Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός παροχής και ισχύς μπέκ καυστήρα & λέβητα πετρελαίου. v2


1 Screenshot

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Σε ένα φύλλο εργασίας Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση μπορείτε να υπολογίσετε την ισχύ σε kw/h και την παροχή σε kg/h, lit/h, USgal/h (Μπεκ καυστήρα πετρελαίου). Βάση πίεσης λειτουργίας αντλίας καυστήρα σε bar, και την ισχύ του λέβητα βάση (βαθμού απόδοσης %) σε kw/h.

 

Η προσπάθεια αυτή είναι ερασιτεχνική είναι δωρεάν και για εκπαιδευτικούς - ψυχαγωγικούς λόγους! Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, εάν υπάρχει οποιοιδήποτε απορία η ακόμη και εάν έχετε κάποια πρόταση για βελτίωση μην διστάσετε να μου κάνετε Post.

 

Με το παραπάνω φύλλο εργασίας μπορείτε να υπολογίσετε την πραγματική ισχύ Λέβητα - Καυστήρα, βάση αναθεωρημένης Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1.

 

Υπολογισμός Πραγματικής Ισχύος Λέβητα - Καυστήρα με βάση το φύλλο συντήρησης.

 

Με βάση την αναθεωρημένη Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1 η οποία άρχισε να ισχύει από 30.04.2012 με την δημοσίευση του ΦΕΚ Τεύχος Β Αρ. 1413 η πραγματική ισχύς και ο βαθμός απόδοσης ενός συστήματος Λέβητα - Καυστήρα πρέπει να λαμβάνεται από το Φύλλο συντήρησης του καυστήρα. Συγκεκριμένα στην παράγραφο 4.1.2.1 στη σελ. 90 της ΤΟΤΕΕ 20701-1 αναφέρει:

 

«Για όλες τις υφιστάμενες μονάδες θέρμανσης χώρων λέβητα - καυστήρα ο πραγματικός βαθμός απόδοσης και η πραγματική θερμική ισχύς Pm προσδιορίζονται από την ανάλυση καυσαερίων, η οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την Κ.Υ. Α. 189533/201 και αναγράφονται στο φύλλο συντήρησης και ρύθμισης του συστήματος θέρμανσης».

 

Ο εσωτερικός βαθμός θερμικής απόδοσης , ( αγνοώντας τις απώλειες δια ακτινοβολίας και μεταφοράς από το λέβητα ), είναι ο λόγος της ωφέλιμης αποδιδόμενης από το λέβητα θερμικής ισχύος, προς την θερμική ισχύ του καυσίμου που καταναλώνει ο καυστήρας η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο: [ κατανάλωση καυσίμου ] x [ κατώτερη θερμογόνος δύναμη ].

 

Η πραγματική ωφέλιμη θερμική ισχύς Pm του λέβητα, υπολογίζεται από το γινόμενο του εσωτερικού βαθμού θερμικής απόδοσης ngm της καύσης όπως μετρήθηκε, επί την θερμική ισχύ του καυσίμου που καταναλώνει ο καυστήρας: Pm = [ θερμική ισχύς καυσίμου που καταναλώνει ο καυστήρας ] x [ μετρούμενος βαθμός απόδοσης ]».


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση v2   See changelog

Κυκλοφόρησε

  • Εμφάνιση μηνύματος σε περίπτωση εισαγωγής λανθασμένης τιμής στον υπολογισμό.
  • Επιμέρους βελτιώσεις.
  • Like 2

Σχόλια Μελών

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.