Μετάβαση στο περιεχόμενο

xenbabou

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θασος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xenbabou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ερωτηση οσο αναφορα τις αμοιβές σχετικά με την άδεια μικρής κλίμακας. Ότι και να λέμε η άδεια μικρής κλίμακας ελέγχεται και ελέγχεται βάσει φορολογικών οπότε πρέπει να κόψουμε αμοιβές και το σύστημα online αδειών ζητάει και φορολογικά και μελέτες για αμοιβές και ΙΚΑ αλλά και επίβλεψης οπότε σε μία άδεια μικρής κλίμακας εργασιών πρέπει να τα δηλώσουμε όλα. αλλά.... αλλά όταν Παραδείγματος χάριν έχουμε για μία διαρρύθμιση εσωτερική διαρρύθμιση που αναφέρεται καθαρά στη στην εγκύκλιο στις οποίες δεν επηρεάζεται φέροντας οργανισμός αυτό όταν θα πάει να δηλωθεί στο σύστημα του ΤΕΕ τετραγωνικά που θα δηλωθούν για τα για τα αρχιτεκτονικά θα είναι τα τετραγωνικά του συνολικού κτιρίου η τετραγωνικά του κτιρίου που θα δουλευτούν? Εν συνεχεία Εγώ προσωπικά σαν μηχανικός χρησιμοποιώ λογισμικό για τον υπολογισμό των φορολογικών αλλά όταν έχουμε μία καινούργια άδεια πάμε καθαρά δηλώνουν τα τετραγωνικά μας δηλώνει μετά τις εργασίες που έχουμε να κάνουνε δηλώνουμε το είδος της εργασίας και το είδος της κατασκευής Παραδείγματος χάριν κατοικία είναι καταστήματα η Άλλα Και εν συνεχεία από αυτά βγαίνουν προϋπολογισμός Και μετά πάμε να κάνουμε αναλυτικό προϋπολογισμό της κατασκευής από αυτά κόβεται ο ΦΕΜ είναι το 10% επί των νόμιμων αμοιβών και των ζητάει το σύστημα online αδειών και πρεπει να κατατεθουν. Τώρα εν συνεχεία στη δικιά μου την περίπτωση έχω στην άδεια μικρής κλίμακας εργασιών που ανέλαβα διαρρύθμισης διαμόρφωσης στις όψεις του κτιρίου χωρίς να θίγεται ο φέροντας οργανισμός και αντικατάσταση στέγης για αυτό μου ζητάει αρχιτεκτονικά και στατικά αυτά εδώ όμως πώς θα δηλωθούν πάνω στο σύστημα τι θα δηλωθεί ακριβώς πάνω στο σύστημα Γιατί άμα το δηλώσω σαν μία άδεια βγάζει αμοιβές στο Θεό και έχω δύο συναδέλφους να κάνουν άδειες μικρής κλίμακας εργασιών σε ύψος ποσού της τάξης των 200 ευρώ μόνο φεύγει και τις μελέτες βγαίνει κοντά στα 500. Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος θα ήταν πολύ καλό να με διαφωτίσει και εμένα ευχαριστώ.
  2. Δηλαδή οι κύριοι συνάδελφοι Άμα τα δηλώσω με τον 4495 και τα πάω με το Άρθρο 106 Έπειτα μπορεί ο άνθρωπος αυτός με το που το εκδώσω εγώ το έγγραφο του 4495 να ξεκινήσει εργασίες κατεδάφισης η Πρέπει αυτό το πράγμα να γνωστοποιηθεί και στην πολεοδομία?
  3. Σύμφωνα με το Άρθρο 106 που μου σύστησες Κύριε συνάδελφε το διάβασα αλλά νομίζω ότι αν ακολουθήσω τη συγκεκριμένη διαδικασία θα με στείλει με φάκελο για πολεοδομία και για έκδοση άδειας κατεδάφισης Ωστόσο ο συνάδελφός του παραπάνω αναφέρει αυτό όπου Άμα το πάμε με εκτέλεση Συγγνώμη έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδαφίσεις και βγει ηλεκτρονικά αυτό συνάμα σημαίνει ότι ο πελάτης μου θα μπορέσει να κατεδάφισε άμεσα τέλος θα μπούμε να το δηλώσουμε να σε δω με το με φωτογραφίες και κλείνει η υπόθεση θα μπορούσε να γίνει έτσι? Ωραία αν υποθέσουμε ότι αυτός είχε πάει και το είχε ρίξει και μετά με έπαιρνε τηλέφωνο και ήταν αυθαίρετα κατεδαφισμένο θα μπορούσα μετά να το δηλώσω στο 4495 2017 ως αυθαίρετα κατεδαφισμένω και να πληρώσει το 500αρι Και όλα μέλι γάλα? Από όσο ξέρω το συγκεκριμένο τα συγκεκριμένα ακίνητα που είναι μέσα στο οικόπεδο δεν φαίνονται ούτε στο Ε9 αλλά φαίνονται στις φωτογραφίες του Google από το 2009. Αυτό είναι το μόνο που με κολλάει.
  4. Καλησπαιρα Αυτό που αναφέρεται παραπάνω ισχύει και για τον 4495/2017? Αν παράδειγμα ο πελάτης μου θέλει να κατεδαφίσει μπορεί να το κάνει κατά αυτόν τον τρόπο? Να τονίσω ότι μιλάμε για πολεοδομία καβάλας! Για μια σειρά κτισμάτων όλα χωρίς άδεια σε γηπεδο εκτός σχεδίου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Συμφωνώ μετά ως ανωτέρω δήλωσες και με Σέβας σε μηχανικούς και συναδέλφους κάνω την ακόλουθη ερώτηση. Με τα δεδομένα που έχουμε από το κωδικοποιημένο Δ 270 εγώ καταλαβαίνω ότι ισχύουν και οι δύο συντελεστές ο ένας καθολικά στο οικόπεδο και ο άλλος συγκεκριμένα ανά κτίριο τοποθετημένο μέσα στο οικόπεδο και όχι ένας. πιθανόν να το καταλαβαίνω λάθος αλλά άμα παρατηρήσεις τις λέξεις του νόμου και τον τρόπο ορισμού θα μπορούσε να ισχύει και αυτό. Στο άρθρο 6 έτσι όπως τροποποιήθηκε από το δ 270 και σύμφωνα με το print screen που σας ανεβάζω Αναφέρει ότι τα κάτωθι κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα επιφυλάσσονται για τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 1 καθώς και της παραγράφου 5 Οπότε καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι από αυτό θα μπορούσε να ισχύει αυτό που λέω παραπάνω....
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι! Διαβάζοντας τα προηγούμενα του άρθρου και του θέματος είναι αρκετά μεγάλη ανάλυση Όσον αφορά σχετικά με τους δρόμους και την αρτιότητα οικοδομησιμότητα αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που παραδείγματος χάρη έχουμε ένα άρτιο οικοδομήσιμο 1,5 στρέμμα και που μετράνε οι γενικοί Όροι δόμησης? αν παρατηρήσουμε καλά Τι λέει το ΠΔ 24-5-85 θα δούμε ότι στο άρθρο 1 παράγραφος 6 πεκ το σχέδιο οικισμού γήπεδα έχουμε γενικό συντελεστή δόμησης 0.2 η 20% όπως θες πες το Αν όμως κατέβουμε κάτω στο άρθρο 6 και όσον αφορά για κατοικίες θα παρατηρήσουμε ότι λέει επιπροσθέτως έχουμε επιφάνεια οικοδομής και όχι συντελεστή δόμησης. Επίσης στο ίδιο προεδρικό διάταγμα δύναται να κατασκευαστούν δύο Η παραπάνω οικίες σε ένα γήπεδο εκτός σχεδίου κατόπιν Εγκρίσεις Πολεοδομίας. Οπότε εγώ όπως καταλαβαίνω κατά τα λεγόμενα του συγκεκριμένου προεδρικού διατάγματος υπολογίζω σ.δ. 1.500 * 0.2 = 300τμ αλλά ανά οικοδομή μέσα στο οικόπεδο μου ανά κτίσμα παω με την ακόλουθη σχέση. Το τρικ καλω ε!! Εδω τι γινεται?
  7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Παύλος33 Συγνώμη αλλά δεν ισχύει το 0,5 και σε ισογειες αποθηκες αυτοτελής μέχρι 50 τετραγωνικά έχει καταργηθεί?
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι! Από ότι κατάλαβα διαβάζοντας και της 78 σελίδες του post ο νέος νόμος 4495 δεν διαχωρίζει το τι έχεις κάνει εκτός αν ανήκεις της στις αντίστοιχες υποκατηγορίες παραδείγματος χάρη κατηγορία 1 προ του 1975 η αντίστοιχα κατηγορία 3 τις παραβάσεις που αναφέρει ο νόμος. Παράδειγμα Αν έχεις κατασκευάσει ένα στέγαστρο πανταχόθεν ελεύθερο το 2005 και χωρίς υπέρβαση κάθε ύψους θα το πας σαν κύριο χώρο χωρίς μειωτικό συντελεστή Οπότε είτε ήταν σπίτι είτε είναι στέγαστρο δεν έχει διαφορά σωστά? Άμα δε αυτό Τι κάνεις Είμαι εκτός σχεδίου οικισμού και χωρίς άδεια Εκεί είναι που σε τραβάει ένα μανίκι το κράτος και χωρίς βαζελίνη... Επίσης από ότι κατάλαβα εγώ στην κατηγορία 3 μπαίνουνε μόνο τα αυθαίρετα που αναφέρει στο συγκεκριμένο κομμάτι της κατηγορίας 3 νόμος. Τέλος μειωτικό συντελεστή 0,5 παίρνουν μόνο οι υπόγειες αποθήκες με ξεχωριστή είσοδο. Και ισογειες αποθηκες μέχρις 50 τετραγωνικά με ξεχωριστή είσοδο αν παράδειγμα έχεις μία αποθήκη 80 τετραγωνικά θα πάει με αναλυτικό χωρίς μειωτικό συντελεστή από ότι διάβασα σε ένα σεμινάριο του τεχνικού Επιμελητηρίου. Κύριοι συνάδελφοι παρακαλώ Διορθώστε με Αν έχω κάπου λάθος Ευχαριστώ!
  9. Επίσης για τους επόμενους που θα διαβάσουν την παρούσα συζήτηση έχω και αυτό. 2. Ποιοι έχουν δικαίωμα υπογραφής ΜΕΑ? Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 12 της υπ’ αρ. Δ6/Β/οικ. 5825 (ΦΕΚ 407Β’/9-4-2010) Κοινής Υπουργικής Απόφασης «’Έγκριση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων», του υπ’ 893/31.08.2016 εγγράφου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. και του υπ’ αριθ. 19226/28.09.2016 εγγράφου του Τ.Ε.Ε. δικαίωμα υπογραφής της Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου (Μ.Ε.Α.) έχουν: α. Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί με τις εξής ειδικότητες: 1. Πολιτικών Μηχανικών 2. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3. Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 4. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 5. Μηχανολόγων Μηχανικών 6. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών 7. Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας 8. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών 9. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών 10. Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων 11. Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης 12. Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών 13. Χημικών Μηχανικών 14. Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών 15. Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών 16. Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής 17. Μηχανικών Περιβάλλοντος 18. Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης 19. Μηχανικών Η[Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων 20. Μηχανικών Ορυκτών Πόρων 21. Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων 22. Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών 23. Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης 24. Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών β. Οι Πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης με τις εξής ειδικότητες: 1. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. 2. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Υπομηχανικός ΤΕ. 3. Πτυχιούχος Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων Τ.Ε. (Πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί, με κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου Μηχανικοί Μορφολογίας και Αναστήλωσης). 4. Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. 5. Πτυχιούχος Μηχανολόγος Υπομηχανικός Τ.Ε. 6. Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων Τ.Ε. (Πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί, με κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου Δομοστατικοί Μηχανικοί). 7. Πτυχιούχος Πολιτικός Υπομηχάνικός Τ.Ε. 8. Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής (Πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί, με κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου Μηχανικοί Υποδομών). 9. Πτυχιούχος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας (με κατεύθυνση Ηλεκτρολογίας) 10. Πτυχιούχος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας (με κατεύθυνση Μηχανολογίας) 3. Οι ειδικότητες Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω αναφερθείσες της ερώτησης 2, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών? Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με τις ειδικότητες: 1 Πτυχιούχος Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός Τ.Ε. 2 Πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοματισμού Τ.Ε. 3 Πτυχιούχος Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής Τ.Ε. 4 Πτυχιούχος Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. 5 Πτυχιούχος Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας Τ.Ε. 6 Πτυχιούχος Μηχανικός Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος Τ.Ε. 7 Πτυχιούχος Μηχανικός Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων Τ.Ε. 8 Πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. 9 Πτυχιούχος Μηχανικός Ιατρικών Οργάνων Τ.Ε. 10 Πτυχιούχος Μηχανικός Ορυχείων Τ.Ε. 11 Πτυχιούχος Μηχανικός Οχημάτων Τ.Ε. 12 Πτυχιούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος Τ.Ε. 13 Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε. 14 Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τ.Ε. 15 Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε. 16 Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. 17 Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε. 18 Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. 19 Πτυχιούχος Μηχανικός Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος Τ.Ε. 20 Πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανικός Τ.Ε. 21 Πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε. 22 Πτυχιούχος Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής Τ.Ε. 23 Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογίας Αεροσκαφών Τ.Ε. 24 Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας ΤΕ. 25 Πτυχιούχος Μηχανικός Βιοσυστημάτων Τ.Ε. δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής ΜΕΑ και ως εκ τούτου δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αναγγελία έναρξης δραστηριότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή για τις τρεις κατηγορίες ενεργειακών επιθεωρήσεων, εκτός και εάν έχουν αποδεδειγμένα παρακολουθήσει τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του άρθρου 9 του ΠΔ. 100/2010 μέχρι τη δημοσίευση του N. 4409/2016 (Α 136).
  10. Από όσο έχω διαβάσει αυτά τα 100kw δεν σε περιορίζουν μόνο σε κτίρια με χρήση κατοικίας (ΦΕΚ233Α). αλλά είναι και σε κατασκευές πάσης φύσεως (με εξαίρεση τα δημόσια έργα προφανώς) και μάλιστα μετά της τετραετίας και με την (αναβάθμιση του πτυχίου) αυτός ο αριθμός ανεβαίνει... όποτε είναι μια πάρα πολύ καλή σχολή να τελειώσει κάνεις. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
  11. Ναι όσο αναφορά τη ΜΕΑ ενοω στο 2ο ερώτημα μου. Σε καινούριο κτίριο κατά κύριο λόγο!
  12. Καλησπέρα!! Λίγο ετεροχρονισμενα αλλα ερχομέ να ρωτήσω σχετικά με τα δικαιώματα του Ηλ. Μηχ. ΤΕ 1) Έχει δικαίωμα υπογραφής ενεργητικής πυροπροστασιας ? 2) Έχει δικαίωμα συνυπογραφής στον κενακ ως Η/Μ? Και τέλος μετά το πέρας της τετραετίας και με αποδεδειγμενη εμπειρία έχει δικαίωμα υπογραφής στα ανυψωτικά συστήματα μονός του? Συγχωρήστε τυχόν ορθογραφικά είμαι δυσλεκτικός και το σύστημα δεν κάνει παντού ορθογραφικό έλεγχο.
  13. Άρα στην προκειμένη περίπτωση δεν πολλαπλασιάζω το 0.4 με το συντελεστή όγκου άλλα περνώ το 5.00 ή το 5.50 ανάλογα με την περίπτωση και το πολλαπλασιάζω με το Εδομισης οπός προείπε ο συνάδερφος απάνω σωστά? Γιατί αν είναι έτσι τότε ξέρω που έχω κάνει λάθος.
  14. Σε οικισμό είμαστε άλλα ο οικισμός είναι σύγχρονος και δεν έχει κάποιο Ζ.Ο.Ε. αυτο Vεπ=5*320 πολύ καλά το λες άλλα σύμφωνα με. ΝΟΚ Αρθ. 13 αλλα και με http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=SXlCe1jhYRA%3D&tabid=777&language=el-GR http://www.michanikos.gr/topic/27868-%CE%8C%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%98%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%8E%CF%88%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/ Δεν γίνεται!
  15. Καλημέρα συνάδερφοι είναι η πρώτη φορά που δημιουργώ θέμα. Άλλα συγνώμη κιόλας έχω στραμπουλήξει τον εγκέφαλο μου ψάχνοντας τα πάντα για το θέμα και χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Υπάρχει λοιπόν μια περίπτωση ενός οικόπεδου 800 τμ άρτιο οικοδομήσιμο με κάλυψη 40% και δόμηση 0.4 μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μ + στεγή. Αν σε αυτό Ξεκινήσεις να βγάζεις συντελεστές βγαίνει. Εδομ=320 τμ ΕΚάλ=320 τμ Ημ χώροι + Εξώστες = 128 τμ όταν φτάνεις λοιπόν στον (σ.ο) κανείς σύμφωνα με ΝΟΚ Αρθ. 13 παρ. β Vεπ =Εδομ*5,5*(σ.δ) και σου βγαζει 704 κμ. Και έρχομαι να ρωτήσω. Πώς είναι δυνατόν να αξιοποιήσω την δόμηση μου ενώ στην πραγματικότητα με ένα φυσιολογικό μεσώ ύψος 2,60 μ-2,70 μ? Ενώ στην πραγματικότητα το ελάχιστο δυνατό είναι 2,20 μ Πείτε μου αν αυτό είναι πρόβλημα στον (σ.ο) ή αν έχω κάπου λάθος εγώ. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.