσημερι θεσσαλονικης κ ειμαι στην φαση της τοιχοποιιας. Εχω κανει αλλαγη σε σχεση με το υπαρχων σχεδιο στο θεμα των ανοιγματων.Εχω ηδη χτισει τα ανοιγματα.Ο μηχανικος μου με ειπε οτι πρεπει να τα κανω ακριβως οπως ειναι στο σχεδιο γιατι για να παρω ρευμα θα ερθουν κ θα κανουν αυτοψια κ θα με πουν να γκρεμισω αυτα που εχω αλλαξει..κ αυτο γιατι λεει ο μηχανικος οτι το ανοιγμα του οροφου(μπαλκονοπορτα στην συγκεκριμενη περιπτωση του παιδικου δωματιου) πρεπει να συμβαδιζει με την μπαλκονοπορτα του ισογειου.(κουζινα) Δηλαδη το κεντρο του πανω ανοιγματως να ειναι ακριβως στην μεση με το κεντρο του κατω. Πραγμα το οποιο θα με αναγκασει να τα γρεμισω κ ηδιως να διαμορφοσω την κουζινα μου οχι ετσι οπως θελω.Κ ακομα οτι καθε μπαλκονοπορτα θα πρεπει να ειναι ακριβως στο κεντρο του μπαλκονιου του. Θα ηθελα να με πειτε αν ισχυει αυτο... κ αν σε περιπτωση που δημιουργηθει προβλημα....δηλαδη οντως ερθου για αυτοψια κ δουν την αλλαγη...θα με βαλουν να γκρεμισω??? η θα υπαρχει καποιο προστιμο??? Ευχαριστω.... Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.