Μετάβαση στο περιεχόμενο

LyXar

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

LyXar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Ξέρω Άρη και εγώ από Ηράκλειο είμαι. Είναι όντως περίεργη η περίπτωση του.Άκου τι έχω ακούσει εγώ. Μία φορά σε μία συναυλία τελείωσε ένα τραγούδι και περίμενε χειροκρότημα .Μετά από 10 sec,ενώ κανείς δεν χειροκρότησε,είπε "Μπράβο μου" και έπαιζε παλαμάκια. Μία άλλη φορά ήταν λέει στα Ανώγεια και έπαιζε,και στο τέλος ενός τραγουδιού και ενώ έπαιζε λίγη ώρα,λέει:"Δεν πάμε μρε να θέσουμε???(να κοιμηθούμε δηλαδή)".Ωστόσο το κοινό το πήρε για αστείο και γέλασαν όλοι.Και παίρνει την λύρα του και φεύγει.ΧΑΧΑΧΑΧΑ Δύο άλλα που είναι σίγουρα ανέκδοτα. 1)Ήταν ο Ψαραντωνης λοιπόν σε ένα καφενείο και καλαμπούριζε με την παρέα την καλή.Μια στιγμή κοιτάει το ρολόι του και λέει "Πάω να βγάλω το string τση (της) γυναίκας μου". Και αποκρίνονται οι άλλοι "Γιάντα μωρέ εδά βρήκες και εσύ?!" Και λέει και αυτός "Με κόβει μωρέ" 2)Ήταν ο Ψαραντωνης στο αμάξι και τον πιάνει φανάρι και ανοίγει το παράθυρο.Μια στιγμή βλέπει μία κυρία να σταματάει με το αμάξι της δίπλα στο δικό του και να ανοίγει και αυτή το δικό της παράθυρο. Και της κάνει "Κουμπάρα,και εσύ έκλασες???"
  2. *Δύο ψάρια αγαπιούνται παράφορα. Λέει το θηλυκό. "Αγάπη μου, σε λατρεύω" Λέει και το αρσενικό. "Αγάπη μου,για σένα πέφτω και στην στεριά!!" *Πάει ένας που έχει αμνησία στον γιατρό και του κάνει: -Γιατρέ,έχω αμνησία! -Τι έχεις??(κάνει ο γιατρός) -Τι έχω ??(αποκρίνεται και ο άρρωστος) *Αφιερωμένο στους κρητικούς!! Πάει ο Ζαν Κλοντ Βαντάμ στα Ανώγεια ένα πρωϊνό και ήθελε κάποιων να ξέρει τα κατατόπια.Πάει λοιπόν στο σπίτι του Ψαραντώνη και χτυπάει το κουδούνι. -Ποιος είναι?(λέει με μια δυνατή φωνή ο Ψαραντώνης από το θυροτηλέφωνο ) -Ο Ζαν Κλοντ Βανταμ! -Άμα κατέβω κάτω θα σας γαμήσω και τους τρεις χαχαχαχαχαχαχ (sorry για την λέξη:S) *Λέει ο Τοτός στην Ελένη. -Ελένη θες να έρθεις αύριο το βράδυ σπίτι μου που δεν θα είναι και κανείς? -Ναι, αποκρίνεται η Ελένη Και πάει την επομένη το βράδυ σπίτι του,και δεν ήτανε κανείς !!!! *
  3. Τελικά πήρα το Τεχνική Μηχανική 1 του Γκαρούτσου. Επισης ενας φίλος απο 3ο έτος μου είπε αν είναι να μου δώσει φωτοτυπίες από το Εισαγωγή στην Στατική επίσης Γκαρούτσος το οποίο λέει είναι αρκετά καλό για Τ.Μηχανική 1. Πάντως το επίσημο βιβλίο μου είπαν ότι είναι ψιλομουφέξ γι'αυτό και στράφηκα στα συγγράμματα.
  4. Παιδιά κανένα καλό βοήθημα στην Τεχνική Μηχανική 1? Αν θυμάται κανείς σας
  5. Μπορει να κανω και λαθος αλλα ως Π.Μηχανικος δεν εχεις και δικαιωματα υπογραφης αρχιτεκτονικης μελετης?Εμενα αυτο μου εχουν πει με μονη διαφορα οτι οι ΠΜ δεν εμβαθυνουν τοσο πολυ στην αρχιτεκτονικη οσο στα στατικα.Γιατι αν ειναι ετσι τοτε καλυτερα ΠΜ M_vasso.
  6. Πανταχωθεν Ελευθερος,δεν λεει κανεις οτι αυτοι που ειναι στα πολ/νεια ειναι πιο εξυπνοι απο τα παιδια του ΤΕΙ.Πολυ σωστα αυτα που λες με τις πανελλαδικες. Ειπες "Το "Ας διαβαζαν και ας εμπεναν και αυτοι στα Πολυτεχνεια" δεν ισχυει , διοτι οχι μονο διαβασαν , αλλα και περισσοτερο να διαβαζαν , ουτως η αλλως ο αριθμος εισαχτεων δεν ειναι απειρος · παλι μονο καποιους θα επερναν" Τοτε να διαβαζαν περισσοτερο να εγραφαν καλυτερα απο αλλους ή τουλαχιστον να ελαχιστοποιουσαν τις πιθανοτιτες να γραψουν κακα. Και να σου πω δεν μετραει η εξυπναδα,αλλα η μελετη.Τι να το κανω εγω να εισαι πανεξυπνος οταν δεν το εκμεταλευεσε?Ο μελετηρος κερδιζει οχι ο εξυπνος.Κανεις δεν υπαινισεται οτι αυτος που δεν εγραψε καλα στις πανελλαδικες ειναι χαζος.Μπορει να ειναι εξυπνος,αλλα το να εισαι εξυπνος και να μην το εκμεταλευεσε προς οφελος σου ειναι η μεγαλυτερη χαζομαρα. Το οτι ενας μετριος μαθητης μπορει να βγαλει πολ/νειο ειναι γεγονος αν σκεφτει κανεις ποσοι ομογενης και παιδια απο εσπερινα το κανουν που το επιπεδο των θεματων που δινουν ειναι σχεδον αστειο σε συγκριση με τα δικα μας.Οποτε δεν χρειαζεται να θιγεται ο εγωϊσμος κανενος.. Να σου πω και κατι πιο σοφο απο τον φιλο σου?Δεν ειναι ολες οι στγμες τις ζωης μας το ιδιο κρισιμες.....
  7. Ήθελα αρκετό καιρό να συζητήσω ενα τοσο καυτό θέμα και πιστεύω πως εδώ θα το ξεζουμίσουμε. Θα ήθελα να πείτε την γνώμη σας σχετικά με τον εξοβελισμό επιστημόνων των οποιων τα επιτεύγματα ηταν ικανά να διευκολύνουν τοσο την προσωπική αλλα και την επαγγελματική μας ζωή,τα οποια 'ομως έρχονταν σε κόντρα με το κατεστημένο,με τρανταχτό το παράδειγμα N.Tesla και αλλα μεγάλα μυαλά τα επόμενα χρόνια,για την δράση των καρτέλ υπερ της διατήρησης της οικονομικής σκλαβιάς, της απαξιώσης του επιστημονικού στερεώματος και τον έλεγχο της επιστημονικής κοινώτητας απο τα πολιτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα. Εσεις ως Μηχανικοι τι εχετε να πειτε για αυτην την κατάσταση.Τι πιστευετε πως πρεπει να γίνει απο πλευράς επιστημόνων ωστε η χρόνια υποτέλεια της επιστημονικής και τεχνικής εξέλιξης στο κατεστημένο να σταματήσει? Να γίνει μια ομαλή αρχή και σε 2-3 μέρες θα ρίξω περισσότερο λάδι στην φωτία
  8. Στο συγκεκριμένο post συζητάτε μονο για να συζητάτε απ'οτι φαίνεται...
  9. Φιλε gigo625913 σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες. Πρεπει να ξαναπω οτι ο πατερας μου ειναι εργολαβος αλλα οχι μηχανικος.Συνεργαζεται μαζι με τον θειο μου με αλλους μηχανικους σε εργα δημοσια ή σε ξενοδοχιακες μοναδες (αυτα ξερω μεχρι τωρα).Και οντως οι περισσοτεροι εργολαβοι εδω κατω στο Ηρακλειο δεν ειναι μηχανικοι,απλα ειχαν κεφαλαιο απο πισω και εχουν τωρα ειτε μηχανηματα ειτε ολοκληρες κατασκευαστικες. Anyway οπως λεει και ο φιλος ο gigο, οι δημοσιες σχεσεις για τον ελευθερο επαγγελματια ειναι το παν.Εχει φιλο ο οποιος εβγαλε σε 1.5 χρονο μια τεχνικη σχολη πολυ κατωτερη του δομικου που λειτουργησε μονο για 2 χρονια (!) και τωρα δεν ξερει τι εχει.Πολυ απλα ειχε παμπολλες γνωριμιες.Παραδοξο το πως αρκετοι Πολυτεχνικοι μηχανικοι τυλιγουν γυρους με τα διπλοματα τους. Βασικα αν μπορει καποιος απο εσας να μου εξηγησει τι ειναι τα πτυχια 1ης-2ης-3ης... ταξης για αναληψη εργων αν εχουν σχεση με το επαγγελμα του ΠΜ και αν ναι πως αναβαθμιζωνται(εχω ακουσει διαφορα γιαυτο ρωταω )
  10. Ο Theo θελει με λιγα λογια να πει (πιστευω) οτι περισσοτερη ευθυνη βαρενει τις πλατες των διανοουμενων της κοινωνιας μας απο'τι των "απλων πολιτων".Και Παναγιωτη καλως η κακως δεν ειναι ολοι ισοι πνευματικα...και αυτο,κατ'εμε,οφειλεται στο γεγονος οτι δεν παρεχoνται οι ιδιες ευκαιριες σε ολα τα ατομα που απαρτιζουν μια κοινωνια.Δυστηχως ειναι αληθεια οτι οσο διαθεση και αν εχεις, αν δεν υπαρχει χρημα στην ακρη,δεν μπορεις να πας να σπουδασεις μια σχολη Πολυτεχνικη ή Ιατρικη κλπ...Το βλεπετε και εσεις αλλα και εγω.Πως βαζεις τον εαυτο σου στην ιδια κλιμακα με ενα που τον απασχολει ο Gay/emo εφοιβος ή ζει και αναπνεει για το βαρος της φανελας του ΠΑΟ.Και εγω λυπαμαι που το λεω αλλα η μορφωση ειναι ενας καρπος ο οποιος δυστηχως, δεν ειναι πλεον για ολους...Κατι τετοιο ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι του δημοτικου/γυμνασιου/λυκειου με λαμπρη δραση,ηθος και σωστη πολιτικη ιδεολογια. Θα το ξανατονισω,και λυπαμαι που το λεω,αλλα ο κοινωνικος παρασιτισμος ειναι μια πραγματικοτιτα.. @sundance Τοτε να μην ανυσηχω τοσο πολυ Thanks.
  11. Θα συμφωνησω μαζι σας.Πιστευω και εγω οτι οχι μονο οι μηχανικοι αλλα και ο καθε πολιτης πρεπει να ειναι πολιτικοποιημενος.ΟΧΙ ομως κομματικοποιημενος.Αν και μικρος στα χρονια εχω και εγω διαμορφωσει πολιτικες πεπειθησεις αλλα καλως ή κακως δεν με εκφραζει κανενα απο τα υπαρχοντα κομματα.Για αυτον τον λογο φοβαμαι μηπως κατα την φοιτηση μου αλλα κυριως μελλοντικα (στον ελευθερο στοιβο) προκυψει ο κυνδινος της περιθωριοποιησης μου επαγγελματικα.Οπως θα ξερετε εσεις καλυτερα,στις μερες μας οι πελατιακες σχεσεις ειναι το παν...τα παραδηγματα δεν ειναι λιγα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.