Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Κείμενο Εφαρμογής Ευρωκώδικα 6 (EC6)


 

Recommended Posts

Γεια σας!Ενδιαφέρομαι για το Εθνικό κείμενο εφαρμογής του ευρωκώδικα 6?γνωρίζει κάποιος που μπορώ να το βρω?ευχαριστώ πολύ

 

EDIT: Τα κεφαλαία απαγορεύονται και στους τίτλους οι οποίοι πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο συγκεκριμένοι. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

"Ενημερωτικό Δελτίο" ΤΕΕ, τεύχος 1925, 14 Οκτωβρίου 1996.

Είχε σχετικό αφιέρωμα και δημοσιεύονταν αυτούσιο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Μου είχαν πει σε ενα σεμιναριο του ΙΕΚΕΜ ότι θα προσαπθησουν ι ευρωκώδικες να είναι διαθέσιμοι Online μεσω του site του ΤΕΕ με καποια μικρη συνδρομη...αντε να δουμε!

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι, αν και θα έπρεπε να είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Τόσα παίρνει το ΤΕΕ ούτε τη νομοθεσία δεν μπορεί να δίνει δωρεάν στα μέλη του;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω Χαρη...αλλά τι είναι τσαμπα σαυτη τη χωρα??Ειδικα οταν πας σε συναδελφο και σε κοιταει με μισο ματι, ουτε καν τον Ευρωκωδικα δε σου δινει (λες και το χει γραψει αυτος) για λογους ανταγωνισμου.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν θα είναι τσάμπα διότι το ΤΕΕ μας τα παίρνει χοντρά από τις τακτικές ετήσιες εισφορές μας και από τις αμοιβές μας στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει προς τα μέλη του.

 

Αν θέλει να εξασφαλίσει χρήματα ας σταματήσει τη δωρεάν αποστολή του "Ενημερωτικού Δελτίου". Όποιος θέλει να το διαβάσει δωρεάν θα το κατεβάζει μέσω διαδικτύου ενώ όποιος το θέλει σε χαρτί θα πληρώνει. Μ' αυτό τον τρόπο θα δείξει και τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες.

 

Ο συνάδελφος που δεν σου δίνει τον Ευρωκώδικα μάλλον έχει ως μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντί σου το ότι αυτός τον έχει ενώ εσύ όχι ακόμα. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Αρκεί μια ματιά στο forum και της αφιλοκερδούς προσφοράς τόσων και τόσων συναδέλφων σε νομοθεσία, προγράμματα, γνώσεις, εμπειρίες!

Link to comment
Share on other sites

Η δωρεάν διανομή είναι μάλλον αδύνατη λόγω του ότι οι ευροκώδικες είναι ιδιοκτησία της αντίστοιχής επιτροπής προτύπων της κάθε χώρας.

Αυτό ίσχυε χρόνια σε πολλές χώρες. Τα DIN και τα BSI πάντα κάνανε μια περιουσία.

Η διανομή επί πληρωμή είναι μία ιδέα αλλά δεν νομίζω ότι τελικά θα ευδοκιμήσει παρόλο που όλοι το θέλουν. Αλλά και να γίνει δεν νομίζω ότι το ποσό θα είναι συμβολικό.

Δεν είναι θέμα ούτε το ΤΕΕ ούτε του κράτους. Είναι θέμα κοινής συμφωνίας του ΕΛΟΤ με τους άλλους οργανισμούς.

Μην ξεχνάμε ότι τους ευροκώδικές τους γράφουν μηχνικοί από όλη την ευρώπη και τα πνευματικά δικαιώματα δεν τα έχει κάποιος ελληνικός οργανισμός ή καθηγητής για να τα μοιράσει.

Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ με ό,τι λες αλλά είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα να πληρώνεις για να μάθεις τους νόμους;

Δε θα έπρεπε η νομοθεσία είτε αφορά τον τρόπο κατασκευής, μελέτης ή οτιδήποτε να είναι δωρεάν διαθέσιμη σ' όλους τους πολίτες και μάλιστα εύκολα προσβάσιμη μέσω διαδικτύου, ΚΕΠ κλπ;

 

Τι είναι ο ΕΛΟΤ, είτε Ελληνικός είτε ευρωπαϊκός; Είναι υπεράνω του κράτους; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν μια δουλειά, τη συγγραφή των κανονισμών. Ας πληρωθούν από το κράτος και η πνευματική τους εργασία να είναι πλέον περιουσία του κράτους δηλαδή όλων των πολιτών.

Μα τι λέω τώρα, ποιο κράτος. Αν δεν το έχετε καταλάβει σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει πουθενά κράτος. Δώσαμε σε εταιρίες την παραγωγή και πώληση βασικών κοινωνικών αγαθών, νερό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες. Δώσαμε τις υποδομές, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια. Δώσαμε την αστυνόμευση, κοιτάξτε τα αεροδρόμια και τους δήμους. Θα δώσουμε και τη νομοθετική εξουσία, ίσως στο τελικό στάδιο και τη δικαστική και θα είμαστε όλοι υποτελείς όχι πολίτες! Κρίμα το αίμα που χύθηκε για να είμαστε κατ' όνομα ανεξάρτητη ελεύθερη χώρα. :cry:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.