Jump to content

BAS

Core Members
 • Content Count

  3,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  56

Everything posted by BAS

 1. Gol kai xylo , pissa kai poupoula στο τεε αρχικά και μετά στους συλλόγους που δεν ασχολούνται .
 2. Το άρθρο δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι καίγονται τα δάση υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες στις 4 εξουσίες . Εκτελεστική , Νομοθετική , Δικαστική και τα ΜΜΕ που θεωρούνται ως 4η εξουσία με την έννοια του ελέγχου . Δυστυχώς στην χώρα μας σε αυτές τις εξουσίες επικρατούν οι αμαθείς , οι ανόητοι , οι αυτάρεσκοι και οι εμμονικοί . Το δάσος μέχρι πριν 40-50 χρόνια ήταν πηγή ζωής , εργασίας , αναψυχής και διαμονής στον αγροτικό κόσμο . Στο μεσογειακό κλίμα υπήρχαν πάντοτε οι πυρκαγιές γιατί μέσω αυτών ανανεώνεται το δάσος . Αλλά εδώ είχαμε τα φαινόμενα των οικοπεδοφάγων στις περιοχές περί την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη , όπως και στις κοντινές τους περιοχές δευτερεύουσας κατοικίας που η έλλειψη κτηματολογίου και δασικών χαρτών , αλλά και η εκτεταμένη διαφθορά των κρατικών οργάνων , επέτρεψε σε διάφορους απατεώνες να αποκτήσουν εύκολα χρήματα . Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το γεγονός αυτό που αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης , πέρασαν νόμους και βγήκαν δικαστικές αποφάσεις που πρακτικά έδιωξαν από το δάσος τον κόσμο που ζούσε από αυτό και ταυτόχρονα το προστάτευε . Ετσι μαζί με την αύξηση των διορισμών στο δημόσιο που μείωσε τον αγροτικό κόσμο, τις εμμονές των δασαρχείων που βρήκαν εύκολο τρόπο οι διεφθαρμένοι να επιβιώνουν με την επιβολή και άρση χαρακτηρισμών , το δάσος από πηγή ζωής , πέρασε στο στάδιο της αδιαφορίας από όλους . Κανείς πλέον δεν νοιάζεται για το δάσος , αφού κανείς δεν νοιώθει ότι με κάποιο τρόπο είναι δικό του , σαν πηγή ζωής και εισοδήματος . Ταυτόχρονα το κράτος συνέχισε να είναι παντελώς αδιάφορο , με αποτέλεσμα η σίγουρη μεσογειακή δασική πυρκαγιά , ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα , είτε απλά να καίει λιβάδια , είτε δυστυχώς να καίει ανθρώπους και ζώα . Στον χάρτη βλέπουμε την περιοχή της Εύβοιας όπου έχουμε πολλές πυρκαγιές . Αν δούμε τα μετεωρολογικά δεδομένα , βλέπουμε ότι οι άνεμοι που έρχονται από τον Ελλήσποντο , σκάνε πάνω στην ανατολική πλευρά της κεντρικής και νότιας Εύβοιας , όπου πλέον με τα ψηλά βουνά δυναμώνουν , δημιουργούν στροβιλισμούς και το αποτέλεσμα είναι συχνά τραγικό . Στην περιοχή αυτή των τριών βουνών Δίρφυς , Κοτύλαια και Ολυμπος , δηλαδή την περιοχή που ξεκινάει από το Μαντούδι και την Λίμνη προς Βορρά και φτάνει μέχρι την Ερέτρια και το Αλιβέρι προς Νότο , είναι πρακτικά ένα ενιαίο δάσος και καλλιεργήσιμη έκταση , η οποία δεν έχει παρά ελάχιστες μικρές αντιπυρικές ζώνες . Ετσι ανάλογα με την φορά και την ένταση του ανέμου , η φωτιά μπορεί να είναι απόλυτα καταστροφική . Στην τελευταία φωτιά , αυτή έσβησε έξω από τα Ψαχνά , επειδή εκεί πλέον έχουμε φτάσει στον κάμπο , είναι καλλιέργειες και μπόρεσαν τα μεγάλα μηχανήματα να κάνουν μία πλατιά αντιπυρική ζώνη . Πριν κάποια χρόνια που έκαψε προς τον Νότο , έφτασε στην θάλασσα έξω από το Αλιβέρι . Ωραία είναι αυτά τα άρθρα , αλλά όταν δεν προτείνουν λύσεις και σοβαρές προτάσεις για την προστασία των δασών , απλά είναι έπεα πτερόεντα... Και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα λόγω του δυνατού αέρα στην περιοχή .
 3. Όπως είπαν και οι άλλοι , το κενό είναι το 1 μ που απέχουν υποχρεωτικά οι εξώστες . Για αισθητικούς λόγους μπορούσε να συνεχίσει το στηθαίο με δοκάρι και να υπάρχει η τρύπα που φαίνεται . Αντίθετα το κάτω δεξιά ήταν στην πρόσοψη και εκεί ότι υπήρχε σε απόσταση 4 μ,. από την ΟΓ στο συνεχές μέτραγε στην κάλυψη και αν ήταν στεγασμένο στην δόμηση . Απλά τότε είχαν περίσσευμα ΣΔ και έτσι είχαν και τις βεράντες .
 4. Το θέμα Δημήτρη είναι τι θα γίνει με τα ιδιωτικά δάση , όταν έχουν παλαιούς τίτλους , αλλά και γενικά με το γεγονός ότι θα δάση είναι μέρος των φυσικών πόρων και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνταν από τους πολίτες , μέχρι που οι ανόητοι χαρτογιακάδες που πληρώνονται κάθε μήνα από το δημόσιο , έδιωξαν τους πολίτες από αυτό , με αποτέλεσμα και οι πολίτες να αδιαφορούν για την τύχη του δάσους .
 5. Αραγε αυτά τα καφενεία που αντιμετώπισε ο γαύρος έχουν άδεια ΚΥΕ , ή είναι εντελώς παράνομα...
 6. Αφού εκεί μπαίνουν μόνο μηχανήματα της γνωστής μάρκας KARAPAPARAS....
 7. Πάντως επειδή πάλι άρχισε να μυρίζει ψαρίλα και ανεξάρτητα του αν εμείς είμαστε άφραγκοι και ευρωτιμωρημένοι λόγω της αφραγκίας , η ουσία είναι ότι στην πρώτη αγωνιστική είχαμε πάλι τα γνωστά εγκλήματα . Σε εμάς δεν δόθηκαν 2 πέναλτι και το 1 το πήραμε μέσω του βαρ , ενώ και τα δύο ήταν εμφανέστατα , ενώ στο Τηγάνι δεν δόθηκε πέναλτι στον αντίπαλο του γαύρου . Ετσι έχουμε αλλοίωση της βαθμολογίας , με τον γαύρο αντί για 1 να έχει 3 βαθμούς και εμείς αντί για 3 έχουμε 1 . Εχουμε παραπομπή του διαιτητή στο Τηγάνι , αλλά αυτό δεν λέει κάτι . Γιατί στο μέλλον πάντα οι καράδες δεν είναι δίπλα στον διαιτητή να του θυμίζουν που βρίσκεται .
 8. Σας αφήνουμε στο τσου λου μόνους σας , μήπως και μας πλησιάσετε σε συμμετοχές , στις διάφορες μορφές του , στα τελευταία 60 χρόνια...
 9. Για αυτό λείπουμε . Επειδή εμείς παίζαμε με ομάδες . Αμα είναι με καφενεία , μένουμε και στα εγχώρια ... Να μην ξοδευόμαστε κιόλας..
 10. Οχι δεν ίσχυε αυτό . Είτε ο πρωταθλητής πέρναγε απ΄ ευθείας , είτε έπαιζε προκριματικό , οι αντίπαλοι του δευτεραθλητή ήταν στον δεύτερο προκριματικό , ομαδάρες από τα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα . Τώρα αυτοί περνάνε στους ομίλους και παίζουν μεταξύ τους τα καφενεία , οπότε η καφετέρια στο Πασαλιμάνι είναι πιο καλή...
 11. Εγώ θυμάμαι ότι κάποτε ο δευτεραθλητής για να βγεί στο τσου λου έπρεπε να περάσει τα μεγαθήρια που είχαν βγεί τριτο-τέταρτοι στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα... Τώρα πως ο γαύρος πέτυχε όλα τα καφενεία στον δρόμο του και πέρασε είναι περίεργο . Και ευρω-παράγκα έχουμε ...
 12. Ευγενικός και προσηνής άνθρωπος , κάτι που δεν είναι πολύ συχνό στον χώρο που εργαζόταν . RIP .
 13. Με γιαουρτοπόλεμο....☺️
 14. Αυτούς που έβαλαν φόρο 10 % στα λεφτά που δίνει ο γονιός στο παιδί , ενώ έχει αφορολόγητο 300.000 στην μεταβίβαση ακινήτου να βάλεις Δημήτρη . Κομπίνα από τα λαμόγια τους φορομπήχτες που εμπόδιζαν ακόμα και την κάλυψη κάποιων τεκμηρίων , επειδή κάποιος μπορεί να ήταν άνεργος , αλλά να του είχε μείνει το αμάξι.
 15. Οσο δεν "εκτελούνται" με συνοπτικές διαδικασίες όσοι ηλίθιοι υπηρεσιακοί παράγοντες , προτείνουν στους πολιτικούς τέτοιους νόμους , το πρόβλημα παραμένει . Εδώ υπάρχει νόμος που αν πωλήσεις πάνω από δύο ακίνητα σε τρία χρόνια είσαι έμπορος , λες και δεν μπορεί να έχεις ανάγκες . Ας έβαζαν την υποχρέωση να μην μπορείς να πουλήσεις ακίνητα που αγόρασες τα τελευταία 5 χρόνια , περισσότερα από 2 για να μην θεωρηθείς έμπορος . Όχι για κάποιον που τα έχει χρόνια ή τα κληρονόμησε . Σκεφτείτε κάποιους που κληρονομούν 5 ακίνητα εξ αδιαιρέτου με άλλους 5-6 και αποφασίζουν όλοι να τα πουλήσουν . Θα θεωρηθούν ότι κάνουν εμπορία . Ισως για τέτοια μυαλά θα έπρεπε να βγούν τα εισαγωγικά...
 16. Περιοχές που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από το κράτος και την περιφέρεια . Περιοχές χωρίς δρόμους , αντιπυρικές ζώνες και χωρίς μέτρα προστασίας . Ακόμα πολυνομία , τοπικά και προσωπικά συμφέροντα με προσβάσεις στην εξουσία , συνήθως αμόρφωτων ή και ανόητων πολιτών , χωρίς πραγματική ουσία , εμποδίζουν τις συνετές και λογικές φωνές . Εχουμε και το γεγονός ότι η Εύβοια δεν απελευθερώθηκε το 1821 , αλλά είναι λάφυρο του Ελληνικού κράτους με την Συνθήκη του Λονδίνου και αυτό επηρεάζει πολλά θέματα ως προς το δάσος . Να θυμίσω ότι κάποιες δεκαετίες πίσω , όχι πολλές , τα δάση εκεί ήταν περιοχές εισοδήματος για τους ντόπιους , ρητινοσυλλογή κλπ με αποτέλεσμα να υπάρχει και η ανάλογη προστασία από τους κατοίκους τους . Τώρα που οι γενιές μεγαλώνουν με το όνειρο του διορισμού στο δημόσιο , αυτά μοιάζουν θέματα της αρχαιότητας .
 17. Ναι . Αδειες μετά την 1-1-2006 , εκτός αν είχαν εργολαβικό μέχρι τις 11-11-2005 αν θυμάμαι καλά .
 18. Απλά μετά από 10 χρόνια κρίσης , επιστρέφει σιγά - σιγά η κοινή λογική στην χώρα . Αντε να ξαναβάλουμε την φοροαπαλλαγή των τόκων για την αγορά πρώτης κατοικίας , να καταργήσουμε τον φόρο 10 % όταν οι γονείς-παππούδες δίνουν λεφτά στα παιδιά-εγγόνια για να αγοράσουν ακίνητο , κατ΄ αναλογία με όσα ισχύουν για τις γονικές παροχές-δωρεές . Και να μην ξεχνάμε τα ζώα του 2010-2014 που μείωσαν τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων από το 11 στο 3 % , ενώ ταυτόχρονα αύξησαν τον ΦΠΑ των νεόδμητων από το 16 στο 24 % . Στην απορία αν ήταν απλά βλάκες ή εξυπηρετούσαν συμφέροντα , η απάντηση είναι ότι πιθανώς ήταν και τα δύο .
 19. ΔΟΚΚ , Αγία Παρασκευή , Περισσός , Αθήνα , Αργυρούπολη . Είναι πολεοδομίες που έχουν εκφράσει επίσημα αυτή την άποψη και μάλλον ξεχνάω και κάποιες ακόμα . Ρώτα και εσύ στις δικές σου .
 20. Εκανα την είσοδο στον ΕΦΚΑ μου ζητήθηκε να κάνω νέα πιστοποίηση στο ΚΕΑΟ . Την έκανα μετά από συνεννόηση τ/φ με υπάλληλο και μου έδωσε νέο κωδικό Μη Μισθωτών . Δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο για την πιστοποίηση και τελικά μπλόκαρε με τον παλιό κωδικό και μου είπε να πάρω το 1555 . Ημουν 24ος με 30 λεπτά αναμονή , οπότε συνεχίζουμε αύριο...
 21. Αρις 321 κάνεις λάθος και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε άμεσα . Εχουμε μιλήσει με 5-6 πολεοδομίες εδώ στην Αθήνα και όλες έχουν την ίδια άποψη όπως και η ΔΟΚΚ . Η έκδοση ΕΕΜΚ γίνεται σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο . Αυτό σημαίνει ότι ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΕΜΚ , το κτίριο και κάθε ιδιοκτησία του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μπεί στον νόμο των αυθαιρέτων . Αυτό πρέπει να εξηγηθεί καλά σε όλους τους συναδέλφους γιατί μπορεί να έχουν νομικές συνέπειες από συνιδιοκτήτες που δεν θα μπορούν να τακτοποιήσουν τυχόν αυθαιρεσίες . Η μόνη λύση είναι για περιπτώσεις της πρώην 48ωρης που ακριβώς για αυτό που λες καταργήθηκε γιατί δεν θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και απλές επισκευές .
 22. Αδεια μικρής κλίμακας σε κτίριο με οικοδομική άδεια , απαιτεί να ανεβάσουμε όλα τα σχέδια της άδειας στο σύστημα ? Γιατί σε μία ενημέρωση έντυπης , αυτό ζητήθηκε .
 23. Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στις φετεινές καταβολές . Τυπικά αυτές αποτελούν χρέη του 2018 , αφού αφορούν εκείνο το εισόδημα . Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό , γιατί να μην ξεχνάμε ότι ΒΑΣΙΚΗ προυπόθεση για την ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών .
 24. Αν έχεις το σπίτι σου , γύρω στα 100 τμ και το σπίτι στο χωριό , τότε το χιλιάρικο στο τσιμπάνε άνετα . Αν μένεις σε βίλλα 1000 τμ που είναι σε ιδιοκτησία εταιρείας και πληρώνεις ενοίκιο ή ακόμα καλύτερα έχεις εταιρεία που σου παρέχει σπίτι , έχεις 10 εκ μετρητά στις τράπεζες , και 50 εκατ σε πίνακες , ράβδους χρυσού , 5 αυτοκίνητα 1,6-1,9 που έχουν 200-250 ίππους το καθένα και κάνουν 300.000 , τότε για τους κοπρίτες του κράτους , πολιτικούς , μμε και υπηρεσιακούς παράγοντες , θεωρείσαι περιουσιακά φτωχός και δεν πληρώνεις τίποτα .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.