Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Χρήση ξένου οικοπέδου


tasa

Recommended Posts

Γεια σας καταρχήν.εδώ και 18 χρονια χρησιμοποιούμε ένα αγροτεμάχιο 3.700 τ.μ,μέχρι πρότινος που μάθαμε από τον αγοραστή γειτονικού αγρ/μαχίου ότι είμαστε τόσα χρονια 140 μετρα μέσα στο δικό του οικόπεδο,που αγόρασε πρόσφατα.σημειωτέον ότι την χάραξη του αγρ/τεμαχίου μας την έκανε τοπογράφος που μάλλον του ξέφυγαν λίγα μετρα?τι γίνεται τώρα που εμείς αξιοποιήσαμε το μέρος τόσα χρονια?παίζει καθόλου η περιπτωση χρησικτησίας?ευχαριστώ:(

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Κάντε "edit" και διορθώστε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχην μη φωναζεις, δεν ειμαστε κουφοι :smile:

Τη χρησικτησια ξεχασε την! Ο τοπογραφος εκανε εφαρμογη οριων οπως αυτα υποδειχθησαν απο καποιον που ειτε τα ηξερε, ειτε ηταν αρχικος ιδιοκτητης. Αυτο δεν εξαφανιζει την πιθανοτητα λαθους ή δολου απο τον ανθρωπο που τα υπεδειξε. Γι αυτο λεμε οταν κανετε αγορα, να εχετε παρει την εγγραφη αναγνωριση των οριων απο τους ομορους !

Βεβαια, τα ιδια ισχυουν και για τον γειτονα σας, ετσι; Δε σημαινει οτι αυτος εχει δικιο κι εσεις αδικο.

Λυση:

Ή τα βρισκετε μεταξυ σας, ή βαζετε τοπογραφο να ελεγξει τα δυο αγροτεμαχια ως προς τη συμφωνια εμβαδου συμβολαιου-πραγματικοτητας, ή δεν κανετε τιποτα και αφηνετε το γειτονα να κινησει τις διαδικασιες δικαστικης επιλυσης της διαφορας, ή τις κινειτε εσεις.

Αυτα...

Link to comment
Share on other sites

Απ'οτι κατάλαβα στο αγροτεμάχιο κτίσατε το ακίνητο πριν απο 18 χρόνια. Το αγοράσατε τότε ή νωρίτερα;

Ο προηγούενος ιδιοκτήτης ήταν συγγενής ή όχι;

 

Προς το παρόν απ'την στιγμή που υπάρχουν συμβόλαια για το αγροτεμάχιο δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Είσαι εντάξει προς το παρόν.

 

Αλήθεια, το ότι μπαίνεις στο δικό του αγροτεμάχιο το επαληθεύει και κάποιος άλλος ή το λέει μόνο ο ίδιος; Τα δικά του τοπογραφικά πότε έγιναν;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.