Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διόρθωση σύστασης καθέτου


Recommended Posts

Χωρίς να διεκδικώ τίτλους της νομικής επιστήμης, το συμβόλαιο εξόδου από την κοινωνία σημαίνει ότι οι εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτες ενός ακινήτου προσδιορίζουν τα τμήματα του ακινήτου που αντιστοιχούν στα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους, δηλαδή κάτι αντίστοιχο με τη σύσταση κάθετης. Μα, στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε ήδη συσταθεί κάθετη το 1995, και, επομένως, ποιο είναι το νόημα του συμβολαίου εξόδου από την κοινωνία;

 

Θεωρώντας ότι το οικόπεδο α) είναι ενιαίο με την κάθετη και β) είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, με την αρτιότητα της επέκτασης, συντάσσεις το τδ, υπολογίζεις τον ΣΔ, με βάση τις διατάξεις του ΓΟΚ, αφού σιγουρευτείς ότι είναι έτσι τα πράγματα (ανέβασε ένα σκαρίφημα, αν μπορείς), και ελέγχεις την πραγματοποιηθείσα δόμηση (κάλυψη και ΣΔ) με βάση την επιτρεπόμενη. Αν η πραγματοποιηθείσα (είτε κάλυψη είτε ΣΔ είτε και τα δύο) είναι μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη, τότε η κατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζεται ... χειρουργείο (... και φρόντισε να εξασφαλίσεις την αμοιβή σου).

 

Αν η πραγματοποιηθείσα είναι μικρότερη από την επιτρεπόμενη, προτείνω να υποβάλλεις το τδ στην πολεοδομία για έγκριση ΟΔ. Το θέμα των αποστάσεων Δ δεν σε απασχολεί γιατί το οικόπεδο είναι ενιαίο πολεοδομικά.

Link to comment
Share on other sites

έχω ανεβάσει το σκαρίφημα, το οικόπεδο που με ενδιαφέρει είναι με κίτρινο περίγραμμα, και η μπλε γραμμή είναι αυτή που χωρίζει το παλιό σχέδιο με την επέκταση

http://img692.imageshack.us/img692/3655/86123926.png

σχετικά με το νομικό κομμάτι, μήπως είναι πιο σωστό να συντάξω το ΤΔ με βάση τα όσα αναφέρει η πράξη εφαρμογής, η οποία δε λαμβάνει καθόλου υπόψιν την κάθετη αλλά θεωρεί τους ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτες (οριζόντια συνιδιοκτησία).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.