Μετάβαση στο περιεχόμενο

m_vasso

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by m_vasso

  1. ''Από τον τίτλο του πτυχίου σου αλλά και από το πρόγραμμα σπουδών καταλαβαίνω ότι μπορείς μόνο να Ανακαινήσεις και Ανακατασκευάσεις ΟΧΙ να κτίσεις από το μηδεν.'' Αγαπητέ, ισως πρέπει να κάνεις και μια δευτερη αναγνωσούλα στο Πρ.σπουδων της σχολής.
  2. Θα ήθελα να θέσω και γώ μια ερώτηση. Μου έχει ζητηθει άδεια σκεπής για κατοικία ισόγεια 80 τ.μ, κτίσμα του 65'. το προβλημά μου είναι πως στην άδεια φαίνεται η κατοικία 60τ.μ. υπάρχει δηλ. παράνομη προσθηκη. Εχω κάνει την αποτύπωση αλλα δεν ξέρω πως να συνεχίσω, πρέπει να γίνει πρωτα η νομημοποίηση του αυθ. τμηματος? Ο πελάτης φυσικα θέλει να πληρώσει τα λιγότερα.
  3. Υπάρχει περίπτωση να μην προσμετρήσει στον Σ.Δ πατάρι κατασκευασμένο όχι από μπετόν, εφόσον όμως το πατάρι εξυπηρετεί κύρια χρήση;
  4. Είναι τουλάχιστον αφελές να συζητούμε αν τα αιτήματα των αγροτών είναι δικαία ή όχι. Είναι σαφές πως οι άνθρωποι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους!!!! Ο τρόπος που τα διεκδικούν όμως δυσχεραίνει όλη την χώρα – τους πολίτες , αυτό το γνωρίζουν οι απεργοί και σίγουρα δεν το χαίρονται και αυτοί οι άνθρωποι. Ποιος θέλει να στέκει στις εθνικές οδούς με παγωνιά? Μήπως να ανοίξουν τους δρόμους και να κλείσουν τις εφορίες????
  5. Αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι πως πρωταρχικό τους αίτημα είναι η δημιουργία Μητρώου Αγροτών, κάτι που μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Αλλά ο τρόπος διαμαρτυρίας τους ……είναι τραβηγμένος. Το σίγουρο πάντως είναι πως έτσι τραβούν την προσοχή και τα ΜΜΕ.
  6. Δεν έχω διαβάσει προσεκτικά ακόμη το Π.Δ της σχολής σου αλλά για να λες πως της Ανακαίνισης είναι ευνοϊκότερο θα τα έχεις συγκρίνει. Θα το κάνω άμεσα για να έχω μια καλή εικόνα και εγώ. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα της Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων είναι πως ώσπου να θεσμοθετηθεί το όποιο Π.Δ οι απόφοιτοι είναι με δεμένα τα χέρια, δεν υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο – παλαιότερο- που θα μπορούσαν να πατήσουν για να κουστοδουλέψουν εν αρχής όπως οι υπόλοιποι τειτζιδες. :( …….
  7. Αγαπητέ polytelik δεν αγχώνομαι….. τουλάχιστον όχι ποια. Ίσως και να συνήθισα την κατάσταση του επαγγελματικού αποκλεισμού μου από την αγορά εργασίας του ελεύθερου επαγγελματία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λαχταρώ να γίνω ελ. Επαγγελματίας, αλλά με τα πολλά έμαθα να μην ενθουσιάζομαι εύκολα με κάθε τι που γράφεται - δηλώνεται χωρίς να συνοδεύεται με τεκμηριωμένα πράγματα, υπόγραφες και φαγάδες. Όσο για αυτό που γράφεται για εξετάσεις στο ΤΕΕ για κάποιες ειδικότητες ΤΕ, αρχικά θεώρησα πως προσπαθούν να ρίξουν τους ΤΕ σε ένα ‘’λούκι’’ ……..( στο λάκκο των λεόντων ) , αλλά με μια δεύτερη σκέψη ίσως προκύψουν και θετικά αποτελέσματα από την όλη διαδικασία. Ένα όμως είναι το σίγουρο : επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να υπάρξει διαμάχη μεταξύ των ΤΕ ανεξαρτήτως ειδικότητας.
  8. Είναι μια διαβούλευση Π.Δ. με ημερομηνία 2008, έχουμε 2010! Θα αποκτήσουμε άραγε καμιά ‘’σφραγίδα’’ πριν το 2000ποτε? Πρακτικά για μας του ΤΕ τι σημαίνει αυτό το προσχέδιο? Θα ισχύσει? Δεν θα ισχύσει? Όσο για τις εξετάσεις στο ΤΕΕ που ζητούν από τους συναδέρφους Μηχανικούς θα γίνονται με κάθε διαφάνεια ή θα υπερισχύουν εμπάθειες ΤΕ/ΠΕ?
  9. Είχα το ίδιο δίλημμα και έδωσα κατατακτήριες στην Αρχιτεκτονική. Υπάρχουν καλύτερες προοπτικές έτσι
  10. Τι πρόκειται να αποτυπώσεις? Γίνε λιγάκι ποιο συγκεκριμένος αν θες. Παντός πριν από οτιδήποτε να ορίσεις τον άξονα αναφοράς των μετρήσεων σου, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με αλφαδολάτσιχο ή λέιζερ. Έπειτα μπορείς να ξεκινήσεις την αποτύπωση σου επισημαίνοντας και τις τυχών προσθήκες- κατασκευαστικές φάσεις αν υπάρχουν.
  11. Ως απόφοιτος της εν λόγο σχολής προσπαθώ να βρω κάποιο τρόπο για να εργαστώ ως ελεύθερος επαγγελματίας, έστω και σε μικρές δουλείες αλλαγής διαρρύθμισης μικρό- ανακαινίσεις κτλ. Αλλά μη έχοντας κάποια υπογραφή αυτό καθιστάτε κάπως αδύνατο. Οι γονείς μου (όχι του επαγγέλματος) επιμένουν να κάνω το εγχείρημα και να δουλεύω με υπογραφή συναδέλφου με το επιχείρημα ‘’ τόσοι και τόσοι το κάνουν’’. Ωστόσο οι ενδοιασμοί μου είναι πολύ. Αρχικά κατά πόσο είναι νόμιμη μια τέτοια κατάσταση? Και εν συνεχεία πως είναι δυνατών να ορθοποδήσει οικονομικά ένα τέτοιο εγχείρημα? Έχει κάποιος συνάδερφος να με συμβουλέψει κάτι? Εκτιμώ οποιαδήποτε συμβουλή σας και παρατήρησή σας.
  12. Δεν είμαι σίγουρη αν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό. Πάντως το αρχείο με τα πενάκια λέει: autocad – dependent plot (Table editor) …….Ααα εννοείς πως είναι ορισμένα τα layers…..? - χρώμα / πάχος γραμμής. ----- vasso autocad color - dependent plot ναι ειναι αρχειο ctb
  13. Στα layers υπάρχουν 15 layers (01,02,03,…..15)όλα λευκά χωρίς πάχη γραμμών. Και στο plot style υπάρχουν 15 layers(01,02,03,…15) ταξινομημένα ανά χρώμα και σε κάθε χρώμα αντιστοιχεί ένα πάχος γραμμής. Myri αντιγράφοντας το αρχείο μου εκεί όπου μου είπες τα layers στο σχέδιο εξακολουθούν να είναι λευκά. Κάνω κάτι λάθος? Πάντως στο autocad όταν π.χ πάω στο layers 03 και εισάγω χρώμα και πάχος γραμμής μου εμφανίζει άμεσα στο σχέδιο όλες τις γραμμές που είναι σε 03 με το χρώμα που έδωσα.
  14. Να ρωτήσω και γω κάτι με την σειρά μου. Έχω ένα σχέδιο στο AUTOCAD που είναι όλο με ένα layer το οποίο μου το έστειλαν και μαζί με το σχέδιο μου έστειλαν και ένα αρχείο plot style. Υπάρχει κάποιος τρόπος να εισάγω τα πάχη γραμμών από το plot style στα layers, ή πρέπει να τα ορίσω ένα - ένα;
  15. Οι βεβαιώσεις εμπειρίας προκύπτουν από την ασφάλιση. Αν πχ απόφοιτος Τ.Ε εργάζεται σε τεχνικό γραφείο, πως θα αποδειχθεί η εμπειρία του? Από το ΙΚΑ?
  16. Άντε μετά, να φύγεις από το πατρικό σου!!!!!!! (((((((((
  17. Παραθέτω τα παρακάτω απο τον οδηγο σπουδών του τμηματος. 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι πτυχιούχοι του Τμήματος, αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις όλου του εύρους του γνωστικού τους αντικειμένου, ως στελέχη επιχειρήσεων ή ως αυτοαπασχολούμενοι. Ειδικότερα οι πτυχιούχοι του Τμήματος είναι ικανοί : 1. Να σχεδιάζουν, συντάσσουν και επιβλέπουν, Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακού έργου και κατασκευάζουν νέα κτίρια και προσθήκες νέων κτιρίων σε υφιστάμενα κτίρια, με ενιαία ή διαφορετική συνολικά χρήση. Να σχεδιάζουν, μελετούν και επιβλέπουν ανακαινίσεις, αποκαταστάσεις και κατασκευές κτιρίων, που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι επιτρεπτή, ή επιθυμητή η κατεδάφισή τους, παρεμβαίνοντας με νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις, αλλαγή χρήσης και κάθε είδους επεμβάσεις επιτρεπτές από τις ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές αντιλήψεις και τις ισχύουσες διατάξεις από πλευράς δόμησης και εγκαταστάσεων. 2. Να γνωματεύουν ως εμπειρογνώμονες για λογαριασμό φορέων, οι οποίοι χρησιμοποιούν εξειδικευμένα στελέχη σε κάθε ζήτημα που σχετίζεται με το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος (Νομαρχιακά συμβούλια, Δημοτικά Συμβούλια, Δικαστικές πραγματογνωμοσύνες κ.α.). 3. Να εκπονούν και να επιβλέπουν αυτοδύναμα ή να συμμετέχουν με άλλους Μηχανικούς στην εκπόνηση και επίβλεψη Αρχιτεκτονικών μελετών κτιριακού έργου, που αφορούν σύγχρονα κτίρια ή την ανακαίνιση αποκατάσταση ή και ανακατασκευή υφισταμένων κτιρίων ή κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες αφορούν στην οικονομική σκοπιμότητα των έργων αυτών, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα και προτεινόμενη χρήση, την καταλληλότητα και την οικονομικότητα των μελετών. 4. Να εκπονούν και να επιβλέπουν αυτοδύναμα ή να συμμετέχουν με άλλους Μηχανικούς στην εκπόνηση Αρχιτεκτονικών μελετών (προμελέτη, οριστική και εφαρμογής) για την κατασκευή νέων κτιρίων με χρήση κατοικίας και ειδικά κτίρια δημοσίου ή ιδιωτικού χαρακτήρα. 5. Να πραγματοποιούν επιβλέψεις και επιμετρήσεις στις κατασκευές κτιριακού έργου. 6. Να ασχολούνται με κάθε δραστηριότητα, η οποία προκύπτει από την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους. Ας τα σχολιάσουμε λοιπόν!!!! είναι παράλογο το συγκεκριμένο επαγγελματικο αντικείμενο, μετά απο 4χρόνια χρόνου & χρημάτων? Στο κάτω κάτω αυτά διδάχτηκά.
  18. Νομίζω πως βλέπεις το θέμα μονόπλευρα. Οι απόφοιτοι σχολών και θα μιλήσω για τα ΤΕΙ μιας και από ΤΕΙ προέρχομαι δεν ζητάμε τα δικαιώματα των Π.Μ αλλά αυτά που αντιστοιχούν στις σχολές μας. Θα γελούσες αν ήξερες τι επαγγελματικά δικαιώματα περιγράφει ο οδηγός σπουδών της σχολής μου - και τελικά δεν τα έχω. Πιάστηκα κορόιδο που λένε!!! Και από την άλλη οι Π.Μ είναι αυτοί που έχουν αρκετά από τα επαγγελματικά δικαιώματα άλλων ειδικοτήτων π.χ των αρχιτεκτόνων. (το κράτος δεν ιδρύει τις σχολές με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Ιδρύει σχολές αρχικά και...τα επαγ.δικ. ίσως και ποτέ!!! ποιός ξέρει?)
  19. whiterfox έχεις κάνει έναρξη επαγγελματος? Ο εργοδότης σου θα σε προσλάβει ως σχεδιάστρια ως γραμματέα ή ως μηχανικό ΤΕ? Γνωρίζει κάποιος συνάδερφος αν παίζει κάποιο ρόλο η αιτιολογία με την οποία γίνεται η πρόσληψη?
  20. Πέρα από τον μισθό που θα πρέπει σαφώς να είναι τουλάχιστον ο βασικός. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που θα πρέπει να ασφαλιστεί η whiterox στο ΙΚΑ στο ΙΚΑ και στο ΣΜΕΔΕ?
  21. Δεν έχω μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης ακόμη. Ξέρω μόνο ότι πείρε φωτογραφίες από τον χώρο του ατυχήματος η αστυνομία.
  22. Στην θέση σου πάντως δεν θα επέλεγα σχολή που δεν έχει ψηφισμένα επ. δικαιώματα. Είναι κοροϊδία….. παίρνεις ένα χαρτί και μετά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να σου ορίσει το επαγγελματικό σου πεδίο. Τελείωσα και εγώ ΤΕΙ στην Πάτρα 4 χρόνια και δουλεύω ως σχεδιάστρια με 3&60. Αν το γνώριζα εξαρχής θα έκανα 2-3 σεμινάρια σχεδιαστικών προγραμμάτων κάνα 6μηνο και κατέληγα στον ίδιον παρανομαστή με λιγότερο κόπο και χρήμα.
  23. Πολύ σωστή η παρατήρηση, λάθος μου δεν θα επαναληθφει. ισως θα πρέπει να επεξεργαστω και το post μου. Και δεν ξέρω αν θα ήταν σωστό να γίνει επεξεργασία και των παραθέσεων που αναπαράγουν το συγκεκριμένο post ???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.