Adavis Δημοσιεύτηκε February 10, 2010 at 03:08 μμ Δημοσιεύτηκε February 10, 2010 at 03:08 μμ Έχω μια απορία, μπορεί να γίνει ανάθεση έκδοσης οικοδομικής άδειας σε εταιρία; Αν ναι, ο μηχανικός της εταιρίας θα αμειφθεί ο ίδιος για τις μελέτες που υπογράφει ή η εταιρία και θα προσκομισθεί δήλωση ότι η αμοιβή του μηχανικού είναι στα πλαίσια της απασχόλησης του στην εταιρία;
anka Δημοσιεύτηκε February 10, 2010 at 03:25 μμ Δημοσιεύτηκε February 10, 2010 at 03:25 μμ Δεν ξέρω αν λειτουργούν παντού με τον ίδιο τρόπο, αλλά σε μια συγκεκριμένη περίπτωση που ξέρω (ο μηχανικός είναι με μπλοκάκι), ο μηχανικός-υπάλληλος υπογράφει την άδεια και παίρνει την αμοιβή και το ποσό αυτό αφαιρείται από τον "μισθό" του. Δηλαδή αν αμοίβεται με 1000ευρώ το μήνα και πήρε για τη μελέτη 5000ευρώ, δεν τον πληρώνουν για τους επόμενους 5 μήνες. Επίσης να ξέρεις πως και οι εταιρείες παίρνουν ΑΜ ΤΕΕ και έχω δει στέλεχος αδείας στο οποίο ως μηχανικός δηλώνεται η εταιρεία (αλλά στα σχέδια της μελέτης έβαζε υπογραφή ένας από τα μέλη)
achille Δημοσιεύτηκε February 10, 2010 at 03:28 μμ Δημοσιεύτηκε February 10, 2010 at 03:28 μμ 'Ετσι είναι. Σαν φυσικό πρόσωπο μηχανικός υπογράφει είτε υπάλληλος είτε μέτοχος της εταιρίας. Στον έλεγχο φορολογικών προσκομίζεται δήλωση απο την εταιρία ότι ο υπογράφων την άδεια πληρώνεται. Φυσικά στον λογαριασμό ΕΤΕ της εταιρίας κατατίθεται το σύνολο των νόμιμων αδειών. ΦΕΜ κόβεται στο όνομα της εταιρίας, ΤΣΜΕΔΕ στο όνομα του μηχανικού.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα