Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων


MAKAP

Recommended Posts

Την «κερκόπορτα» της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ανοίγει η κυβέρνηση καθώς τις καταστρατηγεί ευθέως σε ΝΠΙΔ και στις ΔΕΚΟ, όπου το Δημόσιο κατέχει πάνω από το 50%.

 

Με το άρθρο 1 παράγραφος 5 του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική ορίζεται πως «οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά των εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις μειώνονται κατά 7%» και με τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου «οι διατάξεις της παραγράφου αυτής κατισχύουν κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης ή ρήτρας ή όρου συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητικής απόφασης ή ατομικής συμβάσεως εργασίας ή συμφωνίας».

 

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=26071252

 

Αυτό μεταφράζεται σε ΜΕΙΩΣΗ αμοιβών των εργαζομένων (δηλαδή και των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ που εργάζονται στους φορείς αυτούς) ακόμη κι αν το ύψος των αμοιβών έχει καθορισθεί με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Σημειώνεται ότι για τα ΝΠΙΔ και τις ΔΕΚΟ ισχύει και η μείωση κατά 30% των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.