Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική έκθεση πρατήριου υγρών καυσίμων


yiopsa

Recommended Posts

Γειά σας!!!

 

έχω να κάνω μια μεταβίβαση άδειας λειτουργίας απο πρατήριο υγρών καυσίμων, μαζί με όλα τα δικαιολογητικα θέλει και μια τεχνική έκθεση. Μήπως ξέρει κανένας να μου πει τι θα περιέχει αυτή η τεχνική έκθεση!!! υπάρχει καπού κάποιο πρότυπο!!!

 

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

αν δεν έχουν επέλθει μεταβολές στα Η/Μ του πρατηρίου, με μία απλή Υπ.Δήλωση ότι δεν έχουν επέλθει μεταβολές από την προηγούμενη άδεια λειτουργίας.

Το μόνο που χρει'αζεται τελευταία είναι ακριβής δεξαμενισμός του πρατηρίου, με τα στοιχεία των δεξαμενών.

Αν έχουν επέλθει μεταβολές τότε θα πρέπει κανονικά να πας για έγκριση σχεδιαγραμμάτων με αμοιβές και να καταθέσεις τεχνική έκθεση των μεταβολών

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Στην τεχνική έκθεση θα πρέπει γενικά να κάνεις μία περιγραφή της εγκατάστασης, (Δεξαμενές χωρητικότητα, είδος καυσίμου,τρόπος εγκατάστασης, μέτρα προστασίας και πυροπροστασίας, κ.τ.λ.). Θα σε βοηθούσε να δείς το ΠΔ 118/2006 (ΦΕΚ 119/Α/16-6-2006). Από εκεί νομίζω ότι θα βοηθηθείς αρκετά, αλλιώς εδώ είμαστε.:wink:

 

Συγνώμη δεν είχα δεί το προηγούμενο post. Για δες στην διεύθυνση μεταφορών μήπως με την υπεύθυνη δήλωση ξεμπερδέψεις.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι το βενζινάδικο έχει γίνει το 1974!!! Απο το 1974 εώς το 1987 ανανέωναι την άδεια.Το 1987 εχει πάρει την άδεια λειτουργίας επ' άοριστο. Απο ότι είδα οι δεξαμενές και οι αντλίες μέχρι και το 1224/81 αλλα και του 2801/2000 ειναι εντάξει. Τώρα σύμφωνα με το 118/2006 υπολείπεται σε κάποια πράγματα όπως το σύστημα ελέγχου διαρροών. Σ' αυτή την περίπτωση τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

λίγα-λίγα μας τα λες

τέλος πάντων, εάν δεν κάνω λάθος για την μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας της εγκατάστασης δεν χρειάζεται η προσαρμογή, όχι ακόμη μιας και η προσαρμογή έχει περί τα 2 χρόνια ακόμη (ανάλογα του όγκου των δεξαμενών)

Αν πάλι πρέπει να κάνει προσαρμογή, οπότε πας κανονικά για εγκριση σχεδιαγραμμάτων και αμοιβές κοίταξε την ΥΑ 20155/1268/09 (ΦΕΚ 705 Β 15-4-09) γιατην προσαρμογή των πρατηρίων προς της ισχύος του πδ 118/06. Προσρμογή των δεξαμενών με φρεάτια ή ηλεκτρονικά

 

κοίταξε και την εγκύκλιο του ΥΜΕ :

 

http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=726&id=&tid=726

 

http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=720&id=&tid=720

 

αν διαβάσεις τι λέει η 1η στο τέλος : ότι προηγείται η μεταβίβαση και στη συνέχεια οι μεταβολές (προσαρμογή)

Link to comment
Share on other sites

Απο την εμπειρία μου, όσα περισσότερα αναφέρεις στην τεχνική σου έκθεση, τόσο το καλύτερο. Μάλιστα προσπάθησε να γίνεις όσο πιο αναλυτικός γίνεται. Θα σου πρότεινα, πέρα απο αυτά που σου είπαν οι συνάδελφοι περι ΠΔ118/06, να συμπεριλάβεις μέσα στην τεχνική σου έκθεση και τις παρακάτω μελέτες:

Μελέτη ύδρευσης - αποχέτευσης - ισχυρών ρευμάτων - ασθενών ρευμάτων - πεπιεσμένου αέρα - περιβαλλοντικών όρων - διάθεσης λυμάτων - ρευστομηχανική επίλυση δικτύου υγρών καυσίμων - εξαερισμού (όπου χρειάζεται).

Επειδή μία φορά θα σου τύχει συνδιασμός δύστροπου (ξερόλα) εργολάβου και αφελή ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα η μια πατέντα να διαδέχεται την άλλη, καλό είναι να έχεις μεριμνήσει για το παραμικρό, διότι στο τέλος θα τους αναγκάσεις να ξηλώσουν πολλά πράγματα, προκειμένου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και θα αναγκαστούν να πορευθούν σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδιά σου. Οπότε άν σου φέρουν το ΤΕΕ ή κανένα σύλλογο ηλεκτρολόγων, εσύ θα έχεις το νόμιμο πάτημα να τους ξεσκίσεις....

 

Sorry για τον όρο "ξεσκίσεις" αλλά μόλις πρόσφατα ξέμπλεξα απο μια παρόμοια κατάσταση με ευτυχή για μένα κατάληξη!

 

Φιλικά

Μπάμπης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεία σας!

 

ασχολούμε με μια αλλαγη δικαιουχου σε πρατηριο υγρό καυσίμων.

Υπάρχει κάποιος που θα μπορουσε να με βοηθήσεις σχετικά με την μελέτη καλής λειτουργίας των ηλεκτρικών που μου ζητήσανε?

σας ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.