Jump to content

BAS

Core Members
 • Content Count

  3,348
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

BAS last won the day on January 6

BAS had the most liked content!

Community Reputation

2,407 Υπεράριστη

About BAS

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

5,641 profile views
 1. Πάντως το θέμα είναι κόντρα μεταξύ προέδρου και κάποιων κυριών εκεί μέσα, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε μπανανία σαν χώρα , γιατί στο εξωτερικό , οι αγωγές που θα έπεφταν , θα ήταν υπέρογκες...
 2. Pavlos σύμφωνα με αυτά αν έχω στο ισόγειο ένα κατάστημα εμβαδού 100 τμ , με πατάρι 70 τμ , που είναι μικρότερο του 10 της δόμησης , τότε μπορώ να κάνω ένα υπόγειο όροφο εμβαδού 100 τμ , που τα 50 να είναι χώρος κύριας χρήσης και τα άλλα 50 αποθήκες και βοηθητικές χρήσεις του ισογείου . Και βέβαια από τα 100 τμ του υπογείου δεν μετράει τίποτα στον ΣΔ . Αν κάνω πατάρι , μου δίνει ένα μέτρο ύψος επιπλέον των όσων προβλέπει ο ΝΟΚ ? Αν στο δώμα κάνω κήπο , το 20 % που θα είναι χώρος ΚΧ , θα έχει ύψος πάνω από το επιτρεπόμενο της περιοχής ? Παράδειγμα , ύψος κατά ΓΟΚ 19,50 , πατάρι πάμε στα 20,50 για το κτίριο και το κτίσμα στο δώμα θα είναι από τα 20,50 μέχρι τα 23,50 ?
 3. Προφανώς αφού έχετε τα χρήματα και το οικόπεδο , το οποίο επίσης είναι σε σημείο που σας αρέσει ως τοποθεσία , είναι προφανές ότι το να πετάτε λεφτά σε ενοίκια , είναι ό,τι χειρότερο από οικονομικής απόψεως μπορείτε να κάνετε . Το να αγοράσετε έχει νόημα αν θέλετε να κρατήσετε το οικόπεδο για το μέλλον , με την λογική ότι η περιοχή του δεν είναι ακόμα τόσο πολύ ανεπτυγμένη , όσο εκεί που θα αγοράσετε . Σε κάθε άλλη περίπτωση σας συμφέρει να χτίσετε το οικόπεδο σας . Τώρα ως προς το κόστος , θα πρέπει να βρείτε αν δεν έχετε ήδη , κάποιον μηχανικό που να ασχολείται με αυτά , τον οποίο εμπιστεύεστε ώστε να σας κάνει ένα προϋπολογισμό . Καλό είναι να έχετε στο νου σας , ότι ο προϋπολογισμός , δεν πρέπει να είναι σφικτός , γιατί στην οικοδομή τα κόστη έχουν πολλές υπερβάσεις και το βασικό είναι να έχετε το σπίτι σας πριν τελειώσουν τα χρήματα και όχι να βρεθείτε χωρίς χρήματα και χωρίς σπίτι . Τα στοιχεία κόστους έχουν πολλούς παράγοντες που μόνο ένας επαγγελματίας , με γνώση της περιοχής και των ιδιαιτεροτήτων της κατασκευής θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει οπότε είναι καλύτερα αν δεν τον έχετε , να τον βρείτε και να απευθυνθείτε σε αυτόν . Προφανώς από την στιγμή που σε πρώτη φάση θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ένα σπίτι , έχετε διάφορες δυνατότητες που θα σας δώσουν την δυνατότητα να τελειώσετε όλο το κτίριο στο 70 % και τον όροφο που θα κατοικείτε στο 100 % , ώστε να μην έχετε θέμα με το κόστος . Αν τώρα θέλετε να μισθώσετε το άλλο διαμέρισμα , τότε θα πρέπει να κάνετε τις ανάλογες προσαρμογές στο κόστος . Γενικά αυτό που ζητάτε , δεν μπορεί να απαντηθεί σε ένα φόρουμ , παρά μόνο με πολύ γενικές απαντήσεις που δεν θα σας δώσουν πραγματικές λύσεις .
 4. Και για τον ΠΑΟΚ τα είπαμε όταν έγιναν , αλλά αυτοί δεν έχουν το εγκληματικό παρελθόν του γαύρου...
 5. To θέμα είναι να μην χτυπάμε το σαμάρι . Η πρόσβαση στις εφορίες είναι δύσκολη , αλλά και ακριβή για μεγάλο μέρος του πληθυσμού . Αρα να απαιτηθεί δωρεάν λογισμικό αντικειμενικών αξιών σε συμβολαιογράφους , αλλά και σε μηχανικούς , να γίνεται ηλεκτρονικά η συναλλαγή με τα κτηματολόγια , δήμους για ταπ και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται . Είναι προφανές ότι είναι απλά θέμα πολιτικής βούλησης . Είδαμε πόσο γρήγορα όταν ήθελαν , έκαναν ηλεκτρονικές τις δηλώσεις , τους έμμεσους φόρους , τα παράβολα , τον ΕΦΚΑ και πολλά ακόμη . Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε το αεικίνητο . Ολα όσα λέμε ισχύουν στο εξωτερικό εδώ και δεκαετίες που ο συμ/φος τακτοποιεί τα πάντα . Είπαμε απλά πράγματα . Ο άλλος ξέχασε να δηλώσει τον γάμο του στο δημοτολόγιο για την μερίδα και του είπαν 10 εργάσιμες για 10 λεπτά δουλειά .
 6. Ετσι πάντα πειραιώτικα και γαύρικα , δηλαδή κλεμμένα ....
 7. Γουστάρω να μας κερδίζει ο γαύρος έτσι ... Πέτσινα δηλαδή ... Βασικά σχεδόν πάντα πέτσινα μας κερδίζει... Αλλά τι ντροπή για τον μηνυτή , ούτε με κόκα κόλα δεν χωνεύεται ... Ασε που θα τον πάει καρότσι στην ξεφτίλα ο κόκκινος Γιάννης ... Το καλύτερο δώρο για την γιορτή του , του έκανε....
 8. Με πάνω από 10 κλεμμένα πρωταθλήματα ο γαύρος , με τον Παναθηναικό να είναι 10 χρόνια σε κρίση και 5 χρόνια εκτός Ευρώπης , με την ΑΕΚ να έχει πέσει στην Γ΄ Εθνική , ο Εφηβος της Παράγκας , κρατάει ακόμα τα ρεκόρ του 😄 Εδώ τα έχει όλα και από το 1959 και μόνο το Τσου Λου που έδρασε κυρίως η Παράγκα... http://www.gazzetta.gr/football/champions-league/article/1428424/o-olympiakos-18os-sto-champions-league-29os-o-panathinaikos-pics Στην εικόνα βλέπουμε το γνωστό σκορ του γαύρου . 19 συμμετοχές στο Τσουλου , 122 μάτς , δηλαδή μόλις 6,42 μάτς ανά σεζόν , ήτοι μισό μάτς πέραν των 6 που παίζει στους ομίλους και βέβαια 39 νίκες , 22 ισοπαλίες και 61 ήττες . Αντίθετα ο Παναθηναικός με 10 συμμετοχές , τα κλεμμένα πρωταθλήματα που λέγαμε , λιγότερες έχει 76 μάτς δηλαδή 8,44 ήτοι ένα γύρο τουλάχιστον πάνω από τον γαύρο και σκορ 23-18-33 . Ως προς τα γκολ ο γαύρος έχει - 63 και ο Πρεσβευτής -30 . Απλά για να ξέρουμε ποια είναι η κανονικότητα ....
 9. Το σπίτι που γεννήθηκα στα προάστια της Αθήνας είχε μωσαϊκά σε χώλ , διάδρομο , κουζίνα , μπάνιο. Είναι ο πάνω όροφος φτιαγμένος το 1938 . Αντίθετα το ισόγειο που είχε χτιστεί 10 χρόνια νωρίτερα έχει πλακάκια , εκτός από το κυρίως υπνοδωμάτιο που έχει πάτωμα . Τα μωσαϊκά ανάλογα με τον χώρο ήταν διαφορετικά , πιο πολυτελή ή πιο απλά , με άσπρα ή με μαύρα τσιμέντα . Μωσαϊκά έβαλα σε καταστήματα και στις αποθήκες τους με άσπρα τσιμέντα στα πρώτα , με μαύρα και άλλες πέτρες στις δεύτερες , στην πρώτη κατασκευή μου το 1984 . Στους ορόφους πλακάκια και μετά δεν ξανασυναντηθήκαμε με τα μωσαϊκά .... Ενδιαφέρον αυτό που λες με την ρύση . Γιατί συχνά το πλύσιμο στο σπίτι γινόταν με νερά , πολλά νερά . Ετσι στις κουζίνες η ρύση ήταν προς την εξώπορτα της κουζίνας , είτε στην αυλή αν ήταν ισόγεια , είτε σε βεραντάκι αν ήταν σε όροφο .
 10. Τα προβλήματα των συμ/φων είναι οικονομικής φύσεως γιατί θέλουν λεφτά για τον έξτρα κόπο και κάποια νομικής φύσεως για τα οποία απαιτείται αυτοψία στο ακίνητο , που στην τελική καταλαβαίνεται ποιος θα την κάνει ΚΑΙ αυτή . Αυτός που παίρνει τα λιγότερα στην μεταβίβαση και έχει και την μεγαλύτερη ευθύνη , δίνοντας την βεβαίωση νομιμότητας . Επί της ουσίας μια χαρά είναι να γίνουν όλα ηλεκτρονικά , όπως και το ΤΑΠ αφού οι Δήμοι ηλεκτρονικά τα έχουν όλα . Και βέβαια ηλεκτρονικά τα πιστοποιητικά κτηματολογίου , γιατί τώρα έχουμε κτηματολόγια που δεν έχουν υπεύθυνο και τα επιβλέπουν συμ/φοι , σε ακατάλληλους χώρους που αν τους πάμε στην πολεοδομία θα τα έκλειναν αμέσως . Για παράδειγμα τα γραφεία σε όροφο και το ασανσέρ είτε δεν υπάρχει , είτε δεν λειτουργεί και το κλιμακοστάσιο έχει σφηνοειδείς βαθμίδες και δεν έχει πλατύσκαλα .
 11. Αμα το αφεντικό τυρβάζει περί άλλων , τότε συμβαίνουν πολλά . Ηξερα παλαιά περίπτωση που μεγαλοεργολάβος σήκωνε 5-6 πολυκατοικίες ταυτόχρονα και επειδή ασχολείτο με το ασθενές φύλο , ο εργοδηγός του σήκωνε 2 ταυτόχρονα δικές του με τα υλικά του εργολάβου . Γρήγορα άλλαξαν ρόλους , όπως ίσως και τα παλιομισοφόρια...
 12. Πέρα από την καταστροφολογία η ουσία είναι ότι πλέον επειδή υποτίθεται μιλάμε για υπερμορφωμένους ανθρώπους , το γεγονός ότι η ασφάλιση είναι μία ανάγκη , είναι προφανές . Από την άλλη οι υποχρεωτικές εισφορές σε πολύ υψηλές τιμές , είναι κάτι που δεν συνάδει με την ίδια αντίληψη του πολίτη . Ετσι θα πρέπει να έχουμε χαμηλές υποχρεωτικές εισφορές και από εκεί και μετά ο καθένας να έχει τις επιλογές του . Για εμένα και τους συνομηλίκους μου , που έχουμε πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης με εισφορές της τάξης των 5500 ετησίως και με αναμενόμενη σύνταξη μετά από 40 χρόνια εργασίας γύρω στα 1200 € , αντί των 2300 που είχαμε υπολογίσει όταν πληρώναμε αυτά τα λεφτά , η επιλογή της χαμηλής εισφοράς είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ . Τέλος οι εισφορές πρέπει να μειωθούν γενικά , γιατί μεγάλο μέρος τους , ίσως και το 70 % , πήγαινε απλά στους μισθούς των διορισμένων από το πελατειακό πολιτικό σύστημα υπαλλήλων των ταμείων , οι οποίοι ακόμα συνεχίζουν ασύδοτοι , με αποτέλεσμα η πεθερά μου να περιμένει την σύνταξη χηρείας από το ΤΣΜΕΔΕ σχεδόν 4 χρόνια και κανείς να μην ενδιαφέρεται για αυτό . Οσο για τις τιμές , αυτές όσο τα έργα είναι λίγα και οι μηχανικοί πολλοί θα συμπιέζονται . Δεν έχουν σχέση με τις εισφορές .
 13. Με τον Μπέο έχουν ιδιαίτερη.... σχέση ....
 14. Εχω μία αναθεώρηση για αλλαγή χρήσης με αναλυτικό . Τα φορολογικά ιδιοκτήτη είναι ΚΗ' , Εισφορά ΤΕΕ 0,5 % και Χαρτόσημο , παράβολο δημοσίου και ΟΓΑ Χαρτοσήμου , Δήμος και ΚΗ . ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 5000,00 € - ΕΙΣΦ. ΚΗ’ ΨΗΦ. 25,00 € (1140104001) - ΕΙΣΦ. ΤΕΕ 1,25 € (82645) - Παράβολο Δημοσίου 5% 0,61 € (1450189001) - Χαρτόσημο επί ΤΕΕ – ΤΣΜΕΔΕ 0,43 € (1110489001) - Παράβολο Ν.1041/80 άρθ.77 10,00 € (1110489001) ⤷ 10,43 € - ΟΓΑ Χαρτοσήμου 2,09 € (1110403001) ΣΥΝΟΛΟ 39,37 € ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 5000,00 € - ΕΙΣΦ. ΚΗ' ΨΗΦ. 75,00 € - ΕΙΣΦ. ΔΗΜΟΥ 25,00 € ΣΥΝΟΛΟ 100,00 € Το ΙΚΑ θέλει πάλι προκαταβολή , η επειδή έχει κωδικό , απλά θα του πάω τον Πίνακα 3 ? Για πέστε γιατί το ψάχνω . Στην ΥΔΟΜ παίρνουμε τηλέφωνο και ρωτάμε , ή την ανεβάζουμε και περιμένουμε να τα ελέγξει ?
 15. Ευχαριστώ για την απάντηση . Δηλαδή παίρνω ό,τι ποσό βγάζει ο αναλυτικός για κάθε εργασία ως προυπολογισμό της αντίστοιχης μελέτης . Μικροποσά που θα τα στρογγυλεύω και θα είναι σχεδόν ίδια με τα άλλα. Απλά να έχουμε να λέμε ....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.