Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιώματα Μηχανικού Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων


Recommended Posts

Παιδια γεια σας

Εχω την παραπάνω ειδικότητα δεν ξέρω τα επαγγελματικά μου δικαιώματα.

στο tee.gr βρήκα αυτό

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA/M_PLIROFOR_EPIKOINWNIAKWN_SYSTHMATWN

 

αλλά δεν καταλαβαίνω μπορούμε να κάνουμε την δουλειά που κάνει ένας Ηλεκτρολόγος ή ένας Μηχανολόγος?

 

Εντάξει λέει κάποιες δραστηριότητες αλλά δεν βγάζω νόημα και είμαι σχτικά νέος

Link to comment
Share on other sites

Οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου εντάσσονται στους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς με βάση το ΤΕΕ και νομίζω ότι έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ηλεκτρονικών μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Είπα ηλεκτρονικός μηχανικός, όχι ηλεκτρολόγος. Οι ηλεκτρονικοί έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους ηλεκτρολόγους. Το τμήμα μηχανικών πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ισοδύναμο με το τμήμα ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης (όχι με τα υπόλοιπα τμήματα ΗΜΜΥ).

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου, επειδη έχουμε την ίδια ιδικότητα και επειδή το έχω ψάξει λιγάκι θα σου τα πω συνοπτικά, έχουμε δικαίωμα υπογραφής για τα απλά ηλεκτρομηχανολογικά έργα, όπως αυτά ορίζονται απο ΒΔ και ΠΔ πολύ πριν γεννηθούνε και οι πατεράδες μας ακόμη!!!:D:D:D αυτό στην πράξη συμαίνει πως μπορείς να υπογράψεις μέχρι 25KW και όχι παραπάνω.

 

Η δικιά μου ερώτηση προς όποιον μπορεί να μας βοηθήσει είναι η παρακάτω: επειδή εμείς δεν μπορούμε να γραφτούμε στην νομαρχία (τμήμα βιομηχανίας αν δεν κάνω λάθος) δεν έχουμε κάποια σφραγίδα που να λέει αυτόν τον περιορισμό της αδείας μας στην ΔΕΗ, πώς μπορούμε να λύσουμε τις οποιεσδήποτε απορείες των υπαλλήλων ή το γνήσιο της υπογραφής μας οτι όντως έχουμε το δικαίωμα αυτο? πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας όλα τα ΒΔ και όποια άλλα έγγραφα ορίζουν τον περιορισμό της άδειάς μας?

 

και κάτι τελευταίο, μπορούμε να υπογράψουμε σχέδιο ΔΕΗ για επανασύνδεση ρολογιού (συγγεκριμένα για ένα μαγαζί)? το ρωτώ αυτό γιατί το έγγραφο της υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρολόγου λέει ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης πάνω, η λογική λέει πως μπορούμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό στη πράξη.

Link to comment
Share on other sites

οσο για το γραφείο επαγγελματικών δικαιωμάτων αν επικοινωνήσεις θα σου πούνε να κάνεις αίτηση για να περάσει απο το συμβούλιο και θα σου στείλουν μετά τα επαγγελματικά σου δικαιώματα.

 

Περιμένεις κανα 2μηνο και μετά σου έρχεται ένα χαρτί που σου λέει πως έχεις το δικαίωμα για μελέτη, συντήρηση και εκπόνηση απλών ηλεκτρομηχανολογικών έργων βαση ΒΔ που σου τα αναγράφει ποια είναι.

Link to comment
Share on other sites

φιλε δεν εχω ιδεα απο αυτα τυχαια τα ειδα και αρχισα να αναρωτιεμαι μεχρι στιγμης μόνο με τα δικα μας ασχολουμουν

 

Υπαρχει κανενας ηλεκτρονικός απο κρητη να μας πουν και αυτοι τι κανουν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.