Μετάβαση στο περιεχόμενο

gigo625913

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

gigo625913's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για το Εθνικό Τυπογραφείο ισχύουν τα εξης: Για να διαβάσεις το ΦΕΚ με SVG viewer δεν απαιτείται να πληρωσεις αντιτιμο. Για να αποθηκεύσεις το αρχείο pdf στον υπολογιστη σου πληρώνεις καποιο συμβολικό αντιτιμο. Τρόπος πληρωμης: Μέσω προπληρωμενης καρτας απο το Ε.Τ.
  2. Ν. 3155/1955 Χρειάζομαι το ΦΕΚ αυτού του Νόμου για την Διπλωματική μου. Μπορώ να το βρω στι διαδίκτυο.Αν όχι που μπορω να απευθυνθώ; Ευχαριστω!
  3. Φιλε Lyxar οπως βλεπεις κ εσυ στην ελλαδα δεν ανταμιβεται ο καλος μηχανικος αλλα ο πιο δομοφιλης. Οσον αφορα τα πτυχια και τις ταξεις ισχυουνε τα εξης: Οταν παρεις το πτυχιο σου γραφεσαι μετα απο λιγο καιρο στο ΤΕΕ. Το πυτχιο σου οσον αφορα την σχεση του με τον δημοσιο τομεα μπορει να ειναι ή εργοληπτικο ή μελετιτικο.Τι σημαινει αυτο.Δεν μπορεις να λαβεις μερος με το πτυχιο σου σε διαγωνισμους του δημοσιουοσον αφορα μελετες αν εισαι γραμενος εργοληπτικος στο ΤΕΕ. Στη συνεχεια για τις ταξεις απ οτι ξερω ισχυουνε τα εξης: Ξεκιναμε απο 1ης ταξεως που αφορουν μικρες εργολαβιες οπως πεζοδρομια και φτανουν εως 7ης ταξεως που ειναι εταιριες-ομιλοι οπως ο ΑΚΤΩΡ κτλ. Οταν παρεις πτυχιο στα 3 πρωτα χρονια δεν μπορεις να αναλαβεις εργολαβιες του δημοσιου. Στη συνεχεια ξεκιναει το πτυχιο σου απο 1η ταξη και αναβαθμιζεται αναλογα με τα εργα που παιρνεις.Δηλαδη ενας που εχει πτυχιο 2ης ταξεως δεν μπορει να λαβει μερος σε διαγωνισμο 4ης ταξεως. Αυτα τα ολιγα απο οσα ξερω παιδια.Αν εχω κανει καπου λαθος ας με διορθωσει καποιος μιας και δνε ειμαι 100% σιγουρος. Ευχαριστω
  4. Φιλε χαρη. Οταν λεω οτι και ο μπακαλης γινεται εργολαβος, εννοω οτι για να γινει καποιος εργολαβος δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και μηχανικος.Αρκει να εχει καποιον απο πισω να τον βοηθησει.Στο κατω κατω ο πατερας του για αυτον δουλευει.Δεν ειναι κακο αυτο. Το να βρισκει καλες σημειωσεις και να τις διαβασει ειναι υπεραρκετο.Θα βγαλει και την σχολη ανετα και μετα θα μαθει και τη δουλεια στον πατερα του.Ποιο το κακο?Στο πολυτεχνειο απο τα 10 πραγματα που θα διαβασει τα 2 -3 θα του ειναι χρησιμα για μετα.Ολα τα αλλα θα τα μαθει εξω.Οσον αφορα τις παρακολουθησεις θεωρω πιο παραγωγικο να διαβαζει καποιος παλια θεματα λυμενα και να βρισκει και σημειωσεις απο μαθημα..παρα να παρακολουθει! Για μενα ειναι πιο σημαντικο να εισαι γνωστος στην "πιατσα" + να κανεις καλη δουλεια, παρα να εχεις ενα πτυχιο με 7.5 και να μην σε ξερει κανεις.Οσο περισσοτερο δημοφιλης εισαι τοσο καλυτερα για τις δουλειες που θα κανεις.Θα πουλας πιο ευκολα..+ πιο ακριβα. Πες μου εναν που κανει μια δουλεια και δεν θελει να πληρωθει περισσοτερο απο αυτην?
  5. Φιλε Lyxar. Πριν απο 4 χρονια ημουνα κ εγω στην ιδια θεση με εσενα μιας και ο πατερας μου ειναι εργολαβος.Επελεξα ΠΜ στο ΑΠΘ.Θελω να σου πω πως δεν πρεπει να πολυ αγχωνεσαι για μεταπτυχιακες σπουδες.Εχεις καποια ατομα απο πισω που θα σε στηριξουνε με καθε τροπο.Για μενα αυτο πρεπει οπωσδηποτε να το "εκμεταλλευτεις".Ουτως η αλλως ο πατερασ σου τοσα χρονια δουλευει για εσενα και οχι για τον ξενο.Ξεκινας 1 βημα μροστα απο τους αλλους. Οσον αφορα τα πανεπιστημια για μενα ειναι ολα το ιδιο πραγμα.Τη δουλεια την μαθαινεις εξω.Κ εφοσον ασχολειται ο πατερας σου δεν θα αναγκαστεις να ψαξεις καθολου.Οτι πτυχιο μηχανικου και να εχεις λιγο μετραει να το ξερεις.Και μου το λενε ατομα που ειναι 30 χρονια στο χωρο.Εργολαβος γινεται και ο μπακαλης.δεν χρειαζεται να εισαι μηχανικος.Απλα να κοβει το μυαλο σου,να σκεφτεσαι επιχειρηματικα και να εχεις μεγαλο κυκλο γνωριμιων.Εχω μιλησει και με αρκετους γνωστους μου που ασχολουνται με εργολαβιες και μου ειπανε το εξης.Η δουλεια που κανουνε ειναι 20% παραγωγη και 80% διαχειρηση κεφαλαιου.Τι σημαινει αυτο.Οτι για να πετυχεις δεν χρειαζεται να εισαι τελειος μηχανικος, αρκει να σκεφτεσαι "εργολαβικα".. Οσον αφορα τις παρακολουθησεις:προσωπικα πιστευω πως δεν αξιζει τον κοπο.Απλα οταν περασεις 8α προσπαθησεις να κανεις πολλεσ και καλες επαφες με μεγαλυτερους.Γιατι στο πολυτεχνειο το να βρισκεις καλες σημειωσεις ειναι το πιο σημαντικο πραγμα.Θα το καταλαβεις σιγουρα αυτο απλα αμα το ξερεις απο την αρχη ειναι καλυτερα.(1 φιλος μου τελειωσε περυσι στα 5.5 χρονια με βαθμο 7.4 και δεν πατησε ουτε μια φορα σε παρακολουθηση).Οι γνωστοι μου εργολαβοι μου λενε οτι τα φυτα της σχολης δεν θα γινουνε ποτε καλοι εργολαβο,γιατι εχουνε μαθει να ειναι πανω στα βιβλια και δεν τους ξερει κανειςι.Συνηθως γινονται υπαλληλοι σε καμια εταιρια που τους "στιβει"... Οσον αφορα τα μεταπτυχιακα.Αν θελεις να κανεις κατι στην περιπτωση σου αξιζει πολυ το ΜΒΑ η ενα project management.Θα σε βοηθησει πολυ γιατι αν ρωτησεις τον πατερα συ 8α σου πει οτι ολη η δουλεια ειναι να διαχειριζεται τα συνεργεια του με την βελτιστη αποδοση αναμεσα σε χρονο-εργασια. Μη δισταζεις να ρωτας τους μεγαλυτερους γνωστους σου που δραστηροποιουνται ηδη στον χωρο..Ξερουνε τα πραγματα καλυτερα απο οποιοδηποτε στην ηλικια μας.Αυτα ελπιζω να βοηθησα. Καλη επιτυχια με τις σπουδες σου
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.