Μετάβαση στο περιεχόμενο

papoukos

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

papoukos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η κατάθεση δικαιολογητικών στη Θεσσαλονίκη πλέον γίνεται για όλα τα ταμεία Σαπφούς 3. Αποδείξεις μετά τις 12/11/12 δεν αποζημιώνονται, εκτός από ειδική αγωγή (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, κλπ, γυαλιά, φυσιοθεραπείες ανηλίκων, ειδική διατροφή, μετακινήσεις νεφροπαθών, ορθοπεδικά είδη ποσού άνω των 30 ευρώ, υγειονομικό υλικό, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό διαβητικών). Παραπεμπτικά εξετάσεων και φάρμακα γίνονται ηλεκτρονικά και δεν θέλουν προέγκριση από ελεγκτή.
  2. Δυστυχώς δεν περιμένω να αλλάξει. Το βλέπω καθημερινά στις νέες γενιές. Είναι χειρότερες δυστυχώς.
  3. Πιστεύω ότι κανένας δεν έχει καμία πρόθεση εναντίωσης με κανέναν. Η παράλογη αυτή δέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ΤΕΕ οδηγεί πολλούς από εμάς να είμαστε επιθετικοί. Είχα διαβάσει σε αυτό το φόρουμ ότι γίνεται κάποια κίνηση κατά αυτής της παρανοϊκής κατάστασης. Υπάρχει κάποια εξέλιξη; Πλέον είμαστε δέσμιοι σε ένα ταμείο που ακόμα και η περίθαλψη έχει εξισωθεί με τα υπόλοιπα μη υγιή ταμεία. Όχι ότι είμαστε εμείς υγιής, πλέον ύστερα και από την παράνομη επένδυση των χρημάτων. Αυτό που παρατηρώ στην ελληνική κοινωνία ( το λέω γενικά και όχι συγκεκριμένα μόνο για εμάς τους μηχανικούς) και με θλίβει είναι ότι αντί να είμαστε ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μαζί, ενδιαφερόμαστε κοντόφθαλμα μόνο για τον ευατό μας. Γεγονός που συντελεί στην οποιαδήποτε εξουσία να μας επιβάλλεται με το διαίρει και βασίλευε.
  4. Ευχαριστώ azisi τις ίδιες πληροφορίες πήρα αφού πέρασα προσωπικά από το ΤΣΜΕΔΕ. Το θέμα είναι ότι για ακόμα μια φορά το ΤΣΜΕΔΕ μας εκνευρίζει χωρίς λόγο. Μου ζήτησαν το παλιό βιβλιάριο για να δουν λέει εάν μου έχουν δώσει χρήματα για γυαλιά τα προηγούμενα έτη. Το θέμα είναι ότι το προηγούμενο βιβλιάριο ήταν τελείως άδειο αφού δεν είχα κάνει καμία εξέταση επί 2 έτη και το έχω πετάξει αφού δεν ενημερώθηκα σχετικά για το αντίθετο. Ενώ επίσης δεν έχω ποτέ μου δώσει τραπεζικό λογαριασμό στο ΤΣΜΕΔΕ για να πάρω επιστροφή νοσηλίων κλπ. Τώρα έρχεται η υπάλληλος και μου λέει ότι μπορεί να μου έδωσαν χρήματα με άλλο τρόπο. Δηλαδή στο ΤΣΜΕΔΕ δεν ξέρουν τι έχουν πληρώσει για κάθε ασφαλισμένο; Δεν κρατάνε στοιχεία συναλλαγών; Ίκαρος η απόδειξη από όσο ξέρω πρέπει να είναι ονομαστική και φυσικά αναγράφει το προϊόν πχ οπτικά.
  5. Λογικά για λογαριασμό απλού ταμιευτηρίου της Αγροτικής ισχύει το ίδιο. Έτσι; Εφόσον πλέον είναι εξαγορασμένη από την Πειραιώς. Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας ενημερώσει σχετικά.
  6. Ξανα-επαναφέρω το ζήτημα. Έχει κάποιος πληροφορίες για το τι γίνεται τώρα που γίναμε ΕΟΠΥΥ. Ισχύει η επιδότηση ή την έχουν καταργήσει; Χρειάζεται να έχουμε πάλι τα ίδια δικαιολογητικά ( πρόσφατη εξέταση γιατρού και απόδειξη);
  7. 1. Prestige έχει. Χαριτολογώντας δίνω το παρακάτω υποθετικό παράδειγμα: Άμα το παιδί γνωρίσει καμιά κοπέλα που έχει ή σπουδάζει φιλολογία, θεολογία κλπ όλες τις θεωρητικές επιστήμες ή κάποια τεχνική σχολή, ιεκ, τει και δεν συμμαζεύεται, τότε σίγουρα μετράει. Μέτα βέβαια εάν βαράει μύγες η κοπέλα θα ξενερώσει αλλά πρώτα θα πρέπει να τον έχει "γνωρίσει" καλύτερα. 2. Πέρα από την πλάκα ασχέτως τι μαθαίνεις στη σχολή ή στη ζωή σου το Πολυτεχνείο δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα και δη η συγκεκριμένη σχολή, όπου πολλοί την παράτησαν και αυτοί που τη βγάζουν κάνουν 7 χρόνια μέσο όρο. Άρα λόγω και δυσκολίας και αναγνωρισιμότητας έχει αίγλη ασχέτως τις οικονομικές απολαβές. Προσωπικά όλοι οι συμφοιτητές μου κάτι κάνουν και επιβιώνουν, το μεγαλύτερο ποσοστό δουλεύει στο εξωτερικό σε πολυεθνικές εταιρείες. Αυτοί που έμειναν πίσω το έκαναν για λόγους μη επιθυμίας μετανάστευσης. Μερικοί είχαν γραφείο οι γονείς τους, άλλοι δουλεύουν σε γνωστή εταιρεία του παλαιού προέδρου του Ολυμπιακού, άλλοι ασχολούνται με την έρευνα ή την εκπαίδευση, μερικοί με το ελεύθερο επάγγελμα κτλπ. Προσοχή δεν λέω ότι πλούτισαν απλά τα βγάζουν πέρα. 3. Δεν διαφωνώ στα υπόλοιπα με τους συναδέλφους. Πρέπει να γουστάρεις αυτό που κάνεις. Κατά 75% εάν τελειώσεις μια σχολή μηχανικού και βγεις στον εργασιακό χώρο θα ξενερώσεις ή θα έχεις ήδη ξενερώσει στη σχολή που θα μαθαίνεις τίποτα άλλο από μαθηματικά και ελάχιστα πρακτικά πραγματάκια. Είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις. 4. Η "οικονομική κρίση" δεν θα διαρκέσει για πάντα. Θέλω να ελπίζω ότι μέχρι να τελειώσεις θα υπάρξει οικονομική ανάταση. Οπότε, να μην αποτελεί κριτήριο αυτό στην επιλογή σου για το μελλοντικό σου επάγγελμα. 5. Η απόφαση είναι δική σου. Μπορείς να ζητήσεις συμβουλές και απόψεις αλλά είναι δική σου.
  8. Φίλτατε δούλεψα περίπου 1,5 χρόνο χωρίς κάν' να ψάξω για δουλειά, μεταξύ 2010 και 2011 (τέλη 2009 πήρα τα επαγγελματικά μου δικαιώματα) και αμέσως μετά επέλεξα να ασχοληθώ με το management, όπου και τελείωσα αντίστοιχο μεταπτυχιακό. Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχα αποκατασταθεί αλλά δεν ήμουν έτοιμος για κάτι μόνιμο. Έτσι όπως είναι πλέον η κατάσταση στη χώρα προτιμώ και κάνω προσωρινές δουλείες και εν δυνάμει αρχίζω και κοιτάω το εξωτερικό. Από ότι καταλαβαίνεις είμαι νεαρός σε σχέση με την υπόλοιπη κοινότητα.
  9. Αγαπητέ Zarzonis η σχολή είναι ίσως από τις λίγες στην Ελλάδα, που μπορεί να μη σου εγγυάται επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά σίγουρα σου δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το να τελειώσεις ηλεκτρολόγος μηχανικός δεν είναι απλό πράμα, δεν σου δίνει πρακτικές ίσως γνώσεις αλλά σε κάνει άνθρωπο ο οποίος αφοσιώθηκε στο στόχο του και αυτό θα το δει ο εκάστοτε εργοδότης σου. Ο τίτλος σου δίνει κύρος και σου ανοίγει πόρτες να εργαστείς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε ότι τομείς μπορεί να φανταστείς. Από τηλεπικοινωνίες, εργοστάσια, υποσταθμούς ΔΕΗ, ότι τεχνικό έργο μπορείς να φανταστείς, υπολογιστές (software και hardware), εκπαίδευση, έρευνα, μελέτες κλπ κλπ. Αυτά που σε συμβούλεψα είναι δεδομένου του ότι θες να γίνεις προγραμματιστής. Δεν συγκρίνεται το να είσαι μηχανικός και πληροφορικός. Η επαγγελματική εξέλιξη του καθενός εξαρτάται από την περίπτωση αλλά σε γενικές γραμμές οι μηχανικοί προΐστανται των πληροφορικών. Το ζήτημα είναι όμως να μην μπεις σε μια σχολή που προσδοκείς άλλα από αυτά που λαμβάνεις. Διότι εάν μισήσεις το επάγγελμα τότε έχεις χάσει το παιχνίδι και μερικά χρόνια από τη ζωή σου. Η σχολή της Ξάνθης και των Χανίων λένε ότι είναι πιο εύκολη από της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τι ισχύει στην κάθε μια το επιλύεις μέσω του οδηγού σπουδών. Δεν νομίζω να ασχολούνται ιδιαίτερα με τον προγραμματισμό.
  10. Αναμφισβήτητα η σχολή είναι από τις καλύτερες και διεθνώς αναγνωρισμένη. Αλλά είναι σαν να επιλέγεις τον δυσκολότερο δρόμο για να επιτύχεις το στόχο σου. Στις εταιρείες, στην Ελλάδα, δεν προσλαμβάνουν συνήθως Ηλ. Μηχανικούς ως προγραμματιστές διότι είναι ασύμφορο λόγω και ΤΣΜΕΔΕ. Για αυτό προτιμούν τα παιδιά που βγαίνουν από τα ΤΕΙ. Να ξες πως ο προγραμματιστής είναι κάτι σαν τον εργάτη στο εργοτάξιο. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός ασχολείται με την διεύθυνση και ολοκλήρωση του έργου όχι με τον κώδικα.
  11. Σαν απόφοιτος της Πολυτεχνικής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης έχω να σου πω τα εξής: 1. Η σχολή δεν ενδείκνυται για τις γνώσεις που μπορεί να σου προσφέρει στον προγραμματισμό. Ακόμα και εάν διαλέξεις τον τομέα της Ηλεκτρονικής τα μαθήματα είναι ελάχιστα σχετικά με τον καθαυτό προγραμματισμό. Λίγη C, C++, Java, βάσεις και δομές δεδομένων κλπ. 2. Οι πολυτεχνικές σχολές σου δίνουν γενικές γνώσεις. Ιδιαιτέρως η συγκεκριμένη την οποία και έχω βιώσει θα σου δώσει γενικές γνώσεις σε πολλούς τομείς αλλά κυρίως σε θεωρητική βάση και μαθηματικά. 3. Ο κλάδος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών είναι πλέον από τους πιο αχανείς. Ενέργεια, κατασκευές, τηλεπικοινωνίες και δίκτυα, software και hardware, management, τεχνολογία υλικών κλπ κλπ. Θα πάρεις γνώσεις από όλα αυτά θες δεν θες, πράγμα που ξεφεύγει από αυτό που επιθυμείς από ότι καταλαβαίνω. 4. Για να δουλέψεις σαν προγραμματιστής πρέπει να ξες προγραμματισμό. Το πτυχίο δεν παίζει ρόλο. Σίγουρα είναι πλεονέκτημα να έχεις ένα σχετικό πτυχίο αλλά το να επιλέξεις τη σχολή του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού για να γίνεις προγραμματιστής είναι παρανοϊκό. Η σχολή είναι από τις πιο δύσκολες στην Ελλάδα και είναι 5ης φοίτησης. Το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών σε κάνει μηχανικό. Όχι προγραμματιστή! Αυτό σίγουρα σου δίνει δικαιώματα αλλά όχι γνώση στο αντικείμενο του προγραμματισμού. 5. Υπάρχουν σχολές που είναι πιο σχετικές με τον προγραμματισμό όπως της Πληροφορικής αλλά και τα αντίστοιχα ΤΕΙ.
  12. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να είμαστε αναγκαστικά ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ. Διάβασα μερικά ποστς που κάποιοι είπανε ότι θα το κυνηγήσουν νομικά. Υπήρξε κάποια εξέλιξη; ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Δηλαδή με ποιο δικαίωμα εξισώνουν την ιδιότητα μας ως μηχανικοί, για την οποία έκαστος σπούδασε και δαπάνησε τουλάχιστον 5 έτη για να την αποκτήσει, με την ασφάλιση.
  13. Μπορεί κάποιος να επισυνάψει σε εικόνα πως είναι το βιβλιάριο υγείας και συνταγολόγιο που θα πρέπει να έχουμε; Εγώ για παράδειγμα το έβγαλα τον Απρίλιο του 11 και δεν ξέρω εάν υπόκειται στα παλιά ή στα νέα. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας ενημερώσει σχετικά.
  14. Εγώ τα μόνο έσοδα που είχα φέτος είναι μέσω κάποιων αποδείξεων υπηρεσιών. Με τις περιοδικές δηλώσεις πλήρωσα το ανάλογο φπα, όλο το ποσό που του αναλογούσε. Αν τώρα δηλώσω έξοδα στην εκκαθαριστική θα μπορέσω να πάρω πίσω το φπα ή έπρεπε να το χα κάνει και στις περιοδικές; πχ το φπα του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου Πολύ μπέρδεμα τα φορολογικά δίνουμε χρήμα και το πέρνουμε πίσω. Τελείως ανορθόδοξο σύστημα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.