Jump to content

BAS

Core Members
 • Content Count

  3,315
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  56

BAS last won the day on January 25

BAS had the most liked content!

Community Reputation

2,384 Υπεράριστη

About BAS

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

5,516 profile views
 1. Αν κάποιος κάνει αίτηση για σύνταξη λόγω ορίου ηλικίας και είναι και στις 120 δόσεις , μπορεί να εργάζεται και να είναι μέλος εταιρείας μέχρι να βγεί η σύνταξη ? Εχουν πει ότι από την στιγμή που θα κάνεις αίτηση σταματάς να πληρώνεις τις 120 δόσεις . Ξέρει κάποιος κάτι σαφέστερο για τα θέματα αυτά ?
 2. Gol kai xylo , pissa kai poupoula στο τεε αρχικά και μετά στους συλλόγους που δεν ασχολούνται .
 3. Το άρθρο δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι καίγονται τα δάση υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες στις 4 εξουσίες . Εκτελεστική , Νομοθετική , Δικαστική και τα ΜΜΕ που θεωρούνται ως 4η εξουσία με την έννοια του ελέγχου . Δυστυχώς στην χώρα μας σε αυτές τις εξουσίες επικρατούν οι αμαθείς , οι ανόητοι , οι αυτάρεσκοι και οι εμμονικοί . Το δάσος μέχρι πριν 40-50 χρόνια ήταν πηγή ζωής , εργασίας , αναψυχής και διαμονής στον αγροτικό κόσμο . Στο μεσογειακό κλίμα υπήρχαν πάντοτε οι πυρκαγιές γιατί μέσω αυτών ανανεώνεται το δάσος . Αλλά εδώ είχαμε τα φαινόμενα των οικοπεδοφάγων στις περιοχές περί την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη , όπως και στις κοντινές τους περιοχές δευτερεύουσας κατοικίας που η έλλειψη κτηματολογίου και δασικών χαρτών , αλλά και η εκτεταμένη διαφθορά των κρατικών οργάνων , επέτρεψε σε διάφορους απατεώνες να αποκτήσουν εύκολα χρήματα . Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το γεγονός αυτό που αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης , πέρασαν νόμους και βγήκαν δικαστικές αποφάσεις που πρακτικά έδιωξαν από το δάσος τον κόσμο που ζούσε από αυτό και ταυτόχρονα το προστάτευε . Ετσι μαζί με την αύξηση των διορισμών στο δημόσιο που μείωσε τον αγροτικό κόσμο, τις εμμονές των δασαρχείων που βρήκαν εύκολο τρόπο οι διεφθαρμένοι να επιβιώνουν με την επιβολή και άρση χαρακτηρισμών , το δάσος από πηγή ζωής , πέρασε στο στάδιο της αδιαφορίας από όλους . Κανείς πλέον δεν νοιάζεται για το δάσος , αφού κανείς δεν νοιώθει ότι με κάποιο τρόπο είναι δικό του , σαν πηγή ζωής και εισοδήματος . Ταυτόχρονα το κράτος συνέχισε να είναι παντελώς αδιάφορο , με αποτέλεσμα η σίγουρη μεσογειακή δασική πυρκαγιά , ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα , είτε απλά να καίει λιβάδια , είτε δυστυχώς να καίει ανθρώπους και ζώα . Στον χάρτη βλέπουμε την περιοχή της Εύβοιας όπου έχουμε πολλές πυρκαγιές . Αν δούμε τα μετεωρολογικά δεδομένα , βλέπουμε ότι οι άνεμοι που έρχονται από τον Ελλήσποντο , σκάνε πάνω στην ανατολική πλευρά της κεντρικής και νότιας Εύβοιας , όπου πλέον με τα ψηλά βουνά δυναμώνουν , δημιουργούν στροβιλισμούς και το αποτέλεσμα είναι συχνά τραγικό . Στην περιοχή αυτή των τριών βουνών Δίρφυς , Κοτύλαια και Ολυμπος , δηλαδή την περιοχή που ξεκινάει από το Μαντούδι και την Λίμνη προς Βορρά και φτάνει μέχρι την Ερέτρια και το Αλιβέρι προς Νότο , είναι πρακτικά ένα ενιαίο δάσος και καλλιεργήσιμη έκταση , η οποία δεν έχει παρά ελάχιστες μικρές αντιπυρικές ζώνες . Ετσι ανάλογα με την φορά και την ένταση του ανέμου , η φωτιά μπορεί να είναι απόλυτα καταστροφική . Στην τελευταία φωτιά , αυτή έσβησε έξω από τα Ψαχνά , επειδή εκεί πλέον έχουμε φτάσει στον κάμπο , είναι καλλιέργειες και μπόρεσαν τα μεγάλα μηχανήματα να κάνουν μία πλατιά αντιπυρική ζώνη . Πριν κάποια χρόνια που έκαψε προς τον Νότο , έφτασε στην θάλασσα έξω από το Αλιβέρι . Ωραία είναι αυτά τα άρθρα , αλλά όταν δεν προτείνουν λύσεις και σοβαρές προτάσεις για την προστασία των δασών , απλά είναι έπεα πτερόεντα... Και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα λόγω του δυνατού αέρα στην περιοχή .
 4. Όπως είπαν και οι άλλοι , το κενό είναι το 1 μ που απέχουν υποχρεωτικά οι εξώστες . Για αισθητικούς λόγους μπορούσε να συνεχίσει το στηθαίο με δοκάρι και να υπάρχει η τρύπα που φαίνεται . Αντίθετα το κάτω δεξιά ήταν στην πρόσοψη και εκεί ότι υπήρχε σε απόσταση 4 μ,. από την ΟΓ στο συνεχές μέτραγε στην κάλυψη και αν ήταν στεγασμένο στην δόμηση . Απλά τότε είχαν περίσσευμα ΣΔ και έτσι είχαν και τις βεράντες .
 5. Το θέμα Δημήτρη είναι τι θα γίνει με τα ιδιωτικά δάση , όταν έχουν παλαιούς τίτλους , αλλά και γενικά με το γεγονός ότι θα δάση είναι μέρος των φυσικών πόρων και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνταν από τους πολίτες , μέχρι που οι ανόητοι χαρτογιακάδες που πληρώνονται κάθε μήνα από το δημόσιο , έδιωξαν τους πολίτες από αυτό , με αποτέλεσμα και οι πολίτες να αδιαφορούν για την τύχη του δάσους .
 6. Αραγε αυτά τα καφενεία που αντιμετώπισε ο γαύρος έχουν άδεια ΚΥΕ , ή είναι εντελώς παράνομα...
 7. Αφού εκεί μπαίνουν μόνο μηχανήματα της γνωστής μάρκας KARAPAPARAS....
 8. Πάντως επειδή πάλι άρχισε να μυρίζει ψαρίλα και ανεξάρτητα του αν εμείς είμαστε άφραγκοι και ευρωτιμωρημένοι λόγω της αφραγκίας , η ουσία είναι ότι στην πρώτη αγωνιστική είχαμε πάλι τα γνωστά εγκλήματα . Σε εμάς δεν δόθηκαν 2 πέναλτι και το 1 το πήραμε μέσω του βαρ , ενώ και τα δύο ήταν εμφανέστατα , ενώ στο Τηγάνι δεν δόθηκε πέναλτι στον αντίπαλο του γαύρου . Ετσι έχουμε αλλοίωση της βαθμολογίας , με τον γαύρο αντί για 1 να έχει 3 βαθμούς και εμείς αντί για 3 έχουμε 1 . Εχουμε παραπομπή του διαιτητή στο Τηγάνι , αλλά αυτό δεν λέει κάτι . Γιατί στο μέλλον πάντα οι καράδες δεν είναι δίπλα στον διαιτητή να του θυμίζουν που βρίσκεται .
 9. Σας αφήνουμε στο τσου λου μόνους σας , μήπως και μας πλησιάσετε σε συμμετοχές , στις διάφορες μορφές του , στα τελευταία 60 χρόνια...
 10. Για αυτό λείπουμε . Επειδή εμείς παίζαμε με ομάδες . Αμα είναι με καφενεία , μένουμε και στα εγχώρια ... Να μην ξοδευόμαστε κιόλας..
 11. Οχι δεν ίσχυε αυτό . Είτε ο πρωταθλητής πέρναγε απ΄ ευθείας , είτε έπαιζε προκριματικό , οι αντίπαλοι του δευτεραθλητή ήταν στον δεύτερο προκριματικό , ομαδάρες από τα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα . Τώρα αυτοί περνάνε στους ομίλους και παίζουν μεταξύ τους τα καφενεία , οπότε η καφετέρια στο Πασαλιμάνι είναι πιο καλή...
 12. Εγώ θυμάμαι ότι κάποτε ο δευτεραθλητής για να βγεί στο τσου λου έπρεπε να περάσει τα μεγαθήρια που είχαν βγεί τριτο-τέταρτοι στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα... Τώρα πως ο γαύρος πέτυχε όλα τα καφενεία στον δρόμο του και πέρασε είναι περίεργο . Και ευρω-παράγκα έχουμε ...
 13. Ευγενικός και προσηνής άνθρωπος , κάτι που δεν είναι πολύ συχνό στον χώρο που εργαζόταν . RIP .
 14. Με γιαουρτοπόλεμο....☺️
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.