Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προγραμματισμός αυτόματου ποτίσματος


Recommended Posts

καλησπέρα..έχω το εξης πρόβλημα και θα ηθελα αν καποιος γνωριζει να μου πει..εχω παρει μια σωληνα βαρεως τυπου και εχω φτιαξει ενα κολλεκτερ με 9 εξοδους.αυτες θελω να τισ χρησιμοποιησω για ποτισμα και θελω τωρα να βρω εναν αυτοματισμο για να μπορω να τον προγραμματισω και να ανοιγει καθε μια εξοδο μονη της και οση ωρα θελω εγω...εχω αρχισει και ψαχνω μεσω αυτον τον αυτοματων προγραματιστων που βαζουν στα γκαζον κλπ(rain bird),αλλα αναρωτιεμαι μηπως γνωριζει καποιος καποια αλλη λυση,η ακομα και με αυτο το τροπο πως μπορω να το φτιαξω....

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα χρειαστείς 9 ηλεκτροβάνες για αυτόματο πότισμα και ανάλογα τη διάσταση του σωλήνα.

Ο εύκολος τρόπος είναι να πάρεις έναν προγραματιστή με 9 εξόδους τουλάχιστον (νομίζω βγαίνουν ανα τετράδες) απο το εμπόριο και να τον προγραματίσεις σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι μόνος σου και δεν έχεις καμία εμπειρία απο αυτοματισμό θα είναι πολύ δύσκολο.

Κυκλοφορόυν κάποια "έξυπνα ρελέ" που έχουν πολλές δυνατότητες σε χρονικό προγραματισμό. Μπορείς να τα προγραματίσεις ακόμα και για όλο το χρόνο. Αλλα έχουν δικιά τους γλώσσα προγραμματισμού και δε νομίζω να είναι πρακτικό να το κάνεις μόνο σου ούτε και αν σε συμφερει οικονομικά. Εκτός αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά.

Link to comment
Share on other sites

9 ηλεκτροβανες θα χρειαστω ετσι κι΄αλλιως ariss,με οπιον τροπο και αν το κανω...το θεμα ειναι οταν λες καποιον προγραματιστη,εννοεις σαν και αυτον που προανεφερα(π.χ rain bird)?η ξερεις καποιον συγκεκριμενο?τα γνωριζω τα εξυπνα ρελε που λες,τα logo της siemenes για την ακριβεια..αλλα λεω να αποφυγω αυτον τον τροπο...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτους ενοώ αν και υπάρχουν και άλλες μάρκες. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο να σου προτείνω. Αφολυ τα γνωρίζεις όλα αυτά τι ακριβώς ρωτάς?

Πώς θα προγραματίσεις τον προγραματιστή?

Link to comment
Share on other sites

Aν δεν έχεις ηλεκτρικό ρεύμα, η μόνη λύση είναι ηλεκτροβάννες που έχουν πάνω και προγραμματισμό (κόστος 90Ε εκαστη). Αν έχεις ηλεκτρικό παίρνεις ηλεκτροβάννες (κατα προτίμηση με flow-control) και προγραμματιστή εσωτερικού-εξωτερικού χώρου. Για 9 εξόδους το κόστος του προγραμματιστή είναι πολύ μεγάλο (πάνω από 600Ε). Σκέψου να βάλεις 2 μικρότερους με 4 ή 6 εξόδους που αθροιστικά θα έχουν μικρότερο κόστος. Hunter, rainbird, weathermatic, claber, βγαζουν καλους προγραμματιστες-ηλεκτροβάννες

Link to comment
Share on other sites

...και να ανοιγει καθε μια εξοδο μονη της και οση ωρα θελω εγω...

 

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να έχεις 9 διαφορετικές ρυθμίσεις;

Δηλαδή έχεις πραγματικά 9 διαφορετικές ανάγκες προγράμματος; Ή μήπως έχεις απλώς 9 διαφορετικά σημεία ποτίσματος και 2-3 ανάγκες προγράμματος (π.χ. αυτά που θέλουν συχνό πότισμα και αυτά που θέλουν αραιό πότισμα). Την ποσότητα του νερού δεν χρειάζεται να την ελέγχεις με τον προγραμματιστή. Μπορείς να την ελέγχεις και με ένα μισόκλειστο βανάκι.

 

Μία πολύ low-tech λυση είναι με χρονοδιακόπτες που μπαίνουν στην πρίζες σπιτιού, και ρυθμίζονται με ελάχιστο χρονικό βήμα 15 λεπτά. Η τιμή τους είναι περίπου 5-10 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.