Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ρυμοτομούμενα


Τασούλα

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

ένα οικόπεδο 200 περίπου τμ μπήκε στο σχέδιο (β' κατοικίας) πριν μερικά χρόνια. το μισό όμως χαρακτηρίστηκε ρυμοτομούμενο. πρέπει να υπολογίζουμε γι΄αυτό το κομμάτι κάποια αποζημίωση από τον δήμο; αν ναι, πότε και πόσα περίπου χρήματα; :(

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς, θα ισχύουν οι διατάξεις του Ν. 1337/83, (το υποθέτω) επειδή λες πριν μερικά χρόνια.

Μπορείς να ρωτήσεις απ'ευθείας τον Δήμο, ή μέσω του μηχανικού σου, για να σου εξηγήσει ακριβώς, όλα αυτά που ζητάς.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα θέματα αντιμετωπίζονται με την Πράξη Εφαρμογής της αντίστοιχης Πολεοδομικής Μελέτης. Επομένως, μπορείς να ρωτήσεις είτε στο δήμο είτε στην πολεοδομία εάν έχει ανατεθεί σε ιδιώτη μηχανικό η σύνταξη της ΠΕ και, σε θετική απάντηση, στο στάδιο προόδου. Έχε υπόψη ότι εάν το απομένον τμήμα του οικοπέδου, μετά τη ρυμοτόμηση, δεν αποτελεί άρτιο οικόπεδο, με την ΠΕ θα προβλεφθεί η αντικατάσταση του οικοπέδου με νέο σε άλλη θέση. Περισσότερες πληροφορίες για την αποζημίωση και όλα τα σχετικά ερωτήματα μπορείς να πάρεις και από τον ιδιώτη μηχανικό που συντάσσει την ΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ και τους δυο σας για το ενδιαφέρον....:P

θα πήγαινα σε μηχανικό, αλλά μία που γνωρίζω λείπει σε διακοπές...

με τον δήμο δε τολμώ να μπλέξω. αισθάνομαι πως θα με μπερδέψουν περισσότερο. το ζήτημα είναι πως αυτό το οικόπεδο θέλω να το πουλήσω, αλλά η απάντησή σας με σταμάτησε. δεν ήξερα πως υπήρχε περίπτωση αντικατάστασης!!! η ιδιοκτησία πάντως αναφέρει κάποιο χαρτί που έχω εντάχθηκε με το από 1-3-2002 ΠΔ ....και αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της μελέτης της πράξης εφαρμογής... τίποτε άλλο περί ιδιώτη μηχανικό κτλ

 

μια παλιά μελέτη του μηχανικού (του 2002) λέει πως δεν είναι άρτια η ιδιοκτησία ούτε οικοδομήσιμη. δε μας είπε τίποτα περί αποζημίωσης ή αντικατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιώνεις αυτά που έγραψα. Η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης με το από 1.3.2002 πδ και χρηματοδοτήθηκε η σύνταξη της ΠΕ. Επομένως, ανατέθηκε από το δήμο σε γραφείο μελετών (ιδιώτης μηχανικός) και, πιθανά, η μελέτη (ΠΕ) να έχει ολοκληρωθεί. Εάν η ιδιοκτησία σου δεν είναι άρτια και οικοδομήσιμη σύμφωνα με τους όρους δόμησης που εγκρίθηκαν, με την ΠΕ θα τακτοποιηθεί, με προσκύρωση τμημάτων από όμορες ιδιοκτησίες, εκτός εάν το απομένον, μετά τη ρυμοτόμηση τμήμα είναι πολύ μικρό οπότε αυτό θα προσκυρωθεί στα όμορα.

 

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός τοπογράφου της εμπιστοσύνης σου για να σου δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.