Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενέργεια από θαλάσσια κύματα


Ανδρέας

Recommended Posts

Αναζητώ πληροφορίες για την παραγωγή ενέργειας από θαλάσσια κύματα με έμφαση στον τύπο κυματικής συσκευής OWC (oscillating water column).

Link to comment
Share on other sites

Ομολογώ πως αν και δεν είμαι γνώστης , ενθουσιάστηκα . Τι κρίμα που δεν έχουμε και εμείς θάλασσες στην Ελλάδα για να εκμεταλευτούμε κάτι τέτοιο ... ΠΩΣ ; ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ; ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ; Τότε τι καθόμαστε ; Πώς ; Α , ναι κατάλαβα ... Πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα ποιό Υπουργείο να το αναλάβει (ΥΠΕΧΩΔΕ , ΥΠΑΝ ή ΥΟΟ) . Μετά να πάρει ο υπουργός τη μίζα του . Μετά να συσταθεί μία κατάλληλη επιτροπή η οποία να είναι έτσι ώστε να μην φαίνεται πού καταλήγουν οι μίζες . Αφού λυθεί και αυτό , θα πρέπει να βρεθεί ποιά εταιρία να αναλάβει το έργο . Φυσικά η εταιρία θα πρέπει είναι έτσι ώστε η διαύγειά της να λάμπει σαν βιτρίνα , για να μην φαίνεται η παραμικρή διαρροή κονδυλίων . Εννοείται πως στο μεσοδιάστημα ο υπουργός μπορεί να έχει αλλάξει , οπότε προκειμένου να πει τίποτα θα πρέπει να τον βουτήξουνε και αυτόν στο λάδι . Όταν λοιπόν λυθούνε όλα αυτά τα μείζονος σημασίας θέματα , και αφού θα έχουν περάσει μπόλικα χρόνια και μπόλικες εκπομπές στον Τριανταφυλλόπουλο ,, στην επιφάνεια της θάλασσας θα επιπλέουν μόνο κάτι άχρηστες σωλήνες (μπα , μπορεί μέχρι τότε να έχουν καταλήξει και στον πάτο) .

Τέλος πάντως , για άλλη μία φορά δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου και είπα τον πόνο μου για αυτήν τη χώρα που έφτασα να την αγαπάω περισσότερο και από τη μητρική μου ... Ζητώ συγνώμη .

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λες φίλε iliekater!!!

 

Απο ελληνικής πλευρά το μόνο που έχει γίνει είναι μελέτες! Και μάλλον για ακόμη μία φόρα ...... μόνο εκεί θα μείνει!!

 

Η εταιρεία με τη ονομασία 'ΚΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε.' προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ξυπνήσει λίγο τον κρατικό μηχανισμό.

 

Ανδρεα, ρίξε μια ματια στη σελίδα της εταιρείας

http://www.wave-energy.gr/

 

Η μελέτη που υπαρχει διαθέσιμη στη σελίδα από το Ε.Μ.Π. με τίτλο 'Θεωρητική Εκτίμηση Απόδοσης Μετατροπέα Κυματικής Ενέργειας' έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν θυμάμαι την ακριβή πηγή που είχα δει μία σχετική αναφορά αλλά θυμάμαι πως η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα που έχει τοποθετήσει ένα παρόμοιο σύστημα στον Ατλαντικό Ωκεανό και έχει δημιουργήσει στην ουσία το πρώτο (ή από τα πρώτα τουλάχιστον) πάρκο ενέργειας από τα θαλάσσια κύματα. Ψάξε για σχετικές αναφορές για την τοποθεσία του Ατλαντικού Ωκεανού. Αν βρω την πηγή, θα σε ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αρχικά καλησπέρα σε όλους :)

 

Πάνω στο θέμα της ενέργειας των κυμάτων έχω ψάξει αρκετές λύσεις μιας και ετοιμάζομαι να καταθέσω αίτηση ευρεσιτεχνίας και για μία δικιά μου ιδέα.

 

 

Υπάρχουν ήδη μερικές λύσεις, με κοινό παρονομαστή όλων την απίστευτη πολυπλοκότητα, τα μεγάλα κόστη κατασκευής και συντήρησης καθώς επίσης και το ότι τοποθετούνται μεσοπέλαγα (ανεβάζοντας περαιτέρω το κόστος).

 

Η Αγγλία και η Σκωτία έχουν ζητήσει μια μεγάλη "φάρμα" με Pelamis από τους Πορτογάλους και γενικότερα υπάρχει μια κινητοποίηση από venture capitals στις ΗΠΑ.

 

 

Συνοπτικά η ενέργεια των κυμάτων είναι σήμερα ότι ήταν η αιολική την δεκαετία του 80. Μόνο που είναι πολύ καλύτερη σε όλα :wink:

 

 

Για πεισσότερες πληροφορίες :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/Wave_power

Link to comment
Share on other sites

ειχα δει κατι στο discovery, το οποιο ειχε τοποθετηθει - πιλοτικα - στο long island στην Νεα Υορκη. Αυτο ουσιαστικα ηταν μια τροποποιημενη ανεμογεννητρια, η οποια ομως αντι αερα, τροδοφοτοταν απο τα υδατινα ρευματα απο τα νερα! (εφαρμογη στην Χαλκιδα!!!)... για ψαξε μηπως και αυτο σου κανει...δυστυχως δεν εχω περισσοτερα...υποθετω πιλοτικο προγραμμα με ακαδημαικο ιδρυμα να ειναι στην μεση, παντα στο εξωτερικο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.