Μετάβαση στο περιεχόμενο

konst

Core Members
  • Περιεχόμενα

    207
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

konst's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

26

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνεχίζω και επιβεβαιώνομαι. Ο απόφοιτος των σχολών ΣΤΕΦ είναι Μηχανικός όχι επειδή το θέλουν οι απόφοιτοι των σχολών αυτών αλλά επειδή έτσι είναι. Ο απόφοιτος του εξωτερικού με 3 χρόνια προπτυχιακό και 1 μεταπτυχιακό είτε με 4 χρόνια προτυχιακό επίσης λέγεται Μηχανικός. Επειδή δεν είμαστε φοιτητές πλέον αλλά ελπίζω σοβαροί άνθρωποι ας ξεφύγουμε παρακαλώ από παραδείγματα και υποθέσεις γελοιοτήτων και ας δούμε την πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε μας βολεύει είτε όχι. Οι προσωπικές πεποιθήσεις πάντως και υποθέσεις καλό θα είναι να διασταυρώνονται πριν ειπωθούν.
  2. Συνεχίζω και επιβεβαιώνομαι, έχει διαφορά να κάνει κάποιος διάλογο από το να διαβάζει και να απαντάει σε ερωτήματα καφενείου ( η υποκουλτούρα που ανέφερα πριν είναι εμφανής ). Επειδή εγώ έχω ξεφύγει της εφηβικής ηλικίας και των φοιτητικών-μαθητικών ονείρων-ψωνισμού γιατί έτσι με έκανε η θεία- η γειτόνισσα- η γιαγιά., απλά δεν θέλω να συνεχίσω ( μειώνω τον εαυτό μου) και όχι γιατί δεν έχω επιχειρήματα. Υπάρχουν αξιόλογοι Μηχανικοί εδώ μέσα απόφοιτοι πολυτεχνείων- Τει οι οποίοι σαν επιστήμονες μπορούν να κάνουν διάλογο ( υπάρχει η σημασία της λέξης σε λεξικό ). Προτιμώ να επιλέγω τέτοιες συζητήσεις λοιπόν και αποβάλλω από πάνω μου όλα τα παραπάνω.
  3. Απλά επιβεβαιώνομαι ή καλύτερα επιβεβαιώνεται η ελληνική υποκουλτούρα.
  4. Έχω καταλάβει ακριβώς το θέμα είναι ότι δεν με ενδιαφέρει πλέον η μειονότητα και σχόλια τα οποία δεν ανήκουν στον επιστημονικό κόσμο. Όποιος έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, έχει γνωρίσει συναδέλφους Μηχανικούς στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί μαζί τους, έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους αλλά και τον σεβασμό τους απέναντι στις σπουδές ( ναι από ΤΕΙ ) τότε σχόλια ''χωριού'' είναι απλά για να περνάμε την ώρα μας διασκεδάζοντας. Εγώ θα έλεγα να αναφερθείτε και σε μόρια πανελληνίων νομίζω ότι ''πάει πακέτο''.
  5. Θεωρούσα ότι μπορώ να κατανοήσω την ελληνική λογική αλλά μάλλον όχι...... Το ερώτημα σου είναι που θα ανήκει ο πτυχιούχος μηχανικός εξωτερικού 3ετή σπουδών ; Εγώ συμπληρώνω το εξής : Ο πτυχιούχος Μηχανικός της Αγγλίας με 3 χρόνια προπτυχιακό συν ένα χρόνο μεταπτυχιακό, σύνολο 240 διδακτικές μονάδες γιατί παίρνει ισοτιμία με τα ελληνικά πολυτεχνεία των 300 διδακτικών μονάδων και γιατί αναγνωριζόταν ως Μηχανικός στην Ελλάδα ;
  6. Επειδή αρέσει σε κάποιους να μην απαντάνε σε συγκεκριμένα ερωτήματα, τα ξανά γράφω παρακάτω και θα ήθελα πραγματικά να πάρω απαντήσεις γιατι θέλω να πιστεύω πως εγώ τρελός δεν είμαι..... 1-->Βασιζόμενοι στην συνθήκη της Μπολόνιας γνωρίζουμε πως αναγνωρίζει ως Meng και τα τετραετή προγράμματα σπουδών άρα άμεσα όλα τα ελληνικά ΑΕΙ (Πανεπιστημιακού & Τεχνολογικού τομέα) πρέπει να αναγνωριστούν ως Meng...Σωστά ? ΝΑΙ Ή ΌΧΙ (δικαιολόγηση) 2--> Ερχόμενος ένας πτυχιούχος Μηχανικός του εξωτερικού στην Ελλάδα θέλοντας να ισοτιμηθεί με τα ελληνικά ΑΕΙ έχανε το μάστερ του? δεδομένου ότι στην ΕΕ ισχύει το 3+2 4+1 ΝΑΙ Ή ΌΧΙ (δικαιολόγηση) 3-->Ένας πτυχιούχος του εξωτερικού και αφού έχασε το μάστερ του έμπαινε στην διαδικασία να χρεωθεί και μαθήματα στην εκάστοτε σχολή για να πάρει την ισοτιμία ΝΑΙ Ή ΌΧΙ (δικαιολόγηση) 4-->Αν οι πτυχιούχοι των πολυτεχνικών σχολών ισοτιμηθούν με Meng και ως γνωστόν το Meng<Master, οι πτυχιούχοι του εξωτερικού έχοντας στην κατοχή τους Bachelor και Master και ισοτιμία με τα ελληνικά πολυτεχνεία θα ισοτιμηθούν με Meng και αυτοί χωρίς να αναγνωριστεί το μαστερ?
  7. ανέκδοτο είναι το δικό σου πτυχίο έγραψες αρχικά και μετά το διορθώνεις? Για ποιο λόγο? επιβεβαιώνετε συνέχεια τις αερολογίες τους μύθους σας και την ανυπαρξία στοιχείων όπως επίσης και την ανικανότητα σας να υποστηρίξετε αυτά που λέτε...Αλήθεια πόσο χρονών είσαι? ήθελα να το ρωτήσω όταν έγραψες ''ανέκδοτο είναι το δικό σου πτυχίο'' αλλά το διόρθωσες και τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω την παραπάνω ερώτηση
  8. Ποιοι και που ? Άσε τις αερολογίες όπως προείπα και άρχισε να γράφεις σωστά. Μόλις πρόσφατα η Γερμανία το κάστρο των μηχανικών έσπασε τα 5ετή πτυχία σε 3+2, μήπως είναι χαζοί? μήπως δεν ξέρουν? Για τα υπόλοιπα αδυνατώ να σου απαντήσω γιατί θεωρώ πως οι γελοιότητες έχουν και έναν όριο.
  9. Ακριβώς με αυτή τη φράση επιβεβαιώνεις το πόσο γελοία είναι τα επιχειρήματα σου/σας.. 1-->Παρόλο που σε όλες τις χώρες της ΕΕ ισχύει το 3-4 Beng/Meng εσείς μετά μανίας θέλετε να μην σπάσει η 5ετία για λόγους που όλοι γνωρίζουμε πλέον ''υποτιθέμενο κύρος''....αλλιώς θα σας βλέπει η θεία και γειτόνισσα.. 2-->Βασιζόμενοι στην συνθήκη της Μπολόνιας σωστά? το αναφέρεςι και πιο πάνω....Η συνθήκη αυτή όμως αναγνωρίζει ως Meng και τα τετραετή προγράμματα σπουδών άρα άμεσα όλα τα ελληνικά ΑΕΙ (Πανεπιστημιακού & Τεχνολογικού τομέα) πρέπει να αναγνωριστούν ως Meng... 3--> Ερχόμενοι οι απόφοιτοι του εξωτερικού στην Ελλάδα λόγο της τριετίας που ακολουθείτε εκεί έχαναν το 4 έτος τους δηλαδή το μαστερ με σκοπό να αναγνωριστεί το πτυχίο τους σε ισάξιο με τα 4ετή ελληνικά πτυχία...Πες μου τώρα ποιος νόμος και ποια λογική δεν θα τους επιτρέψει να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση αποκατάσταση της αδικίας αυτής και φυσικά γιατί όχι και την αποζημίωση..από τη στιγμή που επικαλείσαι την συνθήκη της Μπολόνιας για το κομμάτι που θεωρείς ότι σε συμφέρει τότε πως θα αποκλείσεις και τους παραπάνω πτυχιούχους να επικαλεστούν την ίδια λογική αφού η Μπολόνια αναγνωρίζει τις 180 διδακτικές μονάδες σαν πρώτο πτυχίο..
  10. Ωραία και εδώ τελειώνει ο μύθος σου!.....Αναφέρεσαι στην Χώρα που μόλις πρόσφατα έσπασε τα προπτυχιακά της προγράμματα σπουδών από 5ετή σε 3ετή. Αναφέρεσαι στην Χώρα από την οποία υιοθετήσαμε και το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό μας σύστημα αλλά η Γερμανία σαν πολιτισμένη χώρα μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης και αποδέκτης της συνθήκης της Μπολόνιας έσπασε σωστά τις 5ετή σπουδές, αναγνώρισε τις τρεις διαφορετικές βαθμίδες στις οποίες αναφέρεται η Μπολόνια δηλαδή προπτυχιακο-μεταπτυχιακο-διδακτορικο. Η Γερμανία, η χώρα στην οποία τα Τεχνολογικά ιδρύματα δεν έχουν καμία διαφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα από τα υπόλοιπα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, βλέπεις, η Γερμανία μετονόμασε τα δικά της ΤΕΙ σε πανεπιστήμια εφαρμογών. Έχω να πω τόσα πολλά για την Γερμανία αλλά θα ξημερώσουμε γιαυτό κράτα τα βασικά.
  11. έχει καταντήσει γελοίο όλο αυτό με τις αερολογίες. Από να διαβάζουμε άπειρα μηνύματα του τύπου '' ότι σχεδόν παρακαλάνε τους έλληνες διπλωματούχους υπερ επιστήμονες να πάνε στο εξωτερικό'' και ρός είναι μας παρουσιάσετε και κανένα στοιχείο....αν υπάρχει βέβαια......έχουμε κουραστεί με τις αερολογίες και τους μύθους..... Απαιτώ λοιπόν να μάθω σε ποια χώρα γίνονται δεκτοί οι έλληνες απόφοιτοι πολυτεχνείων κατευθείαν για διδακτορικές σπουδές....Θέλω να μας παραθέσεις το όνομα της χώρας και το κυριότερο το όνομα του πανεπιστημιου....
  12. αναφέρθηκα περί των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών το τι ίσχυε και ισχύει
  13. Το θέμα όμως είναι ότι ΔΕΝ λέμε. Τι σχέση έχει ο Νόμος 4254 με το αν πολλές επιστήμες αλληλοκαλύπτονται η μια από την άλλη ?
  14. Για να μην χάσουμε και την τελευταία δόση λογικής που μας έχει μείνει ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να μην μπερδεύεται και ο κόσμος. 1---> Άλλο προπτυχιακό και άλλο μεταπτυχιακό 2---> Άλλη η νοοτροπία των μεταπτυχιακών μαθημάτων και άλλη αυτή των προπτυχιακών μαθημάτων 3--->Στο μεταπτυχιακό ειδικεύεσαι κάνεις έρευνα οπότε άλλη η φύση των σπουδών 4--->Δεν γίνεται με μια πτυχιακή εργασία να έχεις στην κατοχή σου και προπτυχιακό και μεταπτυχιακό από τη στιγμή που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο απαιτούνται δύο ξεχωριστές πτυχιακές εργασίες 5--->Το μεταπτυχιακό δίνει μια και μόνο ειδίκευση και δεν αποτελείται από γενικά μαθήματα άσχετα μεταξύ τους 6---> Επειδή θα αρχίσετε την καραμέλα με την Ευρώπη να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι στην Ευρώπη επικρατούν τα 3ετή BCs 4ετή BCs 4ετήBENG 4ετήMENG https://www.sciences.teicrete.gr/images/documents/fek-148_08_n3685.pdf NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3685 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: Άρθρο 1 Γενικές διατάξεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.