Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση PILOTIS


Recommended Posts

Ο πελάτης μου έχτισε το 1976 στη Κηφισιά διώροφη κατοικία με pilotis (συνολικά 300μ2) όμως στην άδεια που εξέδωσε έδειχνε ότι έχτιζε ισόγειο πρώτο και δεύτερο (450μ2). Τώρα επειδή έχει δυνατότητα να χτίσει άλλα 300μ2 κατάτμησε με συμβολαιογραφική πράξη το υπάρχων οικόπεδο (διφατσο) σε 2 ίσες ιδιοκτησίες και θέλει να εκδώσει άδεια για το υπόλοιπο μισό και άχτιστο οικόπεδο. Πρέπει να καταθέσω άδεια αλλαγής χρήσης και αναθεώρησης της παλιάς άδειας πριν προχωρήσω στην έκδοση της νέας ή να προχωρήσω απευθείας στην έκδοση της νέας με την συμβολαιογραφική πράξη δεδομένου ότι πια στην Κηφισιά απαγορεύεται η pilotis και ο ιδιοκτήτης του νέου μισού οικόπεδου είναι άλλος? Η πρέπει να χτιστεί η πιλοτή και η νέα άδεια να εξαντλήσει την υπολειπόμενη δόμηση?

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

Στη Κηφισιά χτιστηκε το 1976 διώροφη κατοικία με pilotis (συνολικά 300μ2) όμως στην άδεια που εκδωθηκε έδειχνε ότι χτιστηκε ισόγειο 150μ2 πρώτος οροφος 150μ2 και δεύτερος οροφος 150 μ2 (450μ2).

 

Τώρα επειδή υπαρχει η δυνατότητα να χτίστουν άλλα 300μ2 αφου δεν ειχε εξαντληθει η δομηση κατάτμηθηκε με συμβολαιογραφική πράξη το υπάρχων οικόπεδο (διφατσο) σε 2 ίσες ιδιοκτησίες και θέλει ο ιδιοκτητης να εκδώσει άδεια για το υπόλοιπο μισό και άχτιστο οικόπεδο.

 

Το νεο δεδομενο ειναι οτι στην Κηφισιά απαγορεύεται απο το 1992 η pilotis ομως η κατοικια χτολοκληρωθηκε πριν το 1992.

 

Πρέπει να καταθέσω αλλαγή χρήσης του ισογειου και να αναθεώρησω την παλιά άδεια πριν προχωρήσω στην έκδοση της νέας ή δεν θα το δεχτουν οποτε να προχωρήσω απευθείας στην έκδοση της νέας αγνοοντας την παλια αδεια και να καταθεσω την συμβολαιογραφική πράξη?

------------

Στη Κηφισιά χτιστηκε το 1976 διώροφη κατοικία με pilotis (συνολικά 300μ2) όμως στην άδεια που εκδόθηκε έδειχνε ότι θα κτιζοταν ισόγειο 150μ2 πρώτος οροφος 150μ2 και δεύτερος οροφος 150 μ2 (συνολο 450μ2).

 

Τώρα επειδή υπαρχει η δυνατότητα να χτίστουν άλλα 300μ2 αφου δεν ειχε εξαντληθει η δομηση κατάτμηθηκε με συμβολαιογραφική πράξη το υπάρχων οικόπεδο (διφατσο) σε 2 ίσες ιδιοκτησίες και θέλει ο ιδιοκτητης να εκδώσει άδεια για το υπόλοιπο μισό και άχτιστο οικόπεδο.

 

Το νεο δεδομενο ειναι οτι στην Κηφισιά απαγορεύεται απο το 1992 η pilotis ομως η κατοικια ολοκληρωθηκε πριν το 1992.

 

Tι κάνω? Ο πελάτης δεν θελει να χτισει την πυλωτη και θελει να μεταφερει τα τετραγωνικα που απομενουν στο αλλο μισο οικοπεδο. Ζηταω να γινει αυτοψια και να αποδειξω με στοιχεια της ΔΕΗ του κτηματολογιου και της εφοριας οτι ουδεποτε χτιστηκε η πυλωτη? Τι αλλο να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.