Jump to content

m_vasso

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

2 Followers

About m_vasso

 • Rank
  Μέλος
 1. ''Από τον τίτλο του πτυχίου σου αλλά και από το πρόγραμμα σπουδών καταλαβαίνω ότι μπορείς μόνο να Ανακαινήσεις και Ανακατασκευάσεις ΟΧΙ να κτίσεις από το μηδεν.'' Αγαπητέ, ισως πρέπει να κάνεις και μια δευτερη αναγνωσούλα στο Πρ.σπουδων της σχολής.
 2. Θα ήθελα να θέσω και γώ μια ερώτηση. Μου έχει ζητηθει άδεια σκεπής για κατοικία ισόγεια 80 τ.μ, κτίσμα του 65'. το προβλημά μου είναι πως στην άδεια φαίνεται η κατοικία 60τ.μ. υπάρχει δηλ. παράνομη προσθηκη. Εχω κάνει την αποτύπωση αλλα δεν ξέρω πως να συνεχίσω, πρέπει να γίνει πρωτα η νομημοποίηση του αυθ. τμηματος? Ο πελάτης φυσικα θέλει να πληρώσει τα λιγότερα.
 3. Υπάρχει περίπτωση να μην προσμετρήσει στον Σ.Δ πατάρι κατασκευασμένο όχι από μπετόν, εφόσον όμως το πατάρι εξυπηρετεί κύρια χρήση;
 4. Είναι τουλάχιστον αφελές να συζητούμε αν τα αιτήματα των αγροτών είναι δικαία ή όχι. Είναι σαφές πως οι άνθρωποι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους!!!! Ο τρόπος που τα διεκδικούν όμως δυσχεραίνει όλη την χώρα – τους πολίτες , αυτό το γνωρίζουν οι απεργοί και σίγουρα δεν το χαίρονται και αυτοί οι άνθρωποι. Ποιος θέλει να στέκει στις εθνικές οδούς με παγωνιά? Μήπως να ανοίξουν τους δρόμους και να κλείσουν τις εφορίες????
 5. Αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι πως πρωταρχικό τους αίτημα είναι η δημιουργία Μητρώου Αγροτών, κάτι που μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Αλλά ο τρόπος διαμαρτυρίας τους ……είναι τραβηγμένος. Το σίγουρο πάντως είναι πως έτσι τραβούν την προσοχή και τα ΜΜΕ.
 6. Δεν έχω διαβάσει προσεκτικά ακόμη το Π.Δ της σχολής σου αλλά για να λες πως της Ανακαίνισης είναι ευνοϊκότερο θα τα έχεις συγκρίνει. Θα το κάνω άμεσα για να έχω μια καλή εικόνα και εγώ. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα της Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων είναι πως ώσπου να θεσμοθετηθεί το όποιο Π.Δ οι απόφοιτοι είναι με δεμένα τα χέρια, δεν υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο – παλαιότερο- που θα μπορούσαν να πατήσουν για να κουστοδουλέψουν εν αρχής όπως οι υπόλοιποι τειτζιδες. :( …….
 7. Αγαπητέ polytelik δεν αγχώνομαι….. τουλάχιστον όχι ποια. Ίσως και να συνήθισα την κατάσταση του επαγγελματικού αποκλεισμού μου από την αγορά εργασίας του ελεύθερου επαγγελματία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λαχταρώ να γίνω ελ. Επαγγελματίας, αλλά με τα πολλά έμαθα να μην ενθουσιάζομαι εύκολα με κάθε τι που γράφεται - δηλώνεται χωρίς να συνοδεύεται με τεκμηριωμένα πράγματα, υπόγραφες και φαγάδες. Όσο για αυτό που γράφεται για εξετάσεις στο ΤΕΕ για κάποιες ειδικότητες ΤΕ, αρχικά θεώρησα πως προσπαθούν να ρίξουν τους ΤΕ σε ένα ‘’λούκι’’ ……..( στο λάκκο των λεόντων ) , αλλά με μια δεύτερη σκέψη ίσως προκύψουν και θετικά αποτελέσματα από την όλη διαδικασία. Ένα όμως είναι το σίγουρο : επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να υπάρξει διαμάχη μεταξύ των ΤΕ ανεξαρτήτως ειδικότητας.
 8. Είναι μια διαβούλευση Π.Δ. με ημερομηνία 2008, έχουμε 2010! Θα αποκτήσουμε άραγε καμιά ‘’σφραγίδα’’ πριν το 2000ποτε? Πρακτικά για μας του ΤΕ τι σημαίνει αυτό το προσχέδιο? Θα ισχύσει? Δεν θα ισχύσει? Όσο για τις εξετάσεις στο ΤΕΕ που ζητούν από τους συναδέρφους Μηχανικούς θα γίνονται με κάθε διαφάνεια ή θα υπερισχύουν εμπάθειες ΤΕ/ΠΕ?
 9. Είχα το ίδιο δίλημμα και έδωσα κατατακτήριες στην Αρχιτεκτονική. Υπάρχουν καλύτερες προοπτικές έτσι
 10. Τι πρόκειται να αποτυπώσεις? Γίνε λιγάκι ποιο συγκεκριμένος αν θες. Παντός πριν από οτιδήποτε να ορίσεις τον άξονα αναφοράς των μετρήσεων σου, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με αλφαδολάτσιχο ή λέιζερ. Έπειτα μπορείς να ξεκινήσεις την αποτύπωση σου επισημαίνοντας και τις τυχών προσθήκες- κατασκευαστικές φάσεις αν υπάρχουν.
 11. Ως απόφοιτος της εν λόγο σχολής προσπαθώ να βρω κάποιο τρόπο για να εργαστώ ως ελεύθερος επαγγελματίας, έστω και σε μικρές δουλείες αλλαγής διαρρύθμισης μικρό- ανακαινίσεις κτλ. Αλλά μη έχοντας κάποια υπογραφή αυτό καθιστάτε κάπως αδύνατο. Οι γονείς μου (όχι του επαγγέλματος) επιμένουν να κάνω το εγχείρημα και να δουλεύω με υπογραφή συναδέλφου με το επιχείρημα ‘’ τόσοι και τόσοι το κάνουν’’. Ωστόσο οι ενδοιασμοί μου είναι πολύ. Αρχικά κατά πόσο είναι νόμιμη μια τέτοια κατάσταση? Και εν συνεχεία πως είναι δυνατών να ορθοποδήσει οικονομικά ένα τέτοιο εγχείρημα? Έχει κάποιος συνάδερφος να με συμβουλέψει κάτι? Εκτιμώ οποιαδήποτε συμβουλή σας και παρατήρησή σας.
 12. Δεν είμαι σίγουρη αν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό. Πάντως το αρχείο με τα πενάκια λέει: autocad – dependent plot (Table editor) …….Ααα εννοείς πως είναι ορισμένα τα layers…..? - χρώμα / πάχος γραμμής. ----- vasso autocad color - dependent plot ναι ειναι αρχειο ctb
 13. Στα layers υπάρχουν 15 layers (01,02,03,…..15)όλα λευκά χωρίς πάχη γραμμών. Και στο plot style υπάρχουν 15 layers(01,02,03,…15) ταξινομημένα ανά χρώμα και σε κάθε χρώμα αντιστοιχεί ένα πάχος γραμμής. Myri αντιγράφοντας το αρχείο μου εκεί όπου μου είπες τα layers στο σχέδιο εξακολουθούν να είναι λευκά. Κάνω κάτι λάθος? Πάντως στο autocad όταν π.χ πάω στο layers 03 και εισάγω χρώμα και πάχος γραμμής μου εμφανίζει άμεσα στο σχέδιο όλες τις γραμμές που είναι σε 03 με το χρώμα που έδωσα.
 14. Να ρωτήσω και γω κάτι με την σειρά μου. Έχω ένα σχέδιο στο AUTOCAD που είναι όλο με ένα layer το οποίο μου το έστειλαν και μαζί με το σχέδιο μου έστειλαν και ένα αρχείο plot style. Υπάρχει κάποιος τρόπος να εισάγω τα πάχη γραμμών από το plot style στα layers, ή πρέπει να τα ορίσω ένα - ένα;
 15. Οι βεβαιώσεις εμπειρίας προκύπτουν από την ασφάλιση. Αν πχ απόφοιτος Τ.Ε εργάζεται σε τεχνικό γραφείο, πως θα αποδειχθεί η εμπειρία του? Από το ΙΚΑ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.