Jump to content

OLINAPAL

Core Members
 • Content Count

  714
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by OLINAPAL

 1. Γενικώς όσες περιπτώσεις έχω υπόψη μου βασίζονταν μόνο στα λιγότερα τετραγωνικά, γιατί πάντα συνέτρεχε μία προϋπόθεση από τις τρεις. Εσύ έχεις εκδώσει οικοδομική άδεια? Δεν πληροίς κανένα από τα 1, 2, 3?
 2. Αν το υπόγειό σου δεν έχει μετρήσει στο σ.δ., τότε δεν απαιτείται τουαλέτα ΑΜΕΑ
 3. Καλησπέρα. Σήμερα απαιτείται μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας για έκδοση οικοδομικής άδειας νέας κατοικίας?
 4. Λέει σε κάποιο σημείο ότι "δηλώνουν ότι πρόκειται να ανεγείρουν και έτερη οικοδομή, στο ανωτέρω οικόπεδο και ήδη δια της παρούσας υπάγουν το άνω οικόπεδο, την ανεγειρόμενη οικοδομή, αλλά και την ανεγερθησόμενη τοιαύτη, στις διατάξεις του Ν.Δ. 1024/1971, Ν. 3741/1929 και των άρθρων 1002 και 1117 του Αστικού Κώδικα και καθορίζουν ότι οι οικοδομές θα αποτελέσουν διακεκριμένες και αυτοτελείς ιδιοκτησίες, κατά τα ανωτέρω αναγραφόμενα:" Όταν λέμε ποσοστό συνιδιοκτησίας εννοούμε τα 500/1000, 280/1000 και 220/1000 ή βάσει εμβαδού Α=47%, Β= 32% και Γ= 21%?
 5. Σε συγκεκριμένη σύσταση που κοιτάω έχει οικόπεδο με τρία τμήματα Α=900τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας 500/1000, Β=600τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας 280/1000 και Γ=400τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας 220/1000. Όλοι έχουν αποκλειστική χρήση, αποκλειστικό δικαίωμα κυριότητας, νομής και κατοχής με όλα τα σχετικά δικαιώματα χωρίς οποιονδήποτε περιορισμό. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πόση δόμηση αντιστοιχεί σε κάθε τμήμα με σ.δ. 0,4.
 6. Δηλαδή τα χιλιοστά δεν επηρεάζουν οπότε ο Α χτίζει 240 κα ο Β 160?
 7. Καλησπέρα. Έχουμε ένα οικόπεδο 1000 τ.μ. με σύσταση καθέτου με δικαίωμα χρήσης 600 τ.μ. και χιλιοστά 300/1000 για το τμήμα Α και 400 τ.μ. για το τμήμα Β και χιλιοστά 700/1000. Με συντελεστή δόμησης 0,4 ήτοι 400 τ.μ., το Α χτίζει 120 τ.μ. και το Β 280 τ.μ. Σωστά? Ή έχει αλλάξει κάτι?
 8. Καλημέρα. Σχετικά με τη διάσπαση του κτιρίου είδα το ερώτημα που θέτω σε δύο φόρουμ αλλά δεν είδα κάποια απάντηση. Τελικά αν δεν εξαντλήσεις το συντελεστή δόμησης και αντί για 400 τ.μ. χτίσεις 100 τ.μ. αυτά θα πρέπει να διασπαστούν??? Μου φαίνεται πολύ περίεργο. Ξέρει κανείς τι ακριβώς εννοεί? 4. Μέγιστο ύψος κτιρίων. «α. Το μέγιστο ύψος των κτηρίων ορίζεται σε 7,50 μ. και μετράται σε κάθε σημείο της τομής του περιγράμματος αυτών με το φυσικό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος των προβολών των κτηρίων σε κατακόρυφα επίπεδα, διερχόμενα από την τομή του περιγράμματος αυτών με το έδαφος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανωτέρω οριζόμενο. Σε περίπτωση μη εξάντλησης της επιτρεπόμενης δόμησης κατά τα ως άνω, επιβάλλεται η διάσπαση του κτηρίου σε ανεξάρτητα κτήρια εντός του γηπέδου.
 9. Καλησπέρα. Η διάσταση 1,60 Χ 1,90 είναι υποχρεωτική ή μπορεί να είναι και 1,55 Χ 1,80 χωρίς να μετράει?
 10. Η αρχική μελέτη είχε έγκριση ΣΑ. Απλά διαβάζοντας καλύτερα τον 4495, αναρωτήθηκα τι γίνεται με τα άρθρα 28 και 42. Για να είμαι ειλικρινής ακόμα προσπαθώ να εμπεδώσω τι λες στην αρχική σου απάντηση. Εντάξει σήμερα με καθαρό μυαλό κατάλαβα τι είπες. Ευχαριστώ.
 11. ChristinaK Ας υποθέσουμε ότι μετακινείς ένα στέγαστρο 50 εκατοστά μπροστά (ενημέρωση αφού δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό) και αυτή είναι όλη η αλλαγή, αλλά το οικόπεδο βρίσκεται σε Πρωτεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. θέλει ΣΑ ή όχι? Θέλει ενημέρωση ή αναθεώρηση?
 12. Τελικά τι ισχύει για την ενημέρωση? Εγκρίσεις φορέων και συλλογικών οργάνων ή μόνο φορέων? Στη δεύτερη περίπτωση του άρθρου 42 αποκλείεται το ΣΑ καθώς είναι συλλογικό όργανο. Ποια η γνώμη σας? 4495 Άρθρο 28 Ορισμοί η) «Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας»: Είναι η διοικητική πράξη με την οποία καταχωρίζονται στο φάκελο των μελετών, ανεξάρτητα από το χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, τροποποιήσεις των μελετών, που δεν αλλάζουν το διάγραμμα δόμησης και με την προϋπόθεση ότι δεν είναι απαραίτητες εγκρίσεις από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα, καθώς και η αλλαγή ιδιοκτήτη κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 42 του παρόντος. Άρθρο 42 Ισχύς, αναθεώρηση και ενημέρωση οικοδομικών αδειών και προεγκρίσεων και εγκρίσεων μικρής κλίμακας και γνωστοποίησης πρόσθετων εργασιών 4. Αν τροποποιηθούν διαγράμματα ή αρχιτεκτονική μελέτη ή μεταβληθούν οι λοιπές μελέτες για τις οποίες δεν επιτρέπεται η ενημέρωση της άδειας, ή αν απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς, η προέγκριση και η οικοδομική άδεια αναθεωρούνται μέσα στο χρόνο ισχύος τους.
 13. Καλησπέρα. Σε αναθεώρηση προγενέστερης ηλεκτρονικής άδειας σε ισχύ κατ. 3, χωρίς αλλαγή σε μεγέθη, παρά μόνο σε θέση π.χ. στεγάστρου και σηπτικής δεξαμενής το σύστημα ζητάει τοπογραφικό, το οποίο δεν αλλάζει. Ανεβάζω το παλιό ή σημείωμα ότι δεν έχει αλλάξει? Για να ανεβάσω ξανά τροποποιητικό σχέδιο για τη θέση της δεξαμενής και για το διάγραμμα κάλυψης πρέπει να επιλέξω τις αντίστοιχες μελέτες? Εάν ναι, ζητάει πάλι δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης, τιμολόγια κ.λπ. Οι αλλαγές είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει επιβάρυνση για τον πελάτη. Η αναθεώρηση γίνεται μόνο εξ αιτίας ΣΑ, αλλιώς θα γινόταν ενημέρωση. Χρειάζονται όλα αυτά? Επίσης ζητάει στατιστικό δελτίο το οποίο δεν αλλάζει. Γενικά όταν δεν αλλάζει κάτι ανεβάζουμε σημείωμα ότι "δεν απαιτείται"?
 14. Εμένα μου βγάζει μέσο ημερομίσθιο 29.04
 15. . Καλησπέρα. Απαντήθηκε πουθενά το ερώτημα "Επίσης, στο πεδίο 'έγκριση υψομέτρου' ανεβάζουμε τη βεβαίωση υψομέτρου?"
 16. Καλησπέρα, επανέρχομαι στο ερώτημα, γιατί δεν ξέρω αν το διατύπωσα σωστά. Όταν αναφέρθηκα σε πλάτος εσοχής εννοούσα το πλάτος του ανοίγματος και όχι το μήκος του. Άρα μπορώ για παράδειγμα να βγάλω εξώστη σε εσοχή με πλάτος από τοίχο σε τοίχο μικρότερο του Δ ή δ? Η εσοχή κοιτάει προς το όριο κάθετης συνιδιοκτησίας. Αν θέλει Δ,δ, ποιο λαμβάνω υπόψη? Ευχαριστώ.
 17. Που το βασίζουμε αυτό? Και το ρωτάω αυτό γιατί σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό άρθρο 11 "4. 1. Οι ακάλυπτοι χώροι του οικοπέδου οι οποίοι δεν προσμετρώνται στην κάλυψη που πραγματοποιείται, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για φωτισμό και αερισμό χώρων οποιασδήποτε χρήσης." Ενώ παρακάτω στην παρ. 4.2. "Χώροι του οικοπέδου που για οποιοδήποτε λόγο προσμετρώνται στην κάλυψη που πραγματοποιείται καθώς και υπαίθριοι χώροι του κτιρίου..." θέτει προϋποθέσεις διαστάσεων.
 18. Καλησπέρα. Σε μη προσβάσιμη εσοχή με οποιοδήποτε πλάτος, η οποία δεν εφάπτεται στα όρια, επιτρέπονται ανοίγματα όπως για παράδειγμα παράθυρο? Ή υπάρχει περιορισμός στο πλάτος? Δεν με ενδιαφέρει να είναι υποχρεωτικός ακάλυπτος, ούτε βάσει κτιριοδομικού για φωτισμό - αερισμό των χώρων. Ένα άνοιγμα έτσι απλά...
 19. Καλησπέρα. Εάν κάποιος πάει για επίβλεψη και δεν μπορεί να γυρίσει την ίδια μέρα ή θέλει να πάει στο ίδιο έργο και την επόμενη, μπορεί να διανυκτερεύσει σε δικό του σπίτι στον τόπο του έργου? Εάν για να φτάσει στο έργο διασχίσει π.χ. τρεις Περιφέρειες, θα γράψει στη βεβαίωση "εντός των Περιφερειών Α, Β, Γ?"
 20. Καλησπέρα. Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο: απαιτείται έγκριση εισόδου - εξόδου για εργαστήριο σε δημοτική οδό εκτός σχεδίου?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.