Jump to content

BAS

Core Members
 • Content Count

  3,368
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

BAS last won the day on January 6

BAS had the most liked content!

Community Reputation

2,408 Υπεράριστη

About BAS

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

5,721 profile views
 1. Σήμερα που ερωτήθηκαν για το θέμα είπαν ότι η οικοδομή μπορεί να δουλεύει με τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν και ότι το κύριο είναι να υπάρχουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους που συνήθως έτσι και αλλιώς εργάζονται σε ανοικτό και αεριζόμενο χώρο .
 2. Δεν υπάρχει νομοθεσία που να επιβάλλει τέτοια πράγματα στις σχέσεις μεταξύ των συνιδιοκτητών . Σε μία πολυκατοικία η σύσταση και ο κανονισμός ορίζουν τα πάντα . Οτι δεν έχει οριστεί είναι θέμα συζήτησης . Το ότι είχε προβλεφθεί η εγκατάσταση του ανελκυστήρα δεν σημαίνει ότι είχε προβλεφθεί και ποιός θα πληρώσει την κατασκευή του . Τα εμποδιζόμενα άτομα , επιτρέπουν να κατασκευαστεί ασανσέρ με υπέρβαση κάλυψης και δόμησης αν δεν υπάρχει φρεάτιο . Αλλά πάλι δεν ορίζουν ποιός θα πληρώσει . Μην μπερδεύετε τα πράγματα . Είναι θέμα συμφωνίας . Αλλιώς θα μπείτε σε δικαστικές διαδικασίες που θα κοστίσουν σε χρόνο και χρήμα . Τώρα αν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε είναι πρόβλημα .
 3. Είναι προφανές ότι τα όργανα εκτελούν εντολές . Αρα το πρόβλημα είναι ψηλότερα και εκεί πρέπει να λυθεί . Η ένσταση με μέιλ , είναι μία λύση . Δημήτρη θα πρέπει να παραλαμβάνουμε με επιφύλαξη την ώρα που υπογράφουμε την κλήση ?
 4. Είναι προφανές ότι πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο του οργάνου (μπουζούκι κατά το σχετικό ανέκδοτο) . Από την στιγμή που έγινε ντόρος και βγήκε η ανακοίνωση προφανώς θα το δουν και αυτοί . Από την άλλη σε όποιον του τύχει , παραλαμβάνει την κλήση με επιφύλαξη και τους ξεφωνίζει . Ο Στασινός ήταν απίστευτα ήπιος . Θέλει ένα μασαζάκι και αυτός για να καταλάβει κάποια πράγματα .
 5. Βλέποντας τα χιλιοστά , θεωρώ ότι πρόκειται για "οικογενειακή" πολυκατοικία , τριόροφη , από αυτές που φτιάχνονταν σταδιακά με προσθήκες , για αυτό και δεν μπήκε το ασανσέρ . Οι κανονισμοί δεν προβλέπουν τέτοια πράγματα , δηλαδή την εκ των υστέρων τοποθέτηση του ανελκυστήρα . Αλλά δεν μπορείς να επιβάλλεις να κατασκευαστεί κάτι που δεν υπάρχει και ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ , στον κρίσιμο χρόνο που κάθε ιδιοκτήτης προσχώρησε στην υπάρχουσα σύσταση . Προφανώς αφού υπάρχει συμμετοχή όλων των διαμερισμάτων , θα έχουμε πιλοτή , αλλιώς μου φαίνεται περίεργο να έχουμε ισόγειο διαμέρισμα και να πληρώνει τόσο για ασανσέρ , απλά για να πάει στην ταράτσα . Επί της ουσίας κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει να μπει το ασανσέρ σε κανένα . Η δική μου άποψη και την οποία θεωρώ δικαιότερη , είναι να πληρώσουν με την αναλογία της συντήρησης , αλλά με εντελώς άλλο σκεπτικό . Το δικό μου σκεπτικό έχει σχέση με την αύξηση της αξίας της περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη . Ο ιδιοκτήτης του Α΄ ορόφου , έχει να ανέβει 17 σκαλιά , που δεν είναι απαγορευτικό για κανένα και προφανώς αν θελήσει να πουλήσει το διαμέρισμα του , χωρίς ασανσέρ θα έχει μία μείωση αξίας της τάξης του 5-10 % επειδή δεν έχει ασανσέρ . Ο ιδιοκτήτης του Β΄ ορόφου , θα έχει δυσκολότερο ρόλο με 34 σκαλιά και η μείωση της αξίας θα είναι 10-15 % . Ο ιδιοκτήτης του Γ' ορόφου με τα 51 σκαλιά για μένα έχει μεγάλη μείωση αξίας , που κυμαίνεται από 20-30 % . Με αυτό το σκεπτικό τα ποσοστά 222/333/445 έχουν μία λογική . Μάλιστα πιθανότερο θα έβλεπα να ανέβουν τα ποσοστά των ψηλότερων ορόφων , παρά να μειωθούν και πάντα να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στην ταράτσα για όλους τους ιδιοκτήτες . Οπότε τα όρια θα είναι από 180-230 για τον πρώτο όροφο , 300 -350 για τον δεύτερο και 420-520 για τον τρίτο όροφο .
 6. Λειτουργίας και συντήρησης , με την λογική ότι οι ψηλότεροι όροφοι το χρησιμοποιούν περισσότερη ώρα . Για την εγκατάσταση είναι θέμα συμφωνίας .
 7. Πάντως αν δεν είναι μούφα και δεν αντιδράσει το ΤΕΕ βάζοντας τον Χρυσοχοίδη να ζητήσει συγνώμη και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση , μια που καθόμαστε που καθόμαστε να δούμε αν μία πρόταση μομφής για την ΔΕ του ΤΕΕ για προφανή ανικανότητα , θα πρέπει να κατατεθεί ....
 8. Εχουμε ένα κτίριο 7όροφο γωνιακό του 60 και δίπλα ένα διόροφο παλιό και άλλο ένα διόροφο που είναι διατηρητέο από το ΥΠΕΚΑ . Ολα ξεχωριστά οικόπεδα Από παλιά είχανε κάνει μαγαζί που περιλάμβανε λειτουργικά τα δύο διόροφα και το υπόγειο-ισόγειο- Α' και Β΄ ορόφους του γωνιακού κτιρίου τα οποία τα τακτοποίησαν με τον 4178 και έκαναν και ανακαίνιση , με άδεια έντυπη . Μετά έκαναν αναθεώρηση που είναι σε ισχύ ακόμα και έκαναν ΜΕΡΙΚΗ παραλαβή με ελεγκτή δόμησης για τα αναφερόμενα στο μαγαζί , οπότε η άδεια παρέμεινε σε ισχύ ΜΟΝΟ για την ανακαίνιση των ορόφων του γωνιακού κτιρίου που ΔΕΝ είναι διατηρητέο . Κάναμε μία αναθεώρηση που την βγάλαμε τώρα , για αλλαγή χρήσης του 7ου ορόφου και μια μικρή αλλαγή στο σχήμα των κουφωμάτων των ορόφων , που αλλάζονται με την ανακαίνιση , στο ίδιο άνοιγμα , για τα οποία περάσαμε ΣΑ . Η αλλαγή χρήσης είναι κατηγορία 3 . Τώρα μου έκαναν μεταγενέστερο έλεγχο και μου λένε να κάνω μεταβολή σε κατηγορία 1 . Το μόνο που είδα στην 1 να ταιριάζει , είναι εργασίες σε διατηρητέο . Από την στιγμή που εγώ δεν κάνω εργασίες στο διατηρητέο , αλλά σε άλλο οικόπεδο και επειδή έχει κλείσει η άδεια ως προς τα διατηρητέα , θεωρείτε ότι έχουν δίκιο ? Επειδή και με τα τηλέφωνα των πολεοδομιών είναι δύσκολη η κατάσταση .
 9. Σε ισόγειο με τοίχους και πάνελ , που έγινε μικρότερο σε ύψος από το εμφαινόμενο στην άδεια , με αποτέλεσμα να μην καλύπτει το ύψος της ΚΧ , έχουμε επέκταση με τον ίδιο τρόπο μικρών αποθηκών και ενός δωματίου και κουζίνας . Αυτό έγινε το 1996 και όλα είναι κάτω από την επιτρεπόμενη δόμηση και είναι εκτός σχεδίου . Είναι σε παραθαλάσσιο μέρος της Αττικής , μακρυά από την θάλασσα και τα ερωτήματα είναι αν θεωρείται ΚΧ η ΒΧ λόγω του εσωτερικού ύψους από 1,80 - 2,30 μ. Απαιτείται επάρκεια ? Αν θεωρηθεί Β.Χ , τα διαχωριστικά στοιχεία μπορείς να τα πεις ότι τα κάνουν ξεχωριστά και με 2 25άρια καλύπτομαι .
 10. Η βίβα είναι γενικά δυσκίνητη , αλλά εδώ και λίγο καιρό πήρε την άδεια της Πράξια τράπεζας , οπότε ετοιμάζεται να γίνει κανονική τράπεζα στην χώρα μας και έτσι κόβει διάφορες παροχές .
 11. Οικοδομή με άδεια του 2007 αποπερατώνεται τώρα . Οι επιβλέψεις έχουν πληρωθεί από τότε . Τώρα τι κάνουμε υποβάλλουμε τις τακτοποιήσεις και τις υπεύθυνες δηλώσεις των επιβλεπόντων , ή μόνο τις ΥΔ που θα αναφέρονται και στις τακτοποιήσεις .
 12. Ερκερ ερωτήματα . Σε γωνιακό οικόπεδο ο ακάλυπτος αφήνεται στην εσωτερική γωνία δ Χ δ . Η όψη προς τα όρια κατά το τμήμα που υπερβαίνει το δ είναι σε επαφή με το κοινό όριο , πέραν του αντισεισμικού αρμού . Για τον υπολογισμό του 20 % θα πάρουμε όλη την όψη και την εν επαφή και αυτή που απέχει δ ? Αν πρέπει να πάρουμε μόνο την δ τότε είναι πολύ μικρό το εμβαδόν που μένει για κλειστό εξώστη . Το οικόπεδο αυτό έχει πρόσβαση σε μεγάλο δρόμο με πρασιά 5 μ. από την μία πλευρά και από την άλλη σε μικρό δρόμο πλάτους 5 μ. χωρίς πρασιά , οπότε το κτίριο έχει εσοχές . Η pilotis και ο Α' και ο Β' όροφος δεν έχουν έρκερ και είναι σε απόσταση από τον μικρό δρόμο . Ο Γ΄ όροφος είναι σε εσοχή από του κατώτερους ορόφους και στο υπαίθριο τμήμα του πάνω από αυτούς θέλω να βγάλω έρκερ πέραν της όψης που έχει το υπόλοιπο τμήμα . Μπορεί να βγεί ? Αν βγεί μπορεί να πατάει στο δάπεδο ή πρέπει να είναι σε απόσταση από αυτό ως εξώστης , όπως στην περίπτωση της πρασιάς . Και αν πρέπει πόση είναι αυτή η απόσταση ? Τέλος πάνω από τον Γ ' όροφο , μπορούμε προφανώς να έχουμε έρκερ , αφού πρόκειται για εξώστες .
 13. Αυτό είναι άλλο θέμα , η παραγραφή της απαίτησης από την διαδικασία που απαιτείται για να αλλάξει το καθεστώς . Οντως το θέμα της παραγραφής έχει ένα θέμα , αλλά δεν έχει σχέση με τον νέο νόμο .
 14. O λογιστής μου έκανε ήδη την πρώτη αναστολή . Οχι για μένα , αλλά για άλλον που βιαζόταν να πουλήσει . Μέσα στον μήνα θα κάνω και εγώ και θα ενημερώσω .
 15. Σε κάθε περίπτωση το 1 μ. που χρειάζομαι ώστε να πάω στα 23,75 το παίρνω , για να μπορώ να βγάλω 6 όροφους με πατάρι στον ένα και πιλοτή . Ευχαριστώ πολύ .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.