Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Θέση Στάθμευσης και Κοινόχρηστοι Χώροι


dionysis_pap

Recommended Posts

Πρόσφατα έχει δημιουργηθεί θέμα στην πολυκατοικία που διαμένουμε, σχετικά με τις εισόδους στις ισόγειες κλειστές θέσεις στάθμευσης, όσοι δηλ. αφήνουμε το 2ο αυτοκίνητο έξω από είσοδο του πάρκινγκ που μας ανήκει και καταλήγει σε δρόμο. Ο διαχειριστής ισχυρίζεται οτι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, που όντως είναι, και θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό να είναι ελευθεροι χώροι, όμως δεν εμποδίζει τη διέλευση άλλων αυτοκινήτων ούτε κλείνει την εξωτερική είσοδο της πολυκατοικίας η οποία και βρίσκεται σε διακριτό χώρο παράπλευρα. Το ίδιο θέμα ισχύει και για το δίπλα από εμένα πάρκινγκ του οποίου ο ιδιοκτήτης αφήνει επίσης το 2ο αυτοκίνητό του. Η είσοδος για τα συγκεκριμένα πάρκινγκ είναι αποκλειστικά και μόνο για τα 2 αυτά πάρκινγκ και αναπτύσεται κατά πλάτος. Οι υπόλοιπες θέσεις στάθμευσης βρίσκοντοι στο υπόγειο και οι είσοδος σε αυτές γίνεται από κοινή είσοδο στον ακάλυπτο που αναπτύσεται κατά μήκος και δεν ειναι δυνατή η στάθμευση 2ου αυτοκινήτου γιατί εμποδίζει την είσοδο των υπολοίπων. Επειδή θα γίνει γενική συνέλευση και για το συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να ξέρω αν μπορούμε να αφήνουμε νόμιμα τα αυτοκινητά μας έξω απο τις θέσεις στάθμευσης που μας ανήκουν. Σας ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι περισσότερο νομικό το θέμα , αλλά ο διάδρομος πρόσβασης στα κλειστά πάρκινγκ είναι κοινόκτητος και όχι κοινόχρηστος , αλλά αποκλειστικής χρήσης του έχοντα την συγκεκριμμένη ιδιοκτησία και η οποία αποτελεί την μόνη του πρόσβαση .

 

Το θέμα είναι ότι είναι όμως πρόσβαση και όχι χώρος στάθμευσης και ότι η στάθμευση εκεί αυτοκινήτου , θίγει την αισθητική αρτιότητα του κτιρίου μιά και δεν είχε προβλεφθεί από τον μελετητή μηχανικό .

 

Αρα κατά την δική μου άποψη , ο χώρος είναι αποκλειστικής χρήσεως μεν ως πρόσβαση , αλλά όχι χώρος στάθμευσης .

 

Πηγαίνετε στην συνέλευση με συμβιβαστική διάθεση και ίσως αποσπάσετε την συναίνεση τους .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.