Μετάβαση στο περιεχόμενο

BAS

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.519
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    60

BAS last won the day on Ιούλιος 17 2022

BAS had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

9.433 profile views

BAS's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Well Followed Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

2,5k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλό είναι να προσέχουμε το περιβάλλον, αλλά από την άλλη μετρήσεις για το κλίμα, συνολικά μόλις 63 ετών, για τον γεωλογικό χρόνο, είναι κάτι δέκατα του δευτερολέπτου...
  2. Μην ξεχάσουμε και τους κολλήγους και τους γιούς τους και τους εγγονούς τους, που τραγουδάνε ωραία... Ασε που οι νέοι φεουδάρχες θα ασκούσαν και το δικαίωμα της πρώτης νύχτας... Βέβαια μάλλον δεν θα ήταν και δικαίωμα τελικά, αφού η πρώτη νύχτα θα ήταν πολλές νύχτες πριν...😇 Ακριβώς με αναδασμό. Αλλά και πιο προχωρημένα με χρήσεις γής, που θα προέβλεπαν τις μελλοντικές ανάγκες και θα όριζαν τις γεωργικές περιοχές, που θα μπορούσαν να είναι σε ένα φορέα, που θα δίνει σε αγρότες γη, με ενοίκιο, που θα έπαιρναν όσοι δεν ενδιαφέρονταν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Απλά πράγματα που με το κτηματολόγιο και την τεχνολογία είναι θέματα υποδιαιρέσεων του δευτερολέπτου, για να λυθούν.
  3. Το που θα βρεθούν τα 2 δις, δεν γίνεται αναφορά. Αλλά ούτε στις παθογένειες της Ελληνικής Γεωργίας γίνεται αναφορά, ούτε προτάσεις για εξάλειψη των 3 κυρίων προβλημάτων. 1. Μικρός κλήρος και διάσπαρτος, που σημαίνει απώλεια χρόνου του γεωργού στις μετακινήσεις. 2. Μηχανήματα που χωράνε στο μικρότερο χωράφι. 3. Μεγάλη ηλικία των αγροτών και άρνηση αποδοχής των νέων τεχνολογιών. Τους συνεταιρισμούς τους απαξίωσαν οι πολιτικοί, τα κόμματα και οι αγροτοπατέρες. Και μάλλον συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο. Τελικά ο περιφερειάρχης μάλλον σαν καθηγητής, που είναι, μίλησε. Θεωρίες και φληναφήματα.
  4. Επειδή το εξαντλήσαμε το θέμα, απλά και μόνο για την αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας, οι σχολές Υπομηχανικών, καταργήθηκαν το 1970 και τις διαδέχθηκαν οι ΑΣΤΕΜ Αθήνας και Πειραιά, για την ΑΣΥΑ και η ΑΣΤΕΜ Θεσσαλονίκης για την ΑΣΥΘ. Αρα υπομηχανικοί ήταν οι πτυχιούχοι που μπήκαν μέχρι το 1969 και αποφοίτησαν κάπου στο 1973. Από το 1970 οι ΑΣΤΕΜ πέραν των προαναφερομένων, δημιουργήθηκαν σε Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο και οι πτυχιούχοι τους ήταν τεχνολόγοι μηχανικοί, οι δε πτυχιούχοι Υπομηχανικοί εξομοιώθηκαν με αυτούς των ΑΣΤΕΜ, ενώ από το 1983 και μετά με την ίδρυση των ΤΕΙ, οι πτυχιούχοι ΑΣΤΕΜ εξομοιώθηκαν με αυτούς των ΤΕΙ, σύμφωνα με νόμους και αποφάσεις υπουργών, αλλά και το ΣτΕ. Οπως σου έγραψα, το μόνο διάταγμα που παραμένει σε ισχύ είναι αυτό των υπομηχανικών του 1972. Αυτό του 1973 που αφορούσε τους πτυχιούχους ΑΣΤΕΜ, ακυρώθηκε από το ΣτΕ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το 318/94 διάταγμα, που αφορούσε τα ΤΕΙ και τους προηγούμενους. Μετά το 2001 νομίζω δεν υπήρξε άλλη προσπάθεια. Αλλωστε νωπή είναι η δήλωση Γαβρόγλου για το θέμα των ΕΔ. Τέλος σχολές σύντομου κύκλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπήρχε σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα Γερμανία, Μ. Βρεττανία κλπ, οι οποίες μετά την ισχύ της Μπολώνια, μετατράπηκαν σε πανεπιστήμια και πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών και κάτι ανάλογο έγινε και εδώ το 2019. Τώρα τι θα γίνει με τους παλιούς, μάλλον οι καλένδες δείχνουν τον δρόμο...
  5. Βλέπω Παπλωματούχε, ότι μιλάς για τους πτυχιούχους ΤΕΙ μετά το 2001 και μόνο. Δεν το είχες διευκρινίσει. Εγώ μιλάω για όλους. Επίσης δεν προσπαθώ να βρώ το ιστορικό, ούτε τον ξενοδόχο, γιατί το ιστορικό το βίωσα, πριν ο ξενοδόχος χτίσει την παράγκα του, θα σου πω το εξής. Οι ΑΣΥΑ ήταν Ανώτερες σχολές. Το ίδιο και οι ΑΣΤΕΜ και το έγραφαν στον όνομα τους. Μετά ήρθαν τα ΤΕΙ το 1983. Το παζάρι του πασόκ-κυβέρνηση, με το πασοκ-τεε και την πασοκ-εετεμ, αφού όλα πασοκ ήταν, κατέληξε στο εξής : Αφαιρέθηκε ο όρος Ανώτερη, δεν μπήκε όμως ο όρος Ανώτατη, αλλά έμεινε ως αδιαβάθμητη τριτοβάθμια και αφαιρέθηκε και ο όρος μηχανικός, ενώ δεν άλλαξαν τα 7 εξάμηνα σπουδών. Ετσι οι Ανώτερες Σχολές ΤΕχνολόγων Μηχανικών, έγιναν Σχολές Τεχνολογικών Εφαρμογών στα ΤΕΙ, αλλά η ΕΕΤΕΜ πήρε μία υπόσχεση για νέα ΕΔ, που θα έβγαιναν 6 μήνες πριν την πρώτη αποφοίτηση και δεν βγήκαν ποτέ. Η κάποια που βγήκαν επί Πανάρετου και αυτά έπεσαν στο ΣτΕ. Α και κάτι ακόμα. Το γεγονός ότι στο Σύνταγμα η Ανώτερη εκπαίδευση ήταν μέχρι 3 χρόνια, επί ΑΣΤΕΜ, εμφανίζονταν οι σπουδές ως 3 χρόνια και 6 μήνες πρακτική άσκηση. Μετά εντάχθηκε η πρακτική άσκηση στο πρόγραμμα των ΣΤΕΦ και έγιναν 7 εξάμηνα, που ναι μεν ξεπέρασαν τον περιορισμό της Ανωτέρας, αλλά δεν ονομάστηκαν Ανωτάτης, κάτι το οποίο έγινε το 2001 με την προσθήκη του 8ου εξαμήνου. Τώρα πόσο επιτυχημένο ήταν το παζάρι της πασοκ-εετεμ, που για να βγάλει το Ανώτερο, δεν πήρε το Ανώτατο, αλλά έχασε και το μηχανικός, είναι προφανές. Εμένα το πτυχίο μου, ως πτυχιούχου ΑΣΤΕΜ, γράφει Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, κατεύθυνση Δομικών Εργων. Πόσο ανεβασμένο ήταν το πτυχίο ΤΕΙ. Χώρια που δέχτηκαν να γεμίσουν τμήματα τει, όλη την χώρα και από 5 τμήματα πολιτικών που υπήρχαν με 80 εισακτέους, 40 δομικούς και 40 συγκοινωνιακούς το καθένα, βρέθηκαν πάνω από 10 με τριπλασιασμό των εισακτέων, ίσως και παραπάνω. Τέλος κάτι για το σύστημα προσόντων που ισχύει σήμερα. Το επίπεδο 6 προβλέπει 3 χρόνια σπουδές τουλάχιστον, απολυτήριο δευτεροβάθμιας και εισαγωγή με εξετάσεις, κάτι που είχαν και οι ΑΣΤΕΜ της εποχής εκείνης. Το σημερινό επίπεδο 5 που λέγεται ως ανώτερο, προβλέπει λιγότερο από 3 χρόνια σπουδές και χωρίς εξετάσεις εισαγωγή και μιλάει αποκλειστικά για κατάρτιση. Για αυτό και το νέο όνομα των ΙΕΚ, ως Ανώτερες Σχολές Κατάρτισης.
  6. Κοίταξε δεν έχω διάθεση για σεντόνια. Αλλά έχω 40+ χρόνια που πήρα πτυχίο και είμαι πλέον στα πρόθυρα της σύνταξης. Επειδή όμως με το θέμα των ΕΔ έχω ασχοληθεί πολύ, από φοιτητής, όπως είπα, θυμάμαι καλά όλο το ιστορικό. Ο Ν.762/72 που καθόριζε τα δικαιώματα των ΑΣΥΑ και ΑΣΥΘ, βγήκε όταν οι σχολές αυτές είχαν ήδη αντικατασταθεί με τις ΑΣΤΕΜ. Επειδή όμως εξ ορισμού οι ΑΣΤΕΜ ήταν διάδοχοι σχολές τους, αν και οι 4ετείς Πολιτικοί Υπομηχανικοί που υπέγραφαν ως Δομικοί, Εργων Υποδομής και ως Τοπογράφοι, αντικαταστάθηκαν από σχολές 3,5 ετών μεν, αλλά με χωριστα ΕΔ, ως Δομικοί, Εργων Υποδομής και Τοπογράφοι, ουσιαστικά σαν σύνολο αριθμού μαθημάτων υπερέβαιναν κατά πολύ αυτών των ΑΣΥΑ. Το 1973 βγήκαν τα ΠΔ 334 κλπ, που στερούσαν μεν την δυνατότητα μελέτης από τους πτυχιούχους ΑΣΤΕΜ, αλλά τους έδιναν την δυνατότητα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ μετά την 3ετία από το πτυχίο. Αλλά σε αυτό προσέφυγε το ΤΕΕ στο ΣτΕ το οποίο το ακύρωσε και αναβίωσε το 762/72, το οποίο ενισχύθηκε με υπουργικές αποφάσεις την δεκαετία του 80. Υπήρχε κάποτε ένα βιβιαράκι ο Πανδέκτης που τα ανέφερε όλα αυτά και τα σχετικά με τις άδειες. Επί Λιάσκα υπήρξαν κάποιες αρχικές συμφωνίες, αλλά τελικά δεν ευοδώθηκαν.
  7. Δηλαδή άμα η εκπαίδευση σου είναι για γιατρός, για την οποία εκπαίδευση θα έχει το κράτος πληρώσει πολλά, μετά θα μπορείς να ασχοληθείς σαν ηλεκτρολόγος, αλλά η ιατρική εκπαίδευση, θα σου έχει δώσει ειδίκευση σε θέματα γενικής παιδείας. Εντάξει, με ξεπερνάει αυτό. Πάντως στην εποχή μου, η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα πρότυπα σχολεία, παρείχαν εξαιρετική παιδεία στους μαθητές τους.
  8. Πλειστηριασμός γινόταν και πριν με την διαμόρφωση Η/Υ για μελλοντικό κλείσιμο. Στα υπόλοιπα όμως είναι και θέμα των πελατών και κυρίως επειδή πλέον για κτίρια που μπαίνουν στο 10, οι πελάτες είναι κατασκευαστές, το σωστό είναι και οι ίδιοι να καταλαβαίνουν ότι ένα παραφουσκωμένο κτίριο, δεν θα είναι ελκυστικό για τους αγοραστές. Επίσης η ύπαρξη παταριών, σημαίνει και μεγάλο εμβαδόν των διαμερισμάτων αυτών, που είναι εξ ορισμού πιο δύσκολα να πουληθούν. Η ουσία όμως δεν είναι αυτή. Είναι τι σημαίνουν οι αποφάσεις του ΣτΕ και οι απαιτήσεις αυτών που προσφεύγουν. Δηλαδή όταν στους Αμπελόκηπους για παράδειγμα έχεις ΣΔ 3 ή 3,6, το πρόβλημα είναι αν θα έχεις 6 ή 8 ορόφους, ή ότι στα 200 τμ οικόπεδο θα γίνουν 10-15 σπίτια ? Αρα λοιπόν για μένα το άρθρο 10 μια χαρά είναι. Οι ΣΔ πάνω από 2 θα πρέπει να καταργηθούν, ή τουλάχιστον να επιτρέπονται αναλογικά με το εμβαδόν του οικοπέδου και τις τυχόν συνενώσεις. Δηλαδή αν σε μία πυκνοδομημένη περιοχή της Αθήνας, έχεις σε ένα Ο.Τ. 20 πολυκατοικίες των 5 ορόφων με συνολικά 300-400 διαμερίσματα, μια χαρά θα λειτουργούσε το άρθρο 10 και μάλιστα στην τελευταία περίπτωση, αν τις έρριχνες και έκανες 4 των 10 ορόφων , με παραχώρηση στο δήμο χώρου και βέβαια με θέσεις στάθμευσης. Μόνο η φύτευση που θα δημιουργείτο σε τέτοια περίπτωση θα βελτίωνε το μικροκλίμα, που σε συνδυασμό με την απόσυρση από τον δρόμο πολλών αυτοκινήτων, θα επέτρεπε και την καλλίτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού και των κοινοχρήστων χώρων.
  9. Εντάξει επειδή κάποιοι εδώ έχουμε και ηλικία, που έχουμε προλάβει και την ΠΕΠΥ και την ΠΕΠΥΤΕΜ και μάλιστα έχουμε ασχοληθεί με το θέμα των ΕΔ από τα φοιτητικά μας χρόνια, καθότι δεν είμασταν σε κόμματα για να μας βολέψουν, η ΕΕΤΕΜ σαν ένα απολογισμό μισού αιώνα από την ίδρυση των ΑΣΤΕΜ, μπορούμε να πούμε ότι για όσους είναι στο δημόσιο και σε δήμους, δεκο, πέτυχε αρκετά. Εως και πολλά. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η αντιπαροχούλα που έπαιρνε από τους άλλους κρατιστές των διοικήσεων του ΤΕΕ, ώστε όλοι να είναι βολεμένοι. Και ακόμα να είναι και παρέα στις κοπές πίτας των βουλευτών και των κομμάτων τους, έστω και αν για τα προσχήματα, δεν πήγαινε ο ένας στην κοπή πίττας του άλλου. Η ουσία όμως είναι ότι υπήρξαν και την δεκαετία του 80 και αυτή του 90, προτάσεις που θα βελτίωναν τα ΕΔ των ΕΕ, αλλά εκεί η ΕΕΤΕΜ είχε όντως μαξιμαλιστικές απόψεις, ενώ την ίδια στιγμή τα υπάρχοντα ΕΔ υποχωρούσαν και γίνονταν έρμαιο στο μυαλό κομπλεξικών υπαλληλίσκων, που αρνούνταν τα πάντα. Αυτά θα ήταν τα βασικά λοιπόν που θα έπρεπε να κάνει. Οταν μία κοπελίτσα συμβασιούχος σε πολεοδομία, σε οίστρο έλεγε εγώ δεν τους επιτρέπω ούτε άδεια κατεδάφισης να υπογράψουν, εκεί θα έπρεπε η ΕΕΤΕΜ να κάνει την δουλειά της και να την στείλει μέσω του εισαγγελέα πίσω στα θρανία να μάθει και τρόπους και νόμους. Σήμερα έχουμε το οξύμωρο να ελέγχουν ΤΕ μελέτες που δεν έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν, ενώ συνήθως οι πτυχιούχοι κάνουν πτυχιακές εργασίες που επίσης δεν μπορούν να υπογράψουν. Και βέβαια ενώ στα άλλα επιστημονικά επαγγέλματα, γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, δεν μπορείς να υπογράψεις τα πάντα από την λήψη του πτυχίου, εδώ έχουμε στους μεν διπλωματούχους να έχουν τα πάντα από την αρχή, στους δε πτυχιούχους, καμία εξέλιξη με βάση την εμπειρία. Οσες δε φορές πήγε αυτό να αλλάξει, δεν υπήρξε προσπάθεια από την ΕΕΤΕΜ για αυτό, εκτός από τα πρώτα χρόνια του 70 και του 80. Μετά να είναι καλά οι του κράτους και όλα καλά.
  10. Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω για ένα έγγραφο που βγήκε και επιτρέπει την απαλλαγή από την κατασκευή ΦΑ με ενημέρωση της αδείας. Εχοντας άδεια σε ισχύ του 2007, στην ενημέρωση θα μπορούσα να περάσω τις νέες κατόψεις σύμφωνα με αυτές των δηλώσεων του 4495, χωρίς να κάνω νέο ΔΚ ή να κάνω και νέο ΔΚ αφού έτσι και αλλιώς θα πρέπει να τις γράψω στα στοιχεία δόμησης ; ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΑ.pdf
  11. Μόνο που εσένα σου διαφεύγουν όλα τα υπόλοιπα, που μιλάει ξεκάθαρα για εκπαίδευση για ένα επάγγελμα. Το ότι η εκπαίδευση αυτή πρέπει να είναι επιστημονική για την άσκηση του επαγγέλματος, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για εκπαίδευση.
  12. H τριτοβάθμια εκπαίδευση ΔΕΝ είναι ΠΑΙΔΕΙΑ, αλλά ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε ένα επάγγελμα. Για μένα η υποχρεωτική ΓΕΝΙΚΗ εκπαίδευση, έπρεπε να είχε μείνει στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, όπως παλιά, όπου μπορούσε το παιδί να έχει μία καλύτερη γενική μόρφωση. Το Γυμνάσιο θα έπρεπε εξ ορισμού να είναι πολυκλαδικό και μάλιστα προοδευτικά. Δηλαδή η Α΄ γυμνασίου, να είναι 80 % Γενική και 20 % κλαδική και η Γ΄ γυμνασίου 20 % Γενική και 80 % κλαδική. Δεν χρειάζεται να κάνουμε 3 φορές την ίδια ιστορία στα 12 σχολικά χρόνια, ούτε τόσα θρησκευτικά κλπ. Τα παιδιά στο γυμνάσιο θα έπρεπε να έχουν γνώση των δεξιοτήτων τους και να έχουν ανακαλύψει σε ένα βαθμό τα ταλέντα τους και τις επιθυμίες τους, σε ένα περιβάλλον που τα ξεβλαχέματα και το ΚΛΙΚ δεν θα έχουν δυνατότητα ύπαρξης. Σε ένα περιβάλλον που κάθε επάγγελμα θα θεωρείται κοινωνικά αξιοπρεπές και όσοι το ασκούν κοινωνικά άξιοι. Εννοείται ότι το σημερινό χάλι που στα 15 τους έχουν όλοι τελειώσει μία γενική σούπα χωρίς καμία εξέταση και χωρίς αξιολόγηση, θα πρέπει να σταματήσει. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, έχουμε μεγάλες αλλαγές, που ο καταμερισμός εργασίας και οι ειδικεύσεις θα επεκτείνονται και οι γενικότητες θα είναι άχρηστες. Το Λύκειο επίσης θα πρέπει να είναι κλαδικό και να υπάρχουν και ειδικά λύκεια, όπως τα μουσικά, να υπάρχουν κλασσικά, θετικών επιστημών κλπ, έτσι ώστε το παιδί αφού έχει πάρει μια μυρωδιά στο τι θέλει να κάνει στο γυμνάσιο, στο λύκειο, θα μπορεί να το προχωρήσει, αλλά και να το αλλάξει, αν τελικά δει ότι άλλα επιθυμεί η καρδιά του. Για την τριτοβάθμια ο στόχος λένε τώρα διεθνώς είναι να έχει πτυχίο το 30 %. Αυτό σημαίνει ότι οι εισακτέοι δεν θα μπορεί να είναι πάνω από το 40 %. Αλλά θα πρέπει οι εναλλακτικές να είναι σοβαρές. Παλιότερα μπορεί ένας πτυχιούχος τριτοβάθμιας να έβγαζε τα πρώτα του λεφτά στα 23-25 του χρόνια, ένας τεχνίτης όμως είχε ήδη ένα κομπόδεμα 6-7-8 χρόνων. Μας τα χάλασε όμως το ξεβλάχεμα και το φαίνεσθαι και η μούρη που νομίζουμε ότι πρέπει να πουλάμε στους άλλους, για να είμαστε ιν στα κοινωνικά δίκτυα.
  13. Και αυτές οι σκιαμαχίες τι προσφέρουν στους μηχανικούς ΑΣΤΕΜ και ΤΕΙ, που τόσα χρόνια περιμένουν να έχουν κάποια δικαιώματα ανάλογα των σπουδών τους ? Τίποτα. Τα Ε.Δ. των Υπομηχανικών του 1972, προέβλεπαν αυτοδύναμη υπογραφή για σημαντικό κομμάτι των ιδιωτικών έργων, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν ακολουθήθηκε ούτε από επικαιροποίηση εκείνων των Ε.Δ., όχι αναβάθμιση. Ευτυχώς που καταργήθηκαν οι σχολές αυτές, γιατί πολύς κόσμος έχασε χρόνο και χρήμα, όταν εύκολα θα μπορούσε να είχε σπουδάσει στο εξωτερικό και να είχε ξεμπερδέψει.
  14. Σε διατηρητέο του ΥΠΕΝ ως προς τις όψεις, είναι γωνιακό, σε μία από τις εσωτερικές του αυλές, κατασκευάστηκε την δεκαετία του 90, σε επαφή με το κτίριο, εξωτερικό ασανσέρ, μεταλλικό, για λόγους υγείας του ιδιοκτήτη. Αυτό για ένταξη στον Ν.4495 λόγω του ότι είναι θέμα προσβασιμότητας, απαιτεί την ίδια διαδικασία, ή μπορεί να ενταχθεί χωρίς απαιτείται συμβούλιο.
  15. Εγώ δεν καταλαβαίνω από και ως που ο ΣΔ και το πόσο είναι, περιλαμβάνεται στο Σύνταγμα και θεωρείται αντισυνταγματική μία αλλαγή του, την στιγμή που έχουμε δεκάδες διαφορετικούς ΣΔ μέσα στην χώρα. Και τυπικά σύμφωνα ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, οι Ελληνες πολίτες ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ, με ποια λογική το ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ θα έχει 3 ΣΔ και το ΧΑΛΑΝΔΡΙ 0,80 την στιγμή που οι τιμές πώλησης είναι ακριβότερες στο ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, ενώ και οι δύο περιοχές, θεωρούνται προάστια. Δηλαδή αν ένας πατέρας πριν 80 χρόνια είχε από 1 στρέμα στο Παλαιό Φάληρο και στο Χαλάνδρι και τα έδινε στα 2 του παιδιά, αυτό που θα έπαιρνε του Παλαιού Φαλήρου θα έπαιρνε χαλαρά ως αντιπαροχή, περισσότερο από όσο θα έχτιζε συνολικά το άλλο στο Χαλάνδρι. Μήπως αυτά τα βασικά θα πρέπει να τα δουν οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι κύριοι, που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο ? Τέλος επειδή ζήσαμε την εποχή Τρίτση, που κάποιοι που είχαν ζήσει στο εξωτερικό, νόμιζαν ότι όλα είναι copy paste, υπήρξε από τότε μία αντιπάθεια προς τα ψηλά κτίρια και μας οδήγησαν στις μεζονετουπόλεις που με 0,80 ΣΔ, έχτιζαν ημιυπόγεια-ισόγεια-Α΄ όροφο και σοφίτες και φτάσαμε σε 1,6 ΣΔ και οριζόντιες πολυκατοικίες, που είχαν ανά 3 μέτρα προσόψεως είσοδο πεζών και ράμπα προς το υπόγειο, ενώ οι κήποι στις πρασιές ήταν πρακτικά μεγάλες ζαρντινιέρες που τις κούρευες με το ψαλίδι του κουρέα. Αντίθετα ένα 5όροφο κτίριο με 0,80 ΣΔ δεν θα είχε κάλυψη μεγαλύτερη από το 25 % και η φύτευση θα ήταν πραγματική και όχι εικονική. Αμα λοιπόν θέλουν να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία οι κορμοράνοι που διαμαρτύρονται, ας προτείνουν ΕΝΙΑΙΟ ΣΔ σε όλη την χώρα, στην βάση του Συντάγματος και της ισότητας των Ελλήνων. Γιατί τα σημερινά τερτίπια είναι εντελώς γραφικά, δημιουργούν προβλήματα στους επαγγελματίες μηχανικούς, βέβαια για τους θεωρητικούς, αυτά είναι λίγο δύσκολο να το αντιληφθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορείς για άλλη μια φορά να προγραμματίσεις σε αυτή την χώρα. Από την άλλη και μόνο το γεγονός ότι το ΣτΕ, έρχεται πάλι να κρίνει αποσπασματικά τον ΝΟΚ, 12 χρόνια μετά την ψήφιση του, δείχνει πόσο τεταρτοκοσμικοί, ή ακόμα και μόνοι μας πεπτοκοσμικοί, είμαστε σαν χώρα. Για αυτό τους χρειάζεται ένας διαχρονικός Σουρής. Ω Ελλάς ηρώων χώρα.. τι γαιδάρους βγάζεις τώρα..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.