Μετάβαση στο περιεχόμενο

alalas

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

alalas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγώ ξέρω μια περίπτωση ενός παλιού μηχανικού που είχε σπουδάσει αεροναυπηγική σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ αρκετά παλιά και όταν ήρθε εδώ αναγνωρίστηκε ως ΗΜ. Αυτός δεν ήθελε ΤΣΜΕΔΕ και μετά από πολύ αγώνα και χρόνο (τουλ 2-3 χρόνια), διαγράφηκε από το ΤΣΜΕΔΕ. Όμως η διαγραφή είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ αν και εφόσον γίνει ΔΕΝ μπορείς να επαννεγραφείς!!
  2. Αυτό είναι το ΙΚΑ ασθενείας μηχανικών (παροχή σε χρήμα αν αρρωστήσεις) Θεωρητικά πρέπει να σε έχουν διαγράψει από τους τομείς κύριας ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας διότι αυτά τώρα τα έχεις στο τσμεδε.Πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ περίπου 12% και ΙΚΑ 4,18% (<5ετίας), αντίστοιχα και ο εργοδότης σου. Ο ΑΜ του ΙΚΑ δεν παυει να ισχύει, διότι είσαι μισθωτός.
  3. Αυτό που λές μου φαίνεται οτι δεν γίνεται. Αφού έχεις αποκτήσει την ιδιότητα του μηχανικού ασφαλίζεσαι υποχρεωτικά στο τσμεδε είτε ως μισθωτός είτε ως ΕΕ. Θεωρητικά τον εργοδότη σου δεν τον νοιάζει που δίνει τα λεφτά (ΙΚΑ ή ΤΣΜΕΔΕ). Δεν ξέρω βέβαια πόσες είναι οι εισφορές ενός υπαλλ.γραφείου στο ΙΚΑ. Γιατί δεν κάνεις μια συμφωνία να είσαι ΕΕ με τον μελλοντικό σου εργοδότη, ασχέτως τι υπηρεσίες θα προσφέρεις (Μηχανικού ή υπαλλ.γραφείου)και να πληρώνεις το ΤΣΜΕΔΕ εσύ.Φαντάζομαι το κυριότερό σου μέλημα είναι να παίρνεις ένα μισθό.
  4. Εξαρτάται τι σχέση θα έχεις με αυτούς? Θα είσαι μισθωτός ή ελευθ επαγγελματίας. Λογικά ευρωπαϊκά έργα εντάσσονται σε χρηματοδοτήσεις της ΕΕ που συνήθως είναι μέχρι 2013 λόγω πλαισίου. Θα είσαι μόνο σε ένα πρόγραμμα ή σε πολλάπλά?
  5. Διάβασε το ΦΕΚ ίδρυσης του ΝΠΙΔ και επίσης τον κανονισμό προσωπικού στο ΝΠΙΔ αν υπάρχει. Θεωρητικά και μόνο πρέπει να πα΄ρεις έγκριση από το ΔΣ του ΝΠΙΔ. Αλλά επειδή και γω είμαι σε παρόμοια κατάσταση όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι εδώ κάνουν και μια δουλειά έξω με ΑΠΥ χωρίς να έχουν ζητήσει έγκριση. (μηχανικοί, λογιστές, κα) Απλά κοίτα να μην έρχονται τα συμφέροντα του ΝΠΙΔ σε ευθεία σύγκρουση με τα δικά σου ως Ελευθ.Επαγγ.
  6. Σας ευχαριστώ όλους. Προς το παρόν θα πάω στην πολεοδομία να ζητήσω αντίγραφο στατικών και αρχιτεκτονικών και αδείας ώστε να τα ελέγξει ένα μηχανικός φίλος μου που εμπιστεύομαι. Επειδή τα χρήματα είναι πολλά και για πολλούς από εμάς η αγορά ενός διαμερίσματος είναι απόφαση ζωής θέλω να είμαι σίγουρος. Ευχαριστώ και πάλι
  7. Εξετάζω να αγοράσω ένα διαμέρισμα που σύμφωνα με τον μηχανικό είναι 104 τμ. Καθαρός χώρος 82 τμ και 20% Η/Υ χώροι και 2-3 τμ από κλειστές αρχιτεκτονικές προεξοχές. Έχω κάποιες ερωτήσεις και θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε 1. Ο μηχανικός μου είπε ότι το 20% των Η/Υ χώρων υπολογίστηκε στο καθαρό 82+καποια τμ του κλιμακοστασίου και για αυτό ο Η/Υ χώρος είναι 19 τμ. Είναι σωστός ο υπολογισμός αυτός? 2.Οι αρχιτεκτονικές προεξοχές επιτρέπεται να κλείνονται και αν αποτελούν μέρος του διαμερίσματος? (έχουν σωστό πλάτος 40 cm) 3.Γνωρίζω ότι το κλείσιμο των Η/Υ είναι παράνομο αλλά είναι παράνομο και το 2?Επίσης ο μηχανικός μου είπε ότι έχει "τραβήξει" και λίγο τον τοίχο και έχει "φάει" λίγο από το κλιμακοστάσιο (λόγω οροφοδιαμερίσματος), δηλ έχει κάνει λίγο πιο μικρό τον χώρο που βγαίνεις από το ασανσερ και είσαι έτοιμος να μπεις στο διαμερίσμα. Τι ισχύει για αυτό? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Γ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.