Μετάβαση στο περιεχόμενο

techoffice

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

techoffice's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Πρόσφατα μου έτυχε περίπτωση όπου σε διώροφο με υπόγειο κτήριο, στεγάζεται εργαστήριο αρτοποιϊας το οποίο χρησιμοποιεί για τις λειτουργικές του ανάγκες 2 ομάδες δεξαμενών υγραερίου συνολικής χωρητικότητας 2,5 m3. Το εργαστήριο το οποίο χρησιμοποιεί το ισόγειο και το υπόγειο, έχει μελέτη υγραερίου με την Δ3 την οπόια και έχει εφαρμόσει στο ακέραιο. Στο υπόγειο του κτηρίου και σε πλήρως αεριζόμενο χώρο υπάρχει το λεβητοστάσιο του κτηρίου το οποίο χρησιμοποιείται και για την θέρμανση ολόκληρου του κτηρίου, (αρτοποιείο και κατοικία ιδιοκτήτη). Σε έλεγχο της πυροσβεστικής ζητήθηκε και η υποβολή μελέτης υγραερίου σύμφωνα με την 31856, (και μαζί με αυτό άδεια από την πολεοδομία), επιπλέον της μελέτης με την Δ3. Δηλαδή ενώ έχει μελετηθεί και έχει αδειοδοτηθεί από την διεύθυνση βιομηχανίας όλη η εγκατάσταση υγραερίου με την Δ3, ζητείται και μελέτη με την 31856 μόνο για τον καυστήρα του κτηρίου. Είναι λογικό να ζητείται αυτό; Μπορεί να συνυπάρχουν η Δ3 με την 31856;
  2. Συνάδελφε σε παρόμοια περίπτωση, (οχι παραδοσιακού οικισμού) και μετά από πολύ ψάξιμο και συζήτηση καταλήξαμε στο ότι εφόσον το κτήριο συνολικά είναι > 50 μ2 χρειάζεται ΜΕΑ. Όμως λόγο του ότι κάθε ιδιοκτησία είναι αυτοτελής δεν χρειάζεται η έκδοση ΠΕΑ. Τώρα εφόσον είσαι σε παραδοσιακό οικισμό μπορείς με τον τρόπο αυτό να τεκμηριώσεις αδυναμία εφαρμογής τεχνικών ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου και στην ΜΕΑ το κτήριο να μην βγει κατηγορία Β. Τώρα βέβαια όπως θα ξέρεις κάθε πολεοδομία έχει και τα δικά της!
  3. Σωστός..... Επίσης φαίνεται ότι λύθηκε και το πρόβλημα με την δημιουργία αντιγράφου κτιρίου όπου πλέον δεν αλλάζουν οι καταναλώσεις του αντιγράφου αν δεν αλλάξεις κάτι στο κτίριο.
  4. @ zxgr Το συνεργείο έχει αδειοδοτημένο τεχνίτη που εκδίδει φύλλο ελέγχου. Εγώ απλώς μετά από την έγγραφη δήλωση του ιδιοκτήτη πηγαίνω αυτό το συνεργείο για καυσανάλυση.
  5. Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ, η απάντηση που έδωσα ήταν από που υπολογίζει το προγραμμα της 4Μ τον β.α.* και τίποτα άλλο. Και εγώ σε όσες επιθεωρήσεις έχω κάνει ζητάω απαραίτητα φύλλο ελέγχου ή πηγαίνω με δικό μου συνεργείο και κάνουμε καυσανάλυση. Μέχρι τώρα παρά τις μικρές αντιδράσεις όλοι συμφωνούν και δεν έχω χάσει πελάτη. *Για την υπερδιαστασιολόγηση το 4Μ ανάλογα με το κέλυφος που του δίνεις υπολογίζει ισχύ από την σχέση 4.1. και εφαρμόζει τους αντίστοιχους συντελεστές.
  6. Τώρα είδα ότι φτιάξανε το σύστημα να δέχεται και κτίρια πριν το 1983, χωρίς καταχώρηση οικοδομικής άδειας
  7. Καλημέρα και από εμένα. Για το πρόβλημα με τα δύο συστήματα παραγωγής ζνχ υπάρχει κάτι νεότερο;
  8. @STAVION Ακόμα και αν πρόκειται να το αποπερατώσει ο αγοραστής σε κάποια χρόνια; Ο πωλητής απλά το πουλάει όπως είναι. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  9. Καλησπέρα. Για πώληση οικοπέδου με κτίσμα του 1980, το οποίο δεν είναι περατωμένο, (δεν έχει όλα τα κουφώματα, δάπεδα και θέρμανση) τι πιστεύετε; Θέλει ΠΕΑ;
  10. Δες και την ΚΥΑ 16085-2009 άρθρο 2 (ΦΕΚ 770/Β/28-4-2009) edit: Με προλαβε ο συνάδελφος dib:D
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.