Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένσημα Ι.Κ.Α. σε οικοδομή που έχει λήξει η άδεια


viki

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ενας πελάτης μου λογω οικονομικών προβληματων δεν κόλλησε όλα τα ένσημα μέσα στην τετραετία. Μπορεί να πάει στο ΙΚΑ ν κολλήσει τα υπόλοιπα ένσημα (10) τώρα. Η άδεια έχει λήξει πέρσι. Θέλει υποχρεωτικά αναθεώρηση ή το ΙΚΑ δε το νοιάζει;;;;

Link to comment
Share on other sites

Από ότι ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τα 10 ημερομίσθια αν ρωτήσουν από το ΙΚΑ μπορεί να ισχυριστεί ότι αφορούν εργασίες διαμόρφωσης που έγιναν τώρα. Αν δεν είχε κάνει διακοπή στο ΙΚΑ πιθανόν να της βάλουν κάποιο μικρό πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

......δεν κόλλησε όλα τα ένσημα μέσα στην τετραετία. ....

 

Η άδεια έχει ισχύ 4 χρόνια από την έκδοση της, που σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσεις την κατασκευή του κτιρίου μέσα σε αυτό το διαστημα, αλλά δεν σου βάζει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να το τελειώσεις μέχρι την λήξη της. Άμα πέσουν τα μπετά μέσα σε αυτό το διάατημα μπορείς να συνεχίσεις και μετά από 5 χρόνια. αυτό που δεν ξέρω αν γίνεται είναι αν μπορείς να το τραβίξεις και μετά το πέρας της 10ετίας (λόγω παραγραφής)

Link to comment
Share on other sites

Το γνωρίζω σχετικά με την ισχύ και την αναθεώρηση. Το ζήτημα είναι ότι δεν θέλω να βγάλουμε αναθεώρηση για παράταση ισχύος αν δε χρειάζεται από το ΙΚΑ. λες να πάρουν χαμπάρι στο ΙΚΑ ή απλά τους νοιάζει μόνο τα ένσημα.

Link to comment
Share on other sites

Viki, η οικοδομική άδεια και τα ένσημα του ΙΚΑ είναι δυο πράγματα τόσο αλληλένδετα μεταξύ τους όσο επίσης και απόμακρα. Αφού λήξει η άδεια, θεωρητικά, δεν μπορεί να γίνει καμιά οικοδομική εργασία. Το ΙΚΑ όμως ενδιαφέρεται μόνο για τα απαιτούμενα από την άδεια ένσημα και γιαυτό σου δίνει μια δεκαετία για να τα τακτοποιήσεις. Αν δεν γίνει αυτό, εντός 10ετίας, τότε γίνεται έλεγχος και πληρώνονται με πρόστιμο. Το καλύτερο για τον πελάτη σου είναι να τα πληρώσει τώρα και να κλείσει το έργο. Κανείς δεν θα τον ρωτήσει αν η άδειά του είναι σε ισχύ. Πολεοδομία και ΙΚΑ δεν θα διασταυρώσουν στοιχεία, ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.