Jump to content

BAS

Core Members
 • Posts

  3,442
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Everything posted by BAS

 1. To ερώτημα μου είναι αν μπορεί η σοφίτα , που έχει το κανονικό εμβαδόν , να χωριστεί σε δύο δωμάτια και ένα μπάνιο. Μέχρι πριν τον τελευταίο νόμο , μίλαγαν για WC, δηλαδή χωρίς ντουζιέρα. Ο τελευταίος νόμος που δίνει την δυνατότητα κλειστού χώρου δεν το ξεκαθαρίζει.
 2. Στα σκαριφήματα που έχει ανεβάσει ένας άριστος υπάλληλος της πολεοδομίας Θέρμης , αναφέρεται στο θέμα των σοφιτών και το αν επιτρέπονται κλειστοί χώροι για την εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/50360/1376/12.06.2020. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να την βρω στον γούγλη . Εχουμε κάτι περισσότερο
 3. Αρα το πρόβλημα είναι ότι επιτράπηκε η αλλαγή χρήσης .
 4. To κυρίαρχο ερώτημα , πέρα από τις νομικούρες και τις προσπάθειες να φανούν αθώοι οι δασικοί υπάλληλοι , είναι γιατί ένα δάσος βρέθηκε οικιστική περιοχή . Αυτό έχει και άλλα ερωτήματα . Το δάσος του 1835 , αλλά και του 1935 , ήταν καλλιέργεια . Δηλαδή είναι λογικό να υπάρχουν ιδιωτικά δάση , που είναι καλλιέργειες . Και σήμερα τα δάση στην επαρχία είναι κυρίως καλλιέργειες , όπως τα δάση της Εύβοιας . Διαπιστώνουμε όμως διαχρονικά , κυρίως από την μεταπολίτευση και μετά , ότι υπάρχει ένας στόχος να θεωρηθούν όλα τα δάση ως κρατικά . Αυτό έχει πολλές ερμηνείες , από εμμονές εξουσίας των διαχειριστών τους , έως και άλλες περίεργες σκέψεις , τις οποίες τις αποδιώχνουμε . Στην πράξη , αν δεχτούμε ότι τα δάση είναι όλα κρατικά , επειδή και μόνον , είναι δάση , παρ΄ ότι υπάρχουν τίτλοι σχεδόν 200 ετών και μάλιστα συχνά ανήκουν σε κατοίκους των χωριών , που τα αγόρασαν από τους Τούρκους , μετά την απελευθέρωση , έχουμε τεράστιες ευθύνες από τους δασικούς που όλα αυτά τα χρόνια ενδιαφέρονταν μόνο για τα πιστοποιητικά και δεν έκαναν αυτό που έπρεπε για να σωθούν οι κρατικές ιδιοκτησίες . Αντιπυρικές ζώνες κυρίως , καθαρισμοί των δασών κλπ. Τυχόν αιτιάσεις ότι δεν είχαν χρήμα , μας είναι παντελώς αδιάφορες . Ας έβρισκαν . Οι ευθύνες τους ήταν και είναι βαρύτατες . Καλό δε είναι να το καταλάβουν και να αφήσουν κάτι ιαχές εξουσίας που βγάζουν . Τα ίδια ισχύουν και για την δικαιοσύνη .
 5. Κτίριο ισόγειο αυθαίρετο , κατασκευής του 1961 , δηλωμένο στον 410/1968 . Είναι χτισμένο επί καθέτου τμήματος και δίπλα είναι χτισμένα τα άλλα 2 κτίρια των άλλων καθέτων . Ολα σε επαφή μεταξύ τους . Ολα κατοικίες. Θέλουμε να κάνουμε προσθήκη α΄ορόφου και σοφίτας η δύο ορόφων , στατικά ανεξάρτητων που θα αποτελούν ενιαία κατοικία . Υπάρχει ήδη σκάλα ανόδου στην ταράτσα . Το ύψος του τελευταίου ορόφου είναι σε κάθε περίπτωση κάτω από τα 9 μ. Ερωτήματα : Εχω υποχρέωση ανελκυστήρα ? Θεωρώ πως δεν έχω . Σε περίπτωση που βάλω ανελκυστήρα , αυτός θα πρέπει να έχει διαστάσεις ΑΜΕΑ ? Γενικά εφ΄ όσον δεν πρόκειται περί νέου κτιρίου , δεν χρειάζεται μελέτη για ΑΜΕΑ . Υπάρχει πρόβλημα και με το γεγονός ότι η κάτοψη του υπάρχοντος είναι 70 τμ και τυχόν υποχρέωση ανελκυστήρα σημαίνει απώλεια ενός δωματίου .
 6. Εφ' όσον τα τμ μειώνονται και υπάρχει και η δυνατότητα μικρού δανεισμού , όλα πλέον εξαρτώνται από το οικόπεδο που θα βρείτε και την τιμή του . Αρα βρίσκετε πρώτα τα οικόπεδα που σας ενδιαφέρουν και όταν καταλήξετε σε 2-3 από αυτά , θα πρέπει να βρείτε και το γραφείο μηχανικών που θα αναλάβει το έργο , ώστε σε συνεργασία μαζί τους , να αποφασίσετε ποιο οικόπεδο θα αγοράσετε και τι θα χτίσετε , ώστε να μπορείτε να μείνετε μέσα με τα χρήματα που έχετε .
 7. Είναι και το οικόπεδο και η άδεια και τουλάχιστον 1500 την ανωδομή και 600 τα υπόγεια .
 8. Με 200.000 ψάχνεις να βρεις μεταχειρισμένο διαμέρισμα και ησυχάζεις . Τα άλλα που σκέφτεσαι θα μπλέξεις . Γιατί και τα λεφτά σου θα δεσμεύσεις και το σπίτι θα μείνει ατέλειωτο . 60-80000 τι οικόπεδα βρίσκεις στον Γέρακα ? Βασικά βρίσκεις ? Γιατί με συντελεστή 0.6 και αρτιότητες γύρω στα 200 τμ , μιλάς για 300-400 ευρώ το τμ οικοπέδου , δηλαδή για 120 τμ σπίτι μιλάς για 500-650 το δομήσιμο . Γενικά για αυτό που σκέπτεσαι επειδή θα χρειαστείς και υπόγειο , θα σου λείπουν από τον προϋπολογισμό σου 100-150000. Οπότε όπως σου είπα μεταχειρισμένο και ησυχάζεις .
 9. Αφού το άρθρο ξεκίνησε με μεγάλα ψέματα , συνεχίστηκε με μικρές αλήθειες . Η αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες σώθηκαν 3-4 φορές με τα λεφτά του κόσμου , ενώ είχαν φτάσει σε αυτή την κατάσταση , από τον άφρονα δανεισμό σε ανθρώπους που απλά πέρναγαν απ΄ έξω από τα καταστήματα τους . Να θυμηθούμε στεγαστικά στο 140 % της εμπορικής αξίας και επιπλέον διακοποδάνεια , δάνεια για τις μετακομίσεις , χρυσές πιστωτικές σε άτομα χωρίς περιουσία και σταθερή δουλειά και βέβαια τα παιχνίδια τους με λεγόμενα σύνθετα τραπεζικά προϊόντα , καζινόχαρτα στην πραγματικότητα . Ακόμα τους υπέρογκους μισθούς και παροχές στους υπαλλήλους τους , τα μπόνους και τα τεράστια ποσά για τις εθελούσιες εξόδους . Τέλος αγόραζαν και ομόλογα του δημοσίου με επιτόκια 5 και 6 % και η χώρα τότε ήταν ΑΑΑ , αλλά έδινε 3-4 μονάδες διαφορά στο επιτόκιο από τα πραγματικά ΑΑΑ κράτη . Ετσι όταν ήρθε η κρίση , όλες αυτές οι σπατάλες τους , μπήκαν κάτω από το χαλάκι του κουρέματος των ομολόγων και έτσι ξαναπήραν από τα κράτος , αρκετές φορές τα λεφτά που έχασαν από αυτό . Αλλά τις άλλες σπατάλες τους πως να τις καλύψουν ? Μα απλά . Με τις τεράστιες και υποχρεωτικές προμήθειες που πληρώνουμε όλοι , οι κατ΄ αναγκασμό πελάτες τους , αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός . Στο θέμα των στεγαστικών , στο τέλος μόνο λέει την αλήθεια . Η Ελλάδα είναι χώρα εκτός μνημονίων πλέον , αλλά και χώρα του Ευρώ . Δεν μπορούμε λοιπόν να μην έχουμε και τα πλεονεκτήματα του Ευρώ . Στις άλλες χώρες το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων είναι γύρω στο 1 % . Εδώ είναι γύρω στο 3 % , με κάτι εισφορές του κράτους , ακουμπάει στο 4 % . Για παράδειγμα με 1 % επιτόκιο , 100000 κεφάλαιο για 30 χρόνια , βγάζει δόση 320 € . Με κυμαινόμενο της Εθνικής 430 και με σταθερό 470 . Δηλαδή στα 30 χρόνια θα έχουμε 360 μήνες Χ 110 = 39600 παραπάνω τόκους , δηλαδή 40 % του κεφαλαίου και με σταθερό ακόμα περισσότερο. Ετσι οι έχοντες πρόσβαση στον πραγματικό ανταγωνισμό των τραπεζών της ζώνης του ευρώ , με δόση κυμαινόμενου της ελληνικής τράπεζας , παίρνουν 134000 δάνειο , αντί για 100000 , δηλαδή σε μία μέση περιοχή με τιμή 2500 το τμ παίρνουν 13,6 τμ περισσότερο σπίτι , δηλαδή 1 και πλέον δωμάτιο ακόμα . Τέλος εκτός των άλλων προβλημάτων που δεν λέει το άρθρο , έχουμε και το φαινόμενο να καθυστερούν υπερβολικά οι τράπεζες τις διαδικασίες και τις εκταμιεύσεις . Πρόσφατο παράδειγμα , η τράπεζα έκανε 6 μήνες να κάνει την εκταμίευση εγκεκριμένου δανείου σε υπάλληλο της . Πόσο θα έκανε δηλαδή αν δεν ήταν υπάλληλος της . Να θυμίσω ότι τα συμβόλαια αναφέρουν 2 μήνες για εκταμίευση και άλλον ένα μήνα υπερημερία . Με τους 6 μήνες που έφτασε ο κακόμοιρος υπάλληλος της θα μπορούσε να έχει μπλέξει σε διαδικασίες και απώλεια χρημάτων , αν ο πωλητής ήθελε να εφαρμόσει τους όρους του συμβολαίου .
 10. Οταν οι ηλίθιοι το 2010 μείωναν τον φόρο μεταβίβασης των μτχ από το 11 % στο 3 % και έσκιζαν τα καινούργια με ΦΠΑ 24 % , ήταν αναμενόμενο σε συνδυασμό με την κρίση να μην χτιστεί κανένα καινούργιο σπίτι . Δηλαδή τουλάχιστον 500.000 σπίτια δεν χτίστηκαν. Βάλτε και αυτοί που είχαν δώσει αντιπαροχές το 90 και το 2000 και μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους , τα νοίκιαζαν , τώρα πλέον τα παιδιά τους μεγάλωσαν και μένουν σε αυτά . Η αύξηση του τουρισμού μείωσε την διαθεσιμότητα . Οι αστείοι νόμοι περί μισθώσεως , όπως και η αστεία απονομή δικαιοσύνης που επιτρέπει στον κάθε μπαταχτσή να μένει τζάμπα για μήνες , ενώ δεν πληρώνει και κοινόχρηστα και χιλιάδες σπίτια κατάργησαν την θέρμανση από αυτό το λόγο , όλα αυτά οδήγησαν στην απαξίωση των παλαιών ιδιαίτερα διαμερισμάτων που ήταν κυρίως τα ενοικιαζόμενα . Η απαξίωση έφερε τους ξένους που αγόρασαν χιλιάδες διαμερίσματα και είτε τα βγάζουν στην βραχυχρόνια , είτε τα κρατάνε έτσι αφού τα αγόρασαν 5-15 φορές λιγότερο από όσο έκαναν τα αντίστοιχα στην υπόλοιπη ΕΕ και θα τα πουλήσουν στο μέλλον για να πάρουν την υπεραξία . Είχαμε και τους άλλους ηλίθιους που έλεγαν γιατί ο Ελληνας να επενδύει στο κεραμίδι ? Οι ξένοι δεν το κάνουν . Ετσι θα γίνουμε σαν τους ξένους που εταιρείες θα έχουν 300.000 σπίτια η κάθε μία . Ελπίζω οι ηλίθιοι που τα έλεγαν αυτά να κοιμούνται εκεί που τους αξίζει . Τέλος ξεχνάμε και τις νέες οικοδομές , αφού με κόστος πάνω από 1500 το τμ το δομήσιμο , χωρίς την αξία της γης , τα 3/4 της Αθήνας και τα 9/10 της Ελλάδας βγάζουν τιμές πώλησης που δεν υπάρχουν αγοραστές , για τις τοποθεσίες αυτές .
 11. Δημήτρη το κτίριο είναι 20+ ετών έχει πάρει ρεύμα κανονικά και θέλουν μόνο για το ισόγειο που από γκαράζ έγινε κατοικία , να βάλουν ένα μετρητή . Οπότε δεν μπαίνει θέμα γενικότερης ηλεκτροδότησης .
 12. Εχει γίνει τακτοποίηση σε κλειστό ισόγειο γκαράζ που έγινε κατοικία . Αυτή έγινε με τον 3843/10 . Ο ιδιοκτήτης ζητάει να πάρει νέο μετρητή δεη . Τους πήγε την δήλωση του 3843 με τις τρείς σφραγίδες , αλλά του είπαν ότι θέλουν βεβαίωση σύνδεσης με τους νόμους των αυθαιρέτων . Αυτό πως πρέπει να γίνει ? Να ενταχθεί στον 4495 ως αυθαίρετο με αφαίρεση του προστίμου που έχει πληρώσει , ή να ενταχθεί ως βεβαίωση μεταβίβασης ώστε και στις δύο περιπτώσεις να βγαίνει η βεβαίωση σύνδεσης . Θα ήταν καλό αν κάποιος έχει κάνει ήδη την διαδικασία να μου το αναφέρει , γιατί οι του δεδηε είναι λίγο προβληματικοί στην επικοινωνία .
 13. Noμίζω ότι θα έπρεπε να υπάρξουν δυναμικότερες κινητοποιήσεις . Και να υπάρξει και νομική διαδικασία όχι από εργατολόγους που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους και με τα ταμεία , αλλά από άλλους δικηγόρους , μήπως υπάρχει δυνατότητα ποινικής δίωξης κατά υπαλλήλων , υπουργών , . γιατί έχουμε να κάνουμε με προσβολή προσωπικότητας και ίσως και άλλα θέματα , όταν κάποιος στερείται της δυνατότητας αξιοπρεπούς διαβίωσης . Εχω προσωπικό παράδειγμα συγγενικού μου προσώπου , που περιμένει σύνταξη χηρείας εδώ και 5 χρόνια . Δηλαδή απλή διαδικασία αφού η σύνταξη έχει ήδη εκδοθεί εδώ και πολλά χρόνια . Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη .
 14. Δεν είναι θέμα αν κάνουν καλά . Κάνουν έργα εκεί που έχουν εμπορικό αντικείμενο και παίζει και ο ανταγωνισμός των μεγάλων . Εχεις διαβάσει και τις διάφορες ανακοινώσεις τους , όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν ή όταν παίρνουν κάτι οι άλλοι . Ο σιδηρόδρομος έχει σημασία περισσότερο για τις εμπορικές μεταφορές , αλλά και τις στρατιωτικές . Ετσι Καβάλα-Αλεξανδρούπολη έχουν ενδιαφέρον για το νάτο , οι Ρώσοι θέλουν να έχουν ένα λιμάνι στην Μεσόγειο και μία επαφή με Σκόπια και κυρίως Σερβία , ενώ τον Πειραιά τον έχουν οι Κινέζοι . Το εμπορικό ενδιαφέρον είναι κυρίως για τις χώρες του Βίζεγκραντ , όπου έχουν κεντρικές αποθήκες διανομής και έτσι γλυτώνουν τις μεταφορές μέσω Ρόττερνταμ . Ακόμα από τα λιμάνια μας με το τρένο εύκολα μπαίνουν τα φορτία και στον Δούναβη . Αντίθετα Ηγουμενίτσα και Πάτρα δεν έχουν τόσο εύκολο ρόλο , αφού θα έπαιρναν φορτία από Ευρώπη για Ασία , αλλά μπορεί αυτά να πάνε και από αλλού , αλλά και τα πλοία αντί να φύγουν από τα ηπειρωτικά λιμάνια της Ιταλίας και της Γαλλίας για Ελλάδα , μπορούν γρήγορα να πάνε ανατολικότερα . Για την Καλαμάτα πραγματικά δεν βλέπω κανένα ρόλο , πέραν του τουριστικού . Εδώ δεν έχει ρόλο και ο Βόλος που έχει και χώρο για εμπορευματικό λιμάνι και τρένο κανονικού εύρους . Επιβατικές μεταφορές στα Βαλκάνια αυτή την περίοδο είναι πολύ υποβαθμισμένες , κυρίως γιατί η Σερβία μετά τις καταστροφές που έπαθε από τους βομβαρδισμούς του 90 , τώρα Κινέζοι κυρίως και Ρώσοι - Ευρωπαίοι δευτερευόντως , φτιάχνουν την γραμμή Βουδαπέστη μέχρι τα σύνορα μας . Σε 5-10 χρόνια , ένα νυχτερινό τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη με αναχώρηση από Αθήνα στις 19.00 , Θεσσαλονίκη στις 23.00 , Σκόπια 00.30 , Βελιγράδι 06.00 και Βουδαπέστη 09.30 (τοπικές ώρες) θα ήταν ωραίο . Και για τους νέους , αλλά ίσως και για τους συνταξιούχους...😇
 15. Γιατί Πειραιά παίζουν οι Κινέζοι , Θεσσαλονίκη οι Ρώσοι και Καβάλα - Αλεξανδρούπολη οι Αμερικάνοι . Στην Καλαμάτα , μόνο αν κάναμε εξαγωγή γουρουνοπούλες στην Αφρική , αλλά εκεί το χοιρινό το αποφεύγουν... Η Ηγουμενίτσα θέλει 30 χρόνια για να συνδεθεί με την Καλαμπάκα .
 16. Βάλαμε όλο τον κόσμο σε ένα τσουβάλι και είπαμε να γράψουμε κάτι , να βγει το μεροκάματο... Στην εποχή της υπερπληροφόρησης , τα παραδοσιακά μμε , γίνονται αδιάφορα για τον κόσμο ...
 17. Λέει αντίγραφο απόδειξης Π.Υ. ή τιμολόγιο ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΑΣ αμοιβής . Αρα πως θα δει την συμφωνηθείσα ?
 18. Συμφωνητικό αφού κατατίθενται αμοιβές διαφορετικές εκτός της νόμιμης .
 19. Τα σχεδιαστικά αρχεία όπως το ΔΚ έχουν επάνω PDF αρχεία , γιατί είναι συρραφή 4-5-8-10 σχεδίων , ιδιαίτερα αν πρόκειται για μεγάλο έργο , όπως αυτά που ανεβάσαμε . Επίσης η αμοιβή της προμελέτης , πως θα υπολογιστεί ? Εχει το σύστημα αμοιβών τέτοια διαδικασία ? Και μετά αυτή θα αφαιρεθεί από την αμοιβή στην άδεια ?
 20. Καταθέσαμε προέγκριση με τις νέες προδιαγραφές και είδα δύο θέματα . Αρχικά ζητάει αμοιβές , συμφωνητικά και ΦΕΜ , ενώ αυτά υποτίθεται θα πάνε με την άδεια . Δεύτερον τα σχέδια , αντί για PDF , ζητάει DXF , DWG και άλλα σχεδιαστικά αρχεία . Εχετε κάποια ιδέα γιατί έγιναν αυτά και αν είναι τελικά έτσι .
 21. Ετσι ακριβώς Διδόνη. Γενικά το κύριο θέμα στην εκτίμηση είναι ότι ΔΕΝ έχει ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ σημασία αν το ακίνητο έχει προσημείωση . Σημασία έχει αν το δάνειο εξυπηρετείται και η σχέση του δανειολήπτη με την τράπεζα . Ολες οι εταιρείες έχουν δανεισμό . Αυτό τι σημαίνει ότι τα ακίνητα που πουλάνε θα τα δώσουν φτηνότερα ? Η τράπεζα δίνει ένα χαρτί και λέει πόσα λεφτά θέλει για να κάνει άρση της προσημείωσης . Δηλαδή μπορεί κάποιος να έχει μία περιουσία αξίας ενός εκατομμυρίου . Και να έχει δανεισμό 300.000 . Αποφασίζει να πουλήσει ένα ακίνητο που κάνει 200.000 . Ερχεται σε συμφωνία με την τράπεζα , ότι θα δώσει τις 100.000 για μερική αποπληρωμή του δανείου και τα άλλα 100000 θα τα χρησιμοποιήσει για άλλες ανάγκες του . Ολα λοιπόν είναι θέμα συμφωνιών . Μόνο όταν έχουμε δάνειο που είναι κόκκινο και δεν έχουμε επαφή με την τράπεζα , έχουμε θέμα αξίας του ακινήτου .
 22. Συγνώμη αλλά χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις . Οχι από την νομική πλευρά , που τα ξεκαθάρισε ο Δημήτρης , αλλά από την πλευρά της εκτίμησης . Δεν έχει καμία σημασία κατ΄ αρχήν αν το ακίνητο έχει προσημείωση και κυρίως δεν αφαιρείται από την αγοραία αξία . Αυτός που θα το αγοράσει θα το πληρώσει κανονικά , απλά μέρος του τιμήματος θα πάει στην τράπεζα . Αυτό που έχει σημασία είναι αν το δάνειο εξυπηρετείται , είτε με την αρχική σύμβαση , είτε με την ρύθμιση την οποία έχει κάνει . Το σωστό είναι να εκτιμήσεις το ακίνητο ως ελεύθερο βαρών και ο ιδιοκτήτης να φέρει ένα χαρτί , που όπως είπες έχει φέρει για το πόσο ακριβώς είναι το χρέος του και αν εξυπηρετείται το δάνειο . Αν θελήσεις να πουλήσεις προσημειωμένο ακίνητο , παίρνεις την βεβαίωση οφειλής και στο συμβόλαιο αναφέρεται η βεβαίωση και γίνεται η πώληση. Η άρση δεν γίνεται αμέσως . Με την υπογραφή του συμβολαίου , αμέσως το τίμημα που αφορά το ποσό της τράπεζας , δίνεται σε χωριστή επιταγή και ο αγοραστής και κάποιος εκπρόσωπος του πωλητή πηγαίνουν μαζί στην τράπεζα και καταθέτουν το ποσό στο δάνειο , ή στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου . Με την κατάθεση , δίνεται και η εντολή από τον πωλητή στην τράπεζα να προχωρήσει στην άρση της προσημείωσης και ταυτόχρονα πληρώνει και τον δικηγόρο της τράπεζας , συνήθως 200 ευρώ . Το πρόβλημα είναι αν το δάνειο δεν εξυπηρετείται και αν η τράπεζα αρνείται να δώσει χαρτί στον φερόμενο ως κληρονόμο , για λόγους προσωπικών δεδομένων. Εκεί μπορεί πράγματι να υπάρχει πρόβλημα και με την αξία του ακινήτου . Αρα για μένα , εκτιμάς κανονικά σαν να μην ήταν προσημειωμένο και αναφέρεις και το χαρτί της τράπεζας και τα λεφτά που ζητάει σήμερα .
 23. Συνάδελφος είχε μία άδεια πριν 30 χρόνια . Ο ιδιοκτήτης προχωρούσε μόνος του και του είχε πει ότι θα τον ειδοποιήσει όταν προχωρήσει . Οι αμοιβές επίβλεψης δεν κατατέθηκαν ποτέ και τώρα ο ιδιοκτήτης , ζητάει να βρει τον μηχανικό για να πάρει ρεύμα , ενώ ένας άλλος μηχανικός έχει αναλάβει να κάνει τακτοποιήσεις . Ο πρώτος μηχανικός είναι μακριά και είναι σε εταιρεία και δεν έχει διάθεση να ψάξει τι έχει γίνει τόσα χρόνια μετά . Με ποιο τρόπο ο δεύτερος μηχανικός , μπορεί να αναλάβει ? Να σκεφτούμε ότι τόσα χρόνια μετά , μπορεί να έχουν συμβεί πολλά
 24. Στα δώματα δεν είχαμε 500 κιλά κινητό . Μόνο στους προβόλους . Αν θυμάμαι καλά είχαμε 150 , αντί για 80 επίστρωση και 200 κινητό.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.