Μετάβαση στο περιεχόμενο

Axinar

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Σαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.379 profile views

Axinar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-2

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλημέρα, έχει βγάλει κανείς άδεια σε κτήριο από μουσαμά που είναι αναδιπλούμενο; σαν αυτό στο βίντεο. ενδεικτικά, μια εταιρία που κάνει τέτοια είναι η KOPRON (δεν είναι και πολύ πετυχημένο για όσους ξέρουν τι σημαίνει....)
  2. το χρειαζονται για θερμανση και το κλιματιστικο εχει μονο ψυξη. το πιασατε;
  3. το καπελο ειναι στερεωμενο με αφρο πολυουρεθανης. μετα την διογκωση ειχε φτασει μεχρι την τρυπα...... συνολικο υψος 9m. τα 4 πανω μετρα εχουν μονο αυτες τις ντιζες για στιριξη. η καμιναδα στεκεται κυριως απο φιλοτιμο......... ο ιδιοκτιτης ομως πληρωσε διπλη μονομενη απο τις καλες μαρκες τις αγορας.
  4. Θέλουμε να εγκαταστήσουμε μια αυτόματη μηχανή αποθήκευσης. Έχει διαστάσεις 20μηκος Χ5 πλάτος Χ5 ύψος. Αυτή η διάταξη θα βρίσκετε εκτός κτηρίου. Έχει μόνο μια πόρτα που αφήνεις την μπαλέτα και την βάζει μέσα μόνη της. Δεν έχει πρόσβαση άνθρωπος μέσα, για κανένα λόγο όσο λειτουργεί. Μόνο σε περίπτωση επισκευής. Αυτό δεν θέλουμε να το βάλουμε μέσα σε κτήριο. Μπορεί να «σταθεί» και μόνη της. Θεμέλιο δεν θέλει. Αλλά ένα «σταθερό τσιμέντο» το μηχάνημα είναι «αυτοφερομενο» δλδ στον δικό του σκελετό πιάνεται και το πάνελ πλαγιοκάλυψης για την βροχή. Τι άδεια θα πρέπει να βγάλει αυτό; Ακόμα είναι ιδέα και ψάχνουμε το νομικό της κομμάτι. Αν θέλαμε να κάνουμε ένα κτήριο με τις ίδιες διαστάσεις έχουμε περιθώριο να το κτίσουμε (κάλυψη οικοπέδου κτλ κτλ)
  5. παλιο γκραφιτι στον προαστιακο. δεν ειναι αλλο ετσι τα πραγματα......
  6. από σταθμο προαστιακου στο mall, νομιζω η νερατζιωτισσα ειναι. εκατσε το δαπεδο. και για να μην φενεται στραβα, καναν αυτην την προσθηκη, σε ολες τις συνδεσεις!!!.
  7. θελω να δω τον γκαντεμη που θα παρει 4.000.000 στο τζοκερ, θα τον φορολογισουν για αυτά αλλα θα του τα κουρεψουν μετα!!! ουτε λεφτα για τον φορο δεν θα εχει τελος του χρονου!
  8. ενδιαφεροντα αυτά αλλα δεν απαντανε στην αρχικη ερωτηση. δλδ μπορω ή δεν μπορω να το βγαλω αδεια στην Ελλαδα; αφου δεν το καλυπτει ο ΕΚ-6 δεν κατασκευαζεται κιολλας;
  9. ωραια. αν υποθεσουμε ότι φεραμε ελλαδα αυτόν τον μαστορα, φορτωσαμε και ένα φορτιο τουβλα από την πατριδα του για να εχουν και την υγρασία που θελει κτλ κτλ. πως θα παρει αυτό το πραγμα αδεια? δλδ εδώ μπορει να το περασει καποιος μηχανικος από την πολεοδομια?
  10. τα τοιχία περιμετρικά δεν βλέπω να είναι ιδιαίτερα ενυσχημένα ούτε και έχουν κάποιο κάθετο δεσμο μεταξυ τους. εχω την εντυπωση ότι θα ανοιξουν οι τοιχοι στο πλαι και θα πεσει ο ουρανος στα κεφαλια μας.....
  11. https://www.youtube.com/watch?v=PB8TWMKHHMQ Πως κολλανε προσωρινά τα τούβλα; Τι έχει μέσα η λάσπη και δεν γλιστράνε;
  12. χωρις να τον υποστιριζω τον για..δ..ρο, αλλα στο πανω λεει για τις επικουρικες συνταξεις όχι για τις κυριες. μπορει να είναι για μπατσες, αλλα εδώ άλλο εννωει από αυτό που φενετε με μια πρωτη αναγνωση
  13. αδελφέ Ιάσονα, κάποτε στο χωρίο μου έλεγαν: "όταν έρθει το ΚΚΕ στα πράγματα...." σαν υπόσχεση. μετά από αυτό που έπαθες, έχω χάσει τον ύπνο μου. Λες να πάθω και εγώ καμιά λαχταρά;
  14. καλημέρα, Η φωτογραφία είναι από τα Σκόπια. Σε μια επαρχιακή πόλη (Prilep) από τον σταθμό τον κτελ. Το κτήριο είναι περίπου 350τμ, μεταλλική κατασκευή με πάνελ. Οι εικόνες είναι μέσα από το λεβητοστάσιο τους. Η μοναδική διέξοδος που έχουν τυχόν διαρροές νερού από τον λέβητα, είναι αυτή η τρύπα στο πάτωμα, που επίσης από μέσα περνάνε τα καλώδια της "ΔΕΗ" πριν το ρολόι του κτηρίου, ο αντίστοιχος "ΟΤΕ", και φυσικά το νερό της πυρόσβεσης. Η σωλήνα της πυρόσβεσης είναι 6μετρα ύψος και πάει 4 μέτρα οριζόντια χωρίς ούτε ένα στήριγμα. Και προσέξτε την βρύση που έβαλαν ακριβώς πάνω από το φρεάτιο. Η βρύση αυτή δεν είναι για να πλένουν τα χέρια τους τα μαστορια, αλλά για να γεμίζουν το κλειστό κύκλωμα του λέβητα με νερό. Η διαδικασία είναι απλή: τραβάμε πράσινο λάστιχο στην πλήρωση του λέβητα και κοιτάμε το όργανο να δήξει 2 bar. Όποτε πέσει συμπληρώνουμε (αυτόματος πλήρωσης και μ…κιες….) η τέχνη δεν είχε όριο. δοκιμάστηκε σε πίεση η εγκατάσταση, χωρίς να γίνει εξαέρωση, στα 2 bar, και είχε μόνο ένα ασφαλιστικό πίεσης 1/2 στα 3 Bar. ο υδραυλικός δεν μας άφηνε να ανεβάσουμε την πίεση στο δίκτυο στα 2,5bar! και που να τελειώσουμε? είχε κυκλοφορητή τριφασικό στα 600W και περνούσε όλο το νερό από μια σωλήνα 1" για 36 γραμμές θερμαινόμενου πατώματος. η μεγαλύτερη περίπου 120μετρα (έτσι μας είπε) η καλύτερη από όλες είναι η καμινάδα. ο μηχανικός από τα Σκόπια που έκανε τον υπολογισμό, τους είπε ότι ο λέβητας πελλετ δεν χρειάζεται καμινάδα. βαλανε καμινάδα. καφέ. από σόμπα. Φ120 ενώ ο λέβητας βγάζει 140. έχει και άλλο. δείτε την άσπρη τρύπα πάνω από την πόρτα. βγαλανε την καμινάδα πρόσωπο με τα πάνελ! ούτε καν μόνωση περιμετρικά. το καφέ πάνω στην πολυουρεθανη! Ρωτάμε εμείς: που είναι εγκατεστημένος ο θερμοστάτης χώρου? Απάντηση: γιατί? Σε τι χρειάζεται? Ο λέβητας δεν δουλεύει μόνος του? Όπως καταλαβαίνεται, κάτι περιττές λεπτομερές όπως μια τρύπα εξαερισμού, δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα…. Η πόρτα αλουμινίου, με λάστιχο να σφραγίζει καλά… Και όταν έχεις 1 λογικό μηχανικό από Ελλάδα και απέναντι σου 4 μαστορια από Σκόπια, που τα βρίσκουν όλα αυτά λογικά, και μόνο ο ένας μιλαει σπαστά αγγλικά…. Βαβέλ. Κάποιος που διαβάζει τώρα, κάτι σκέφτηκε για πυροσβεστήρα οροφής…. χαχαχαχαχαχ Ερώτηση προς τους πιο έμπειρους: πως το χειρίζεστε όλο αυτό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.