Jump to content

OLINAPAL

Core Members
 • Content Count

  721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by OLINAPAL

 1. Καλησπέρα. Σε έργο που έχει κάνει άλλος μηχανικός τα αρχιτεκτονικά (και χρονικό προγραμματισμό και τεύχη) θα μπω επιβλέπων. Υπάρχει υποχρέωση να αναλάβω τη γενική επίβλεψη του έργου ή μπορώ να αναλάβω μόνο τα αρχιτεκτονικά? Στην πλατφόρμα του e-adeies Νομίζω δεν δίνει την επίβλεψη αρχιτεκτονικών, αλλά μόνο τη γενική επίβλεψη. Γνωρίζει κάποιος αν γίνεται αυτό και με ποιον τρόπο?
 2. ΚΑΝΑ εγώ κατάλαβα ότι ήταν στέγαστρο γι αυτό μίλησα για πέργκολα που είναι παρόμοια περίπτωση, αφού στο Νοκ λέει ότι το στέγαστρο μπορεί να είναι αυτόνομο στον ακάλυπτο, αλλά αφού το μετράει σε κάλυψη - δόμηση δεν νομίζω ότι η πολεοδομία έχει δίκιο.
 3. Δες λίγο το παρακάτω. Είναι σχετικό με την περίπτωσή σου το β. Ερωτήσεις – Απαντήσεις, 27ης Σύσκεψης ΤΕΕ/ΤΚΜ – Υ.ΔΟΜ Δήμων Κ.Μακεδονίας 7. Ερ.: Εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας α) Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου που συνορεύει με μη οριοθετημένο ρέμα, μπορεί να εκδοθεί οποιαδήποτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, χωρίς προηγουμένως να οριοθετηθεί; β) Η κατασκευή πέργκολας (περ. ιστ, Αρθ.2, παρ.1 της Απ. 55174/2013): β1) επιτρέπεται σε αδόμητα οικόπεδα/αγροτεμάχια; β2) επιτρέπεται σε μη άρτια/οικοδομήσιμα αγροτεμάχια; γ) Η Κατασκευή λιθόκτιστης αποθήκης σε καλλιεργούμενα αγρο
 4. Το ίδιο ισχύει και για τις μονοκατοικίες? Από ποιο σημείο της νομοθεσίας προκύπτει? Από το γεγονός ότι απαιτείται ένας πυροσβεστήρας και αυτόνομοι πυρανιχνευτές σε υπνοδωμάτια και κουζίνα?(1.7.1 και 1.7.3 π.δ. 41/2008)
 5. Δες λίγο αν ισχύει ακόμα το παρακάτω: Εγγρ-29527/91. GARAGE στα προκήπια. Επί του ερωτήματος που διατυπώνετε στο έγγραφο σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ.2α του Αρθ-1 του ΠΔ/3-8-87 η απαγόρευση δημιουργίας υπαίθριων χώρων στάθμευσης στα προκήπια αφορά τις περιπτώσεις που όλο το οικόπεδο είναι ακάλυπτο και διατίθεται αποκλειστικά για την στάθμευση αυτοκινήτων. 'Οταν όμως στο οικόπεδο υπάρχει κτίσμα, τότε δίνεται η δυνατότητα για την δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης στον ακάλυπτο χώρο του με την δέσμευση ότι η μέγιστη καλυπτόμενη επιφάνεια από τον υπόψη υπαίθρι
 6. Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα (δήλωση διαχειριστή, ανάθεσης, κ.λπ.) ξεχωριστά για τον καθένα. Επίσης ποσοστά συγκυριότητας, δικαιώματα.
 7. Γενικώς όσες περιπτώσεις έχω υπόψη μου βασίζονταν μόνο στα λιγότερα τετραγωνικά, γιατί πάντα συνέτρεχε μία προϋπόθεση από τις τρεις. Εσύ έχεις εκδώσει οικοδομική άδεια? Δεν πληροίς κανένα από τα 1, 2, 3?
 8. Αν το υπόγειό σου δεν έχει μετρήσει στο σ.δ., τότε δεν απαιτείται τουαλέτα ΑΜΕΑ
 9. Καλησπέρα. Σήμερα απαιτείται μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας για έκδοση οικοδομικής άδειας νέας κατοικίας?
 10. Λέει σε κάποιο σημείο ότι "δηλώνουν ότι πρόκειται να ανεγείρουν και έτερη οικοδομή, στο ανωτέρω οικόπεδο και ήδη δια της παρούσας υπάγουν το άνω οικόπεδο, την ανεγειρόμενη οικοδομή, αλλά και την ανεγερθησόμενη τοιαύτη, στις διατάξεις του Ν.Δ. 1024/1971, Ν. 3741/1929 και των άρθρων 1002 και 1117 του Αστικού Κώδικα και καθορίζουν ότι οι οικοδομές θα αποτελέσουν διακεκριμένες και αυτοτελείς ιδιοκτησίες, κατά τα ανωτέρω αναγραφόμενα:" Όταν λέμε ποσοστό συνιδιοκτησίας εννοούμε τα 500/1000, 280/1000 και 220/1000 ή βάσει εμβαδού Α=47%, Β= 32% και Γ= 21%?
 11. Σε συγκεκριμένη σύσταση που κοιτάω έχει οικόπεδο με τρία τμήματα Α=900τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας 500/1000, Β=600τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας 280/1000 και Γ=400τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας 220/1000. Όλοι έχουν αποκλειστική χρήση, αποκλειστικό δικαίωμα κυριότητας, νομής και κατοχής με όλα τα σχετικά δικαιώματα χωρίς οποιονδήποτε περιορισμό. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πόση δόμηση αντιστοιχεί σε κάθε τμήμα με σ.δ. 0,4.
 12. Δηλαδή τα χιλιοστά δεν επηρεάζουν οπότε ο Α χτίζει 240 κα ο Β 160?
 13. Καλησπέρα. Έχουμε ένα οικόπεδο 1000 τ.μ. με σύσταση καθέτου με δικαίωμα χρήσης 600 τ.μ. και χιλιοστά 300/1000 για το τμήμα Α και 400 τ.μ. για το τμήμα Β και χιλιοστά 700/1000. Με συντελεστή δόμησης 0,4 ήτοι 400 τ.μ., το Α χτίζει 120 τ.μ. και το Β 280 τ.μ. Σωστά? Ή έχει αλλάξει κάτι?
 14. Καλημέρα. Σχετικά με τη διάσπαση του κτιρίου είδα το ερώτημα που θέτω σε δύο φόρουμ αλλά δεν είδα κάποια απάντηση. Τελικά αν δεν εξαντλήσεις το συντελεστή δόμησης και αντί για 400 τ.μ. χτίσεις 100 τ.μ. αυτά θα πρέπει να διασπαστούν??? Μου φαίνεται πολύ περίεργο. Ξέρει κανείς τι ακριβώς εννοεί? 4. Μέγιστο ύψος κτιρίων. «α. Το μέγιστο ύψος των κτηρίων ορίζεται σε 7,50 μ. και μετράται σε κάθε σημείο της τομής του περιγράμματος αυτών με το φυσικό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος των προβολών των κτηρίων σε κατακόρυφα επίπεδα, διερχόμενα από την τομή του περιγράμματος αυτών με το έδαφο
 15. Καλησπέρα. Η διάσταση 1,60 Χ 1,90 είναι υποχρεωτική ή μπορεί να είναι και 1,55 Χ 1,80 χωρίς να μετράει?
 16. Η αρχική μελέτη είχε έγκριση ΣΑ. Απλά διαβάζοντας καλύτερα τον 4495, αναρωτήθηκα τι γίνεται με τα άρθρα 28 και 42. Για να είμαι ειλικρινής ακόμα προσπαθώ να εμπεδώσω τι λες στην αρχική σου απάντηση. Εντάξει σήμερα με καθαρό μυαλό κατάλαβα τι είπες. Ευχαριστώ.
 17. ChristinaK Ας υποθέσουμε ότι μετακινείς ένα στέγαστρο 50 εκατοστά μπροστά (ενημέρωση αφού δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό) και αυτή είναι όλη η αλλαγή, αλλά το οικόπεδο βρίσκεται σε Πρωτεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. θέλει ΣΑ ή όχι? Θέλει ενημέρωση ή αναθεώρηση?
 18. Τελικά τι ισχύει για την ενημέρωση? Εγκρίσεις φορέων και συλλογικών οργάνων ή μόνο φορέων? Στη δεύτερη περίπτωση του άρθρου 42 αποκλείεται το ΣΑ καθώς είναι συλλογικό όργανο. Ποια η γνώμη σας? 4495 Άρθρο 28 Ορισμοί η) «Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας»: Είναι η διοικητική πράξη με την οποία καταχωρίζονται στο φάκελο των μελετών, ανεξάρτητα από το χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, τροποποιήσεις των μελετών, που δεν αλλάζουν το διάγραμμα δόμησης και με την προϋπόθεση ότι δεν είναι απαραίτητες εγκρίσεις από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα, καθώς
 19. Καλησπέρα. Σε αναθεώρηση προγενέστερης ηλεκτρονικής άδειας σε ισχύ κατ. 3, χωρίς αλλαγή σε μεγέθη, παρά μόνο σε θέση π.χ. στεγάστρου και σηπτικής δεξαμενής το σύστημα ζητάει τοπογραφικό, το οποίο δεν αλλάζει. Ανεβάζω το παλιό ή σημείωμα ότι δεν έχει αλλάξει? Για να ανεβάσω ξανά τροποποιητικό σχέδιο για τη θέση της δεξαμενής και για το διάγραμμα κάλυψης πρέπει να επιλέξω τις αντίστοιχες μελέτες? Εάν ναι, ζητάει πάλι δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης, τιμολόγια κ.λπ. Οι αλλαγές είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει επιβάρυνση για τον πελάτη. Η αναθεώρηση γίνεται μόνο εξ αιτίας ΣΑ, αλλιώς θα γινόταν εν
 20. Εμένα μου βγάζει μέσο ημερομίσθιο 29.04
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.