Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικισμός κάτω των 2000 κατοίκων


Recommended Posts

Οικισμός κάτω των 2000 κάτοικων με εγκεκριμένο σχέδιο διανομής του Υπ. Γεωργίας.

Σε τμήμα εδάφους του οικισμού που στο σχέδιο απεικονίζεται ως τετραγωνισμένη πλατεία έχω το εξής πρόβλημα. Απ ότι γνωρίζω ΠΛΑΤΕΙΑ= Κ.Χ. αυστηρά, χωρίς την ύπαρξη οικοπέδων μέσα σε αυτή, πολύ δε περισσότερο άρτιων και οικοδομήσιμων.

Ωστόσο, εντός της συγκεκριμένης πλατείας, πέραν ότι υπάρχουν διάφορα κοινοτικά κτήρια και γραφεία, σε μια γωνία της (η οποία εφάπτεται σε 2 δρόμους) ορίζεται ΟΙΚΟΠΕΔΟ 800 μ2 με συμβόλαιο του 1957 (σε ισχύ) που προέρχεται από δωρεά της κοινότητας ,με έγγραφη απόφαση Νομάρχη, στον Χ προκειμένου να ανεγείρει αποθήκη έως το 1962(μέσα σε 5 χρόνια). Η αποθήκη ανεγέρθηκε εντός των 5 ετών με εμβαδό 420 μ2. Έρχεται τώρα ο X (53 χρόνια μετά) και ζητά τοπογραφικό προκειμένου να πουλήσει(!) αυτή την αποθήκη στη κοινότητα.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) Δεδομένου ότι υπήρξε απόφαση νομάρχη για τη δωρεά, το τμήμα των 800μ2 έπαψε να ορίζεται σαν πλατεία δλδ Κ.Χ. ?? και αποτελεί οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο??(δεδομένου ότι η αρτιότητα στον οικισμό είναι 500μ2).

2) Και αν ναι, τότε με ποιο τρόπο μπορεί να περάσει η κυριότητα της αποθήκης στην κοινότητα?? Κατάτμηση οικόπεδου δεν μπορεί να γίνει λογω μη άρτιων οικοπέδων. Μπορεί με κάθετη συνιδιοκτησία ίσως?? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και μετά την απόφαση του Νομ/χη το συγκεκριμένο τμήμα της πλατείας έχασε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του και αντιμετωπίζεται ως οικόπεδο έκτοτε.

Και ως τέτοιο μεταβιβάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.