Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φέρουσα τοιχοποιια από τούβλα


 
dmceee

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να βρω κατασκευαστικές λεπτομέρειες ΄(στην ουσία τομή του τοίχου) στη περίπτωση ανέγερσης νέου κτιρίου με φέρων οργανισμό από τούβλά (οριζόντια και κατακόρυφα σεναζ θα χρησιμοποιηθούν);

 

Ο φέρων τοίχος θα είναι από 0,5-0,6μ. Οπότε καλό θα ήταν να κάνω διπλό τοίχο (μπατικό κάθε σκέλος) όπου ενδιάμεσα θα υπάρχει κενό για μόνωση ή να 'πλεχτούν' τα τούβλα φτιάχνοντας τοίχο πάχους 0,5-0,6μ, με την ίδια λογική που θα γινόταν με τη πέτρα.

 

Στη πρώτη περίπτωση τα δύο σκέλη του τοίχου πως θα ενώνονται μεταξύ τους; Η στέγη η οποία θα είναι ξύλινη με κεραμύδι, εμφανής, θα πατάει και στα δύο σκέλη του τοίχου;

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να κάνεις τοιχοποιία ενιαίου πάχους, και για τη μόνωση να χρησιμοποιήσεις μια φλούδα (δρομική) τοιχοποιίας είτε εσωτερικά της κατασκευής είτε εξωτερικά ανάλογα με τη χρήση της.

Μην τη χωρίσεις σε δύο μπατικές των 20cm.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Ανάλογα από τη χρήση, για τη θέση της 'φλούδας' τι εννοείς; Το κτίριο θα είναι κατοικία.

Κάποιες διευκρινήσεις:

-Η φλούδα θα είναι φέρουσα; Θα ακουμπάει το οριζόντιο σεναζ για τη στέγη;

-Ποια τα πλεονεκτήματα σε σχέση με το διπλό τοίχο κατά τη γνώμη σου;

-Τι τούβλα είναι καλό να χρησιμοποιηθούν (με κατακόρυφες οπές;) και πως θα πλέκονται;

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις θερμοχωρητικότητα να βάλεις τη δρομική με τη θερμομόνωση από την έξω πλευρά. Η φλούδα αυτή δε θα είναι φέρουσα.

Είναι καλύτερα από έναν διπλό μπατικό γιατί έχεις μια συμπαγή τοιχοποιία. Μια συμπαγής τοιχοποιία 50cm έχει καλύτερη συμπεριφορά από δύο συνεργαζόμενες μπατικές των 20cm.

Τούβλα με κατακόρυφες οπές είναι αυτά που πρέπει να χρησιμοποιούνται για φέρουσες κατασκευές. Πλέκονται όπως στις υπερμπατικές τοιχοποιίες. Δεν έχω σχήμα να ανεβάσω, αλλά όποιο βιβλίο φέρουσας τοιχοποιίας ανοίξεις θα τα βρείς. Είναι κλασικά σχήματα (ο ένας αντιγράφει τον άλλο).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε έναν τέτοιο χώρο και μπορώ να μοιραστώ και να μάθω αρκετά πράγματα πάνω στην επιστήμη μας.

Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σε κάτι?

Πώς μπορούμε να χτίσουμε πλινθοδομή μιάμιση(1&1/2) πλίνθου (υπερμπατική). Δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες πάνω στο θέμα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.