Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεύθερος Επαγγελματίας (ΤΠΥ ή ΑΠΥ)?


pkak

Recommended Posts

Παιδιά,

 

Εργάζομαι σε εμπορική εταιρεία (εισαγωγές-εξαγωγές) και πρόσφατα έκανα έναρξη δευτερευούσης δραστηριότητας για αυτό το λόγο. Η δραστηριότητα αυτή είναι: "Υπηρεσίες παροχής επιστημονικών συμβούλων γενικά". Ισχύει το Α.Π.Υ με παρακράτηση φόρου 20% που έκοβα πρίν σε τεχνική εταιρεία? Πρέπει να θεωρήσω στην εφορία μου νέο Τ.Π.Υ. με καινούρια σφραγίδα (εμπορική μόνο), χωρίς παρακράτηση 20%, όπως μου λένε? Η εφορία μου σε ερώτηση που έκανα, απορρίπτει το δεύτερο σενάριο πάντως!

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί εκτενώς σε thread, κάνε ένα search και θα το βρεις.

 

Όντως, το ΤΠΥ δεν επιδέχεται παρακράτηση φόρου 20%. Επειδή το έψαχνα και εγω πρόσφατα και η ΔΟΥ μου μου είπε ότι οι μηχανικοί δεν εκδίδουν ΤΠΥ, προσπαθώ να βγάλω μια άκρη.

Από ένα φίλο μηχανικό που έβγαλε ΤΠΥ στη Θες/νικη, έκανε μια δουλεία για το ΑΠΘ και του ζήτησαν να τους κόψει ΤΠΥ, μου είπε ότι πρέπει να έχεις συγκεκριμένο ΚΑΔ δηλωμένο (Παροχή τεχνικών υπηρεσιών) και να βγάλεις άλλη επαγγελματική σφραγίδα που να αναφέρει το τίτλο ΚΑΔ (Παροχή τεχνικών υπηρεσιών).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.