Jump to content

vk2626

Core Members
 • Content Count

  601
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

214 Πολύ καλή

2 Followers

About vk2626

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,970 profile views
 1. Γεια σας συνάδελφοι, Από την εμπειρία μου έως τώρα καταλαβαίνω ότι είναι θέμα τράπεζας η εκταμίευση έφοσον είναι στην κατάσταση 9α. Η Εθνική Τράπεζα πληρώνει πιο γρήγορα από όλες. Σε μια εβδομάδα εκταμιεύει. Η AlphaBank θέλει τηλεφωνάκι και πίεση. Μετά από 2 βδομάδες πήρα τηλέφωνο και την άλλη μέρα πληρώθηκε η αίτηση τυχαίο δεν νομίζω. Με Eurobank έχω μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι καν με δάνειο, από ΕΤΕΑΝ επιμένουν ότι έχουν στείλει τα χρήματα (από 5/6) και η τραπέζα δεν βλέπει καν αίτηση.Δεν ξέρει για ποιο πράγμα μιλάω. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποια γραμμή που να ασχολείται αποκλειστικά με το εξ οικονομώ. Με συνδέουν με το τμήμα των στεγαστικών δανείων. Με Eurobank έχει κάποιος συνάδελφος ανάλογη εμπειρία?
 2. Εννοώ αν η αυθαίρετη κατεδάφιση (χωρίς την απαραίτητη άδεια κατεδάφισης) τακτοποιείται με τον 4495/17. π.χ. στο άρθρο 106 παρ.4 αναφέρει: "Αυθαίρετες κατασκευές πριν από τις 28.7.2011, που έχουν κατεδαφιστεί από τους ιδιοκτήτες και για τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης στην αρμόδια φορολογική αρχή και δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση για την κατεδάφισή τους, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος με την καταβολή παραβόλου ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ. Για την υπαγωγή υποβάλλεται αίτηση, τεχνική έκθεση μηχανικού και αποδεικτικά στοιχεία για την κατεδάφιση, δεν απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία και σχέδια και εφαρμόζεται η διαδικασία διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος." Το παραπάνω εδάφιο δεν αναφέρει πότε γίνεται η κατεδάφιση(και μετά τις 27.8.2017 υποθέτω) και προφανώς δεν με καλύπτει γιατί εμένα είναι ήταν νομίμως υφιστάμενο το κτίσμα και δεν υπάρχει προφανώς έκθεση αυτοψίας. Το ερώτημα μου τώρα που κατεδαφίστηκε αυθαίρετα το μη αυθαίρετο κτίσμα μπορώ να το ρυθμίσω με το Ν.4495/17? Ή εν τέλει πως τακτοποιείται το παραπάνω θέμα? Η αυθαίρετη κατεδάφιση μη αυθαίρετου κτίσματος δηλαδή. Υ.Γ. Αν υπάρχει απορία γιατί θέλω να τακτοποιήσω κάτι που δεν υφίσταται, έλαβα γνώση πρόσφατα έκθεση αυτοψίας για αυθαίρετη κατεδάφιση νόμιμου κτίσματος και τα πρόστιμα ήταν θεόρατα, καθώς καταλογίστηκαν ομοίως σαν να το ανήγειρε αυθαίρετα το κτίσμα. Παλαβά πράγματα
 3. Συνάδελφοι για νομίμως υφιστάμενο κτίσμα που κατεδαφίστηκε μετά τις 28/7/2011 χωρίς την απαραίτητη άδεια δόμησης, μπορεί να ενταχθεί στον 4495/17? Ή χρειάζεται αδεια νομιμοποίησης της κατεδάφισης?
 4. Μην ξεχνάμε την ταυτότητα των κτιρίων! ΄Ετοιμη σε 5 χρόνια...
 5. Επειδή στον οδηγό του προγράμματος δεν βρήκα κάτι σχετικό, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ασυμβίβαστο για διαμέρισμα που έχει ενταχθεί στο εξ' οικονομώ 1. Έχω 2 περιπτώσεις, στη μια είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης και στην 2η έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης. Και στις 2 περιπτώσεις με το παλιό ΠΕΑ είχαν φτάσει στην κατηγορία Δ οι κατοικίες
 6. Λάθος IΒΑΝ ή ίσως υπάρχει καθυστέρηση να φανουν επειδή είναι από διαφορετική τράπεζα
 7. Καλημέρα συνάδελφοι, προς ενημέρωση προς τους συναγωνιστές του προγράμματος έστειλα 3 αιτήσεις στις 20/5/19 προς τελικό έλεγχο και οι 3 ελέγχθηκαν μέχρι τις 14/6/19. Αρκετά γρήγορα θεωρώ σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που διάβασα πιο πίσω Οι 2 με παρατηρήσεις (Σε ένα τιμολόγιο δεν είχε γραφεί το επί πιστώσει και στο άλλο διευκρινήσεις για το παραστατικό εξοφλησης ιδίων κεφαλαίων). Μετά από 3 μέρες από το ανέβασμα των πρόσθετων δικαιολογητικών μετέβησαν κι αυτές στη κατάσταση "9. Αίτηση προς τελική εκταμίευση - επιτυχής έλεγχος παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών". Από screenshot συναδέλφων είδα ότι σχεδόν αυτόματα πήγαινε στην κατάσταση 9α., που δεν έχει πάει εδώ και 10 μέρες. Να ανησυχώ?
 8. Νομίζω εννοεί προσφορές για να στησεις τον πίνακα των παρεμβάσεων. Κι αυτό που κάναμε υπό το βάρος της πίεσης και του χρόνου να βάζουμε τις μέγιστες τιμές σε όλες τις παρεμβάσεις, δεν θεωρώ ότι ήταν σωστό. Δεσμεύσαμε τσάμπα πόρους. Ούτε στο ΕΚΟ1 ζητούσαν έγγραφες προσφορές προμηθευτών, απλά τα ποσά
 9. Ηλεκτρονικά εννοεί μάλλον. Όταν μπαίνεις με τους κωδικούς taxisnet και πατάς συμφώνω με τάδε όρους είναι σαν υπεύθυνη δηλωση λογικά.
 10. Συνάδελφοι υπάρχει κάπου υπόδειγμα της υπεύθυνης δήλωσης που ζητάνε από τους ιδιοκτήτες, για τα ποσά που έγινε η κατάθεση?
 11. Υπαρχει καμιά εξέλιξη με το θεμα; Εχω παρομοια περιπτωση. Σώζεται ή οχι τελικα;
 12. Γεια σας συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς την διαδικασία για νομιμοποίηση κατασκευής με άδεια μικρής κλίμακας. Συγκεκριμένα πρόκειται για στέγαστρο το οποίο έχει κατασκευαστεί και θέλω να εκδόσω άδεια εκ των υστέρων. Γνωρίζει κανείς αν πρέπει να ενταχθεί και στον 4495/17 και να πληρώσει παράβολο?
 13. @mechgiann Η αποψη μου ειναι και παντα ήταν ότι είμαστε μηχανικοι κι ελέγχουμε το πολεοδομικό κομματι... Το πρόβλημα το έχει το συμβόλαιο. Πρέπει να γίνει διόρθωση(?) του τίτλου, κάτι άλλο? Δεν το γνωρίζω Μπορεί αρχικά να ήταν 2 ιδιοκτησιές και πολεοδομικά, αλλά μετά τον 1337/83, έγινε ουσιαστικά μια συνένωση. Και η οριστική εξαίρεση ενέχει θέση αδείας. Αν έβγαινε δηλάδη μια οικοδομική άδεια για συνένωση πως θα αντιμετωπιζοταν το θέμα από σκοπιάς συμβολαιογράφου. Δυστυχώς η βεβαίωση απαιτείται για την μεταβίβαση μιας ιδιοκτησίας (οριζόντιας ή κάθετης) και πρέπει να συνοδεύει αποκλειστικά μια ιδιοκτησία κι εκεί μπερδεύονται τα πράγματα. Και παλιότερα δεν ήταν απαραίτητη κάτοψη για την σύσταση μια οριζόντιας ιδιοκτησίας. Τακτοποίηση πάντως δεν χρειάζεται σύμφωνα με τα δεδομένα που μας δίνεις. Ο 4495/17 κι όλοι νόμοι περί αυθαιρέτων ρυθμίζουν πολεοδομικές παραβάσεις κι όχι ιδιοκτησιακές Κάποιοι γνωρίζω ότι ίσως διαφωνούν με τα παραπάνω.
 14. Συμφωνώ. Προχώρα Γράψε τα πάντα αναλυτικά στην τεχνική έκθεση για τον δυσμοιρο μηχανικό του μέλλοντος. Στο πεδίο της βεβαίωσης επιλέγεις το β), ότι έχεις πολεοδομικές παραβάσεις που υπάγονται στις εξαιρέσεις του νόμου. Και με αφορμή την περίπτωση του συναδέλφου, να θέσω το εξής ρητορικό ερώτημα. Έστω ότι εκδίδεται μια βεβαίωση κατά τα οριζόμενα του άρθρου 82 παρ. 2θ). Ας πουμε για κατηγορία 3, υπέρβαση μέχρι 5% και γίνεται κανονικά μεταβίβαση. Ο νέος έχει δικαίωμα να τακτοποιήσει. Ο λόγος δεν μας ενδιαφέρει, ας πούμε ότι θέλει να είναι τυπικός ή έτοιμος για την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το θέμα της χρονοσφραγίδας σύνταξης του συμβολαίου? Οτί δεν μπορεί δηλαδή να γίνει τακτοποίηση εφόσον το συμβόλαιο είναι μετά τις 28/7/2011
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.