Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυκνοδομημένο τμήμα πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Συγνωμη για το βιαστικο γραψιμο. Ο θανοντας απεβιωσε την 1-1-1979. Το ακινητο επειδη δεν υπηρχε διαθηκη αφεθηκε εξ'αδιαιρετου σε 5 κληρονομους(4 κορες και η συζυγος). Οποτε την 10-3-1982 ηταν συγκυριοι του οικοπεδου. Η αποδοχη κληρονομιας δεν γνωριζω ποτε εγινε αλλα φανταζομαι οτι δεν παιζει καποιο ρολο, αφου ο θανοντας απεβιωσε το 1979.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι όπως τα περιγράφεις, τότε την κρίσιμη ημερομηνία ήταν ιδιοκτήτες ως εκ αδιαθέτου οι κληρονόμοι που φαίνονται σήμερα στους πίνακες της ανάρτησης. Την αποδοχή κληρονομιάς μπορούν να την κάνουν και σήμερα χωρίς αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς.

Θυμήσου να τους ενημερώσεις ότι οποιαδήποτε μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λάβει χώρα μέχρι την κύρωση της πράξης, πρέπει να την δηλώσουν εγκαίρως στην αρμόδια Υπηρεσία για την σύνταξη της πράξης, προς αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε να πεθάνεις με ησυχία δεν σ' αφήνουνε τελικά σ' αυτόν τον τόπο. Θα τρίζουν τα κόκαλα του μακαρίτη εκεί επάνω μ' αυτά που γίνονται εδώ κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι αυτο ειναι το λιγοτερο. Αναγκαζεσαι να γινεις Σερλοκ Χολμς και να διερευνας απιθανες περιπτωσεις. Ουτως η αλλως αυτο ειναι δουλεια που θα επρεπε να εχει γινει απο το μελετητη και οχι απο εμενα. Γιατι δηλαδη να κανεις και τη δουλεια του μελετητη της πραξεως εφαρμογης?! Δεν το καταλαβα?! Θα ηθελα μια γνωμη για το αν θα ηταν φρονιμο να αναφερω τον τομο της πραξης εφαρμογης και τη σελιδα του κτηματογραφικου διαγραμματος μιας και τα κτηματογραφικα διαγραμματα δεν ειναι επισημα. Εχει σταλει η μελετη εκ νεου στο ΥΠΕΧΩΔΕ για οριοθετηση ρεματων απο το 2006 και δεν βλεπω να ξεμπερδευει στον αιωνα τον απαντα. Εν πασει περιπτωσει και με τον προϊσταμενο της υπηρεσιας που εχω μιλησει μου ειχε πει οτι αυτοι οι τομοι που περιεχουν τα κτηματογραφικα διαγραμματα δεν ειναι επισημοι και κανουν ολοι σνα να μην υπαρχουν. Ειναι οτι π ιο εκγυρο ομως υπαρχει για την περιοχη. Περιττο να αναφερω οτι αλλοι συναδελφοι δεν γνωριζουν καν αυτους τους τομους(τους ξεθαψα απο μια αποθηκη στο Δημο, στη Πολεοδομια δεν υπαρχουν).

Link to comment
Share on other sites

οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση ιδιοκτησίας.

αν δεν κάνουν ο μελετητής μπορεί να βρει στοιχεία και να τους βάλει αλλά μπορεί να κάνει και λάθος.

Όπως και να έχει αν μετά την κύρωση της πράξης δεν γίνουν δηλώσεις, μετά το οικόπεδο δε μεταγράφεται στο υποθηκοφυλάκειο ώσπου να εκδοθεί διορθωτική πράξη όπου θα γίνουν και οι δηλώσεις ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Στο τοπογραφικο πρεπει να αναγραψω τον τομο που προανεφερα η οχι?Θα εξυπηρετουσε πολυ αν μου απαντουσες. Επισης αν δεν κανουν δηλωσεις οι ιδιοκτητες φταιει πουθενα ο μηχανικος η ο συμβολαιογραφος? Αυτο το ρωταω γενικα,γιατι εκανα ενα αλλο τοπογραφικο στην ιδια περιοχη περισυ και μιλαγα προσφατα με τη συμβολαιογραφο και μου ειπε οτι δεν εκαναν δηλώσεις ιδιοκτησιας. Απ'οτι καταλαβα δεν το πηρε πρεφα και προσπαθουσε να μου εμμεσως πλην σαφως οτι δεν ειναι δικια της ευθυνη(αλλα ειναι δικια μου ευθυνη). Οπως και να εχει μια απαντηση συναδελφε θα ηταν οτι καλυτερο.

Link to comment
Share on other sites

Προσφατα αποτυπωσα οικοπεδο εντος πυκνοδομημενου τμηματος πραξης εφαρμογης που εχει εγκριθει η πολεοδομικη μελετη αλλα δεν εχει κυρωθει ως πραξη εφαρμογης. Το εμβαδον ειναι 1014 μ2 και προερχεται απο εξ'αδιαθετου κληρονομια θανοντος την 1-1-1979. Η ιδιοκτησια κατα το μελετητη δεν οφειλει εισφορα σε γη. Εγω καλουμαι να κανω συσταση καθετου σε 3 τμηματα απο τους αρχικους 5 κληρονομους(δηλαδη αποχωρουν οι 2 και μενουν οι 3 υπολοιποι). Συμφωνα με το μελετητη(το οποιο κιολας ισχυει και στην πραγματικοτητα) δεν οφειλει η ιδιοκτησια εισφορα σε γη γιατι οι 5 κληρονομοι και ως εκ τουτου συνιδιοκτητες δεν ειχαν ιδιοκτηδια>500μ2 στο πυκνοδομημενο τμημα την 10-3-1982. Τωρα το προκειμενο: Εγω στη δηλωση Ν651 και Ν1337/83 εγραψα οτι το οικοπεδο εμπιπτει στις διαταξεις του Ν651 και Ν1337/83 περι εισφορας σε γη και χρημα χωρις να αναφερω στη δηλωση οτι δεν οφειλει εισφορα σε γη. Σε ειδικη σημειωση στο τοπογραφικο(σε αλλο σημειο απο τη δηλωση) αναφερω τις αντιστοιχες σελιδες απο τη μελετη και οτι συμφωνα με το μελετητη δεν οφειλει εισφορα σε γη. Η συμβολαιογραφος ομως μου λεει να το συμπεριλαβω στη δηλωση μου και αυτο το μικρο κειμενο. Εγω δεν θελω να το κανω επειδη αυτος ο τομος της πραξης εφαρμογης δεν ειναι επισημος,γιατι δεν εχει κυρωθει απο καποια υπηρεσια και η πολεοδομια δεν το αναγνωριζει. Τι κανω? Αφηνω το τοπογραφικο ετσι οπως ειναι ή σβηνω και την υποσημειωση για να μην μπερδευει τη συμβολαιογραφο. Ειμαι υποχρωμενος ασχετα απο την μη επισημη μελετη του μελετητη με δικη μου ευθυνη να αναφερω οτι δεν οφειλει εισφορα σε γη διοτι οι εξάδιαθετου κληρονομοι την 10-3-1982 δεν ειχαν ιδιοκτηισα>500μ2 στο πυκνοδομημενο τμημα?

 

EDIT: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις κάνει τον τυπικό έλεγχο εισφορών σύμφωνα με το ιδιοκτησιακό, και είναι έτσι όπως τα λες, δεν έχεις πρόβλημα.

Εξ' άλλου σύμφωνα με το άρθρο 25 Ν.2508/97, είναι υποχρεωτικό στις συμβολαιογραφικές πράξεις που λαμβάνουν χώρα πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής, να γίνεται αναφορά στην θεωρητικά οφειλόμενη εισφορά γης και μάλιστα να υποδεικνύεται και θέση δέσμευσης.

Link to comment
Share on other sites

Αρα με λιγα λογια ειμαι υποχρεωμενος να αναγραψω οτι δεν οφειελι εισφορα σε γη στην υπευθυνη δηλωση συμφωνα με τους ελεγχους που εκανα μονος μου στο ιδιοκτησιακο,ασχετα με την ατυπη μελετη της πραξης εφαρμογης? Δηλαδη η συμβολαιογραφος εχει δικιο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.