Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανδρέας

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Ανδρέας

  1. Ως προς τη θεωρία του χάους και τα φράκταλς υπάρχουν εφαρμογές και στη γεωτεχνική μηχανική. Καθαρά στον τομέα των υπογείων έργων δεν υπάρχουν σχετικές δημοσιεύσεις τουλάχιστον αν θεωρήσει κανείς το υπόγειο έργο σαν ένα πολύπλοκο σύστημα. Το πρόβλημα είναι ότι τα πολύπλοκα συστήματα δεν έχουν μαθηματική θεωρία (πέραν επιμέρους πλευρών όπως είναι το χάος και τα φράκταλ). Χρειάζονται μαθηματικά που να γεννούν δομές ή έστω νέα χαρακτηριστικά...!
  2. Διερευνώ τη θεωρία των πολύπλοκων συστημάτων (έκφανση της οποίας είναι η θεωρία του χάους και τα φράκταλς) σε επίπεδο διδακτορικού. Αναζητώ πηγές και υλικό σχετικά με τα πολύπλοκα συστήματα (complex systems). Θέλω να προτυποποιήσω τη μελέτη των υπόγειων έργων σαν ένα πολύπλοκο σύστημα !
  3. Με ενδιαφέρει το θέμα της μοντελοποίησης των μεταφορικών συστημάτων και ειδικότερα η βελτιστοποίησή τους. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη !
  4. Άλλο ασαφής λογική, άλλο γενετικοί αλγόριθμοι !!
  5. Ψάχνω πληροφορίες για τους γενετικούς αλγόριθμους. Τι είναι; Πώς λειτουργούν; Πώς παρίστανται; Αν γνωρίζετε συγκεκριμένες εφαρμογές, να τις αναφέρετε.
  6. Μελετώ σε ακαδημαϊκό επίπεδο τα συστήματα αποφάσεων (decision support tools) για έργα (π.χ. υπόγεια συγκοινωνιακά έργα κλπ.). Αναζητώ παρεμφερείς πληροφορίες (δημοσιεύσεις, χρήσιμες ιστοσελίδες κλπ.). Ευχαριστώ.
  7. Γνωρίζετε πληροφορίες και τεχνικά στοιχεία σχετικά με τη μελέτη και κατασκευή σηράγγων επικαθήμενων στο βυθό όπως στη ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας ; Ευχαριστώ !
  8. Αναζητώ πληροφορίες για τον τρόπο μελέτης (τύποι, μεθοδολογίες κλπ.) πλωτών κατασκευών με έμφαση σε πλωτές σήραγγες. Οποιαδήποτε πληροφόρηση είναι ευπρόσδεκτη !
  9. Ψάχνω για πληροφορίες και τεχνικά στοιχεία σχετικά με πλωτές σήραγγες ή σήραγγες επικαθήμενες στο βυθό. Κυρίως με ενδιαφέρει ο τρόπος μελέτης των κατασκευών αυτών, δηλαδή σχετικοί τύποι, μεθοδολογίες κλπ. Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη !
  10. Δεν έχω να σου δώσω κάτι έτοιμο, αλλά μπορείς να φτιάξεις εύκολα ένα ημερολόγιο έργου με το Microsoft Office. Μόνο που δε θα έχει το εκτυπούμενο αντίγραφο σε κάθε σελίδα που έχουν τα έτοιμα βιβλία.
  11. Από τη στιγμή που είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, σίγουρα θα έχει μειωθεί η αντοχή τους.
  12. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ. Νομίζω ότι αξίζει να τελειώσεις το Πολυτεχνείο εφόσον ενδιαφέρεσαι να σταδιοδρομήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Θα σου δώσει σημαντικά επαγγελματικά δικαιώματα και κύρος. Το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού είναι κυρίως στο εργοτάξιο, ενώ του Μηχανικού Η/Υ στο γραφείο. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
  13. Γιάννη, Είμαι νέος Πολιτικός Μηχανικός. Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι ο κλάδος των μεταλλικών κατασκευών είναι αναπτυσσόμενος, αλλά οπωσδήποτε είναι πολύ μικρότερος από εκείνος των οικοδομικών έργων. Οι επαγγελματικές σου επιλογές θα είναι περιορισμένες. Βέβαια, κατά τη γνώμη μου μετράει τι σου αρέσει πραγματικά. Τα υπόλοιπα αντιμετωπίζονται. Σκέψου λοιπόν τι σου αρέσει πραγματικά. Κάθε δουλειά είναι γεμάτη υποχρεώσεις και μικρές ή μεγάλες "αγγαρείες". Η δουλειά του πολιτικού μηχανικού είναι κυρίως στο εργοτάξιο και την ύπαιθρο. Αυτό σημαίνει δύσκολες και κουραστικές συνθήκες εργασίας. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα δουλεύεις για πάντα στις μελέτες που είναι δυσεύρετος κλάδος. Γενικά το επάγγελμα έχει κάποια δυναμική, αλλά επικρατεί η εποχιακότητα και οι μικρές εταιρίες στις οποίες δεν έχεις εξέλιξη. Θα σε συμβούλευα να δεις και τους άλλους κλάδους μηχανικών που είναι καθαρά δουλειές γραφείου (π.χ. μηχανικός Η/Υ) και να σκεφτείς σοβαρά αν είσαι διατεθιμένος να δουλέψεις και στην ύπαιθρο. Σε ό,τι αφορά στις σπουδές, έχουν δυσκολία και μερικά μαθήματα περνιούνται πολύ δύσκολα, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις σχολές. Αν είσαι μεθοδικός αργά ή γρήγορα, θα τελειώσεις. Σου εύχομαι καλή συνέχεια και σωστές και όχι βιαστικές αποφάσεις !!!
  14. Γεια σου Όλγα, Πρέπει να ήμασταν μαζί στο Tsompos Group. Αναζητάς την τύχη σου στις γεωτρήσεις; Το ΤΕΕ, αν τηλεφωνήσεις, έχει νομικό, φοροτεχνικό και επαγγελματικό σύμβουλο και μπορεί να σου δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες ! Χαιρετίσματα, Ανδρέας
  15. Το τεχνικό βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου" είναι το κατάλληλο μέρος για να ψάξεις βιβλία σχετικά με το επάγγελμα του τεχνικού ασφαλείας - αν βεβαίως υπάρχουν στην αγορά. Τελευταία λύση το γνωστό σε όλους μας Google !
  16. Το καλύτερο για μένα είναι να κάνεις διδακτορικό, αλλά παράλληλα να εργάζεσαι έστω και σε απλές δουλειές με ελαφρύ ωράριο (όχι πάνω από 8ωρο). Θα κουραστείς, αλλά θα κερδίσεις χρήματα, γνώσεις και τίτλο. Απομένει να βρεις καθηγητή που θα το δεχτεί. Το να σαι 25-30χρονών και να είσαι εσώκλειστος σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα για 3-5 χρόνια χωρίς να πληρώνεσαι και με καμιά προοπτική είναι απαράδεκτο. Ελπίζω να βοήθησα !
  17. Ερευνώ το θέμα της ταλάντωσης (oscillation) πλωτών κυλινδρικών σωμάτων μέσα στη θάλασσα για διερεύνηση της βελτιστοποίησης του σχεδιασμού και της λειτουργίας συσκευών ανάκτησης κυματικής ενέργειας. Όποιος γνωρίζει πηγές πληροφόρησης (π.χ. διατριβές) - εκτός των επιστημονικών περιοδικών - ας κάνει μια ενημέρωση !
  18. Δεν ισχύει ότι σε κάθε νέα άδεια οικοδομής η Πολεοδομική Υπηρεσία συμβουλεύεται τους τρέχοντες κανονισμούς και νόμους; Λογικά πρέπει να είναι σαν την επέκταση του σχεδίου πολής. Δεν ενδιαφέρει τι ίσχυε πριν. Αλλά καλύτερα περίμενε να απαντήσει κάποιος πιο παλιός συνάδελφος που θα μας διαφωτίσει καλύτερα !
  19. Όλα τα κλασσικά ελληνικά προγράμματα ανάλυσης μεταλλικών κατασκευών (π.χ. Steel) έχουν και υποπρόγραμμα για τις συνδέσεις. Καλύτερα να απευθυνθείς κατευθείαν στους κατασκευαστές των προγραμμάτων και να ρωτήσεις αν μπορείς να προμηθευτείς μόνο το υποπρόγραμμα για τις συνδέσεις.
  20. Κι εγώ συνηγορώ ότι πρέπει να ξεκινήσεις διαβάζοντας καλά τον Ευρωκώδικα 3 που είναι η βάση σχεδιασμού στην Ελλάδα. Μπορείς να επισκεπτείς ένα τεχνικό βιβλιοπωλείο και να δεις τι εκδόσεις κυκλοφορούν για μεταλλικές κατασκευές. Διάλεξε όποια κρίνεις πιο πλήρη και πιο προσιτή στις προτιμήσεις σου !
  21. Η ιστοσελίδα του ΕΛΙΝΥΑΕ (Ινστιτούτο Ασφάλειας και Υγιεινής της Εργασίας) θα σε διαφωτίσει: http://www.elinyae.gr Έχει πλούσιο υλικό και όλη τη νομοθεσία !
  22. Αναζητώ πληροφορίες για την παραγωγή ενέργειας από θαλάσσια κύματα με έμφαση στον τύπο κυματικής συσκευής OWC (oscillating water column).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.