Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

Βγάζω μια άδεια σε οικόπεδο ΒΙΟΠΑ και από τις συντεταγμένες της πράξης εφαρμογής προκύπτει ότι το εμβαδό είναι μικρότερο κατά 2τ.μ σε σχέση με το εμβαδό που δίνει αυτός που έκανε την μελέτη εφαρμογής.

Επίσης το μέτρησα και το εμβαδό βγαίνει 10τμ λιγότερο.

Το τοπογραφικό που θα καταθέσω, να το κάνω με βάση την πράξη εφαρμογής ή αυτό που μέτρησα;

Τα όρια είναι υλοποιημένα. Σε περίπτωση που του έχουν χαράξει λάθος το οικόπεδο τι γίνεται; γιατί μετά θα πρέπει να γίνει και η χάραξη του κτιρίου.

 

Αυτά τα λίγα Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή εαν στη πράξη αναγράφονται χ τετραγωνικά κανονικά είναι (χ-2) ενω βάσει υλοποιημένων ορίων είναι (χ-10)? καταλαβα καλά? πόσο είναι το χ?

Link to comment
Share on other sites

Πάνο στην πράξη αναφέρεται εμβαδό 2500τμ εγώ στο σχέδιο που έκανα με βάση τις συντεταγμένες της πράξης προκύπτει 2498 και με βάση την αποτύπωση που κάναμε προκύπτει 2490τμ. Με τον τοπογράφο που το μετρήσαμε αποφασίσαμε να το ξαναμετρήσουμε με κορδέλα (μιας και οι αποστάσεις έχουν διαφορές πα΄νω από 15-20εκ) και αν όντως τα όρια δεν είναι σωστά να προτείνουμε στον πελάτη να του το χαράξουμε εκ νέου

Link to comment
Share on other sites

Εσύ θα εφαρμόσεις στο έδαφος τις συντεταγμένες του μελετητή και βάλε το εμβαδόν που έχει αυτός. Το ήδη υλοποιημένο θα έχει κάποιο λάθος

Link to comment
Share on other sites

αρα πρέπει να πας με 2498 δηλαδή μιλάμε για σφάλμα 8 τ.μ. για οικόπεδο 2,5 στρ.Μικρη διαφορά, λίγο να σου φύγει το πρίσμα απο τη μια και απο την άλλη πλευρά εαν οι πλευρές είναι μεγάλες θα έχεις σημαντικό σφάλμα. κάποια εκατοστά μετακίνηση των κορυφών αν τα όρια είναι υλοποιημένα δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο, δείξτο 2498 βάλε το ένα σχέδιο πανω στο άλλο και κάνε τη χαραξη του κτιρίου σου κανονικά βάσει των υλοποιημένων ορίων. Εννοείται για δόμηση και κάλυψη θα πάρεις τα 2498 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

στα 2.5 στρ το σφάλμα που ανέφερες δεν είναι τίποτα. Όπως και να έχει θα βάλεις ότι λέει η πράξη. Αν σε οικόπεδο 100τμ υπήρχε σφάλμα 10τμ τότε θα χρειαζότανε διορθωτική πράξη.

Link to comment
Share on other sites

Τα υλοποιημένα σημεία σε σχέση με αυτά της μελέτης όμως απέχουν μέχρι και 30εκ (κατά χ,ψ) (αυτά με βάση τις συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ που προκύπτουν από το GPS). Αν πάει ο εργολάβος να χαράξει και επειδή κολλάει στο όριο υπάρχει περίπτωση να του βγει το κτίριο έξω από το οικόπεδο αν βασιστέι στα λάθος υλοποιημένα όρια. Και επειδή ο σ.κ. είναι 65% εκμεταλλεύεται σχεδόν όλο το οικόπεδό από την οικ. γραμμή και πέρα, που σημαίνει πως δεν έχει περιθώριο να του ξεφύγει και πολύ.

ΟΚ για την άδεια μένω στην πράξη εφαρμογής. Άρα λέτε δεν έχει νόημα να ξαναγίνει χάραξη του οικοπέδου;

Link to comment
Share on other sites

κάτσε αφού εσύ μετράς μικρότερο εμβαδόν σημαίνει οτι το όριο έχει μπεί στο δικό σου οικόπεδο δεν τρως απο το γείτονα δηλαδή. Αρα αν κολλήσεις στο όριο θα είναι πιο μέσα απο το οικόπεδο σωστά? Εν πάσει περιπτώσει εαν η περίφραξη είναι μόνιμη και όχι κανενα πατημενο σκουριασμένο σύρμα το κόβω τραβηγμένο να τα διαλύστε και να το ξανακάνετε απο την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το οικόπεδο είναι πρώτο στο ΟΤ δεν ξέρω αν τα σημεία έχον μετατοπιστεί κιόλας ώστε να έχει μπει το δικό μου στο δικό του. Άσε που δεν έχει χτίσει κανένας ο πρώτος θα είμαι. Δεν έχει περίφραξη απλά 5 μπετόβεργες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.