Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοιχτό παρασκευαστήριο ζαχαροπλαστείου


OLINAPAL

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω έναν πελάτη, ο οποίος έχει εργοστάσιο και αλυσίδα ζαχαροπλαστείων και θέλει να δημιουργήσει ένα ζαχαροπλαστείο το οποίο θα είναι πρατήριο, αλλά θέλει επίσης να παρασκευάζει γλυκά στιγμιαία κατά παραγγελία για τον πελάτη που θα καθίσει εκείνη τη στιγμή για να το καταναλώσει (όπως π.χ. γίνεται με τις κρέπες, αλλά καθαρά σε γλυκά της επιλογής του, που δεν είναι χρονοβόρα). Η νομοθεσία λέει ότι το παρασκευαστήριο πρέπει να είναι διαχωρισμένο από τον χώρο των καθισμάτων. Ήθελα να μου πει κάποιος, αν γνωρίζει κάποιο τρόπο ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί νόμιμα τέτοιος χώρος. Πως θα πρέπει να δηλωθεί, αν γίνεται να βγει διαφορετικού τύπου άδεια ώστε να είναι εφικτό κ.λ.π.

Ευχαριστλώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δε βλέπω το λόγο να μη γίνεται. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο που κάνεις είναι επίσκεψη όχι στην Πολεοδομία αλλά στο Υγειονομικό. Εκτός του ότι θα σου περιγράψουν τις απαιτήσεις του/των χώρου/ων θα σε βοηθήσουν και στην επιλογή του κατάλληλου τίτλου της άδειας (και καλύτερα να πας με τον πελάτη για να τους περιγράψει τί ακριβώς θέλει)..

Link to comment
Share on other sites

Πήγα στο υγειονομικό αλλά μάλλον δεν ήξεραν τι να μου πουν και μου είπαν να πάρω το ΦΕΚ 526 τομ. Β Α1Β8577 24/9/83, το οποίο γράφει ότι πρέπει να είναι χωρισμένο το παρασκευαστήριο. Υπάρχει κάποιο άλλο ΦΕΚ που να γράφει για κάποιεσ εξαιρέσεις; Επίσης θέλω να συμπληρώσω ότι θα σερβίρει και κάποια κρύα πιάτα π.χ. πιάτα αλλαντικών, τυριών, οπότε σίγουρα θα υπάρχει παρασκευαστήριο κλειστό. Εμένα αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι να μπορώ να έχω ένα κομμάτι ανοιχτό ή ένα ξεχωριστό από το κυρίως που να είναι ανοιχτό

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα η λογική του διαχωρισμού ενός παρασκευαστηρίου προκύπτει από την ανάγκη (σχετικής) προστασίας των βρώσιμων προϊόντων. Η νομοθεσία δεν ορίζει ακριβώς τύπο/τρόπο διαχωρισμού: μπορεί να είναι με τοίχο αλλά μπορεί να είναι και με γυάλινο πέτασμα 2 μέτρων. Αν τώρα ο πελάτης οραματίζεται ένα τρόπο σερβιρίσματος ανάλογο με αυτόν που έχουμε δει σε κάποια εστιατόρια (που σου λαμπαδιάζουν τα τηγάνια σε κοινή θέα για να παραμυθιαστείς και να μη σε πονέσει πολύ ο λογαριασμός, στο τέλος) δεκτόν αρκεί να καταφέρει να πείσει τις υπηρεσίες.

 

Μία λύση είναι στην πρόταση να περιγράφεις μαζί με το βασικό κλειστό χώρο παρασκευής και μια περιοχή ως ''χώρο προετοιμασίας πρόχειρων γλυκισμάτων'' (λέμε τώρα) με μία όσο γίνεται πειστικότερη ανάλυση στη συνοδευτική έκθεση.

 

Σημειώνω πληροφοριακά ότι η νομοθεσία έχει καθορίσει συγκεκριμένες δραστηριότητες - ας πούμε τις πιο βασικές. Μπορεί αυτό που ζητάς να έχει λυθεί για ένα εστιατόριο ή ταχυφαγείο αλλά αναγκαστικά εδώ πορεύεσαι με τα των ζαχαροπλαστείων. Και να θέλουν οι υπάλληλοι δεν μπορούν (τυπικά) να συνδυάζουν διαφορετικές απαιτήσεις ακόμη και αν αφορούν γενικά κατανάλωση τροφής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.