Μετάβαση στο περιεχόμενο

BAS

Core Members
 • Περιεχόμενα

  3.279
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  56

Φήμη στην κοινότητα

2.352 Υπεράριστη

Σχετικά BAS

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.264 profile views
 1. Θα μάθουμε τελικά και πόσοι είμαστε οι πραγματικοί εχθροί των διάφορων μαξιμαλιστών εκεί στο τεε . Δηλαδή οι δομικοί που ασκούμε ελεύθερο επάγγελμα . Θα δούμε ότι όλος ο χαμός τελικά γινόταν για 5-6000 άτομα...
 2. Μιλώντας χτες με συμ/φο μαθαίνω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χρόνου με τις αποδοχές κληρονομιάς που δεν έχουν γίνει . Παλιότερα είχα ρωτήσει στο κτηματολόγιο και μου είχαν πει ότι αν δεν έχεις πρέπει να πας με χρησικτησία . Είδα όμως στο νέο σύστημα ότι υπάρχει η δυνατότητα της υποβολής της κληρονομιάς χωρίς τίτλο αποδοχής . Προφανώς θα πρέπει αυτό να οριστεί σωστά γιατί αποκλείεται να προλάβουμε να κάνουμε αποδοχές για όλα στο μικρό διάστημα της διαδικασίας των δηλώσεων .
 3. Εδώ Δημήτρη η κυρία από την μία γράφει ότι χάνεις το οικόπεδο , από την άλλη ότι δεν εξετάζεται το ιδιοκτησιακό στους δασικούς χάρτες που είναι και το σωστό . Δηλαδή οι δασικοί χάρτες ΟΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ . Όχι την ιδιοκτησία . Οπότε τόνισε το και εσύ από την νομική πλευρά ως προς τα ιδιοκτησιακά .
 4. Σκέψου και κάτι άλλο . Αν εξαιρέσουμε τις δημοτικές που ίσως υπάρξουν και τοπικά και φιλικά - οικογενειακά κριτήρια στην ψήφο , στα άλλα μπορείς να ψηφίσεις και 3 διαφορετικά κόμματα σε περιφέρεια , ευρωβουλή και εθνικές και να έχεις και σοβαρό λόγο να το κάνεις .
 5. Μπα δεν είναι αυτό . Είναι που ήρθε η ανάπτυξη και όλοι δουλεύουν...
 6. BAS

  Τι ομάδα είμαστε;

  Κανένα . Απλά δείχνει πόσο παραβατικές είναι οι θύρες όπου έχουν μέσα μπάχαλους , εγκληματίες κλπ φυντάνια και πρέπει να τις κλείσουν όλες . Αλλά είναι και οι ιδιωτικοί στρατοί των προέδρων βλέπεις . Αν η αστυνομία μάζευε τους δύο πρώτους με συνοπτικές διαδικασίες , θα ήταν αλλιώς το θέμα .
 7. BAS

  Τι ομάδα είμαστε;

  Είναι προφανές ότι οι υπεύθυνοι για τα χάλια του ΠΑΟ με το διώξιμο της οικογένειας , δηλαδή οι οργανωμένοι , συνεχίζουν το βρώμικο παιχνίδι τους . Ποντάρουν βέβαια στην ανικανότητα της αστυνομίας , οι οποίοι αφού δεν μπόρεσαν να πιάσουν ΔΥΟ -2- βλαμμένα και να τους κόψουν την μπάλα για πάντα , μετά έριξαν δακρυγόνα . Ο Αλαφούζος έχει την ιστορική ευκαιρία και να κλείσει για πάντα την 13 , αλλά και να βάλει χέρι στην αστυνομία για την ανικανότητα της . Ντροπή και μόνο ντροπή . Κλείστε τώρα την 13 . Και αγωγές σε όσους πιάνονται να κάνουν επεισόδια .
 8. είναι γνωστή η ιστορία για το άρθρο 25 και γιατί κάποιος μεγαλόσχημος το κέρδισε επειδή δεν ήθελε να προσκυρώσει ένα μη άρτιο μη οικοδομήσιμο όμορο που δεν το είχε δείξει στο τοπογραφικό του...
 9. Επειδή γνωρίζω ΑΡΙΣΤΑ την περιοχή από πολλών χρόνων , εδώ είναι ακριβώς όπως τα λέει ο μελετητής . Κάποιος κορμοράνος με άκρες που ίσως και να συμμετέχει στηρίζοντας τον κυβερνητικό κορμοράνο στις δημοτικές εκλογές , αποφάσισε να υπερασπιστεί το ιδιωτικό του συμφέρον και το παράνομο παράθυρο του . Στην περιοχή υπάρχουν πολλά διατηρητέα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αγωνίζονται να τα διατηρήσουν , χωρίς κανένα κίνητρο . Αντίθετα πληρώνουν πολύ ψηλό ΕΝΦΙΑ , γιατί οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά ήθελαν και θέλουν να βολέψουν τους δικούς τους , όπως εκείνες τις εταιρείες που επενδύουν μόνο σε ακίνητα , αλλά δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ . Ενώ ένας κατασκευαστής πληρώνει ΕΝΦΙΑ για τα απούλητα ακίνητα του , δηλαδή για το εμπόρευμα του . Προφανώς οι κορμοράνοι έχουν φίλους και κάποιους ντόπιους ανταποκριτές του ξένου τύπου , οι οποίοι όπως είδαμε και με το θέμα των σλαβομακεδόνων , έχουν μεγάλα θέματα αξιοπιστίας τουλάχιστον και ίσως και άλλα , πιο περίεργα...
 10. Να σας το πω πιο απλά . Η λέξη συμβατική κατασκευή είναι πρακτικά ανύπαρκτη . Γιατί κάθε κατασκευή έχει ιδιαιτερότητες . Ακόμη κοστολόγηση ανά φάση εργασιών δεν μπορεί να γίνει . Εχετε δύο επιλογές . Η θα συμφωνήσετε για λύση με το κλειδί στο χέρι και με συγκεκριμένη συγγραφή υποχρεώσεων , ή θα βάλετε έναν έμπειρο μηχανικό να επιβλέπει και να διοικεί το έργο και θα τον πληρώσετε με ποσοστό επί του προυπολογισμού . Γιατί το κόστος έχει μεγάλο ρίσκο και απρόβλεπτα , οπότε ή θα πάρει κάποιος όλο το έργο και θα μπορέσει να ενσωματώσει τα απρόβλεπτα κάποιου τμήματος στο σύνολο , ή θα αναλάβετε εσείς το κόστος και το ρίσκο .
 11. Δεν είναι κάτι απλό αυτό που ζητάτε . Εχει πολλούς παράγοντες που θέλουν ξεκαθάρισμα . Ακόμα και το θέμα του υπογείου που το έχετε αποκλείσει . Το κόστος μπορεί να διαμορφωθεί σε διάφορα επίπεδα με μεγάλες αποκλίσεις και βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε νούμερα όπως τα 1000 €/τμ που ήταν κάποτε και αφορούσαν κτίρια πολυκατοικιών που λόγω μεγάλου μεγέθους , είχαν κάποια οικονομία κλίμακας . Ακόμα να έχετε υπ΄ όψη σας ότι δεν μπορείτε να πάρετε πουθενά πίστωση , άρα θα πληρώνετε πάντα μετρητά και ότι θα πρέπει να βρείτε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σας , με τον οποίο θα συνεργαστείτε ώστε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για τις προσδοκίες που έχετε από το νέο σπίτι σας . Οπότε η λογική της προσφοράς που έχετε στο μυαλό σας , όταν δεν υπάρχει ακόμα μελέτη , δεν μπορεί να γίνει .
 12. Αλλη μια καλοπληρωμένη αγιογραφία ... Απειρα λεφτά αφού οι εταιρείες είναι τραπεζικές , μην ξεχνάμε ότι δεν πληρώνουν και ενφια ... Μην ξεχνάμε ότι κάποτε η επιτροπή ανταγωνισμού είχε ξεκινήσει έρευνα γιατί λέει οι κατασκευαστές στην αρχή της κρίσης αποφάσισαν να μην κάνουν νέες οικοδομές για να κρατηθούν οι τιμές ... Εδώ που λένε ότι δεν χτυπάνε όλες τα ίδια ακίνητα αλλά τα μοιράζουν για να είναι χαμηλές οι τιμές , είναι απλά Τετάρτη...
 13. Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε το νομοσχέδιο για την συνένωση του τει Δυτικής Ελλάδας με πανεπιστήμιο Πατρών και αυτή του τει και πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την πανεστημιοποίηση του τει Κρήτης , οπότε και με την επερχόμενη ψήφιση αυτών για την Μακεδονία , ολοκληρώνεται το εγχείρημα , προφανώς μέχρι το Πάσχα γιατί μετά οι εκλογές είναι κοντά και το μηχανογραφικό επίσης .
 14. Νομίζω ότι πλέον επιβεβαιώνομαι για αυτό που είχα γράψει αρκετές φορές σε όλα αυτά τα θέματα που συζητάμε εδώ και καιρό . Το ΤΕΕ είχε ζητήσει εδώ και δεκαετίες το κλείσιμο των τει και ιδιαίτερα των σχολών ΠΜ . Τώρα λοιπόν τι έγινε ? Εκλεισαν όλα τα τμήματα ΠΜ και έγιναν 2 , ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη στα νέα πανεπιστήμια , τα οποία θα γίνουν και αυτά 5ετή , ακριβώς όπως έγινε και με όλα τα γεωπονικά τμήματα των ΤΕΙ . Εννοείται ότι όσοι πέρασαν πέρσι στο ΠΑΔΑ , θα συνεχίσουν ως έχουν στο 5ετές , ενώ όσοι πέρασαν τα τελευταία 5 χρόνια στα ΤΕΙ Αθήνας , Πειραιά , Σερρών και Θεσσαλονίκης , στα τμήματα Δομικών και έργων υποδομής , θα μπορέσουν να συνεχίσουν με προυποθέσεις στο 5ετές . Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την ηρεμία στις σχολές και αυτοί είναι οι τυχεροί της μεταβατικής κατάστασης . Αντίθετα αυτοί που ήταν στην Θεσσαλία και αλλού δεν θα έχουν αυτή την δυνατότητα .
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.