Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό ΑΠΕ


makinen

Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Η αναφορά μου στο πρόγραμμα με δυνατότητα εσωτερικής εξειδίκευσης σου δίνει την δυνατότητα μέσα από το πρώτο εξάμηνο να μπορείς να γνωρίσεις εν ολίγοις τις ΑΠΕ στο σύνολο τους και τις πιθανές τεχνολογίες τους.

 

Μετέπειτα μπορείς να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο τομέα που σε ενδιαφέρει και να εμβαθύνεις περισσότερο (specialization course) στα υπόλοιπα εξάμηνα.

 

Προσωπική μου άποψη και υπό την προϋπόθεση ότι έχω αντιληφθεί έως ένα βαθμό τι ψάχνεις θα σου έλεγα ότι το ακόλουθο πρόγραμμα μπορεί και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου:

 

http://www.kth.se/studies/master/programmes/me/2.8797?l=en

 

Επειδή συνεργάζομαι με άτομα που ακολουθούν το εν λόγω πρόγραμμα θα σου έλεγα ότι η εμπειρία που αποκτάς μέσα από διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία, Ισλανδία) είναι κάτι το οποίο σου διευρύνει τους ορίζοντες αρκετά.

 

Και εφόσον το επιδιώξεις μπορείς να πραγματοποιήσεις το Master Thesis σε κάποια από τις μεγάλες εταιρίες των χωρών αυτών και γιατί όχι να εργαστείς στην συνέχεια.

 

Απλά θα ήθελα να ενημερώσω ότι πρέπει να είσαι διατεθιμένη να μετακομίζεις ανά εξάμηνο και να αντιμετωπίζεις και διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων! Αλλά ουσιαστικά αυτά είναι η εμπειρία που αποκομίζεις μαζί με τις γνώσεις που θα κατακτήσεις στη πορεία!

 

Ελπίζω να βοήθησαν οι πληροφορίες!

 

Καλό απόγευμα!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χαίρομαι που θέλεις να το κάνεις για να μάθεις και για να ανοίξεις τους ορίζοντές σου και όχι να το θεωρείς πλεονασμό εκπαίδευσης. Επειδή δεν ξέρω από κάτω χώρες και επίπεδο εκπαίδευσης στα ΑΠΕ, νομίζω πως θα είμαι υποκειμενικός να τα συγκρίνω με MSc από UK. Εμένα μου επιδοτήθηκε όμως το μεταπτυχιακό (1999-2000).

 

Για κοίτα το http://www.hobsons.com/europe. Επίσης, κοίτα στο http://www.sciencedirect.com/-Είναι μια database από επιστημονικά άρθρα και βάζοντας τις λέξεις κλειδιά που θέλεις θα δεις από ποια ερευνητικά-πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι τα περισσότερα...

Link to comment
Share on other sites

(παιδια αγορακι ειμαι)

@ kliotsos

Καλησπερα,

Αυτο που εβαλες το εχω δει...περιλαμβανεται στο nordic master...

ειναι κατι σαν το http://www.master.eurec.be/ ...Και το εχω στα υποψην μου..

Δλδ ειναι ενα απο αυτα που θα στειλω αιτηση...

 

@iosif76

Δεν καταλαβα τι κανει το Hobsons αλλα θα προσπαθησω να το δω...

 

Μεχρι στιγμης ακουσα λογια για DTU & KTH....

Για ολλανδια και Delft ή Εindhoven δεν υπαρχει καποιος..??Στις καταταξεις τα εχω δει απο τα πολυ καλα πανεπιστημια!!!

 

Επισης θα ηθελα βασικες συμβουλες για το πως και τι να ρωτησω στα πανεπιστημια

Και οποιαδηποτε πληροφορια για επιδοτησεις ή υποτροφιες

 

Σας ευχαριστω και για ολα τα παραπανω που μου ειπατε..

Καλο βραδυ.

 

───────────────────────

Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Link to comment
Share on other sites

Το Hobsons έχει λίστα με τα πανεπιστήμια. Οι υποτροφίες δίνονται πρώτα στους δικούς τους (τέως προπτυχιακούς) φοιτητές τους. Το κυριότερο πιστεύω να ρωτήσεις είναι η διαμονή (σε εστία) κοντά στη Σχολή.

Link to comment
Share on other sites

Εχει κανεις υποψη ποια ειναι τα καλυτερα πολυτεχνεια στην ευρωπη γενικα (και στις ανανεωσημες αν γνωριζει)...??

 

Νομίζω σου έχω ήδη απαντήσει...

Link to comment
Share on other sites

[19/03, 19:46]...Επίσης, κοίτα στο http://www.sciencedirect.com/-Είναι μια database από επιστημονικά άρθρα και βάζοντας τις λέξεις κλειδιά που θέλεις θα δεις από ποια ερευνητικά-πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι τα περισσότερα...

 

Έχοντας ασχοληθεί από το 2001 με την έρευνα, θεωρώ δεδομένο ότι ένα καλό ίδρυμα έχει και αντίστοιχο πλήθος δημοσιεύσεων. Προσοχή όμως: Η ποσότητα δεν σημαίνει και ποιότητα. Για αυτό το λόγο και πρέπει να ψαχτείς με τον impact factor των περιοδικών κατά το έτος δημοσίευσης, με το citation index της κάθε δημοσίευσης κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Στο http://www.sciencedirect.com μπορείς να ψάξεις να βρείς (επιστημονικά) άρθρα για οτιδήποτε θέμα σε ενδιαφέρει.

 

Τα άρθρα όμως δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά, τα οποία "βαθμολογούνται" αναλόγως την ποιότητά τους. Όσο πιο μεγάλο impact factor έχει ένα περιοδικό, τόσο καλύτερο θεωρείται. Επίσης, για το αν ένα άρθρο "αξίζει" ή όχι αυτό φαίνεται από το citation index (ετεροαναφορές στα ελληνικά). Δηλαδή, όταν ένα άρθρο έχει π.χ. citation index 20, αυτό σημαίνει ότι το έχουν χρησιμοποιήσει ως βιβλιογραφική πληροφορία σε 20 άλλα άρθρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.