Jump to content

BAS

Core Members
 • Content Count

  3,416
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

BAS last won the day on August 22 2020

BAS had the most liked content!

Community Reputation

2,427 Υπεράριστη

About BAS

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

6,200 profile views
 1. Εγώ έχω ένα κανόνα . Οχι ότι είναι πουθενά γραμμένος , αλλά τον λέει η κοινή λογική . Σκάλες και ασανσέρ κάνουμε γιατί φτιάχνουμε ιδιοκτησίες στους ορόφους . Ακόμα στους πίνακες ποσοστών τα κοινόχρηστα μοιράζονται κατ΄ αναλογία στις ιδιοκτησίες . Ο όγκος τους βέβαια . Μέχρι σήμερα όμως , γιατί μέχρι σήμερα (ΝΟΚ) μέτραγε στην δόμηση το κλιμακοστάσιο . Γιατί να μην μοιράζεται και το εμβαδόν που μετράει στον ΣΔ ?
 2. Ετσι για την συζήτηση . Με τον ΝΟΚ έχουμε μία κάτοψη με δύο διαμερίσματα στον όροφο . Και το κεντρικό κλιμακοστάσιο . Δύο πλευρές του κλιμακοστασίου είναι ελεύθερες και οι άλλες 2 σε επαφή με τα διαμερίσματα , οπότε επειδή τα κλιμακοστάσια υπάρχουν χάριν των ιδιοκτησιών , μετράνε στο εμβαδόν των διαμερισμάτων ολόκληροι. Με τον ΝΟΚ αφαιρείται κάθε κοινόχρηστος χώρος από την δόμηση . Κλιμακοστάσια , ανελκυστήρες , διάδρομοι , είσοδοι κτιρίων , μέχρι ένα εμβαδόν που πρακτικά δεν το ξεπερνάμε ποτέ . Στην περίπτωση μας οι δύο τοίχοι του κλιμακοστασίου που δεν έχουν επαφή με τα διαμ
 3. Θα πρέπει κάποιος να ενημερώσει πολιτικούς , δασικούς και λοιπούς -ικούς , ότι το δάσος για τους ανθρώπους που ζούσαν στην επαρχία μέχρι τον Β' ΠΠ , ήταν μέρος της καλλιεργήσιμης γης , για τα δασικά προϊόντα και έτσι προστάτευαν το δάσος . Μετά τον Β' ΠΠ , με την κατοχή , εμφύλιο και μετανάστευση , πολλές εκτάσεις δασικές και μη εγκαταλείφθηκαν , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χάθηκαν οι ιδιοκτησίες , όπως κάποιοι που νομίζουν ότι τα δάση είναι κάδρα στον τοίχο σαν 65άρες τηλεοράσεις . Αλλο λοιπόν ο χαρακτηρισμός και άλλο οι ιδιοκτησίες , που επίσης προστατεύονται από το Σύνταγμα.
 4. Προφανώς το έργο είναι μία χαρά.. Αλλά διαβάζω και σχόλια στα μμε που δείχνουν απλά τι χαμηλό επίπεδο έχουν πολλοί δημοσιογράφοι . Ο χώρος είναι λιγότερο από 3 χλμ από το Σύνταγμα , έχει δίπλα του τον σταθμό μετρό της Δάφνης , οπότε είναι ιδανικός για την χρήση που χρειάζεται . Στην μία του πλευρά εφάπτεται σχεδόν με το Πάρκο Αλεξάνδρου Αρη , οπότε θα έχουμε έναν σημαντικό πνεύμονα , που θα αναβαθμίσει μία περιοχή που έτσι και αλλιώς θεωρείται από τις καλές , κυρίως λόγω του χαμηλού ΣΔ , που είναι 1,4 . Χαμηλού σε σχέση με άλλες γειτονικές περιοχές.
 5. Για την Αθήνα μια χαρά είναι . Αλλά και οι απαράδεκτοι τύποι που καθυστερούν αναθεωρήσεις και παραλαβές εγκαταστάσεων σε κτίρια που έχουν ΑΘ , είναι εξωφρενικές . Να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ η υποχρέωση αερίου , αν βάζεις ΑΘ . Σιγά μην έχουμε "προστάτες" στις δουλειές μας , για να το πω ευγενικά...
 6. Βασικά αφού για να βγείς ψηλά ενεργειακά πρέπει να βάλεις ΑΘ , γιατί δεν καταργούν αυτό το άγος της μελέτης του ΦΑ ?
 7. Ευχαριστώ παιδιά . Βρήκα και εγώ ένα έγγραφο για τους αξιολογητές https://career.duth.gr/portal/sites/default/files/events/Egxeiridio_axiologiton_oct_2015.pdf Ελέγχω λοιπόν για θάλαμο 1,00 Χ 1,25 και πόρτα 0,80 μ.
 8. Σε υπάρχον κτίριο επαγγελματικής χρήσης , που έχει φτιαχτεί με ΓΟΚ/73 , προ 40 σχεδόν ετών , υπάρχει κλιμακοστάσιο με πλατύσκαλα και ανελκυστήρας με φρεάτιο 1,25 Χ 1,40 μ. Είναι ισόγειο με πατάρι και 2 όροφοι και το δάπεδο του τελευταίου ορόφου είναι κάτω των 9 μ. Υπάρχουν στους ορόφους φροντιστήρια και μου ζητήθηκε να μάθω αν το υπάρχον ασανσέρ εξυπηρετεί ΑΜΕΑ , ή μπορεί να θεωρηθεί ότι εξυπηρετεί ΑΜΕΑ . Επειδή έχουμε μόνο 2 στάσεις πάνω από το ισόγειο , το οποίο είναι συνεπίπεδο με το πεζοδρόμιο και διαβάζω στο ΦΕΚ 18/2002 , ότι : 1β) Αναβατόρια κατακόρυφης κίνησης με ε
 9. Για άδεια κατεδάφισης κτιρίου προ του 1955 , αφού γίνουν όλες οι διαδικασίες και εκδοθεί η άδεια , υπάρχει κάποιος χρόνος που πρέπει να περιμένεις πριν το κατεδαφίσεις ?
 10. Δυνατότητα εξόδου σε εξώστη ή δώμα από πατάρι και σε εξώστη από σοφίτα , μπορεί να υπάρξει ?
 11. Επαναφέρω το θέμα . Γνωρίζουμε αν υπάρχει δυνατότητα εξόδου από πατάρι σε εξώστη ή δώμα ?
 12. Αρχικά θα πρέπει ο ΕΝΦΙΑ να είναι μειωμένος κατά 50 % και αν το ακίνητο παραμένει στον ίδιο ιδιοκτήτη για πάνω από 30 χρόνια , να είναι μηδενικός ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορούμε να έχουμε γέροντες που πληρώνουν ακριβά το σπίτι που γεννήθηκαν και δεν μπορούν ταυτόχρονα να το αξιοποιήσουν . Επίσης σε επιχειρήσεις που πηγαίνουν σε κτίρια διατηρητέα και τα ανακαινίζουν θα πρέπει να απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για σημαντικό αριθμό ετών , ανάλογα με το κόστος της επένδυσης αποκατάστασης .
 13. Θα καταξοδευτούν πάλι... Δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα γιατί έχουν να δώσουν το νέο επίδομα τηλεργατικής αργομισθίας στους δημοσίους υπαλλήλους που φέρνουν ψήφους...
 14. Εχουμε βγάλει άδεια για ΚΥΕ - αναψυκτήριο με τον πολεοδομικό χαρακτηρισμό . Η υγειονομική άδεια Σνάκ Μπαρ , χρειάζεται αλλαγή στην πολεοδομική άδεια ? Νομίζω ότι καλύπτεται .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.