Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διόρθωση συμβολαίου


Recommended Posts

Καλημέρα!

Πελάτης θέλει να κάνει διόρθωση συμβολάιου κατάτμησης το οποίο συντάχθηκε πριν το 2003. Με το συμβόλαιο δημιουργεί 2 γήπεδα άρτια με τις τότε διατάξεις (χωρίς πρόσωπο). Το πρόβλημα είναι πως το τοπογραφικό με το οποίο συνέταξε το συμβόλαιο είναι λάθος. Και λέγοντας λάθος εννόω πως είναι ανεφάρμοστο (ασυμφωνίες αναγραφόμενων με μετρημένα μήκη, διαφορετικό αναγραφόμενο εμβαδόν από το υπολογιζόμενο κλπ.).

Θέλει λοιπόν να συνταχθεί από εμένα νέο τοπογραφικό που να απεικονίζει την πραγματική κατάσταση.

Στην δήλωση μου αντιμετωπίζω τα γεωτεμάχια ως αντιμετωπίζονταν την ημερομηνία της συντάξης του συμβολαίου, δηλαδή ως άρτια και οικοδομήσιμα.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα για εμένα με αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να δεις αν με τις διατάξεις που εφαρμόζονταν τότε δηλαδήνα έχουν εμβαδόν μεγαλύτερο από 4000 τ.μ. ισχύει Επίσης για να έχουν εφαρμογή αυτά θα πρέπει να έχει μεταγραφεί το σύμβόλαιο της κατάτμησης στο υποθηκοφυλακείο Επίσης με την νεα μορφή των γηπέδων από την νεότερη καταμέτρηση θα πρέπει να δεις και τις αποστάσεις από τα όρια του κάθε γηπέδου αν επιτρέπει την κατασκευη κτίσματα στα 15 μ. από αυτά Αυτά εν συντομία

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν υπάρχει πρόβλημα απλά η συμβολαιογράφος θα γράψει στο νέο συμβόλαιο <<κατόπιν επαναμέτρησης του ταδε μηχανικού κλπ..>> ομως διάβασε το συμβολαιό

του με προσοχή (αναφέρομαι σε αυτό πριν τη συνταξη του Σ.Ε που χρειάζεται διορθωση).

Link to comment
Share on other sites

χρόνος δημιουργίας του γηπέδου όμως θεωρείται η ημερομηνία μεταγραφής της δικαστικής απόφασης κατάτμησης (αρ.1192 αρ.4 αστ. κωδ) Και με βάση αυτή την ημερομηνία πρέπει να εξεταστεί η αρτιότητα οικοδομησιμότητα

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με το συνάδελφο Γιώργο Μιχαήλ. είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δεις καθώς και το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής. επίσης από τη στιγμή που αναφέρεις ότι υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των μετρήσεών σου και του επισυναπτόμενου τοπογραφικού, έχεις και την ευθύνη να δεις τι θα κάνεις. κι αυτό διότι όσο ίσχυαν οι διατάξεις προ του 2003 και πριν την εγκύκλιο του 2008 η οποία επισημοποιήθηκε με την πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ περί παραχωρήσεων εδαφικών λωριδών μπορεί να έχει γίνει σκόπιμα το "λάθος".

προσωπικά προτιμώ να μην εμπλέκομαι στη περίπτωση όπου κάτι δεν πάει καλά.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως εάν στην δήλωση μου γράψω πως "το παρόν συντάσσεται για διορθωση συμβολαίου υπ' αρ. .........." και στην αρτιότητα να συμπληρώσω πως τα γεωτεμάχια που δημιουργούνταί είναι άρτια και οικοδομήσιμα κατα τον χρόνο σύνταξης του αρχικού συμβολαίου κατάτμησης υπ' αρ. ......." είμαι καλυμμένος ωστέ να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση το τοπογραφικό και όχι πουθενά άλλού και εκτεθώ. Συμφωνείτε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.