Jump to content

BAS

Core Members
 • Content Count

  3,374
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

BAS last won the day on January 6

BAS had the most liked content!

Community Reputation

2,410 Υπεράριστη

About BAS

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

5,803 profile views
 1. To ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με συντάξεις χηρείας που δεν έχουν εκδοθεί εδώ και 5 χρόνια . Ολοι λένε ότι δεν έχει το τσμεδε το κατάλληλο λογισμικό . Εννοείται ότι σε σοβαρά κράτη θα υπήρχε ποινικό θέμα με τους υπεύθυνους , ενώ και οι υπάλληλοι θα ανησυχούσαν λίγο για το μεροκαματάκι τους ...
 2. 5 χρόνια δεν είναι ο ΕΝΦΙΑ για τα πιστοποιητικά ? Αρα όποιος δηλώσει φέτος , απλά δεν θα πρέπει να πουλήσει για 5 χρόνια .
 3. Είναι στο Πολυτεχνείο Κρήτης που τα τελευταία χρόνια έγινε Ηλεκτρολόγων από Ηλεκτρονικών το Ητα στο ΗΜΜΥ .
 4. Το πως αισθάνεται τον ήχο κάποιος είναι σχετικό και υποκειμενικό . Αλλος κοιμάται με το που πέφτει στο κρεββάτι 6-7 ώρες και να τον πάρεις αγκαλιά δεν θα ξυπνήσει . Αλλος ακούει χαρτί που πέφτει και ξυπνάει . Αυτό λύνεται μόνο σε προσωπικό επίπεδο και με ενασχόληση προσωπική . Προφανώς υπάρχουν πολλοί που έχουν εμπειρία . Εμείς σε κάποια δουλειά χρησιμοποιήσαμε τέτοια εταιρεία με καλά αποτελέσματα , επειδή ο συνέταιρος ασχολείται με σκάφη , πιάνουν και τα χέρια του και ξέρει τις εταιρείες που είναι στον χώρο αυτό .
 5. Από την στιγμή που τα εξωτερικά κουφώματα απομόνωσαν τους εξωτερικούς ήχους , ενώ όπως σωστά είπε και ο Κωνσταντίνος ο οπλισμός μεταφέρει ήχο , ενώ το κλιμακοστάσιο λειτουργεί και σαν ηχείο , το να απαιτήσεις ηχομόνωση σε ένα διαμέρισμα σημαίνει να φτιάξεις ένα στούντιο . Πρακτικά μιλάμε για πολλά λεφτά που βέβαια κανένας δεν θα πληρώσει επειδή ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει θέματα με τους ήχους . Τις λύσεις στις είπε και ο Διδόνης . Η πιο απλή λύση είναι να μονώσεις τον χώρο ύπνου και υπάρχουν διάφορες επιλογές , αλλά δεν καλύπτουν όλα όλους τους ήχους . Υπάρχει κάποια τεχνογνωσία σε εταιρείες που ασχολούνται με ιδιωτικά σκάφη , που θέλουν να ηχομονώσουν τον χώρο του κινητήρα .
 6. Εγώ μπορώ να πω ότι είναι απαράδεκτο να πρέπει να πάμε σε κτηματολόγιο για να πάρουμε ένα διάγραμμα ή ένα κτηματολογικό φύλλο , τα οποία είναι ηλεκτρονικά , απλά για να πληρώσουμε . Αυτά πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά και μάλιστα από τους συμβολαιογράφους όπως και οι μεταγραφές και να πληρώνονται επίσης ηλεκτρονικά . Εύκολα πράγματα που γίνονται εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό , αλλά εδώ θέλουμε κρίσεις , γιατί αλλιώς πως θα δικαιολογήσουν τους διορισμούς .
 7. Διάβασε το άρθρο του ΓΟΚ/73 για τον υπολογισμό του ύψους της οικοδομής και ότι αναφέρει για την αφετηρία μέτρησης ύψους . Αν θυμάμαι καλά όλα αυτά που λες εξετάζονται μόνο στο πεζοδρόμιο και όχι σε κάθε σημείο του εδάφους όπως ορίστηκε από τον ΓΟΚ/85 και μετά .
 8. Τυπικά η άποψη όλων είναι ότι η όψη για τον υπολογισμό , είναι αυτή που είναι σε απόσταση . Από την άλλη και έτσι για συζήτηση , τους τοίχους παρά το όριο τις αποκαλούμε και ο ΝΟΚ τις αποκαλεί τυφλές ΟΨΕΙΣ . Δηλαδή χωρίς ανοίγματα και μάλιστα σε περιπτώσεις που έχουμε αδόμητο ή χαμηλό κτίριο δίπλα μας , μπαίνουν και θέματα αισθητικής κάλυψης αυτής της όψης . Δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι οι ΓΟΚ από το 85 και μετά προωθούν την ελεύθερη κρίση του μελετητή ως προς την θέση του κτιρίου στο οικόπεδο , το γεγονός ότι έχουμε για παράδειγμα , ένα κτίριο που έχει πλάγια όψη 15 μμ και αυτή είναι σε απόσταση δ και είναι τυφλή κατά 80 % γιατί έτσι βολεύει στην συγκεκριμένη λύση , μπορεί να έχει έρκερ το υπόλοιπο 20 % , ενώ στην περίπτωση που αυτό το τυφλό τμήμα είναι σε επαφή , τότε έρκερ μπορεί να έχει μόλις το 4 % της όψης , είναι ένα θέμα .
 9. Για να πάρουμε το 400άρι πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο πέραν του ότι μας έχουν βάλει στο πρόγραμμα ?
 10. Δεν είναι κάτι τόσο απλό . Οι διατάξεις και οι νόμοι κινούνται σε γενικότερο πλαίσιο . Γιατί αλλιώς αν κάποιος έχει την δύναμη να σταματάει έργα , τότε έχουμε ιδιωτική νομοθεσία που αποτελεί και πρόβλημα για την Δημοκρατία μας . Αν θέλουν ας κατεδαφίσουν όλα τα κτίρια , αλλά το να δημιουργείς πρόβλημα στο τελευταίο άχτιστο οικόπεδο , είναι θέμα που παραβιάζει το Κράτος Δικαίου . Δυστυχώς και διαχρονικά το στε έχει κάνει κάτι τέτοιες "πατατούλες" που εμπόδισαν κάποιον , αλλά ΕΥΝΟΗΣΑΝ κάποιον άλλον και αυτό μας βάζει σε σκέψεις . Και το Ηθικό θέμα , είναι ότι δεν μπορεί κάποιος που βολεύτηκε χτίζοντας να εμποδίζει τους άλλους να χτίσουν για να μην του κόψουν την θέα ,
 11. To αν κρύβει την Ακρόπολη είναι σχετικό από που το βλέπεις . Αν είσαι χαμηλά ανάμεσα στις ΉΔΗ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ 7όροφες πολυκατοικίες και βλέπεις από καμία τρύπα προφανώς θα στο κλείσει . Αλλά το να ερχόμαστε να ασχολούμαστε με το τελευταίο άχτιστο οικόπεδο , όταν γύρω έχουν κτιστεί τα πάντα , μάλλον για κάποιον με άκρες και για προσωπικό συμφέρον μοιάζει . Αλλωστε έχει μιλήσει για το θέμα ενός άλλου ξενοδοχείου στην περιοχή που έχει γίνει ο θέμα, ο αρχιτέκτονας του έργου , που αναφέρει ότι η φωνασκούσα , χάνει την θέα που έχει από αυθαίρετο άνοιγμα που έχει σε τυφλή όψη της 7όροφης πολυκατοικίας που μένει ... Είναι γνωστό στην Ελλάδα πως αν έχεις άκρες το ιδιωτικό συμφέρον , γίνεται εύκολα "δημόσιο"... https://www.google.gr/maps/@37.9670434,23.7268519,3a,75y,67.54h,92.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9DCZCNGxluvMiJEe1qjiGA!2e0!7i13312!8i6656 https://www.google.gr/maps/@37.9673114,23.7270686,3a,75y,299.27h,92.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1sikcTIjQIOUcq7pFp7VwqsA!2e0!7i13312!8i6656
 12. Σήμερα που ερωτήθηκαν για το θέμα είπαν ότι η οικοδομή μπορεί να δουλεύει με τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν και ότι το κύριο είναι να υπάρχουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους που συνήθως έτσι και αλλιώς εργάζονται σε ανοικτό και αεριζόμενο χώρο .
 13. Δεν υπάρχει νομοθεσία που να επιβάλλει τέτοια πράγματα στις σχέσεις μεταξύ των συνιδιοκτητών . Σε μία πολυκατοικία η σύσταση και ο κανονισμός ορίζουν τα πάντα . Οτι δεν έχει οριστεί είναι θέμα συζήτησης . Το ότι είχε προβλεφθεί η εγκατάσταση του ανελκυστήρα δεν σημαίνει ότι είχε προβλεφθεί και ποιός θα πληρώσει την κατασκευή του . Τα εμποδιζόμενα άτομα , επιτρέπουν να κατασκευαστεί ασανσέρ με υπέρβαση κάλυψης και δόμησης αν δεν υπάρχει φρεάτιο . Αλλά πάλι δεν ορίζουν ποιός θα πληρώσει . Μην μπερδεύετε τα πράγματα . Είναι θέμα συμφωνίας . Αλλιώς θα μπείτε σε δικαστικές διαδικασίες που θα κοστίσουν σε χρόνο και χρήμα . Τώρα αν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε είναι πρόβλημα .
 14. Είναι προφανές ότι τα όργανα εκτελούν εντολές . Αρα το πρόβλημα είναι ψηλότερα και εκεί πρέπει να λυθεί . Η ένσταση με μέιλ , είναι μία λύση . Δημήτρη θα πρέπει να παραλαμβάνουμε με επιφύλαξη την ώρα που υπογράφουμε την κλήση ?
 15. Είναι προφανές ότι πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο του οργάνου (μπουζούκι κατά το σχετικό ανέκδοτο) . Από την στιγμή που έγινε ντόρος και βγήκε η ανακοίνωση προφανώς θα το δουν και αυτοί . Από την άλλη σε όποιον του τύχει , παραλαμβάνει την κλήση με επιφύλαξη και τους ξεφωνίζει . Ο Στασινός ήταν απίστευτα ήπιος . Θέλει ένα μασαζάκι και αυτός για να καταλάβει κάποια πράγματα .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.