Jump to content

vk2626

Core Members
 • Content Count

  630
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

226 Πολύ καλή

2 Followers

About vk2626

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,342 profile views
 1. Συνάδελφοι καλημέρα, Εχω έκδωσει το Α ΠΕΑ για ενα διαμέρισμα που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και καλούμαι τώρα να εκδώσω και το Β ΠΕΑ. Το έργο των παρεμβάσεων ανατέθηκε σε 1 εταρεία εξ' ολοκλήρου η οποία υλοποίησε τις παρεμβάσεις και τιμολόγησε κιόλας. Το πρόβλημά μου είναι στις ποσότητες που τιμολόγησε και κυρίως στην μόνωση. Ενώ επιμετρώ θερμομόνωση τοιχοποιίας 18τ.μ. τιμολογούν 25τ.μ. Και στο δώμα ομοίως ενώ επιμετρώ 55 τ.μ. τιμολογούν 75τ.μ. Έχω ευθύνη κατά την έκδοση του Β ΠΕΑ για την υπερτιμολόγηση των ποσοτήτων?
 2. Εδώ η διάνοια ο Χατζηδάκης ξανάνοιξε τους δασικούς χάρτες 2 χρόνια μετά στη κατηγορία 5 θα ζοριστεί
 3. Με ένα απλό google search πιστεύω θα βρεις αρκετές πηγές, καθώς δεν είναι κάτι κρυφό ή συνωμοσιακό. Είναι γνωστό ότι η περιοχή ήταν πλούσια σε κασσίτερο και αρχαίοι ελληνικοί πολιτισμοί (Μυκηναϊκός, Μινωικός) είχαν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με την περιοχή. Οι παραπάνω πολιτισμοί είχαν αναπτύξει πάρα πολύ την τέχνη της κατεργασίας της πέτρας. Έχουν βρεθεί πάνω στις πέτρες του μνημείου σύμβολα της γραμμικής Α που αποδεικνύει την συμμετοχή των Ελλήνων στην κατασκευή του μνημείου.
 4. Για διαχωρισμό οριζόντιας ιδιοκτησίας με άδεια μικρής κλίμακας η ΔΕΔΔΗΕ θα δίνει νέο ρολόι ή θα απαιτεί πάλι άδεια δόμησης?
 5. Η δασική έκταση δεν είναι πάντα δημόσια. Υπάρχει και το "ιδιωτικό δάσος". Για το γήπεδο τυπάρχει κανονικά τίτλος κτήσης. Αγοράστηκε αρχικά το 1931 με κατοικία μέσα. Και μεταβιβαζόταν κανονικά στους κληρονόμους, οι οποίοι πούλησαν το 1975 και το 1/5 σε κάποιον Από το 1955 έως 1999 λειτουργούσε με άδεια ταβέρνας Ως προς το κίτρινο στους μερικώς κυρωμένους δασικούς χάρτες της πλατφόρμας, θεωρώ ότι είναι μάλλον κάποιο λάθος. Η μερική κύρωση έγινε πολύ πρόσφατα πριν έναν μήνα, ίσως το διορθώσουν. Είναι ακριβώς πάνω στο όριο με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό της περιοχής. Στο ΦΕΚ πάντως εί
 6. Προφανώς και τον διάβασα τον νόμο Η αυθαίρετη κατασκευή όμως όταν κατασκευάστηκε δεν ήταν αναδασωτέα. Με το γράμμα του νόμου δεν επιτρέπεται η τακτοποίηση λοιπόν. Στην Ζώνη Α π.χ. προβλέψανε την περίπτωση εφόσον δεν ίσχυε στον χρόνο κατασκευής, Στην αναδασωτέα ποια είναι η ουσιαστική διαφορά? Ίσως είμαι εγώ παράλογος, ποιος ξέρει?
 7. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Γεια σας Συνάδελφοι, Έχω την εξής μπερδεμένη περίπτωση. Σε εκτός σχεδίου περιοχή όπου υπάρχουν και κυρωμένοι δασικοί χάρτες υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα κατ' επέκταση κτιρίου προυφιστάμενου του 55. Στην αρχική ανάρτηση η έκταση ήταν ΑΑ με πληροφορία ΑΝ, αναδασωτέα δηλαδή. Στην πλατφόρμα των κυρωμένων δασικών χαρτών έχει κίτρινο χρώμα, δηλαδή δεν διέπεται από την δασική νομοθεσία. Στο ΦΕΚ της κύρωσης ο χάρτης την δείχνει πράσινη. Την ίδια απάντηση πήρα κι από την διεύθυνση δασών, ότι η έκταση σήμερα είναι αναδασωτέα.
 8. Έχω στα χέρια μου μια άδεια με τιτλο "Πραξη Εγκρίσεως Εκτελεσθείσων Οικοδομικών Εργασιών"". Εκδόθηκε το 1986 και μνημονεύει το Ν.1337/1983 και τις εγκυκλίους Ε89/1983 και Ε90/1983. Με μια αναζήτηση στο Google δεν βρήκα κάτι παρόμοιο, παρά μόνο αναφορά στον παραπάνω όρο στις πολεοδομίες Δήμου Ρόδου και Δήμου Σερρών ως αρμοδιότητες του τμήματος πολεοδομίας και έκδοσης αδειών. Επίσης στο στέλεχος μνημονεύεται μια βεβαίωση του δήμου ότι το κτίσμα είναι προυφιστάμενο του 1955 και μια έγκριση από το δασαρχείο καθώς βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή Το ερώτημά μου είναι τι ισχύ έχει
 9. Έχω την εντύπωση ότι αν είσαι μέλος εταιρίας δεν μπορείς να φορολογείσαι σαν μισθωτός μεχρι 3 "πελάτες". Γιατί είχα σκεφτεί να ανοίξω την ατομική μόνο γι αυτό το λόγο.
 10. Συμφωνω εν μέρει.. Η οριζόντια μείωση ισως ειναι λίγο άδικη. Υπάρχουν ενοικια ύψους 10000 ευρω και άνω σε κεντρικές καφετέριες,μπαρ κλπ. Εκεί δεν τίθεται θέμα επιβίωσης προφανώς και το κούρεμα θα μπορούσε να είναι και πολύ μεγαλύτερο. Αντίστοιχα σε ενοίκια 200-300 ευρώ θα μπορούσε να είναι μικρότερο και ίσως να επιδοτηθεί και από τιο κράτος στους ιδιοκτήτες με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Το σίγουρο είναι ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη. Ακόμη και τον πιο μικρο ιδιοκτήτη σε τέτοια περίοδο και περισσότερο αυτή που έρχεται δεν τον συμφέρει να κλείσει η επιχείρηση και να λάβει καθόλου ε
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.