Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διπλοασφαλισμένος ΙΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ


ikaros13

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα,

Πηγα σημερα να ζητησω διαγραφη απο τα μητρωα του ΙΚΑ και..εφαγα πορτα. Δεν με διαγραφουν με τιποτα. Μιλησα με υπαλληλο, προισταμενο, διευθυντη, τιποτα. Ο υπαλληλος μαλιστα μου ειπε οτι ειναι ακυρο να εχω ασφαλεια σε 2 κυρια ταμεια, αλλα δεν. Αν θελω μπορω να επισκεπτομαι και γιατρους του ΙΚΑ γιατι του ΤΣΜΕΔΕ δεν με καλυπτουν λενε!! Υμαρτον. Εντομεταξυ, ειμαι στο ΤΣΜΕΔΕ απο 14/10/09 και εχω βιβλιαριο και συντογολογιο (πληρωνω κανονικα εισφορες). Αν ειμαι μισθωτος, μου ειπαν και μαλιστα μου εδωσαν και εγγραφο περι ολων αυτων, οτι ο εργοδοτης πληρωνει ΙΚΑ 7,43% και εγω 4,18%. Τι @@ γινεται πληρωνω δυο ταμεια δηλαδη? Στο τελος μου ειπαν το ωραιο, αν στο μελλον θελησω να ασχοληθω με κατι αλλο πλην επαγγελματος μηχανικου θα εχω ΙΚΑ.:confused:

Το προβλημα αυτο γινεται με ολους τους μηχανικους που ειχαν καποτε ΙΚΑ. Ειδα τουλαχιστον 10 αποριπτικες αιτησεις οπως και η δικια μου στο συγκεκριμενο υποκαταστημα. Να βαλω δικηγορο, να μιλησω με ΤΣΜΕΔΕ? εχει κανεις σας αναλογη εμπειρια?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι όσοι έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν τις χρονιές του 92-93 είναι πιθανόν να είναι διπλοασφαλισμένοι. Αν είσαι μισθωτός ισχύει αυτό που σου είπαν, έχει να κάνει με τις αναρρωτικές άδειες σου, μικρό ποσό, τα πληρώνει ο εργοδοτης αλλά δε σημαίνει ότι είσαι ασφαλισμένος στο ικα.

Το περίεργο είναι ότι ασφαλίστικες στο τσμέδε πριν διαγραφεις από το ικα, εκεί είναι το λάθος..υπέγραψες υπεύθυνη δήλωση οτι εισαι διαγραμμένος ή ότι δεν έχεις άλλο ταμείο??αν ναι λάθος σου.

επίσης νομίζω οτι οι διάφοροι προιστάμενοι που σου εξηγούσαν δεν είχαν ιδέα για τι πράγμα μιλάς.

θα εχεις ικα, αλλα θα χάσεις και την αδεια σ...χμ, μίλα με τσμέδε, άλλα εχε υπόψη σου, ότι το τσμεδε δε θα πρεπε να σε γραψει πριν διαγραφεις απο το πρωην ταμειο.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ απο 2002. Στο ΤΣΜΕΔΕ (ανηκω απο 14/10/09)το γνωριζαν αυτο κατα την εγγραφη μου και μου εδωσαν βιβλιαριο και συντογολογιο θεωρωντας τυπικη διαδικασια την διαγραφη μου απο το ΙΚΑ, αμ δε...Εχω πληρωσει εισφορες κανονικα και θα πληρωσω και τον επομενο μηνα. Σε 1 εβδομαδα εχω συνετνευξη για δουλεια και δεν ξερω τι να περιμενω..Μπερδεμα μαλλον θα μιλησω με ΤΣΜΕΔΕ παλι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

λάθος της υπαλλήλου....

αλλά δε μπορούν να σε κρατάνε με το ζόρι στο ίκα..τι βλακείες είναι αυτές..πήγαινε ξανα και ξεγραψου..

 

Αν ειμαι μισθωτος, μου ειπαν και μαλιστα μου εδωσαν και εγγραφο περι ολων αυτων, οτι ο εργοδοτης πληρωνει ΙΚΑ 7,43% και εγω 4,18%.

 

Αυτό ισχύει, αλλα δε σημαινει οτι εισαι ασφαλισμένος στο ικα, ειναι για τις αδειες, πηγαινε ξανα, εξηγησε τους και επεμενε να σε διαγραψουν..ελεος δλδ..μιση ωρα δουλεια πρεπει ναναι..

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως ετσι ειναι..

 

Εγω γραφτηκα πρωτα στο ΤΣΜΕΔΕ βεβαια, αλλα λογο μισθωτης εργασιας εχω γραφτει και στο ΙΚΑ για απωλεια ημερομισθιων και τα σχετικα..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το ΙΚΑ ασθενείας μηχανικών (παροχή σε χρήμα αν αρρωστήσεις) Θεωρητικά πρέπει να σε έχουν διαγράψει από τους τομείς κύριας ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας διότι αυτά τώρα τα έχεις στο τσμεδε.Πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ περίπου 12% και ΙΚΑ 4,18% (<5ετίας), αντίστοιχα και ο εργοδότης σου. Ο ΑΜ του ΙΚΑ δεν παυει να ισχύει, διότι είσαι μισθωτός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.